Форум Ганнівки

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Кіровоградщина: У Ганнівці зайнявся приватний будинок

28 грудня 2022

Кіровоградщина: У Ганнівці зайнялися покинутий будинок та сарай

10 жовтня 2022

Засідання сільради з поліцією та скандалом: жителі Ганнівки конфліктують з головою громади

24 червня 2022

Жителі Ганнівки заявляють про фальсифікацію виборів (ФОТО) - читати далі...

4 листопада 2020

У селі Ганнівка з'явився новий фельдшерський пункт - читати далі...

5 листопада 2019

У селах Ганнівка та Копитів визначили лідера голосування - читати далі...

1 квітня 2019

На Кіровоградщині біля ставка с. Ганнівка відбувся рейд - читати далі...

20 липня 2017

Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк

http://nezboryma-nac... style='background-position: 0% 0%; background-repeat: no-repeat no-repeat;'>“Герої не вмирають!”

Серед багатьох крилатих виразів і гасел, народжених Майданом, чи не найбільшу силу має славнозвісне “Герої не вмирають!” І це стосується не лише героїв Небесної cотні, а й усіх українських звитяжців свободи, які впродовж віків віддавали свої життя за вільну Україну та її народ, поповнюючи лави Небесного Воїнства. Ці герої не вмирають, бо вони живуть у наших серцях як приклад героїчного чину, жертовності та джерело бойової звитяги. 
Незважаючи на десятиліття забуття, повертаються до спраглих українських сердець і герої Визвольної боротьби. Оббріхані й затавровані окупантами як “вороги народу” і “бандити”, вони постають із небуття, щоби дати нам силу та наснагу для подальшої боротьби за Українську Україну. 
Такими героями є для нас і учасники повстанського руху на Херсонщині та Катеринославщині, що в 1920-х роках минулого сторіччя піднімалися на Визвольну боротьбу. Серед них і вояки легендарної Степової дивізії, сформованої в ході повстання, що спалахнуло в Криворізькому повітовому військкоматі під проводом Костя Пестушка – майбутнього Головного отамана Холодного Яру Степового-Блакитного. Цьому 22-річному хлопцеві, який зі словами “За нашу кров! За нашу честь! За кривди нашого народу!” підняв на відчайдушну боротьбу селян, судилося закарбувати в нашій історичній пам’яті славні сторінки героїчного шляху повстанської Степової дивізії. Лише рік героїчного чину, а далі – безсмертя… 
З нагоди 94-ї річниці антибільшовицького повстання під проводом Костя Пестушка до його рідного села Ганнівка, що в Петрівському районі на Кіровоградщині, вшанувати пам’ять героїв-повстанців прибули патріоти з Кривого Рогу, Жовтих Вод і Петрового. Участь у традиційних вже вшануваннях, які відбулася біля пам’ятного знака, встановленого кілька років тому зусиллями Тернівського козацтва на чолі з його отаманом Юрієм Настусенком, взяли активісти місцевих організацій ВО “Свобода”, Криворізької самооборони, Автомайдану, Спілки офіцерів України, Тернівського козацтва та представники Жовтоводського інституту “Стратегія”. Перед учасниками заходу виступили свободівці Ігор Степура та Дмитро Білоненко, полковник Петро Лисенко, координатор самооборони Ігор Дядюхін, автор поетичної збірки “Повстання” Володимир Стецюк, проректор Жовтоводського інституту “Стратегія”, автор монографії про повстанський рух Владислав Дутчак. 
По завершенні мітингу представники Самооборони салютували на честь героїв. За пострілами покотилося луною в далечінь “Герої не вмирають!”, а також “Слава героям! – Слава! Слава! Слава!”

Володимир СТЕЦЮК
Місто Кривий Ріг Дніпропетровської обл.

8 червня 2014


1


  Закрити  
  Закрити