Форум Виноградова

Теми для публікацій та розмов


Наша школа
6 червня 2010 Аркадій Ковач

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 1

Зробіть запаси: завтра у Виноградові частково не буде водопостачання

Виноградівський ФК «Севлюш» став лідером за кількістю зібраних суперкубків області (ВІДЕО)

1 грудня 2022

Відомо, де у Виноградові завтра не буде води

У Виноградові відбулося засідання щодо моніторингу реалізації молодіжної політики

На Виноградівщині пожежники врятували від вогню будинок і літню кухню

На Виноградівщині палала надвірна споруда

29 листопада 2022

На Виноградівщини ледь не згорів житловий будинок

Варто зробити запаси: у Виноградові два дні не буде води

В місті Виноградів відкрили автомобільний рух центральною частиною міста (фото)

22 листопада 2022

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Скорботна звістка... Вчора, 1-го березня, в \nзоні ООС за трагічних обставин помер 29-річний Шіпош Роберт, мешканець \nміста Виноградів, Закарпатська область. Залишилась дружина. ВІЧНА \nПАМ\'ЯТЬ ! 
https://ukropen.net/...>#War https://ukropen.net/...>#війна https://ukropen.net/...>#Ukraine https://ukropen.net/...>#Україна https://ukropen.net/...>#ЗСУ https://ukropen.net/...>#ООС
https://s.ukropen.ne...\" align=\"left">

2 березня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
 https://intermarium.... class='entry-categories' style='box-sizing: border-box; background: rgba(0, 0, 0, 0.75); color: rgb(255, 255, 255); transition: all 0.3s ease 0s; position: absolute; left: 51px; top: 0px; text-transform: uppercase; font-size: 18px; font-family: "Roboto Condensed", sans-serif; display: inline-block; padding: 0px 20px; line-height: 53px; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>ПОДІЇhttps://intermarium.... class='attachment-kopa-single-thumb size-kopa-single-thumb wp-post-image' alt='' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; margin-top: 20px;'>
НА ЗАКАРПАТТІ УЧНІ ПІДКИНУЛИ В ЧАШКУ З КАПУЧИНО ТAБЛEТКУ “BIAГPИ” СВОЇЙ ОДНОКЛАСНИЦІ

На Закарпатті під час уроків в одній зі шкіл у Виноградівському районі учні підкинули в чашку з капучино тaблeтку Вiaгpи своїй однокласниці, пише https://styler.rbc.u... target='_blank' rel='noopener' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>Styler.

Як розповіла представникам громадської організації “Народний контроль Закарпаття” учениця 10 класу Великоком’ятівської школи по імені Віра, на перерві між уроками вона пішла з подружкою в кафе, розташованому поруч з навчальним закладом, купила капучино і занесла в клас.

“За той час, поки вона ходила за класним журналом в учительську і повернулася назад, їй кинули в капучино тaблетку Biaгри. Не знаючи про наявність тaблетки, вона випила капучино. І тільки після того, як вона прийняла зазначену рідину, одна з її подруг сказала про те, що їй пiдсипали тaблeтку”, – розповів один з активістів організації.

Неповнолітня Віра була змушена звернутися до медпрацівника, яка їй надала першу мeдичну допомогу. Після того дівчина повернулася в школу, однак у неї бoліла гoлова і її нyдило.

“Про дану подію вдома не повідомляла, думала, що все обійдеться. Як пояснює Віра, це не перший випадок, коли з дівчатами, які навчаються з нею, траплялося подібне. До цього тaблeтку підкидали її подрузі, яка також зверталася за мeдичною дoпoмогою”, – говорить активіст і додає, що винні залишилися безкарними.

https://intermarium.... alt='' width='494' height='462' srcset='https://intermarium.... 494w, https://intermarium.... 300w' sizes='(max-width: 494px) 100vw, 494px' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; display: block; margin: 5px auto;'>

https://intermarium.... alt='' width='490' height='306' srcset='https://intermarium.... 490w, https://intermarium.... 300w, https://intermarium.... 209w' sizes='(max-width: 490px) 100vw, 490px' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; display: block; margin: 5px auto;'>

https://intermarium.... alt='' width='494' height='498' srcset='https://intermarium.... 494w, https://intermarium.... 150w, https://intermarium.... 298w' sizes='(max-width: 494px) 100vw, 494px' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; display: block; margin: 5px auto;'>

Користувачів соціальних мереж обурив інцидент.

22 жовтня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Кіт лісовий (європейський лісовий кіт) - один із 5-ти видів роду диких котів, що мешкає в Карпатах. Підлягає охороні. 
Кіт лісовий поширений в Українських Карпатах, на Закарпатті (Виноградівський, Берегівський, Воловецький, Тячівський, Перечинський райони). Невелика популяція кота лісового виявлена в Чернівецькій області (Сторожинецький, Глибоцький райони), на Волині, та в Одеській області. Протягом першого десятиліття ХХІ ст. ареал розширився — вид виявлено в Миколаївській області та навіть на Черкащині.
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

5 липня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

Терміново! Закарпаття йде під воду! Те, що там зараз відбувається важко описати словами! (Відео з місця події)

На Закарпатті грудневий паводок. Його вже порівнюють із катастрофічними повенями 98-го та 2001-го років. Через сильні опади у воді опинилися десятки сіл. Найбільше потерпають Тячівський, Виноградівський, Іршавський та Хустський райони.

