Форум Лиманів

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 1

Село Лиманы на Николаевщине на сутки осталось без газа из-за того, что воры хотели разобрать подстанцию - читати далі...

16 березня 2019

В селе Лиманы неизвестные ездят по улицам и стреляют в собак - читати далі...

14 березня 2019

Предприятие не завершает работы по реконструкции спортплощадки в селе Лиманы Витовского района - читати далі...

5 листопада 2018

В селе Лиманы на берегу реки обнаружили мертвого дельфина - читати далі...

9 жовтня 2018

Жители сел Лиманы и Лупарево сидят без света, а в РЭС не хотят общаться со старостой - читати далі...

6 вересня 2018

В селах Лиманы и Лупарево отремонтируют электросети в сентябре - читати далі...

6 вересня 2018

На Миколаївщині село Лимани відзначило свій день народження - читати далі...

20 серпня 2018

Села Лиманы и Лупарево трое суток без электроснабжения - читати далі...

1 липня 2018

На Николаевщине еще одна «скорая» увязла в снежном плену. На этот раз — в Лиманах - читати далі...

7 січня 2017

Коржов Іван, користувач 1ua
Іван Коржов
Лимани — село в Україні, Березанському районі Миколаївської області. Орган місцевого самоврядування — Лиманівська сільська рада.
ЛИМАНИ (до 1945 року — Коза) — село, центр сільської Ради, розташоване за 20 км на південь від районного центру і за 98 км від залізничної станції Одеса, та 74 км до обласного центру Миколаїв.

Населення — 757 осіб. Сільській Раді підпорядковане також село Вікторівка.

В Лиманах розташована центральна садиба ВАТ «Березанський», який має 3400 га орної землі. Це господарство зернового та тваринницького напряму. Розвивається також виноградарство. За високі показники у виробництві сільськогосподарської продукції понад 19 робітників радгоспу нагороджено орденами і медалями. Бригадир СТФ Коржова К. М. нагороджена медаллю “Ветеран праці”.

У селі є загальноосвітня школа I – III ступенів, клуб, бібліотека, є 12 будинків для спеціалістів, магазин. Прокладено водопровід, та асфальтну дорогу.

Село засновано на початку XVIII ст. В 1861 році тут відбулося заворушення селян. Жителі Лиманів відмовились сплачувати поміщику викуп за землю і відробляти панщину. 1905 року в селі відбувся страйк сільськогосподарських робітників.

Житель Лиманів М. С. Ярошенко — учасник повстання на броненосці «Потьомкін». Уродженцю Вікторівки 3. Ф. Пенакі за виявлені мужність і героїзм при форсуванні Дніпра в районі містечка Радул (Білорусь) присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

На околицях сіл Лиманів та Вікторівки виявлено рештки кількох поселень доби пізньої бронзи (XIII—IX ст. до н. е.), скіфських часів (одне — VI—IV, друге—IV--II ст. до н. е.), а також поселення та могильник перших століть н. ери.

20 червня 2010


... 1


  Закрити  
  Закрити