Форум Павлограда

Теми для публікацій та розмов


Форум посёлка 18 сентября, Павлоград, ПХЗ, 55
28 листопада 2019 zzz zzz

Каким воздухом дышит Павлоград.
17 січня 2009 (Техработник)

www.pavlogradcity.com
7 січня 2009 (я)

крик души
24 жовтня 2008 (просто житель города)

Новая электронная доска объявлений г.Павлогра
30 липня 2008 (я)

Дивитись всі теми міста

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 6 ...

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
У Донецьку окупаційну 'Поліцію ДНР' обстріляли з гранатомета.Обстрілу зазнала будівля Ворошилівського райвідділу міліції Донецька, яку зараз займає банда 'поліція ДНР'.

Про інцидент повідомляють 'Новини Донбасу' з посиланням на власного кореспондента на місці подій. За його словами, навколо будівлі чергують озброєні люди в камуфляжній формі з нашивками угруповання 'ДНР'.

Із зовнішніх пошкоджень унаслідок нападу невідомих на будівлю, де зараз знаходиться т. зв. 'поліція' окупаційної адміністрації Донецька, видно знищений зовнішній блок кондиціонера і вибиті вікна на фасадній частині будівлі. Також помітно, що відпала частина козирка над центральним входом.

Самі окупаційні 'поліцаї' ситуацію наразі не коментують. На сайтах угруповання 'ДНР' інформація про напад відсутня. За даними користувачів соцмереж, йдеться про два вибухи, серед причин яких також називають гранати або мінометні міни. Також донеччани не мають єдиної думки щодо виконавців обстрілу - припускають як дії проукраїнських активістів чи диверсантів, так і 'розборки' між самими бойовиками.
О Ворошиловском РОВД
КР '2 гранаты бросили, кто чего не знаю' 'вчера поздно вечером после 22 дрг с миномета влупили 2 мины -инфа из 1х рук('
14:15 – 11 Лис 2015

33 33 ретвіти
4
им часом, мешканці різних районів Донецька удень знову чули залпи важкої зброї, передає місцевий сайт 62.ua. У Київському районі міста сьогодні вперше за останні місяці знову лунали залпи важкої зброї зі складів на вул. Економічної. Звуки пострілів були чутні і в інших районах міста.

Місцеві жителі написали у соцмережах: 'Київський: сьогодні вперше за останні місяці знову! Почалися залпи важкого зі складів на вул. Економічної'; 'Приїхала додому – з боку аеропорту-Жовтневої 'перемир'я' долинає. Ось зараз хороший вибух був. Міна, схоже, біля аеропорту лягла'; '16:40, Ленінський, що за стрілецький бій чутно, Київський, голосно!!!'; 'Гвардійка чує Кіровський, чутно великокаліберні кулемети, Петрівка чує'; '16:30, Донецьк, Петрівка, 16.50 ... на стайні бій і біля Щуровского терикону'.

Крім того, вибухи чути в Мар'їнці. '16:20 – вже хвилин як десять чутно періодично і бахи та стрілецьку (зброю – 5.ua)'; 'Почалося біля інтернату, прильоти Мар'їнка', – пишуть очевидці.

Крім того, донеччани бачили, як Hyundai з табличкою LifeNews на лобовому склі рухався вулицею Панфілова у бік Куйбишевського району, у напрямку до Залізничного вокзалу. 'Готуються провокації?' – коментують інформацію містяни.

ОБСТРІЛИ ТА ПРОВОКАЦІЇ - СИТУАЦІЯ НА ДОНБАСІ ЗА ДОБУ
НА МІСЦІ БОЮ З ДИВЕРСАНТАМИ ПІД ДОНЕЦЬКОМ ЗНАЙДЕНІ ОСОБИСТІ РЕЧІ РОСІЯНИНА З ЧУКОТКИ - ГЕНШТАБ
РОСІЯ НЕ ВИКОНУЄ ВЗЯТІ НА СЕБЕ В МІНСЬКУ ЗОБОВ'ЯЗАННЯ – ПРЕЗИДЕНТ
ВОЛОНТЕР: У ДОНЕЦЬКУ ЗНОВУ ПОМІЧЕНІ КАДИРОВЦІ, А ПІД АЕРОПОРТОМ УБИТИЙ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ ЗС РФ


11 листопада 2015

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Японський реактивний лайнер здійснив пробний політ.
Це перша за останні півстоліття спроба Японії створити серійний і комерційно вигідний літак.

