Форум Житомира

Теми для публікацій та розмов


Кочерівські інвестори
25 квітня 2010 ij (Дід Павло)

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 5

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

Інвестиції в Житомирщину зросли у 3 рази

https://s.ukropen.ne...\'>

За 9 місяців 2018 року Житомирщина отримала
6 млн 256 тис. доларів США прямих іноземних інвестицій, що у 3,3 раза більше за аналогічний період минулого року.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на
https://oda.zt.gov.u...\'>департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА.

Інвестиції надходили з 48 країн світу. Найбільшим інвестором були Кіпр (57%), Австрія (7,5%), Нідерланди (4,3%), Німеччина (4,2%) та Польща (3,3%).

Майже 80% іноземного капіталу зосереджено у промисловості. Нагадаємо, що Житомирщина займає 3 місце у рейтингу областей за комфортом ведення бізнесу.

https://uprom.info/a...\'>Віталій Царьов
Редактор Національного промислового порталу

1 лютого 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Герої Кіборги ! Сергій Голяка, Володимир Красота, Олег Нагорний, Олег Лосінський. Красиві й мужні. Героям Слава ! Дякуємо Всім Воїнам нав\'язаної мо*ковитами війни за захист !
https://s.ukropen.ne...\' align=\'left\'>

30 січня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

Як активістки зі Львова надихнули жінок відрізати волосся заради дітей

Ольга Швед для ВВС News Україна, Львів
https://s.ukropen.ne...\' style=\'max-width: 100%;\'>

Жінки і дівчата обрізають довге волосся та віддають його на виготовлення перук онкохворим дітям. В Україні з грудня триває акція Hair for Share (в перекладі - \'ділитися волоссям\').

Стартувала вона зі Львова. Її вигадали шестеро дівчат, які волонтерили у відділенні гематології Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Вони помітили, що маленькі пацієнтки дуже важко переживають втрату волосся під час лікування хіміотерапією. Саме тому вирішили започаткувати благодійну акцію і допомогти дітям отримати перуки.

Учасниці акції фотографуються з відрізаним волоссям та постять фото у соцмережах з хештегом #HairForShare. Уже зібрали понад 8 кілограмів волосся й виготовили шість перук.

  • https://www.bbc.com/...\' class=\'story-body__link\' style=\'color: rgb(42, 80, 126); font-family: Verdana; text-decoration-line: none;\'>У Франції міністр відрізала волосся заради хворих на рак
  • https://www.bbc.com/...\' class=\'story-body__link\' style=\'color: rgb(42, 80, 126); font-family: Verdana; text-decoration-line: none;\'>Як кореспондентка ВВС до останнього боролася з раком

У Львові щотижня стрижуть волосся 5-8 учасниць акції. Організатори домовляються з перукарнями, аби цих жінок обслуговували безкоштовно. Поштою їм надсилають вже відрізане волосся з Рівного, Тернополя, Дніпра, Харкова, Житомира, Івано-Франківська.

\'Ні хвилинки не вагалася\'

https://ichef.bbci.c...\' datasrc=\'https://ichef.bbci.c...\' class=\'responsive-image__img js-image-replace\' alt=\'Львів\' янка=\'\' Стефанія=\'\' Приймак=\'\' чотири=\'\' роки=\'\' відрощувала=\'\' довге=\'\' волосся.\'=\'\' data-highest-encountered-width=\'624\' width=\'549\' height=\'549\' style=\'max-width: 100%;\'>

У львівську перукарню Стефанія Приймак прийшла із донькою та онучкою, хоче взяти участь в акції. У жінки - довге світле волосся.

\'Про акцію розповіла внучка, вона побачила її в соцмережах. Я ні хвилинки не вагалася\', - каже жінка.

