Форум Хорола

Теми для публікацій та розмов


Хорольська МДПІ інформує
18 травня 2013 Хорольська Хорольська

Запити на публічну інформацію
26 лютого 2013 Хорольська Хорольська

ПОРЯДОК складення та подання запитів на інфор
27 вересня 2012 Хорольська Хорольська

Хорольська МДПІ інформує(Запит за телефоном)
27 вересня 2012 Хорольська Хорольська

Сектор масово-роз’яснювальної роботи
29 листопада 2011 Микола Бойко

Хорольська МДПІ інформує (норми витрат)
13 жовтня 2011 Хорольська Хорольська

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 1

МДПІ Хорольська Для окремих категорій застрахованих осіб нарахування і сплата єдиного соцвнеску здійснюється за рахунок коштів державного бюджету
      Згідно Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» нарахування та сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування здійснюється за рахунок коштів державного бюджету в порядку, встановленому Кабінетом Міністерів України, але не менше мінімального страхового внеску за кожну особу з числа наступних платників:
-         батьків - вихователів дитячих будинків сімейного типу, прийомних батьків, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства;
-         осіб, які проходять строкову військову службу у Збройних Силах України, інших утворених відповідно до закону військових формуваннях, Службі безпеки України, органах Міністерства внутрішніх справ України та службу в органах і підрозділах цивільного захисту;
-         осіб, які відповідно до закону отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;
-         одного з непрацюючих працездатних батьків, усиновителів, опікунів, піклувальників, які фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом, а також непрацюючих працездатних осіб, які здійснюють догляд за інвалідом I групи або за престарілим, який за висновком медичного закладу потребує постійного стороннього догляду або досяг 80-річного віку, якщо такі непрацюючі працездатні особи отримують допомогу або компенсацію відповідно до законодавства.
        Нагадуємо, нормативно – правові акти щодо єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування можна переглянути на офіційному сайті Міністерства доходів і зборів України за посиланням http://minrd.gov.ua/.... Актуальні запитання – відповіді з ЄСВ містяться у «Базі знань» (електронний сервіс  на офіційному сайті Міністерства).
Які дії підприємця, якщо він змінив місце проживання
         Хорольська ОДПІ повідомляє, що у відповідності до Закону України „Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб – підприємців”  зміна прізвища, ім‘я та по батькові або місця проживання фізичної особи – підприємця підлягають обов‘язковій державній реєстрації шляхом внесення відповідних змін до записів єдиного державного реєстру.
      Держреєстратор проводить державну реєстрацію зміни імені або місця проживання фізичної особи – підприємця та при цьому замінюється і свідоцтво про державну реєстрацію підприємця.
      У разі, якщо нове місце проживання розташоване на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, то реєстраційна справа передається за новим місцем обліку платника.
      Громадяни України, а також іноземці чи особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, зобов‘язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання і письмово повідомити про це відповідний орган реєстрації.
      Протягом десяти робочих днів з дати державної реєстрації зміни місця проживання підприємець зобов‘язаний передати за описом реєстраційну справу державному реєстратору за новим місцем проживання.
       Отже, відповідно до діючого законодавства фізична особа – підприємець зобов‘язаний протягом 10 днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання, про що робиться відмітка у паспорті цієї фізичної особи, та згідно із вимогами статті 9 Закону про реєстрацію, внести зміни до відомостей про фізичну особу – підприємця, що тягне за собою зміну свідоцтва про державну реєстрацію.
Хорольська ОДПІ: Дохід від продажу одного автомобіля не оподатковується
        Відповідно до положень Податкового кодексу України з 2013 року дохід, отриманий фізичною особою – платником податку від продажу або обміну протягом звітного року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла або мопеда, не підлягає оподаткуванню.
     Про це повідомили у відділі адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Хорольської ОДПІ.
      «У разі продажу протягом року двох і більше об’єктів такого майна, отриманий платником дохід підлягає оподаткуванню за ставкою 5%, а для нерезидентів 15 та 17%», – зауважив  начальник відділу Владислав Хоменко.
      В Хорольській ОДПІ нагадують, що дохід від продажу об'єкта рухомого майна визначається  з врахуванням ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об'єкта. 
     Довідково: З 11 червня 2013 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 10.04.2013р. № 403, якою затверджено Порядок визначення середньої ринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів.

