Дуже зручно взимку - маленьку баночку відкрив - і борщик за півгодини готовий! Можна вегетаріанський, можна на бульйоні, можна на тушенке - взагалі хвилинна справа!
буряк 3 кг морква 1 кг цибуля ріпчаста 1 кг перець солодкий 1 кг помідори 1 кг 1 склянка цукру 3 ст. л. солі 1 стакан рослинного масла 125 мл (половина тонкого склянки) оцту 9% вихід: близько 12 банок по 0,5 л
Приготування: 1. Всі овочі помити, почистити, далі шарами викласти в таз в наступній послідовності: 2. Цибулю порізати напів - або чвертькільцями 3. Буряк натерти на крупній тертці (можна і на корейський лад) так само і натерти моркву перець порізати тонкою соломкою, помідори полукружками 4. додати сіль, цукор, оцет, олію 5. все перемішати і поставити на маленький вогонь, як тільки дасть сік, вогонь додати і варити 25 хвилин, 6. розкласти гарячим в стерильні банки і закатати. Взимку просто варіть бульйон, заправляєте капусткою, картоплею (я варю без неї), трохи проваріть відправляєте вміст баночки, хвилин через 7-10 борщик готовий! В кінці я віддаю перевагу рубаний часник додати прямо в каструльку і в тарілку побільше зелені і сметанка для бажаючих.