Залито понад 1100-господарств та понад 121 гектарів сільгоспугідь. Через затоплені дороги, зруйновані мости та селеві потоки, деякі села та присілки відрізані від світу. 305 метрів дамб зруйновані. Райцентр Хуст та Міжгір'я залишилися без води - там відімкнути водозабори.

Найкритичнішою залишається ситуація у с.Вільхівці на Тячівщині. Через загрозу прориву дамби там евакуювали понад 1200 людей. До родичів уже переселилися кілька сотень селян. Евакуація триває.

Через зруйнований міст відрізані од світу 60 будинків у Колочаві, це Міжгірський район. Так само пошкоджено 110 метрів дороги, що веде до присілка Гирсовець. Біля села Репинне стався великий зсув ґрунту на сільську дорогу. У Тячівському районі зафіксовано селевий потік. Поблизу с.Ганичі стався нещасний випадок - у повноводну річку з'їхала вантажівка. Водія досі не знайшли.

У райцентрі Хуст підтоплено 130 господ. Обмежений рух на трасі Мукачеве – Рогатин у районі іршавської Вільхівки та хустської Сокирниці. Прорвало дамбу і у селі Боржавське. Люди всю ніч її укріплювали, проте вона не встояла.

17 грудня 2017

 Кувдяк Михайло, користувач 1ua
Михайло Кувдяк

Хто там хотів дощику? :)

http://f.5.ua/28KhEQ... tabindex='-1' target='_blank' rel='nofollow'>
Мешканці Виноградівського району Закарпаття публікують фото і відео…
5.ua|Від https://www.facebook... data-hovercard='/ajax/hovercard/page.php?id=135767789793578&type=article_author_in_shared_link'>5 канал

21 червня 2016

Ip: 92.113.144.77

У центрі міста височіє триярусна дзвіниця кам'яного однонефного Вознесенського костелу (ХII-ХV ст., вул. Миру, 12), укрі­пленого контрфорсами. Дзвіни­ця за старих часів використову­валася і як сторожова вежа. Від романських і готичних часів збе­реглися портали на південному і північному фасадах, фрагменти орнаментального фрескового живопису. Головний вхід храму прикрашений різьбленням і ліп­ним гербом. В апсиді можна поба­чити кам'яне готичне різьблення XV ст. Над головним порталом у 1748р. був вибитий герб єпископа Баркоці з Егера, коли він передав храм католикам. Поруч із косте­лом - комплекс кам'яного францисканського кляштора (1516, 1668 - XIX ст.), що складається з костелу і двоповерхових корпу­сів келій, що прилягають до ньо­го. З півдня збереглися залишки монастирського саду. Після поже­жі 1747р. кляштор був відновле­ний у барокових формах, а також зведений костел (розписи скле­пінь - XIX ст.). Ще одну перебудо­ву було зроблено у 1889р. Через місто прокладено вузькоколійку. У Виноградові - могила угорсько­го художника /. Ревеса. На схід від міста - ботанічний за­казник Чорна гора з дубом скель­ним і волоським горіхом. Історичний музей (пл. Миру, 4, тел. 8 (03143) 3-11-72).

19 лютого 2008

Ip: 92.113.144.77

 (Засновано ІХ ст., 1262, колиш. Угочай, до 1946р. - Севлюш, 25,3 тис. мешканців) Мальовничий райцентр коло під­ніжжя Чорної гори (568 м), за 100 км від Ужгорода. Перші при­кордонні укріплення за назвою танків з\'явилися тут ще в X ст., коли угорські племена прийшли в Долину Тиси. За легендою, назва повязана з розбійником Канко, який цих місцях грабував подорожніх, що проїжджали повз місто. Від давньої твердині залишилися самі руїни після того, як краєм пронеслася орда Батия (1240). Однак 1262р. Угочай від­родився (він згаданий у грамоті угорського короля Стефана V) і став центром найменшої в Угор­щині Угочанської жупи. Відродив­ся й кам\'яний замок (XIV ст.) на скелястій терасі, що контролю­вав соляний шлях Тисою. 1329р. король Карл Роберт оголосив по­селення королівським містом. У XV ст. замок був переданий францисканцям, які перетворили його на монастир. 1566р. тверди­ня була зруйнована. Збереглися фрагменти замкових стін, дві вежі з бійницями, каплиця (XIV ст.). У цьому замку був похований угор­ський святий Капістран. У великому, але трохи занедбано­му стародавньому парку стоїть кам\'яний палац баронів Перені (ХVІ-ХVІІІ ст.) під високим хи­мерним дахом. Він колись теж ви­конував фортифікаційні функції, але був перебудований на жит­лову резиденцію за часів бароко. Зараз у магнатській вотчині розт­ашувалося місцеве райвно.

19 лютого 2008


... 1


  Закрити  
  Закрити