Форум Вільшаної

Теми для публікацій та розмов


Творчість земляків
29 квітня 2018 Микола Сова

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Роменчанин у лісозмузі під Вільшаною спиляв 15 берез

3 березня 2024

Запитання
чи працює птахоферма
Відповідь
Ip: 195.182.202.113 Так

6 лютого 2023

Сова Микола, користувач 1ua
Микола Сова

1 серпня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Проведено громадські слухання щодо надання пропозицій при розробленні містобудівної документації та погоджені генерального плану села Вільшана

   Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні» від 25 травня 2011р. №555 та з метою забезпечення врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації, 29 березня в актовому залі адмінбудинку Вільшанської сільської ради с. Вільшана відбулись громадські слухання з питань розробки Генерального плану села Вільшана.

   Генеральний план визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту села Вільшана.

Склад та зміст містобудівної документації: графічна частини та пояснювальна записка. Розробники: замовник – Вільшанська сільська рада, розробник - ТОВ «Юдіком» м. Суми.

   Під час громадського слухання присутні розглянули графічні та текстові матеріали, в яких проведено аналіз існуючого стану села та визначено перспективи розвитку.

   Сільський голова Мельніков Михайло Віталійович зупинився на основних перспективах, які враховані у Генеральному плані. Зокрема наголосив, що у даній документації обраховано загальний стан довкілля, фактори, що його формують, визначаються території, що мають певні обмеження при їх використанні (природоохоронні, санітарно-гігієнічні, інженерно-будівельні та інші).

   «При визначенні перспектив розвитку населеного пункту в генеральному плані брався до уваги той факт, що генеральний план є документом, який визначає не лише територіальний розвиток, а і стратегію розвитку всіх сфер життєдіяльності з метою досягнення стабільного сталого розвитку господарського комплексу, і на цій основі – забезпечення всіх соціальних потреб його мешканців. В генеральному плані виконаний прогноз зайнятості трудових ресурсів, розрахунок установ та підприємств обслуговування. Для реалізації рішень, прийнятих в генеральному плані, встановлено перелік та черговість заходів, які сприятимуть його ефективній реалізації», сказав Михайло Віталійович.

       Представник ТОВ «Юдіком» Любченко Олександр Пилипович проінформував присутніх, що проект плану розроблений на:

   – перспективну чисельність населення, об’єми та структури нового житлового будівництва;

   – території для розвитку промисловості;

   – обґрунтував доцільність зміни меж населених пунктів;

   – визначив пріоритетні напрямки розвитку території.

       Начальник відділу земельних відносин, архітектури, ЖКГ, НС та комунальної власності Кущенко Олександр Васильович ознайомив присутніх з пропозиціями, які були подані жителями села Вільшана з метою врахування громадських інтересів до проекту Генерального плану і передав їх розробникам.  

Учасниками громадських слухань було вирішено погодити основні рішення проекту містобудівної документації «Генерального плану села Вільшана Недригайлівського району Сумської області. Оновлення з розширення меж населеного пункту та План зонування села Вільшана Недригайлівського району сумської області» (у складі Генерального плану) та рекомендувати для подальшого погодження на засіданні обласної архітектурно – містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Сумської обласної державної адміністрації.
(За матеріалами сайту Вільшанської громади)

10 квітня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека

7 квітня, до Всесвітнього дня здоров\'я, відбувся турнір з міні-футболу серед дитячих команд Вільшанської  сільської  ради. У турнірі взяли участь 3 команди: «Молодь» (с.Вільшана), «Великі Будки», «Вільшана». У напруженій боротьбі  перемогу у турнірі одержала команда «Вільшана».

«Молодь» — «Вільшана» 1:7

«Великі Будки» — «Молодь» 7:1

«Вільшана» — «Великі Будки» 2:2( по пенальті  2:1).

Команди  були  нагороджені  м’ячами та грамотами відділу освіти, молоді та спорту Вільшанської сільської  ради, а найкращі гравці відзначені окремими нагородами.


9 квітня 2019


1


  Закрити  
  Закрити