  • https://www.bbc.com/...\' class=\'story-body__link\' style=\'color: rgb(42, 80, 126); font-family: Verdana; text-decoration-line: none;\'>\'За дитячий сміх гроші не беремо\' - як у Львові працюють клоуни-волонтери

\'За фахом я медсестра, зараз вже на пенсії. Волосся відрощувала чотири роки, воно у мене гарне, міцне. Сподіваюся, якісь дівчинці вийде красива перука, яка буде її тішити\', - додає вона.

Перукарка заплітає косу, відрізає 30-35 см волосся, миє голову жінці й робить стрижку \'під каре\'.

\'Волосся не шкода\'

https://ichef.bbci.c...\' datasrc=\'https://ichef.bbci.c...\' class=\'responsive-image__img js-image-replace\' alt=\'Студентка Анна Устінова відрізала понад 30 см білявого волосся. Стрижку й зачіску їй у перукарні зробили безкоштовно.\' data-highest-encountered-width=\'624\' width=\'2121\' height=\'3020\' style=\'max-width: 100%;\'>

На черзі - студентка Анна Устінова. Вона теж білявка. Її безкоштовно стрижуть.

\'Волосся не шкода, воно швидко відросте. Одразу розмістила фото (нової зачіски. - Ред.) на свої сторінки в Instagram і Facebook. Маю багато вподобань. Пишуть, що нова зачіска мені дуже личить і дякують за добру справу\', - каже Анна.

\'Класно, що моє волосся комусь знадобиться\', - зазначає вона.

Кампанію зі збору волосся розпочали у грудні. За цей час своє волосся на благодійність віддали понад 150 жінок. Назбирали на 10 повноцінних перук, усього - 8 кілограмів.

Організаторки співпрацюють із двома благодійними фондами, які опікуються дітьми з онкологічними недугами. Це львівський фонд \'Крила Надії\' та київський \'Таблеточки\'. Їм передають готові перуки. Фонди віддають їх дівчатам, які про це просили.

\'Першими постриглися самі - показали приклад\'

https://ichef.bbci.c...\' datasrc=\'https://ichef.bbci.c...\' class=\'responsive-image__img js-image-replace\' alt=\'перукарня\' data-highest-encountered-width=\'624\' width=\'976\' height=\'549\' style=\'max-width: 100%;\'>

Перукарка збирає відрізане волосся в пакети, маркує, пише дату й місто, передає одній з організаторок акції - Людмилі Крижановській. Щотижня вона передає його в Київ майстрині з виготовлення перук.

\'Коли дівчатка втрачають волосся під час хіміотерапії - це для них морально важко. Особливо для старших дівчаток, підлітків. Їм здається, що усі навколо бачать, що вони хворі\', - каже Людмила Крижановська.

Навіть після успішного лікування потрібен час, аби своє волосся відросло, додає вона. А перуки додають їм впевненості, допомагають почуватись красивими, і вони швидше одужують.

\'Придбати якісну перуку для дитини не у всіх батьків є можливість - їх ціна понад 10 тисяч гривень. Штучні перуки неякісні - синтетичний матеріал може викликати алергічні реакції, під такою перукою погано відростає волосся. Першими постриглися ми самі - показали приклад\', - розповідає пані Крижановська.

З чотирьох хвостиків - одна перука

https://ichef.bbci.c...\' datasrc=\'https://ichef.bbci.c...\' class=\'responsive-image__img js-image-replace\' alt=\'HairForShare\' data-highest-encountered-width=\'624\' width=\'976\' height=\'549\' style=\'max-width: 100%;\'>

Найважче організаторкам акції було знайти постижера - майстра з виготовлення перук. Вартість виготовлення перуки коливається від 8 до 15 тисяч гривень.

Погодилася це зробити за собівартістю матеріалів майстриня з Києва Інна Костьолова. Разом із сімома помічницями вже виготовила шість перук для дівчаток, які втратили волосся.

\'З чотирьох хвостиків робимо одну перуку. Третину волосся із хвостика доводиться викидати - воно коротке чи ламке\', - каже постижерка.

