Форум Костичанів

Теми для публікацій та розмов


Правоохоронна діяльність
18 березня 2010 vasilii (dep.)

Видатні особи нашого краю
20 червня 2009 vasilii (dep.)

Ion vatamanu
12 травня 2009 vasilii (m)

costiceni
11 травня 2009 vasilii (dep.)

власть
5 травня 2009 vasilii (dep.)

Дивитись всі теми села

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

vasilii
dep.
Тема: власть
Правительство ошиблось, уполномочив местных чиновников распределять компенсации за наводнение
Правительство ошиблось, уполномочив местных чиновников распределять компенсации за наводнениеОкончательно преодолеть последствия стихии на Западной Украине пока что не удается, очень много работы по восстановлению жилья и хозяйства. Деньги, выделенные правительством, сталкиваются с искусственными препятствиями на местах, Кабмин же признал, что ошибся, когда уполномачивал местных чиновников распределять компенсации пострадавшим. Они их переориентируют на другие нужды, экономя на человеческой беде, и до сих пор не имеют точных списков пострадавших и объектов, требующих ремонта.

Сегодня именно промедлением и неуклюжестью на местах упрекал региональные власти первый вице-премьер Александр Турчинов. Выехав на Прикарпатье - регион, который больше всего пострадал от стихии, он уверил граждан, что никаких массовых ограничений для заявлений на получение компенсаций Кабинет министров не устанавливает.

Первые деньги получили, теперь ждут следующие выплаты. В Новоселицком районе стихия уничтожила почти восемьдесят процентов усадеб. Сколько это в денежном эквиваленте, оценивает комиссия. У Марии Абрамчук вода испортила мебель, пол и стены, и первого транша на восстановление не хватит.

Мария Абрамчук, жительница села Костичаны: 'Да, 5 тысяч. А что можно купить за 5 тысяч? Если тонна стоит 1100 - только лишь цемент и все. А если я 700 получаю, я на пенсии - что можно купить еще за эти деньги?'.

5 травня 2009

vasilii
dep.
Тема: власть

У Новоселицькому районі голова сільради вирішив стати царем

У селі Костичани Новоселицького району голова сільської ради вирішив узурпувати владу. Не допомогли навіть депутати Верховної Ради України.

Жителі села Костичани Новоселицького району оголосили недовіру голові сільської ради. Протистояння загострилося, оскільки сільський голова не виконує навіть своїх прямих обов’язків: не реєструє документи, не підписує погодження на проведення сільського референдуму тощо. Спеціальна комісія, до складу якої увійшло навіть кілька депутатів Верховної Ради України та посадових осіб виконавчої та представницької влади району не вирішили конфлікт.

Новоселицька районна організація Єдиного Центру вимагає від влади не ігнорувати право людей на висловлення своєї оцінки діяльності сільського голови та сприяти демократичному,

1 травня 2009

vasilii
dep.
Тема: власть

Крестьян помирит столица

Почти два с половиной года продолжается противостояние между значительной частью жителей села Костичаны Новоселицкого района и большинства депутатов с сельским головой. Неоднократно сессия сельсовета выражала недоверие голове, его то снимали с должности, то восстанавливали. Во всевозможные инстанции обе стороны отправили тонны бумаг. К сражению неоднократно привлекалась тяжелая артиллерия — от районного совета вплоть до Верховной Рады. Результата никакого. Порядка в селе, которым непонятно кто руководит, тоже.

Недавно в Костичанах побывала солидная делегация из района, области и столицы. Цель все та же: положить конец безвластию и противостоянию в селе. Совещание, на которое пригласили председателя сельсовета (или уже не председателя?) Ивана Шеремета и депутатов, прошло за закрытыми дверями. Мол, совещание рабочее — комментарии потом.

Правда, в этот раз и в зале, и на улицах обошлось почти без эксцессов. Локальные конфликты милиция, представленная довольно мощно, подавляла в зародыше, вежливо разнимая оппонентов.

По окончании совещания народный депутат Сергей Подгорный сообщил, что этот вопрос будет рассматриваться на ближайшем заседании Комитета по вопросам государственного строительства и местного самоуправления. По словам депутата, присутствующие на совещании пришли к выводу, что самым лучшим выходом будет одновременное проведение досрочных выборов как депутатов сельсовета, так и сельского головы. Но перед этим надо доизучить ситуацию и разобраться с судебными решениями по этому делу. Если разберутся, досрочные выборы возможны уже в июне.

