Форум Дружби

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

У Острозі провели Кубок Дружби з волейболу

18 січня 2023

У Рівному стартував баскебольний турнір «Дружба 2021»: братимуть участь в ньому команди з різних міст - читати далі...

27 вересня 2021

На Рівненщині відбувається баскетбольний турнір «Дружба» - читати далі...

25 вересня 2021

У Немирівці, Дружбі та Радивилові – тепер ліцеї, а не школи - читати далі...

7 серпня 2020

У Дружбівському та Підзамчівському старостинських округах адмінпослуги стали доступніші і зручніші - читати далі...

26 грудня 2019

Піротехніки з Рівненщини очищають територію складів Міноборони поблизу смт Дружба (Фото) - читати далі...

13 жовтня 2018

Кубаш Василь, користувач 1ua
Василь Кубаш
Масляна, Масниця, Запусти, Пущення - так у нас на Україні називають останній тиждень перед Великим постом. Цього року він розпочався 23 лютого і триватиме до 1-го березня. Це свято прийшло до нас як симбіоз язичницьких і християнських традицій. Масляна - тиждень радості і веселощів. Ще за язичництва у ці дні проводжали зиму, а весну зустрічали сміхом і розвагами, втішаючись щорічному пробудженню природи. У часи християнства Запусти не втратили свого радісного настрою. Адже попереду 7 тижнів Великого посту, часу обмежень і роздумів.

Під час Масляної влаштовували гуляння і забави, і кожен день тижня мав свої традиції і звичаї. Отже, у понеділок розпочинали Запусти жінки походом до корчми. У цей день влаштовували спуски на санчатах з крижаної гірки, гойдалки і каруселі, катання на конях, прикрашених кольоровими стрічками і дзвіночками. Перший спечений млинець віддавали бідним. У вівторок розваги не припинялись, крім того у цей день починали ходити у гості. І у середу зяті частувалися млинцями у тещі і тестя. У четвер не можна було шити і прясти, тому жінки знову могли частуватися і навідувати одна одну. П'ятниця - день, коли тещі навідували зятів, частувалися, а потім зять був зобов'язаний влаштувати для тещі катання на конях. Особливе значення мала неділя - останній день напередодні Великого посту. Вона має назву Прощена неділя. У цей день належиться попросити прощення за всі образи і провини у рідних і друзів, щоб розпочати піст з чистим серцем.

Протягом Запуст готували традиційні страви. На відміну від Росії, де Масляна асоціюється виключно з млинцями, на Україні ще традиційно і щодня готували вареники з сиром і сметаною. Про млинці, щоправда, також не забували і готували їх за різноманітними рецептами і з пшеничного, і з гречаного борошна. Пропонуємо вам кілька рецептів  і спробуйте хоч на одинь день поринути в атмосферу Масляної, сповненої веселощів, розваг і неповторних ароматів свіжих млинців і вареничків.

26 лютого 2012

Кубаш Василь, користувач 1ua
Василь Кубаш
Різдвяне послання Блаженнішого Святослава
Христос народжується – славте!
Христос із небес – зустрічайте!
Христос на землі – бадьортеся!
Канон Утрені Різдва Христового
Дорогі у Христі!
Дорогі в Христі! У цей світлий і радісний день славмо новонародженого Ісуса нашою прабатьківською колядою. Нехай вона сьогодні усуне з наших сердець усякий страх і смуток. Зустрічаймо сьогодні Предвічного Бога відкритим серцем і сповняймося Його небесною благодаттю, радістю та миром. Нехай ця різдвяна радість підбадьорить і скріпить нас у нашій щоденній праці та молитві, дарує єдність і злагоду в наших громадах. Нехай різдвяна зірка, що колись привела мудреців до вертепу, де спочивав Цар віків, освітить нам дорогу до нашого майбутнього в Христі-Ісусі.
+ СВЯТОСЛАВ

 

7 січня 2012

Кубаш Василь, користувач 1ua
Василь Кубаш

Одягніть, вкраїнці, вишиванки —
Наш чарівний український стрій,
Не для когось, не для забаганки,
А для себе, вірний друже мій.
Одягнімо в свята і в неділі,
В будень, за потреби, одягнім
І відчуєм: вороги безсилі
Зруйнувати український дім.
Одягнімо, вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ —
Молодих, відважних, дужих
У єднанні на багато літ.

