Форум Кульчиців

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Запитання
Здравствуйте меня зовут Татьяна фамилия Клыс !Знаю что есть у меня сестра младшая по папе Инна Фёдоровна возможно по девичьей фамилии Клыс.Известно что жила мама Инны в Кульчицах когда встретилась с отцом моим!Если вам что-то известно,пожалуйста помогите!Заранее благодарны!
Відповідь
-

14 січня 2022

Запитання
телефон сельради

Відповідь
-

14 січня 2022

Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк

ПЕТРО КОНАШЕВИЧ САГАЙДАЧНИЙ

Український полководець та політичний діяч, гетьман Війська Запорозького, організатор успішних походів запорозьких козаків проти Кримського ханства, Османської імперії та Московського царства, меценат православних братств, герой українських дум і пісень Петро Конашевич Сагайдачний (1582-1622) — “галичанин”. Народився він в селі Кульчиці (тепер Самбірський район Львівської області).

Морські походи Сагайдачного є прикладами успішної тактики і стратегії світового рівня. Дослідники спираючись на тогочасні документи, доводять, що козацькі морські походи за часів Сагайдачного суттєво вплинули на політику, економіку і щоденне життя в басейні Чорного моря. І це за більш ніж чверть століття до того, як московським царем Алєксєєм Міхайловічєм, батьком Пєтра І, у 1667 році “издана грамота о постройке первого русского военного флота” на Хвалинському (Каспійському) морі!

2008 року в Севастополі був встановлений пам'ятник видатному полководцеві Петрові Сагайдачному. Але нова влада Севастополя пише історію по-своєму. До 9 травня 2014 року виконуючий обов'язки губернатора Сєргєй Мєняйло ініціює демонтаж монумента. 'Севастополь - гордость русских моряков. Других здесь испокон веков не было. Поэтому мною принято решение восстановить справедливость. Установка подобных памятников было попыткой извратить историю. Таким образом, украинские власти пытались воспитать новое поколение севастопольцев', — пояснює він свою ініціативу.

То хто ж крутить історією?

 Віктор СЕРДУЛЕЦЬ: ЧИЄ ТО МОРЕ?

 

 

 

4 травня 2014

Побідаш Валерій, користувач 1ua
Валерій Побідаш
12/09 1683 відбулася Віденська битва,в якій турки зазнали поразки завдяки козакові Юрію Кульчицькому родом з Кульчиць,що на Самбірщині.Він став героєм Віденської битви.Крім цього йому,як герою битви,першому було дозволено взяти з поля битви все,що захоче.Він вибрав тільки мішки з кавою.Так в Європу прийшла кава.У Відні є пам'ятник Кульчицькому.

15 листопада 2012

Ip: 92.112.123.42

(1241 року заснування, 1,6 тис. жителів)

Самбірський р-н, за 7 км на схід від Самбора. Скіфське й давньо-слов'янське городища. Звідси походить не тільки знаменитий полководець, гетьман Петро Конашевич-Сагайдачний (1570-1621), герой битви під Хотином, але й гетьмани Марко Жмайло. Іван Сулима й Павло Бута (Павлюк), а також Юрій-Франц Кульчицький. Відкритий меморіальний музей П. Сагайдачного (філія Львівського історичного музею). Пам'ятник П. Сагайдачному. Церква Здвиження Чесного Хреста.

2 березня 2008


1


  Закрити  
  Закрити