Сергей СУЛИМА.

30 квітня 2009

vasilii
dep.
Тема: власть

Час2000, №12 за 26 березня 2009 - Стаття №28

У КОСТИЧАНСЬКИХ ПРОБЛЕМАХ РОЗБИРАТИМЕТЬСЯ ВЕРХОВНА РАДА

Ми вже неодноразово розповідали про досить складну ситуацію, в якій опинилися жителі с. Костичани Новоселицького району. А опинилися вони внаслідок тривалого протистояння між значною частиною жителів села та більшості депутатів і сільським головою. Протягом майже 2,5 років тривають суди, вже неодноразово сесія сільради висловлювала недовіру голові, його знімали й поновлювали на посаді. У різні інстанції обома сторонами списано тонни паперу. До битви неодноразово залучали важку артилерію калібру - від районної до Верховної рад. Результату жодного. Порядку у селі, яким не зрозуміло, хто керує, також.

Минулого вівторка до Костичан прибула поважна делегація з району, області та столиці. Мета та ж сама - покласти край безвладдю та протистоянню у селі. Нарада, на яку запросили голову (чи вже не голову?) Івана Шеремета та депутатів, пройшла за замкненими дверима - ні групи підтримки сторін, ні представників преси (цього разу мене) до сільради не пустили. Мовляв, робоча нарада - коментарі згодом. Правда, цього разу і в залі, і надворі минулося майже без ексцесів. Локальні конфлікти міліція, представлена досить потужно, притушувала в зародку тихо, і ввічливо розбороняючи опонентів. Ті чесно відстоювали кожен свої інтереси.

Після завершення наради, яка за словами присутніх на ній, проходила досить бурхливо. За словами голови підкомітету Верховної Ради з питань виборчого законодавства Сергія Подгорного, питання буде розглянуте на найближчому засіданні комітету з питань державного будівництва та самоврядування. Комісія ще має переглянути всі документи, узагальнити інформацію й підготувати довідку. Ті, хто був на нараді, дійшли висновку, що найкращим виходом буде одночасне проведення дострокових виборів як депутатів сільради, так і сільського голови. Але, за його словами, перед тим треба довивчити ситуацію й розібратися з судовими рішеннями у цій справі. Якщо розберуться, дострокові вибори можуть бути вже в червні. Поважну комісію проводжали сумними поглядами селяни, які так нічого й не зрозуміли, і уражене 'проказою' погруддя Леніна.

Пізніше Сергій Подгорний зустрівся з журналістами і розповів про результати візиту, метою якого Костичани, власне, і були.

Андрій РОМАНЦОВ

30 квітня 2009

vasilii
dep.
Тема: власть

Брифінг народного депутата

24 березня відбувся брифінг народного депутата України, голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об'єднань громадян комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Сергія ПОДГОРНОГО. Парламентар підбив підсумки візиту очолюваної ним робочої групи до Чернівецької області, в ході якої, зокрема, відбулась зустріч з депутатами сільської ради та сільським головою села Костичани Новоселицького району. Конфліктна ситуація, що виникла внаслідок оголошення депутатами сільської ради недовіри сільському голові, знайшла своє продовження у низці судових позовів. Висновки робочої групи буде подано на розгляд парламентського Комітету, однак остаточне рішення з врегулювання спірної ситуації можливо ухвалити тільки після рішення апеляційного суду. Сергій ПОДГОРНИЙ також поінформував присутніх на брифінгу журналістів про нагальну необхідність удосконалення чинного виборчого законодавства. Зокрема, йдеться про порядок формування виборчих списків, визначення оптимальних термінів для проведення виборів до рад різних рівнів, оптимізацію регламенту діяльності територіальних та дільничних виборчих комісій.

29 квітня 2009

vasilii
dep.
Тема: власть


Контактна інформація

60352, с. Костичани тел. (03733) 33-1-42, 33-2-42
факс. (03733) 33-2-42
kostychany@mail.ru

28 квітня 2009


1


  Закрити  
  Закрити