Форум Косоні

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

https://informer.net... alt='' width='1000' height='667' srcset='https://informer.net... 1000w, https://informer.net... 300w, https://informer.net... 768w' sizes='(max-width: 1000px) 100vw, 1000px' style='margin: 1em auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto !important; display: block; clear: both;'>

Сауна “Лисяча нора” у Косині

Дістатися можна до Ужгорода поїздом із Києва, Львова та інших міст, далі – автобусом. Також електропоїздами приміського сполучення, які курсують регіоном.

Опинившись на Берегівщині, ви матимете змогу відвідати Угорщину. Адже поблизу села Косино є пункт пропуску через український державний кордон до кордону Угорщини.

Велятино

8 червня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

https://informer.net... alt='' width='800' height='533' srcset='https://informer.net... 800w, https://informer.net... 300w, https://informer.net... 768w' sizes='(max-width: 800px) 100vw, 800px' style='margin: 1em auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto !important; display: block; clear: both;'>

 

У селі Косині Берегівського району розташований оздоровчо-рекреаційний комплекс “Термальні води Косино”. Його особливістю є те, що розташований він на шлейфі залягання мінеральних термальних вод, що проходить через Францію, Італію, Іспанію, Сербію, Хорватію, Австрію, Швейцарію та Балкани.

Ці термальні джерела за складом є унікальними не лише в Україні, а й у всій Європі, за винятком води у всесвітньо відомому санаторію в Угорщині “Гайдусобосло”.

За хімічним складом вони хлоридно-натрієві середньої мінералізації. Вода у купальні має жовто-коричневий колір, її температура 60-80 ° С.

Води добре підходять для лікування захворювань опорно-рухового апарату, наслідків травм кісток та м’язів, серцево-судинних, нервових та шкірних захворювань, а також є ефективною у виведенні солі з нирок.

Родзинкою комплексу є найбільший у світі термальний фонтан-басейн “Золотий кран здоров’я”, який відкрили цьогоріч. Його діаметр – 46 м. Посередині чаші на висоті 16 м розташований дивовижний кран-ілюзія, з якого тече термальна сірководнева вода, збагачена киснем. Схожі крани є у Європі та Америці. По боках фонтана-басейну – чотири незвичні джакузі. Гаряча вода ллється із 5-метрових скульптур – пляшки вина, фляги для горілки, кухля пива та кавової чашки. Вода пахне напоями, адже її підфарбовують та додають натуральні ароматизатори.

Крім того, тут в одному місці розташовано сім унікальних саун: евкаліптова, трав’яна, угорська, хамам, римська баня, соляна лисяча нора і баня–панацея від “усіх напастей і хвороб”. Такого ви ніде не знайдете в Україні.

 

8 червня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

https://informer.net... alt='' width='620' height='443' srcset='https://informer.net... 620w, https://informer.net... 300w' sizes='(max-width: 620px) 100vw, 620px' style='margin: 1em auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto !important; display: block; clear: both;'>

 

Для тих, кому набрид традиційний відпочинок на спекотному пляжі біля моря, tsn.ua підібрав топ-5 місць, де можна не лише відпочити, а й оздоровитися у термальних джерелах у мальовничому куточку України – Закарпатті.

Лікувальні властивості термальних вод почали застосовувати ще за часів Римської імперії, адже такі джерела допомагають у лікуванні різних хвороб.

На Закарпатті налічується понад 50 термальних джерел різної мінералізації. Та найпопулярнішими осередками термальних купалень є місто Берегове, села Косино і Велятино. Також відомі цілющими водами і село Довге та місто Мукачево.

Кожне з цих джерел має свій хімічний склад та застосовується для лікування окремих захворювань. Загалом тут можна зміцнити імунітет і пройти курс лікування серцево-судинної, опорно-рухової та нервової системи, ревматизму, хвороби нирок, шкіри, артриту, ожиріння та радикуліту.

Берегове

На території курорту у Береговому є багато джерел і басейнів із термальними водами, купатися в яких можна як влітку, так і взимку.

Басейн з термальною мінеральною водою працює на території готелю “Закарпаття” (площа Корятовича, 1), який відкрили ще у 1967 р.

Закарпатська сірководнева термальна вода – надзвичайно цілюща. Вона багата на залізо, натрій, калій, йод і фтор. Таке поєднання елементів є лише у чотирьох куточках світу: Ісландії, Новій Зеландії, на Курильських островах і в українському Береговому. Мінералізація води тут становить 24%.

Басейн наповнюється з гейзера глибиною 1500 м кремнієво-азото-вуглекисло-хлоридно-натрієвими водами високої мінералізації, що знищують багато бактерій.

Ці води позитивно впливають на організм і мають лікувальні властивості у відновленні після операцій, стабілізації нервової системи, також вони захищають від хвороб Паркінсона та Альцгеймера, лікують серцево-судинні захворювання, стабілізують серцевий ритм, зменшують ожиріння, знижують вагу, значно покращують обмін речовин, знімають безсоння, відновлюють гормональний, ендокринний баланс організму, допомагають при головному болю і болю в суглобах, усувають захворювання шкіри, випадіння волосся та знімають стрес.

 


8 червня 2018

Ip: 92.113.144.77

(колиш. Косине. 1333 року заснування, 2,3 тис. жителів) Берегівський р-н. Реформаторський костел (XVI ст., готика, пе­ребудований в XVII ст. у ренесанс­них формах).

19 лютого 2008


1


  Закрити  
  Закрити