Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
https://static.ukrin... alt="?? ???????°?????? ?????????????»?? ???????? ?· ???°???±???»???????? ?? ???????????? ???????????????? ?µ?»?µ?????????????°????????">
На Дніпропетровщині біля села Старозаводське Нікопольського району відкрили найбільшу сонячну електростанцію України, яка увійшла до трійки найбільших в Європі.

Про це голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов повідомив у https://www.facebook...=%2CdlC-R-R&eid=ARDJ-q-0_dfdf5EWIO10mt896vBGWq-0TS-260iS-VQwkTqnJ5FCP7fJXGwnEInmBtOirAQwVIqEZHQ2&hc_ref=ARQMtvNGALVXJY-ToNalTWnKUgv5hWjZ50fuFImfz8lQc17MmuduIcSb8VEjD88ey2c" style="text-decoration-line: none; color: rgb(77, 123, 214);">Facebook.

«Масштаби та цифри вражають. Встановлено 750 тисяч панелей, які здатні забезпечити електрикою два середніх українських міста. 216 млн євро інвестицій, з яких 46 було витрачено на українському ринку. Робота електростанції забезпечить місцевій громаді щороку 20 млн грн в якості сплати за землю та 30 додаткових робочих місць», - написав Пригунов.

https://static.ukrin...>

За його словами, введення в дію цієї сонячної електростанції дозволяє вимкнути один енергоблок вугільної електростанції такої потужності як Придніпровська ТЕЦ або Криворізька.

https://static.ukrin...>

Цей об’єкт зеленої енергетики звели коштом українського та китайського інвесторів.

Загалом на Дніпропетровщині — вже 39 сонячних електростанцій.

https://static.ukrin... title="" width="630" style="border: none; max-width: 100%; height: auto !important;">

Фото: Гліб Пригунов, Фейсбук

20 квітня 2019


1


  Закрити  
  Закрити