Яблуко (краще з кислинкою, велике) - 1 шт Сир твердий - 200 г Яйце - 3 шт Сметана Майонез Сіль
Приготування:
Курячу грудку, відварену в підсоленій воді, нарізаємо дрібними шматочками або розбираємо на волокна, укладаємо першим шаром на дно салатника. Змащуємо курку сумішшю сметани і майонезу. В оригіналі сметана з майонезом беруться в рівних пропорціях, але сьогодні я додавала майонезу зовсім трохи, буквально пару чайних ложок, якщо вам в такому варіанті здасться недостатньо солі, досоліть за смаком, я не солила. Яблуко очищаємо від шкірки і серцевинки і натираємо на тертці, також змащуємо сумішшю: сметана + майонез. Сир тремо на дрібній тертці (кількість сиру дивіться за смаком і ступеня солоності, у мене був шматок 330 грам, потім брат від нього з'їв шматочок , коротше, вийшло грам 200), викладаємо в салатник і також змащуємо. Варені яйця поділяємо на білок і жовток, натираємо на дрібній тертці, спочатку укладаємо жовток і завершальним шаром білок. Зверху все знову змащуємо. Тепер найкраще прибрати в холодильник для просочення на ніч, ну, або на кілька годин. Зазвичай я роблю цей салат в салатник, але можна зробити порційно.