Questions-answers Interview All records

... 184 ...

Question
Щоб не було оказії з моїм палінням, тож дозволили в відкриту курити. Кину я курити лише в зрілому віці, було мені тоді аж 32 роки. Стаж куріння великий. Тяжко залишати ту гидоту а привчився легко. Отаке моє козацтво.

Ось поїду сьогодні в Гадяч, може щось цікаве буде.

Василь Кириченко.

9 september 2016

Question
Курив я дома ховаючись. Бувало і до димаря. Відкрию заслінку. На печі тепло, тютюн є там і воля, і ніхто не відбирає. Вже після шостого класу дома мені курити дозволили і вже я не ховався. Були в Рашівці того року багато пожеж. Хтось палив щоночі. І не один двір палав. Хати під соломою.

9 september 2016

Question
Курили і в школі. Набереш тютюну в кишеню то на перерві з цигаркою. А директор строгий, ловив, попадався і я і де він тільки той тютюн дівав, що відбирав у нас, сам він не палив.
Других куріїв дуже лаяв а от до мене був лояльний.

9 september 2016

Question
І чого тільки не творять з тютюну: - махорка, та що людей хорка, самосад, цигарки різні і спорт, і горняк, і шахтарскі, і пріма, і махорочні, і ще недопалки, що викидають старі курії, встигай тільки підбирати, підбирав і я. А не то і випрошував у дядьків а вони щедрі то й пригощали.

9 september 2016

Question
Василь Кириченко з Рашівки.

Яка гидота куріння. А смалять.
Смалив і я. Та так смалив, що такого курія ще пошукати. А почалося все з першого класу. Воно в товаристві до всього вивчишся та і що воно то за козак, коли товариства цурається.

9 september 2016

Question
Пора пора вже сіяти, воно дощі будуть, воно сніг падатиме а не посієш то і хлібини не буде.
Були роки без хліба. Товклися в чергах, займали чергу з вечора, робили поїздки до міста за хлібиною а машин було мало. Голод терпіли. Ой сійте сійте озимі, щоб Україна цвіла.

Василь Кириченко з Рашівки.

9 september 2016

Question
І так день за днем, поле за полем і скільки того плигання на ріллі, що в вечірню пору ноги гуділи. Та то нічого бо все для хліба а то св,яте.
Ось і сьогодні приїде машина а там всього: і сірий, і білий, і булочки, і печиво, і крупи різні, і все від ріллі, і все від посіву, і все від млива, і все від випічки, і все від тих людей, що привозять, і скільки тієї праці, що і томів книг не вистачить, щоб розповісти, яка праця в кожному хлібному витворі.

9 september 2016

Question
В той рік було дуже спекотно. Волога на нулю, що виникали й сумніви від нашої праці. Але сіяли.
З ранку до вечора ми відстоювали на полицях сівалки. Слідкували за тим щоб не було прогалин. Коли маркер автоматично не розкривався, спиняли та зіскакували і вже руками його відкривали.

9 september 2016

Question
Сівалка з трьох секцій. Маркери по сторонах, сошники, коліщата різні. Засипай зерно та в ріллю.
А ось і машина. До верху червоніє зерно. Те від шкідників, а для працівника від того червоніння так гірко, що аж гірко з місяць після посіву.

9 september 2016

Question
Того року сонце пекло нестримно. Але посів робити потрібно. Відправили нас по наряду до сівалок. Мічман, Тютюнник та я. Мічман відслужив на флоті-пенсіонер. Тютюнник старий агроном-пенсіонер а я ще до пенсії тоді ще не дожив.

9 september 2016

... 184 ...

Close  
  Close