Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

15 ...

Сова Микола, користувач 1ua
Микола Сова
Ігор СкрипченкоГазета "Голос Посулля"
14 год ·
КОНКУРС ім. П.М.КОЦУРА
Вчора, 12 вересня, в Недригайлівському краєзнавчому музеї відбулося підбиття підсумків ХІ краєзнавчого, історико-культорологічного конкурсу імені Петра Михайловича Коцура.
Протягом року, що минув з вересня 2021 року, на шпальтах газети «Голос Посулля» було видрукувано загалом 17 конкурсних матеріалів 10 авторів.
Представники родини Коцурів Анатолій Петрович та Віталій Вікторович щиро подякували учасникам та відзначили всіх без винятку дипломами і грошовими преміями.
Лауреатами цьогоріч стали Жанна Абаровська (смт Недригайлів) за видрукувані родинні спогади «Вишивана жіноча доля»; Григорій Поперека (с. Іваниця) за краєзнавчу публікацію «Сусіди по Терну: Городище»; Вікторія Гавриленко (м.Суми) за матеріал-дослідження «Народне скрипкове музикування на Недригайлівщині (середина – друга половина ХХ ст.).
Також були відзначені авторські матеріали Ярмоленко Тетяни (с. Коровинці), Андрієнка Миколи (с. Вільшана), Довбні Олексія (м. Кременчуг), Абаровського Івана (смт Недригайлів), Беценко Тетяни (м.Суми), Хіляя Олексія (с. Коровинці), Дядченка Миколи та Скрипченка Ігоря (смт Недригайлів).

14 вересня 2022

Сова Микола, користувач 1ua
Микола Сова
НЕДРИГАЙЛІВСЬКИЙ КРАЄЗНАВЧИЙ МУЗЕЙ ДІКЗ "ПОСУЛЛЯ"
21 год ·
12 вересня в Недригайлівському краєзнавчому музеї відбулося підведення підсумків ХІ краєзнавчого, історико-культурологічного конкурсу імені П.М.Коцура – краєзнавця, публіциста, педагога.
У стінах музею зібралися люди небайдужі до історії рідного краю, сповнені любові до рідної землі, які прийшли підтримати цю славну традицію вдячних синів до пам’яті свого батька.
В урочистостях взяли участь Анатолій Петрович та Віталій Вікторович Коцури, в.о. директора КЗ СОР ДІКЗ «Посулля» Тетяна Василівна Кривогуз, редактор газети «Голос Посулля» Ігор Васильович Скрипченко.
Вступне слово взяв завідувач Недригайлівським краєзнавчим музеєм Іван Кирилович Абаровський, який щиро подякував організаторам та учасникам конкурсу. Переможцям конкурсу були вручені нагороди та цінні подарунки.
Петро Михайлович – ініціатор створення першого в Недригайлівському районі краєзнавчого музею в 1972 р., а потім і його керівник. Багато років очолював групу «Пошук», яка зібрала численні матеріали та встановила імена десятків воїнів, які пропали безвісти у роки Другої світової війни.
П.М.Коцур став «Людиною 2010 року» Недригайлівщини. 7 вересня 2010 р., згідно рішення сесії Сакунівської сільської ради, Петру Коцуру присвоєно звання «Почесний громадянин Сакунихи» (№1) за вагомий внесок у соціально-культурний розвиток села, високий професіоналізм в освітянській, творчій діяльності та дослідженні історії краю. 8 листопада цього ж року встановлено й відкрито пам’ятні меморіальні дошки П.М.Коцуру на приміщенні школи, де все своє життя трудився педагог і на будинку, де він проживав із своєю родиною.
Наступне підведення підсумків щорічного конкурсу традиційно відбудеться у вересні майбутнього року в приміщенні нашого музею. Тож зарані запрошуємо всіх небайдужих взяти участь у конкурсі.

14 вересня 2022

Запитання
Магазин
Відповідь
Сова Микола, користувач 1ua
Микола Сова
Є магазин

5 липня 2022

Сова Микола, користувач 1ua
Микола Сова

У САКУНИХСЬКОМУ СТАРОСТИНСЬКОМУ ОКРУЗІ ВИСОКИЙ РІВЕНЬ ПІДТРИМКИ ВІД МІСЦЕВОГО СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ТОВАРИСТВА

Дата: 02.12.2021 09:37
Кількість переглядів: 29
  

ЗВІТ ВАСИЛЯ НИКОНЕНКА, СТАРОСТИ САКУНИХСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ, ЗА ПЕРШИЙ РІК РОБОТИ

На посаду старости Сакунихського старостинського округу Василя Павловича НИКОНЕНКА затверджено рішенням першої сесії Недригайлівської селищної ради восьмого скликання від 30 листопада 2020 року.

ДОВІДКОВО. На території Сакунихського старостинського округу розташовані такі населені пункти :

с. Сакуниха - 327 чоловік;

с. Велика Діброва – 36 чоловік;

с. Лахнівщина - 5 чоловік;

с. Перетічки - 77 чоловік.

Усього: 445 жителів.

 

На території старостинського округу працюють такі заклади:

- сільський клуб

- бібліотека

- Сакунихський фельдшерський пункт

- один продуктовий магазин ФОП Савталян А.В.

Протягом звітного періоду забезпечено діяльність та своєчасне фінансування закладів соціальної сфери старостинського округу.

Постійну допомогу та надійну підтримку Сакунихському старостинському округу надає ТОВ «АГРОБІЗНЕС ТСК». Зокрема, виділяються додаткові кошти на розчищення доріг взимку, забезпечення освітлення, бере левову частину витрат на проведення всіх масово-культурних заходів як у старостаті, так і Недригайлова. На теренах колишнього Недригайлівського району це сільськогосподарське товариство має найбільшу площу по вирощуванню овочевих культур - більше 300 гектар. Цього року поле засаджено картоплею. На території Недригайлівшини підприємство працює з 2006 року. За цей час зарекомендувало себе як надійний партнер.

ОСНОВНІ ВИКОНАНІ РОБОТИ ЗА РІК.

- проведено випилювання аварійних дерев на території округу , які потім були завезені для опалювання адмінбудинку та сільського клубу;

- систематично проводяться санітарні дні;

- дооблаштовано дитячий майданчик в с.Сакуниха;

- проведено упорядкування кладовищ;

- висаджено квіти на клумбах та висаджено алеї троянд в центрі с.Сакуниха;

- упорядковано меморіальний комплекс в с.Сакуниха та територію біля пам’ятників загиблим воїнам в с.Велика Діброва та с.Лахнівщина та біля пам’ятника жертвам голодомору.

- проведено концерти та розважальні заходи до свят;

- забезпечено активну участь у святі «Купала» у Недригайлові.

- проведено святкування Дня села Сакуниха;

- працівниками старостату надавалися послуги населенню згідно із зверненнями та запитами.

ПИТАННЯ, ЯКІ ПОТРЕБУЮТЬ ВИРІШЕННЯ.

- ямковий ремонт місцевих доріг;

- капітальний ремонт сільського клубу.

2 грудня 2021

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Сколько церквей находится?
Відповідь
Телесик Гриша, користувач 1ua
Гриша Телесик
1

13 травня 2021

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Есть примеры служащих, что не берут взятки?
Відповідь
Телесик Гриша, користувач 1ua
Гриша Телесик
мало

13 травня 2021


15 ...


  Закрити  
  Закрити