30 липня 2013

МДПІ Хорольська У Міндоходів не ставлять за мету штрафувати тих, хто не встиг перейти на електронну касову стрічку

 3 01.01.2013 введено в дію норми абзаців другого та третього п. 7 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі - Закон №265) щодо обов'язкового подання суб'єктами господарювання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв'язку.
Відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді згідно з п. 9 ст. 17 Закону №265, настає з 01 липня 2013 року. Разом з тим, 21.06.2013 Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України» щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності.
Законодавчим актом перенесено термін набрання чинності абзаців 13-15 пп. 9 п. 25 розділу I Закону «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України», положеннями яких встановлена відповідальність суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за неподання до органів державної податкової служби звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв’язку з 1 липня 2013 року на 1 січня 2014 року.
Таким чином, починаючи з 01.01.2013 року суб’єкти господарювання, які використовують РРО та не забезпечують подачу звітної інформації до органів Мін доходів України порушують вимоги Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
Шановні суб’єкти господарювання, Хорольська ОДПІ ГУ Міндоходів у Полтавській області закликає дотримуватись вимог ЗУ «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та звернутися до центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій для забезпечення використання РРО, що мають можливість подання до органів державної податкової служби звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, по дротових або бездротових каналах зв’язку, або доопрацювання наявних РРО шляхом приєднання модемів.
Використання електронної касової стрічки звільнить вас від необхідності купівлі паперового аналогу та зберігання копій чеків протягом 3 років. Крім того, цифрове звітування не потребує додаткових витрат часу. Щойно надруковано чек – на сервер одразу без участі людини надходить інформація про операцію. Також новація завдяки безконтактному спілкуванню підприємців з інспекторами сприятиме зменшенню кількості перевірок, адже у Міністерстві зможуть дистанційно стежити за «чистотою» готівкових розрахунків.

























ГУ Міндоходів нагадало фізособам – підприємцям про терміни сплати єдиного соціального внеску
Як звітувати ФОП, що обрали загальну систему оподаткування без використання найманої праці. Так, згідно з Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» фізичні особи – підприємці є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Такі платники  зобов’язані сплачувати ЄВ, нарахований за календарний рік, до 10 лютого наступного року.   Втім відповідно до розділу ІV Інструкції про порядок нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України 27 вересня 2010 року № 21-5, платники єдиного внеску сплачують єдиний внесок за себе у вигляді авансових платежів протягом року до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада. Розмір авансових внесків  становить 25 відсотків річної суми внеску, обчисленої від суми, визначеної органами Міндоходів для сплати авансових сум податку на доходи фізичних осіб - суб’єктів підприємницької діяльності.
     Суми єдиного соцвнеску, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку за календарний рік (до 10 лютого наступного року) на підставі даних річної податкової декларації, та не можуть бути меншими за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).







30 липня 2013

МДПІ Хорольська Звертаємось до платників податків Полтавської області!

Останнім часом на території області почастішали випадки неправомірних дій, вчинених невстановленими особами від імені керівників органів Міндоходів  Полтавської області. А саме,  з телефонних номерів 063-406-97-91, 063-989-44-77 та 066-422-18-07, невстановлені особи здійснюють дзвінки приватним підприємцям, посадовим особам суб’єктів господарювання, та представляючись від імені начальників органів  Міндоходів області, погрожуючи проведенням перевірок вимагають поповнення рахунку мобільних телефонів на суму 2000 грн.
У випадку, коли до вас зателефонували невідомі, які під виглядом та від імені керівника чи співробітника органу Міндоходів замовляють банкет чи столик в кафе, місце в готелі, вимагають поповнення рахунку мобільного зв’язку, пропонують зустріч та погрожують перевіркою, знайте, це шахраї.
Якщо ви, ваші рідні чи знайомі стали жертвами шахраїв, або вам стала відома будь-яка інформація про них, просимо негайно звертатися за номером 63-00-70  «телефон довіри» або  60-52-80 відділу внутрішньої безпеки  Головного управління Міндоходів у Полтавській області.
  Просимо надати допомогу з метою припинення неправомірних дій.

ГУ Міндоходів у Полтавській області

30 липня 2013

Хорольська Хорольська
ДПС України запроваджено новий сервіс для платників податків – подання звітності про використання РРО через Інтернет.
      Вказаний сервіс значно спростить для підприємців процес формування та надання звітності. Він також знизить корупційні ризики за рахунок зменшення прямого спілкування представників бізнесу зі співробітниками податкової. Крім того, надасть можливість скоротити кількість перевірок суб’єктів господарювання за рахунок застосування дистанційного контролю.
      Нагадаємо, що Законом України від 7 липня 2011 року №3609 'Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України' внесено зміни до Закону України 'Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг' якими зокрема передбачено, що починаючи з 1 січня 2013 року суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій, повинні будуть створювати реєстраторами розрахункових операцій контрольні стрічки в електронному вигляді; забезпечувати неможливість спотворення або знищення даних про проведені розрахункові операції, копій розрахункових документів, які на ній містяться; забезпечувати можливість ідентифікації зазначеного реєстратора на такій стрічці; подавати до органів державної податкової служби інформацію дротовими або бездротовими каналами зв’язку.
    Суб’єкти господарювання, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, повинні подавати до органів державної податкової служби електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.
    До 1 січня 2013 р. подання звітності про використання РРО через Інтернет може надаватися платниками на добровільних засадах. Детально про новий сервіс можна дізнатися на сайті ДПС України www.sts.gov.ua  або в центрі обслуговування платників податків Хорольської  МДПІ.
 