Перший за півстоліття японський реактивний пасажирський лайнер Mitsubishi Regional Jet (MRJ) здійснив пробний політ. Як повідомляє агенція Reuters, у середу, 11 листопада, літак вирушив із аеропорту Нагоя й через годину повернувся назад. Онлайн-трансляція польоту здійснювалася на сайті компанії-виробника Mitsubishi Aircraft Corp.

Our First take off! #MRJ https://t.co/kocYdxB... pic.twitter.com/qN4AhOdHY4
— Mitsubishi Regional (@MitsubishiMRJ) 11 Листопад 2015

Перші продажі серійних MRJ заплановані на червень 2017 року. Загалом, виробник прагне продати більше двох тисяч лайнерів у конкурентному сегменті ринку, потіснивши канадського виробника Bombardier Inc. і другого у світі виробника невеликих пасажирських літаків бразильського Embraer SA.

Як повідомляється, дальність польоту MRJ сягає від 1,8 до 3,7 тис. км. У Mitsubishi відзначають, що їхній лайнер витрачає на 20% менше палива, ніж інші судна цього класу.

MRJ є першою за останні півстоліття спробою Японії створити серійний і комерційно вигідний літак. Понад 50 років тому японці запустили виробництво пасажирського лайнера YS-11, але продати вдалося лише 182 одиниці.


У США ДОВКОЛА СТАТУЇ СВОБОДИ ЗДІЙСНИЛИ ПОЛІТ З РЕАКТИВНИМ НАПЛІЧНИКОМ (ВІДЕО)

Поділитися
Теги: Японія, лайнер, політ
Останнє редагування: 17:50 11 листопада 2015
Аварія російського літака
Місцеві вибори-2015
топ відео
Порошенко звернувся до 'щасливих власників зелених диппаспортів'
1
2
3
4
останні новини

Депутат від 'Народного фронту' розповів, чому зрівняли ціни на газ для населення і підприємств
Військові у зоні АТО можуть відкривати вогонь, якщо є загроза їхньому життю – Порошенко
Артилерійський катер 'Гюрза-М': церемонія урочистого спуску на воду
Життя на лінії вогню: жителі Мар'їнки ховаються від куль бойовиків
Україна в 2,5 рази зменшила газову залежність від Росії – нардеп
Яценюк щодо переслідувань кримських татар: 'Кого треба судити - то це російський режим'
У Донецьку окупаційну 'поліцію ДНР' обстріляли з гранатомета
У Міноборони України працює представник британського оборонного відомства
Армія Асада відбила у бойовиків 'Ісламської держави' аеропорт в Алеппо
Картина Енді Воргола 'Чотири Мерилін' пішла з молотка за $ 36 млн

Усi новини
про 5 канал

Історія
Редакційна політика
Статут
Телепрограма
Ведучі

Прес-центр
Контакти
Вакансії
Сателіт
Прямий ефір

Україна
Київ
Світ
Політика
Економіка
Суспільство
Культура
Дивогляд
Наука
Спорт

©2003-2015 5 канал. Вiдповiдно до п. б) част. 1 ст. 15 Закону України 'Про авторське право i сумiжнi права', до майнового права автора належить виключне право на дозвiл або заборону використання твору iншими особами. '5 канал' забороняє iншим особам використовувати твори, що транслюються в ефipi '5 каналу', з будь-якою метою. '5 канал' дозволяє вiльне використання матерiалiв сайту за наступних умов: збереження логотипу на зображеннях; вiдео має бути в плеєрі YouTube; в тексті - клікабельний прямий URL на сторінку, матеріали якої використані.



11 листопада 2015

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
У Києві на воду спустили головний катер 'Гюрза-М' для військово-морських сил України. Судну дали назву 'Білгород-Дністровський'. Церемонія відбулася на території столичного заводу 'Ленінська кузня', який власне й збудував цей військовий броньований артилерійський катер. На урочистостях був присутній секретар Ради національної безпеки Олександр Турчинов. Судно призначено для охорони та оборони портів і морських або річкових комунікацій у межах територіальних морських вод.

11 листопада 2015

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
У Харкові деверсанта,який готував вибух біля військової частини,засудили до 5 років в`язниці.
Засуджений планував здійснити диверсію за прямою вказівкою фейкової спецслужби 'ДНР'.

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок диверсантові, який готував вибух на залізничній колії біля військової частини.

Як повідомили у прес-службі СБУ, диверсанта затримали під час спроби активації вибухового пристрою на залізничних шляхах, що ведуть до бази паливо-мастильних матеріалів військової частини Збройних сил України.

