Форум Рукшиного

Теми для публікацій та розмов


Наша школа
2 січня 2011 Юлія Тюріна

:)
2 січня 2011 Юлія Тюріна

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Тюріна Юлія, користувач 1ua
Юлія Тюріна
Тема: :)
Автор: Прес-служба 10.09.2007 17:20

Вересень цього року став особливим для мешканців села Рукшин - тут відсвяткували урочисте відкриття і нової красуні школи і запалення символічного голубого вогника. Завдяки наполегливості членів ініціативної групи, а також за сприяння керівництва району та області в село газифікували, повідомляє завідувач сектору з питань внутрішньої політики апарату Хотинської райдержадміністрації Анжела Годнюк. 'Нехай природній газ, який підключено сьогодні, несе не тільки тепло у ваші оселі, а й у ваші серця, радість - у життя, щедрі достатки і надію на відродження села', - сказав, виступаючи на урочистому мітингу з нагоди запалення символічного голубого вогника, в. о. голови обласної державної адміністрації Віталій Усик.
Сільський голова Віктор Ступак щиро дякував усім, хто причетний до проведення голубого палива і висловив сподівання, що газифікація стане початком згуртованості та кращого життя у селі. Найактивніших учасників газифікації Рукшина нагороджено Почесним грамотами обласної державної адміністрації та обласної ради, районної, сільської рад та районної державної адміністрації.
Розрізали святкову блакитну стрічку та запалили довгоочікуваний голубий факел поважні гості, шановані жителі села та найкращі учні місцевої загальноосвітньої школи. Священик місцевої парафії освятив газопровід.
Після завершенню урочистого мітингу гості відвідали оселю одного із найактивніших учасників газифікації села, рукшинця Василя Філіпчука, де в урочистій обстановці теж підпалили голубий вогник.
На Хотинщині Рукшин - передостаннє село що не було газифіковано. Тепер у районі залишається один населений пункт до якого ще не дійшло блакитне паливо - це с. Гордівці, але й тут ця визначна подія не забариться, адже місцева громада роботи з газифікації вже розпочала.

2 січня 2011

Тюріна Юлія, користувач 1ua
Юлія Тюріна
Тема: :)
Сучасний літопис старовинного Рукшина пишуть нині три з половиною тисячі його мешканців. До ювілею населеного пункту вони зберегли і упорядкували історичні місця, встановили пам'ятний знак з власним гербом на в'їзді в село і написали книгу про історію рідного Рукшина.

Рукшинці, вшановуючи славну історію своїх предків та відзначаючи 550 річницю села, встановили на в'їзді в Рукшин пам'ятний знак роботи місцевого художника зі своєрідним гербом населеного пункту. Тепер він зустрічатиме всіх гостей разом із старезним вітряком, котрий, стогнучи під силою вітру, десятиліттями молов зерно, щоб прогодувати колись невеличке бідне село. ВітрИ перемін перетворили Рукшин у заможне селище, де нині проживає майже три з половиною тисячі людей. Оскільки народжуваність тут переважає смертність, то в селі почали зводити й нову сучасну школу. На святкуванні ювілею села ініціативному директору школи районне керівництво подарувало символічний глобус. Сергій Шишковський, директор Рукшинської школи, зауважив: 'Нам подарували цей глобус з умовою, щоб наші випускники прославляли Рукшин по всьому світу.' За керівництва Сергія Шишковського стара школа перетворилась у процвітаючий освітній заклад. Школярі почали отримувати перші місця на всеукраїнських предметних олімпіадах. Невдовзі дітлахи, що виступають сьогодні на сцені, радітимуть новому спортивному залу та просторим класам. Так, як нині радіють страрожили села, коли їх відвідують. Якиму Петровичу Мельничуку - 93. В нього семеро дітей і тринадцятеро онуків. Правнуків перерахувати не береться, а ось загони рукшинських повстанців пам'ятає. За заслуги перед Вітчизною нагороджений не лише медалями, ай легковиком.
І в роботі, і в пісні Рукшин серед перших в районі. Є тут свої збирачі фольклору і голосисті співаки поважного віку, котрих наздоганяють юні пісенні таланти. Є свої кандидати наук, музиканти і місцеві поети. Такі як ІВан Бурмей, твори котрого навіть включено до шкільної програми. Та найбільшою повагою сьогодні в Рукшині користується колишній вчитель історії Яків Семенович Гайсенюк. Він сорок років збирав матеріал про рідне село і нарешті його книга побачила світ. 'Рукшин і рукшинці' унікальне історичне дослідження зі світлинами, котре стало подарунком селу до 550 ювілею.
Нині історія села продовжується. В селі діє цифрова АТС і завершується газифікація. На черзі - дороги, розповідає голова сільради Віктор Ступак: 'На перспективу у нас розвивається малий і середній бізнес. Уже є 17 магазинів, Побуткомбінат і автосервіс по ремонту автомобілів'. Ось такі вони, нащадки будівельників Хотинської фортеці і козаків, що вперто під натиском ворога боронили свою землю від неволі.

2 січня 2011


1


  Закрити  
  Закрити