Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 1

Запитання
Новости о вовченко с.а.
Відповідь
-

25 грудня 2016

Запитання
школа №2
Відповідь
-

25 грудня 2016

Запитання
Какой гимн татарбунары?
Відповідь
-

25 грудня 2016

Запитання
саобщество ато
Відповідь
-

25 грудня 2016

Запитання
Что с сером Швеции?
Відповідь
-

25 грудня 2016

Запитання
такси в Татарбунарах
Відповідь
-

25 грудня 2016

Сироватко Олег, користувач 1ua
Олег Сироватко
Звісно, не проти, пане Вікторе :)

2 січня 2014

Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк

ЦІКАВИНКИ ДЛЯ ІСТОРІЇ 

Ось лист, що надійшов до нашого адміністратора сайту: Надіюсь, він не буде проти :)), бо ж виставив його на своєму форумі.

Олег Сироватко написав:
Декілька днів тому отримав на скриньку таку цікаву історію. Для справжніх українців і істориків - вона безперечно має історичну цінність.
В 1991 роців липні невеличка громадська організація 'Захисників деларації про державний суверенітет України' збирала невеличкі мітинги на площі Жовтневої революції. листівки до мітингів готував я і київський юрист Віктор Борківський. Віктор придумував текст я як художник малював. Потім друкували на ротаторі і роздавали людям. Так до чого я. Вперше назва Майдан Незалежності з'явився на моїх листівках влітку 1991 року. Ще до відомих подій ГКЧП. Місце проведення мітингів підписував двома назвами - площа Жовтневої революції в дужках.
Сама історія виникнення назви. В тодішньому готелі Україна №102 я працював як в майстерні. Фарби папір, малював плакати і листівки. Якось поряд був син Віктора Андрій. Йому тоді було років дев'ять. А з Гуляйполя я привіз примірник газети 'МАЙДАН', яку на свої кошти видавав патріот Клименко, він же перший голова Гуляйпільської районної організації УРП. Це одна з найперших незалежних газет в Україні. Андрій потримав цю газетку в руках, а потім і видав, а давайте назву напишіть на листівці Майдан Незалежності. Я вивів тушею внизу листівки Майдан Незалежності в дужках дописав площа Жовтневої революції. 
Я розумію що сьогодні у Майдану така слава і мабуть тисячі скажуть що саме вони назву цю дали. В ті дні ми надрукували тисяч з двадцять листівок і роздали на Хрещатику. Назва поширювалася. А після 19 серпня вся країна почула цю назву. У мене є копії тих моїх листівок. А оригінали у Борківського Віктора Вікторовича, бо саме він частіше бігав до знайомого печатника. Який нам їх друкував і під полою виносив з друкарні . 
Ось така вам інформація з маленького містечка Татарбунари від художника Петра Рибіна

Було би цікавим побачити ці листівки на сторінці села. Хтось із місцевих жителів завітав би до Петра Рибіна і міг би допомогти?

2 січня 2014

Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк

Кожен населений пункт має свої цікавинки. Недавно по ЗМІ прошуміло повідомлення, що в Татарбунарах проводять собачі бої. Невже це не цікаво? Людям, далеким від 'зоології', навіть назви псячих порід звучать утаємничене - алабаї, акита-іну, акбаш, азавак...???!!!

Це тільки на літеру А! Більшість, в тому числі і я, оперуємо назвами - вівчарка і дворняга....  та ще - якась кімнатна порода :)). Хіба в Татарбунарах не знайдеться хтось, у кого була би можливість виставити фото такого дійства?  

7 листопада 2013

Ip: 92.112.82.254

(10.7 тыс. жителей)

Райцентр. Памятник Татарбунарскому восстанию

18 березня 2008


... 1


  Закрити  
  Закрити