'Терорист планував здійснити диверсію за прямою вказівкою представників фейкової спецслужби терористичної організації 'ДНР'. Він виготовив вибуховий пристрій з двох мін, протитанкової ТМ-62 та 'прилипаючої' міни СПМ. Електродетонатор був виведений на мобільний телефон', - інформує прес-служба.

Суд визнав диверсанта винним за ст. 113 (замах на диверсію) Кримінального кодексу України. Його засуджено до п'яти років позбавлення волі.

Як повідомляв 5.ua, охоронця терориста Пушиліна і гранатометника в 'казачому' бандформуванні 'ДНР' засудили до восьми років ув'язнення.

11 листопада 2015

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Волонтер:У Донецьку знову помічені кадировці,а під аеропортом убитий військовослужбовець ЗС РФ.
Днями під Донецьким аеропортом після бою ЗСУ з ворожою диверсійною групою один з убитих терористів виявився російським 'куратором'.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook волонтер Роман Донік.

Він зазначив: 'На тій стороні (на боці російських терористів – 5.ua) є десятки тисяч 'багнетів', які розуміють, що їм нікуди подітися. У районі Донецька вся лінія дотику з того боку зайнята 'Востоком' або бандами в його підпорядкуванні. Це у принципі найдисциплінованіше військове формування 'діри' ('ДНР' – 5.ua). Вони завжди робили вигляд, що дотримуються перемир'я і підкоряються Захарченку. А через їхні голови безконечні 'гіві' і 'мотороли' обстрілювали, штурмували і провокували нас. Зараз ні 'Гіві', ні 'Мотороли', ні їхніх банд у цьому районі немає. Я не думаю, що вони в Сирії. Десь готуються до чогось'.

Донік також поінформував: 'Зате з тиждень тому в Донецьку з'явилися кадировці. Не дуже велика кількість. З моднявою зброєю, з навороченими обвісами. Вони приїхали не воювати. Воювати з нашими хлопцями рік тому вони вже пробували, і їм не сподобалось. Багатьом відбило бажання назавжди. Швидше за все вони приїхали для 'підтримки порядку', або локальних зачисток неугодних. У цій справі вони майстри'.

З окупованих територій нікуди не поділись і російські військові. 'Не далі як пару днів тому в складі однієї з ДРГ у результаті бою в районі ДАП був убитий російський військовий. Їхня розвідка, інструктори та куратори тут і нікуди не поділися', - зазначив волонтер.

При цьому він пояснив: нинішні десятки обстрілів у зоні АТО – 'це дуже неприємно, але це не обстріли гаубичними батареями або батареями РСЗВ'. Однак незабаром закінчується час, призначений для виконання Мінських угод, тому волонтер прогнозує нові переговори. При цьому, нагадує Донік, 'щоразу російська сторона намагається почати переговори з позиції сили. Щоразу перед черговим раундом було загострення'.

Щодо становища українських військ на фронті волонтер повідомив: 'Все, крім окремих видів озброєння, залишилося на місцях. А це озброєння максимум протягом години буде на колишніх, заздалегідь підготовлених позиціях. І найголовніше – кожен день перемир'я ми, як і раніше, підсилюємо свою обороноздатність. Ремонтується техніка, навчаються люди. Війна ще не закінчилася. У нас, як і раніше, хлопці на передовій. Вони, як і раніше, гинуть і зазнають поранень. Вони, як і раніше, захищають наш мирний сон. І вони, як і раніше, потребують нашої допомоги'.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі загинув один український військовий, ще п'ятеро зазнали поранень.
Поділитися
Теги: війна з Росією, тероризм, російські військові

11 листопада 2015

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Вчені виявили нову таємницю Єгипетських пірамід.
Дослідження може відкрити нову епоху в археології.

Вчені виявили ще одну таємницю єгипетських пірамід. Під час сканування піраміди в Гізі зафіксували температурні аномалії. Різні частини будівлі, які мають одну й ту ж структуру, по різному нагрівалися і охолоджувались.

Виміри проводили на світанку та ввечері. Чому швидкість нагрівання різна вчені пояснити не можуть.

У міністерстві історичних пам’яток Єгипту вже заявили, дослідження відкриють нову епоху в археології. Проект зі сканування пірамід триватиме до кінця наступного року.

Нагадаємо, нещодавно вчені винайшли нову техніку дослідження єгипетських пірамід. Тепер дізнаватися, що там всередині цих архітектурних пам'яток можна завдяки інфрачервоним променям. Така техніка не шкодить пірамідам і дозволяє дослідити їх максимально точно.
Поділитися
Теги: Єгипет, піраміди, археологія
Останнє редагування: 23:23 10 листопада 2015

11 листопада 2015

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Під пісками Сахари вчені виявили стародавню річкову систему.
Річка простягалася на понад 500 км, й востаннє наповнювалася водою близько 5 тис. років тому.