Хай ці віршовані рядки тернопільської поетеси Богдани Дерій стануть закликом до всіх українців, які ще не вдягали вишиванки.

3 липня 2011

Кубаш Василь, користувач 1ua
Василь Кубаш

Cело Дружба

http://uk.wikipedia.... title='Країна'>Країна

http://uk.wikipedia.... title='"Україна" '>  http://uk.wikipedia.... title='Україна'>Україна

http://uk.wikipedia.... title='Список областей України'>Область

http://uk.wikipedia.... title='"Рівненська область" '>  http://uk.wikipedia.... title='Рівненська область'>Рівненська область

http://uk.wikipedia.... title='Район'>Район/міськрада

http://uk.wikipedia.... title='Радивилівський район'>Радивилівський

Рада

Дружбівська сільська рада

Код http://uk.wikipedia.... title='КОАТУУ'>КОАТУУ

5625882501



Основні дані

Засноване

1545

http://uk.wikipedia.... title='Населення'>Населення

1036

Площа

1,822 http://uk.wikipedia.... title='Км?'>км?

Густота населення

568,61 осіб/км?

http://uk.wikipedia.... title='Поштова індексація України'>Поштовий індекс

35554

http://uk.wikipedia.... title='Список телефонних кодів України'>Телефонний код

+380 3633

Географічні дані

http://uk.wikipedia.... title='Географічні координати'>Географічні координати

050.038 0025.336 50°02?16? пн. ш. 25°20?10? сх. д.? / ?50.037778° пн. ш. 25.336111° сх. д. (G)http://uk.wikipedia.... title='Географічні координати'>Координати: 50°02?16? пн. ш. 25°20?10? сх. д.? / ?50.037778° пн. ш. 25.336111° сх. д. (G)50.037778, 25.336111

Середня висота
над рівнем моря

289 http://uk.wikipedia.... title='Метр'>м



Місцева влада

Адреса ради

35554, Рівненська обл., Радивилівський р-н, с.Дружба , тел. 28-4-17

Карта

http://uk.wikipedia.... title='"Дружба (Україна)" '>

http://uk.wikipedia.... title='"Дружба" '>

Дружба


Дружбаhttp://uk.wikipedia.... title='Село'>село в http://uk.wikipedia.... title='Україна'>Україні, http://uk.wikipedia.... title='Радивилівський район'>Радивилівському районі http://uk.wikipedia.... title='Рівненська область'>Рівненської області.

Населення становить 1036 осіб.Територія Дружбівеької сільської ради розташована в південній частині Радивилівського району Рівненської області.Адміністративним центром території е село Дружба , яке розташоване на віддалі 12 км від районного центру -м. Радивилів і в 122 км від обласного центру -м.Рівне.Зв'язок з районним і обласним центрами здійснюється по шосейних дорогах. Найближча залізнична станція знаходиться в м. Радивилі. На території сільської ради знаходиться 3 населених пункти:Дружба ,Малі Гайки,Новоукраїнка.Основними землекористувачами на території сільської рди є : колективне сільськогосподарське підприємство 'Діброва', жителі населених пунктів, державні ентомологічні заказники , інші землекористувачі .Частина території в землями запасу.Центральна садиба колективного сільськогосподарського підприємства 'Діброва' знаходиться в с.Дружба'. Виробничий напрям господарства - зерново-буряковий з розвиненим тваринництвом .За Дружбівською сільською радою закріплено 2313,7 га земель , з і тих : - ріллі -1844,84 га ; - багаторічних насаджень - 4,4 га ; - сіножатей - 87,3 га ; - пасовищ - 63,4 га ; - разом сільськогосподарських угідь-2000,0 га ; - лісу-114,5 га ; - чагарників -2,3 га ; - болота - 3,6га ; - присадибних земель -280,4 га ; - інших земель-82,0 га .

 

13 червня 2011


1


  Закрити  
  Закрити