Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Запитання
СЕРГІЇВКА-центр обєднаної громади. Там сільська Рада. Поруч дорога Полтава-Лохвиця.
Недалеко до залізниці яка сполучає Гадяч з Ромнами та Ромоданом. Поряд річка Хорол.
Відповідь
-

25 листопада 2021

C , користувач 1ua
C

Порошу вибачення в громади. Більше не буду тут нічого повідомляти. Повідомляв лише для того, щоб знали, як діється в інших населених пунктах. Якщо моя публікація не потрібна по інших населених пунктах, не так трудно її ліквідувати. Ліквідуйте. Як то неспокійно! Яка ж то демократія?

18 листопада 2015

C , користувач 1ua
C

Комуністична партія Радянського Союзу в 1991 році перестала існувати. Склало повноваження політбюро. Валяли пам`ятники в Москві. Все вирувало. Комуністи здали владу. Вони самі помогли тому.

Утворилися нові держави. В Україні теж партійні структури рухнули. Але ті люди, які були в старих структурах, прийшли в нову владу. Від їх дуже багато бід в незалежній Україні. Вони опиралися і вели боротьбу за свою владу в Україні. Демократичні сили, ще були слабкі. Люди теж не усвідомили перемін. При виборах вони допускали бувших партійців до влади. Вони створювали різні органи під себе.

Отак ми і опинилися в теперішній ситуації. А тому дуже трудно виводити державу з провалів. Ще доволі сильно упираються новаціям, перекручуючи в суспільстві всі  дійства. Перекидають на дане суспільство все оте, що творила «комунізація».

Вони хочуть лишити все, як самі створили. Оті перейменування, що на їхньому гріху, всіма силами хочуть зберегти. То політика.

Тож не потрібно слухати їх і Верховній Раді України прийняти закон, повернути незаконно одібране в містах, містечках, селах. Повернути те, що відібрали і в МІСТЕЧОК:

РАШІВКА, ЛЮТЕНЬКА, ВЕПРИК. Бо з історії видно хто ми були і ким стали! Нехай не обзивають нас різними «іменами», бо ми не винні, що створили тоді.

18 листопада 2015

C , користувач 1ua
C

Коли в 1991 році в Радянському Союзі суспільство завирувало, ніхто з комуністів не став  на захист своїх ідей  Отам, в Москві «комунія» впала. Віддали «червоні квитки» і все рухнуло.

Україна отримала незалежність. Росія також. Але вклади, які люди мали на книжках опинилися в Москві. Крим отримав автономію, бо в Раді було ще  доволі, тих, які від старої системи. Вони чіплялися за все, щоб хоч якось лишити собі привілеї отого «світлого комуністичного життя». Оті 239 багнетів не давали розвитку новій Україні. Здали атомну зброю. Ще тоді Степан Хмара передбачав в тому не вірний шлях, він пропонував лишити ту зброю але не вийшло, бо більшість була в отих «багнетів». Незалежність отримали. Але з її початком підточували її з середини. Нова армія в державі була слабка і не дуже турбувалися про її розбудову.

Коли в селах почалося руйнування старої системи, люди не второпали що діється, вони не встигали за подіями. Віддали їм землю, майно аби вони самостійно всім розпорядилися. Добра на той час було доволі. Тракторні стани, майстерня, гараж, пилорама, ферми: корівники, телятники, птицеферма, вівцеферма, свиноферма. На той час в колгоспі всього було доволі. Сусідні села вибрали такий шлях, що все майно спочатку і розділили між собою. Все перейшло згідно розпаювання.

У нас було не так. Приїхали з району, якісь представники і в Будинку культури все почали по своєму. Там гудили ті сусідські села, які розібрали майно. І наші люди задурманились на ті пропозиції і опинилися на крючку, щоб нічого що розділили не отримати. Створили ініціативну групу і другого дня поїхали аж до «Манжелії». Отам вони подивилися і повернувшись додому, створили нове підприємство. Здали землю та майно в оренду. Ті, що ввійшли до «сімки», напевно були слабкими і  хазяїнували не вірно. І опинилися ми в сусіда. Конторські працівники перебігли з своєї контори, зрадили свою. Ніхто не став відстоювати своє.

Пройшли роки. Майно поступово, під керівництвом тих кого люди вповноважили над ним стояти по різному його розпустили.

Частина майна була в «Стандарт Агро». Щороку за використання його отримували 1% платні.

Зараз все майно скуповується. Отак ота «Манжелія» розтранжирила людське багатство. Були люди, які забрали майно і землю. І оте майно, ще й досі працює. Трактори, плуги, культиватори, комбайни, вони хоч і старенькі але творять багатство тим хто не піддався.

18 листопада 2015

C , користувач 1ua
C
Це колись називалося 'Сергіївка',потрібно негайно повернути історичну назву цього села!!!

Все ближче і ближче до того дня, коли Верховна Рада України прийме Закон про перейменування назв незаконно відібраних.

Я подав заяву про МІСТЕЧКО РАШІВКА до сільської ради. 15 листопада буду йти до секретаря, щоб повідомила вона мені, чи дивилися мою заяву сільські депутати. А можливо вони з головою сільської Ради посміялися і поклали мою заяву під сукно.

Звертаюся в Гадяч і Полтаву, щоб депутати тих Рад подивилися мою заяву, вона  є тут надрукована. Час наближається. Без відправлених документів до Верховної Ради України ми лишимося в тіні.


7 листопада 2015


1


  Закрити  
  Закрити