для борошняної крихти: борошно 1.5 скл. масло вершкове м'яке 100 гр. цукор 1/2 стак. розпушувач 10 гр.
для сирної начинки: сир 5% 400 гр. яйце 2 шт. цукор 200 гр. ванільний цукор 2 ч. л.
для заливки: сметана 4 ст. л. з гіркою згущене молоко 1/2 банки шоколад темний 40-50 гр. сметана 1 ст. л. (для шоколаду)
Борошняна крихта. Борошно з маслом порубати ножем, додати цукор, розпушувач. Розтерти в крихту. Змішати всі інгредієнти для сирної начинки, збити.
Борошняну крихту поділити на 4 частини, а сирну начинку на 3 частини. У роз'ємну форму застелену папером для випічки викласти чергуючи і рівномірно розподіляючи :борошняна крихта, сирна начинка і т. д. Останнім шаром буде борошняна крихта. Поставити в духовку при 180 градусах приблизно на 1 годину. Заливка. Змішати сметану зі згущеним молоком. Шоколад розтопити на водяній бані, додавши 1 ст. л. сметани.
Готову ГАРЯЧУ ватрушку не виймаючи з форми залити зверху заливкою, зверху викласти розтоплений шоколад в різних місцях. Зубочисткою зробити розводи, щоб вийшов малюнок. ДАТИ ПОВНІСТЮ ОХОЛОНУТИ ВАТРУШКЕ. За цей час і заливка застигне. Приємного апетиту!