Під пісками Мавританії науковці виявили велику розгалужену річкову систему, що колись протікала Західною Сахарою. Свою розвідку вчені опублікували в часописі Nature Communications, а стислий опис представлений у матеріалі The Guardian.

Русло річки вдалося виявити за допомогою радіолокаційних знімків, отриманих із японського супутника ALOS (Advanced Land Observing Satellite). На світлинах вчені помітити стародавні канали під сахарськими пісками.

Виявлене русло, припускають науковці, могло бути частиною річки Таманрассет, що протікала через Західну Сахару, беручи початок із джерел на півдні Атлаських гір і нагір'я Ахаггар у сучасному Алжирі. Востаннє вода каналами Таманрассет протікала близько п'яти тисяч років тому.

Науковці вважають, що в давнину в басейні цієї водойми існував багатий рослинний і тваринний світ, а його повне осушення відбулося за дві тисячі років. Якби річка протікала сьогодні, то стала б 12-ю за довжиною на Землі.

Як повідомляв 5.ua, влітку озеро в Туреччині забарвилося у червоний колір.
Поділитися
Теги:
Останнє редагування: 15:25 11 листопада 2015
Аварія російського літака
Місцеві вибори-2015
топ відео

11 листопада 2015

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
РНБОУ розгляне питання посилення Української ППО у зв`язку з діями РФ у Сирії-Турчинов.
Рада національної безпеки і оборони України розгляне питання посилення безпеки повітряного простору України з урахуванням дій Російської Федерації в Сирії, пов'язаних із застосуванням авіації.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє агентство 'Інтерфакс-Україна'.

'Буде питання, пов'язане з посиленням захисту України з повітря, тобто системи ППО. Це є наслідком аналізу тих подій, які відбуваються на Близькому Сході, тобто активного використання Російською Федерацією авіації, і у нас повинна бути можливість протистояти і цій загрозі', - сказав він журналістам у середу в Києві.

Турчинов також зазначив, що буде розглядатися комплекс питань, пов'язаних з посиленням авіакосмічної розвідки.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у Києві під час спуску на воду броньованого артилерійського катера заявив, що мирний процес на Донбасі перебуває під загрозою зриву.
Поділитися
Теги: РНБО, посилення ППО

11 листопада 2015

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
На Різдв`яні свята Українці відпочиватимуть 7 днів.
Плани на свята.

Уряд радить українцям на Новий рік і Різдво відпочивати сім днів. Вихідними пропонують зробити перше, друге і третє січня. Потім три дні робочі і знову відпочинок - ще чотири дні - до 10-го січня включно.

При цьому 8-е число доведеться відпрацювати 16-го. А щоб українці встигли зустріти Новий рік і підготуватися до Різдва - 31-го грудня і 6-го січня радять відпустити працівників додому на годину раніше.

Як повідомлялося, питання про святкові дні розглядалося сьогодні на засіданні Кабінету міністрів.

ПРО НОВИЙ РІК В УКРАЇНІ ВІДТЕПЕР СПОВІЩАТИМУТЬ ДЗВОНИ МИХАЙЛІВСЬКОГО СОБОРУ

Новий рік Різдво вихідні свято
Поділитися
Теги: Різдво, Новий рік, вихідні
Останнє редагування: 19:54 11 листопада 2015

11 листопада 2015

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
У Києві на воду спустили артилерійський катер'Гюрза-М' для військово-морських сил України.
Судну дали назву 'Білгород-Дністровський'.

Церемонія відбулася на території столичного заводу 'Ленінська кузня', який власне і збудував цей військовий броньований артилерійський катер. На урочистостях був присутній секретар Ради національної безпеки Олександр Турчинов. Судно призначено для охорони та оборони портів і морських або річкових комунікацій у межах територіальних морських вод.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у Києві під час спуску на воду броньованого артилерійського катера заявив, що мирний процес на Донбасі перебуває під загрозою зриву.

Як повідомляв 5.ua, новітню оперативно-портативну гвинтівку 'Гопак', розроблену фахівцями ПАТ 'Завод 'Маяк', презентували в рамках XII Міжнародної спеціалізованої виставки 'Зброя та безпека 2015'.

11 листопада 2015


... 6 ...


  Закрити  
  Закрити