Форум Лікарівки

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Скільки кіломентрів до найбільших міст, чи є авто- залізничний вокзал?
Відповідь
Ip: 83.5.253.192 - в селі вокзалу нема, є зупинки, вокзал в Олександрі

27 червня 2022

Корнев Жора, користувач 1ua
Жора Корнев

У 1931 році на хуторі Парни утворився радгосп «Індустрія».

У1934 на базі радгоспу, згідно з наказом Міністерства оборони СРСР було створено державне підприємство Олександрійський кінний завод №174, який став допоміжним господарством Київського військового округу, а ініціатором його створення був Семен Михайлович Будьоний.

До Другої світової війни виводилися породи коней виключно для потреб Міністерства оборони.

 Уже після війни у 1946 році Олександрійський кінний завод було залучено до створення нової породи коней – української верхової, для розведення використовували породи: Чистокровну верхову (англійську), тракенерську, угорську (ноніус), гановерську, Орлово-Ростопчинську.

В результаті багаторічної праці Олександрійський кінний завод став епіцентром продукування української верхової породи уже для класичних кінноспортивних видів спорту, таких як контур, ви їздка, троєборство.

 Значний вклад в цю велику справу вніс колектив кінного заводу: бригадири, жокеї, тренери, а особливо зоотехніки В.П. Шимширт, В.В. Сташевський, О.А. Колонтар, О.В. Родіонов. Ними було створено кращі лінії жеребців плідників: Хобота, Безпечного, Факторума, Хрусталя, Рауф-Больда, Пільгераа також цінні маточні сімейства Інфри-1, Алізони, Билинки, Нони, Фарси, Маріци, Флангової та інших.

У 1971 на ВДНГ СРСР кобилі Інфрі було присвоєно звання «Чемпіон породи». Вона дала 13 голів високо цінного приплоду, в тому числі жеребця Іхора , який став золотим олімпійським призером із виїздки.

 Саме на конях української верхової породи, вирощених у Олександрійському кінному заводі №174, успішно виступали та виступають видатні майстри спорту, які 27 разів ставали переможцями чемпіонатів, спартакіад Союзу РСР, 55 разів – переможцями чемпіонатів України

Заслужений майстер спорту Іван Кізімов на жеребці Іхор виборов золоті медалі із виїздки на ХІХ Олімпійських іграх у Мехіко та ХХ Олімпійських іграх у Мюнхені. Заслужений майстер спорту Ю. Ковшов на жеребці Рух виборов золотий приз чемпіонату Європи 1985-1986 р.р. у Німеччині.

 За часів незалежності вдалося зберегти цінне поголівя, як запоруку майбутнього процвітання конярстваперспективної галузі господарства. За останнє десятиріччя спортивну славу Олександрійщини помножив жеребець Міхолвін неодноразовий чемпіон України, переможець етапу Кубка Світу. Пахар, Рассвєт, Кахлей і Шаблонконі чемпіони наша гордість і слава.

 А вже в новому тисячолітті художній кінофільм «Дикий табун» відкрив Україні та державам СНД новий, інформаційно-виховний потенціал підприємства. Зйомки фільму на підприємстві в 2002 році   з успіхом демонструвався в кіно та на телеекранах.

У 2001 році на міжнародних спортивних змаганнях серед країн СНД в Москві майстер спорту міжнародного класу Володимир Вощакін на коні Шаблон встановив рекордний стрибок у висотуна 2,15 м. Також володар Кубків з кінного спорту СРСР (1989, 1990, 1991), Кубка Світу (1992, 1998, 1999). Переможець Кубка «Славянський» (2002), Кубка України (2003, 2004).

26 серпня 2014


1


  Закрити  
  Закрити