Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

позивний БАТЯ Тема: Рокитнівщина
Географічне положення
Рокитнівський район найбільший за площею (2356 кв.м., або 117% від території області) адміністративний район Рівненської області, розташований на північному сході області.
Відстань від райцентру до м.Рівне
- залізницею – 132 (км)
- автошляхами – 140 (км)
На півночі району проходить міждержавний кордон з республікою Білорусь. На сході межує з Олевським районом Житомирської області, на півдні на південному заході – з Березнівським, а на Заході – з Сарненським та Дубровицьким районами Рівненської області.
Населення
Кількість населення – 52,6 тис. чол., з них міського – 9,3 тис. чол, сільського – 43,2 тис. чол. Середня густота населення становить 22 особи на км2.
Національний склад: 91% - українці, 4% - росіяни, 3% - поляки, 1% - білоруси, інші національності – 1%.
Співвідношення за віковим складом: молодші за працездатний вік – 18,4 тис. чол., працездатного віку – 28,9 тис. чол., старші за працездатний вік – 7,0 тис. чол.
Адміністративно-територіальний устрій
На території району розміщено 39 населених пунктів, з них: селищ міського типу – 2, сільських населених пунктів – 37. Функціонує 16 місцевих рад, з них: 2 селищних, 14 сільських. Депутатський корпус районної ради нараховує 75 депутатів.
Корисні копалини
Район багатий на корисні копалини, особливо – будівельні матеріали, численні родовища гранітів та кварцевих діоритів, розробляються родовища габро. Значними є запаси дрібних кварцевих пісків, глини, каоліну та торфу. В районі діють 8 промислових підприємств, продукцією яких переважно є будматеріали; 19 підприємств сільського гоподарства і, звичайно, добре розвинуте лісництво.
Природоохаронні об'єкти
Район унікальний казковою природою і мальовничими краєвидами. В районі знаходяться 32 природно-заповдних об’єкти загальна площа яких становить 25% заповідного фонду області. Найвідоміші серед них: державний заповідник „Сира погоня”, цінний унікальним верховим болотом і державна пам’ятка природи „Юзефінська дача”, де росте (1300-літній дуб – найтаріше дерево в Україні), дендропарк Рокитнівського ДЛГ, Осницьке водосховище.

11 березня 2011


1


  Закрити  
  Закрити