Інгредієнти: Гречка 125 р яйце-2 шт Сир-100 гр Лук-1-2 шт
Масло вершкове-50 гр Зелень за бажанням,у мене зелений лук)
Сіль, перець Приготування: Гречку всипати в сито і ретельно промити під струменем холодної води, всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою (близько 0,5 л).Готувати хвилин 20-25.Гарячу гречану кашу подрібнити з допомогою картоплем'ялкою до майже однорідної консистенції. Цибулю очистити і дрібно порізати, на сковороді розігріти пару ложок вершкового масла і обсмажити до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин. З'єднати ледь теплу гречану масу з смаженою цибулею, натерти на крупній тертці сир і перемішати. В охолоджену масу додати сирі яйця, сіль, перець, спеції за смаком і ще раз перемішати. В окрему тарілку всипати панірувальні сухарі або борошно,у мене мука).На сковороду налити олії і поставити на вогонь. З гречаної маси сформувати невеликі котлети, обваляти їх у панірувальних сухарях або в борошні і викласти на розігріту сковороду з маслом.Смажити гречані котлети з сиром на помірному вогні до рум'яності з усіх боків. Подавати котлети з гречки до столу гарячими, особливо смачно з томатним соусом. Приємного апетиту!