Платники податків вже мають змогу зареєструватися
платником єдиного податку 5 або 6 групи!

Хорольська МДПІ нагадує, що з 12 серпня 2012 року введені дві додаткові групи платників єдиного податку для фізичних – 5 та юридичних осіб – 6. Граничний розмір доходу для цих груп встановлено на рівні 20 млн. грн. Максимальне число найманих працівників для 5 групи – 20, для 6 – 50. Ставка податку при сплаті ПДВ – 7%, при включені ПДВ до складу єдиного податку – 10% для обох груп.
Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання повинен подати до органу державної податкової служби заяву (пп.298.1.1 п.298.1 ст.298 ПКУ).
Звертаємо увагу на те, що в разі перевищення гранично допустимого розміру доходу платники єдиного податку 3 і 4 груп можуть подати заяву про перехід в групи 5 і 6 не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, в якому відбулося перевищення.


Нагадуємо суб’єктам підприємницької діяльності.

Квед необхідно замінити до 1 січня 2013 року.
   З 01.01.12 набув чинності національний класифікатор України ДК 009:2010 „Класифікатор видів економічної діяльності”, затверджений наказом Декржспоживстандартом від 11.10.10 № 457 ( із змінами від 29.11.10 №530).
   Згідно з зазначеним наказом старі КВЕД ( ДК 009:2005) діють до 01.01.13, після чого усі суб’єкти підприємництва зобов’язані замінити їх на нові КВЕД.
   З метою попередження виникнення черг та проблемних ситуацій щодо зміни КВЕД, Хорольська МДПІ звертає увагу платників податків на необхідність якнайшвидшої заміни КВЕД на нові.
   Не зволікайте, цініть свій час та завчасно зверніться до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців за місцезнаходженням юридичної особи або за місцем проживання фізичної особи – підприємця!




„Вдосконалення податкової системи України!

Шановні платники податків! На виконання доручення Президента України Віктора Януковича ДПС України здійснює комплекс заходів для підготовки Програми лібералізації державної податкової політики на 2013-2014 рр.
Бажаючі можуть залишити свої пропозиції щодо удосконалення податкового законодавства та поліпшення роботи органів ДПС в спеціальних скриньках, що розміщені у приміщеннях органів ДПС та Центрах обслуговування платників податків, або надіслати їх на електронну адресу taxservice@sts.gov.ua.”


Сектор взаємодії із ЗМІ та
громадськістю МДПІ

9 листопада 2012

Хорольскої МДПІ Семенівське відділення

РУКА НА ПУЛЬСІ

Хорольська МДПІ повідомляє, що починаючи із січня 2012 року працює нова телефонна лінія, яка має назву „ПУЛЬС ПОДАТКОВОЇ”. Номер телефонної лінії (044) 284-00-07. Принцип дії: платник, який телефонує зі скаргою на корупційні прояви й залишає свої координати, обов’язково отримує зворотний дзвінок з інформацією про вжиті заходи.

5 березня 2012

LEBER
предприниматель
Все правильно. Не знаю, как там сейчас по поводу наркомании, но портюху мы в свое время пивали. Это время Битлз, Дип Перпл, потом были АББА и Бони-М. Я там жил и учился. Городок очень хороший. Да, нам там было хорошо!!! Спасибо тебе, Наташа. Большой тебе привет! Олег

7 липня 2009

LEBER
предприниматель
Все правильно. Не знаю, как там сейчас по поводу наркомании, но портюху мы в свое время пивали. Это время Битлз, Дип Перпл, потом были АББА и Бони-М. Я там жил и учился. Городок очень хороший. Да, нам там было хорошо!!! Спасибо тебе, Наташа. Большой тебе привет! Олег

7 липня 2009

Ip: 195.58.233.186 ВсеМ ПРЭВЭД !!! Я был в вашем городе много раз, очень классно-природа и всё такое...кстати всей 3-ей школе от меня бАльшой привет))

1 квітня 2008

Ip: 91.124.101.226 якщо в Україні і розвиваеться наркоманія то тільки в таких містах як це!!!!!!

7 травня 2007

Ip: 195.98.166.2  Это небольшой город, наверно таких много на Украине, но я в нем родилась. В нем всегда жили нормальные , добрые люди и нам там было хорошо, когда мы приезжали на каникулы, а потом в отпуск. Там многие занимались спортом. Ну а Максу пожелаем побывать в других местах.

7 травня 2007


... 1


  Закрити  
  Закрити