Потім, розповідає вона, вручну спеціальними інструментами треба прикріпити волосини до основи перуки. Щоб зробити лише одну - майстер працює два тижні. Перуки існують трьох розмірів - із стрижкою під каре і довше. Колір - натуральний, русявий або світло-русявий.

 \'У перші тижні акції було багато короткого волосся - від 20 см, найбільше зараз потребуємо довгого - від 35 сантиметрів. Волосся може бути фарбоване, але не пошкоджене\', - додає Інна Костьолова.

Безкоштовно роблять стрижки дівчатам, які жертвують волосся для онкохворих дітей і в трьох київських салонах краси. Власниця мережі перукарень \'КОКО - nail room\' Ноа Кременчуцька каже, що акція викликала ажіотаж серед клієнток закладу.

\'З першого дня акції отримуємо понад 20 дзвінків на день\', - каже пані Кременчуцька.

Жінки домовляються про стрижки, стають в чергу, віддають готове накладне натуральне волосся, перуки, зазначає вона.

\'Нещодавно забігла дівчина, вона живе у Лондоні. Перед поїздкою постриглася - відрізала довжелезне світле волосся. Дівчата знають, що могли б продати це волосся за немалу суму - від тисячі гривень і більше - але радо жертвують\', - каже Ноа Кременчуцька.

Наймолодшій учасниці акції Hair for Share - 4 роки, найстаршій - понад 70.

Акція - безстрокова, адже до фондів звернулися понад 300 дітей та їхніх батьків, які б хотіли отримати перуку. Також просять перуку і жінки з онкозахворюваннями, генетичними чи імунними хворобами.

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш https://t.me/bbcukra...\' class=\'story-body__link-external\' style=\'color: rgb(42, 80, 126); text-decoration-line: none;\'>Telegram.


27 січня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
You are here: https://data-vocabul...\'>https://intermarium....\'>Home  /  https://data-vocabul...\'>https://intermarium....\' itemprop=\'url\'>Події  /  https://data-vocabul...\'>https://intermarium....\'>У Житомирі багатодітну родину з 12 дітьми можуть лишити просто неба. Несподівано на їхнє помешкання з’явилися інші власники(відео)
https://data-vocabul...\'>https://s.ukropen.ne...\'>
https://data-vocabul...\'>
У Житомирі багатодітну родину з 12 дітьми можуть лишити просто неба. Несподівано на їхнє помешкання з’явилися інші власники(відео)

У Житомирі багатодітну родину з 12 дітьми можуть лишити просто неба. Несподівано на їхнє Несподівано після новосілля до родини завітав невідомий, який заявив, що квартира належить йому. Згодом він зник, але через два роки надійшло рішення суду. Виявилося, що у квартирі прописана пенсіонерка 87 років, а її опікун почав судитися і переміг за рішенням суду першої інстанції. Сусіди пенсіонерку ніколи не бачили, коли квартира стояла пустою, а чоловік заходив.

У міськраді впевнені, що це типова шахрайська схема. Ситуацію прокоментував міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

“Керівництвом ЖКГ була прописана бабуся з Черняхівського району, і далі проста схема: оформлюється договір утримання після cмepті, люди заселяються у цю квартиру. Рішенням виконкому ми скасували цю реєстрацію і надали цю квартиру багатодітній родині”, – сказав він.

Так званий власник від коментарів відмовляється, не говорить і його адвокат. Проте у міськраді впевнені, що квартира лишиться за багатодітною родиною, бо вона не приватизована, а належить місту. Відповідно після будь-якого рішення суду місто знову виділить її Бодомерам, інші власники. 

Про це йдеться у сюжеті https://tsn.ua/\'>ТСН.


 Все своє життя багатодітна родина буквально тулилася у двокімнатній квартирі. Для отримання цієї квартири, площа якої близько сотні метрів квадратних, сім’я 13 років стояла у черзі і переїхала одразу, як отримала ордер від міськради.

“Були гoлі стіни, ще радянською фарбою пофарбовані, ми її збивали, робили ремонт з нуля. Тут не було нічого взагалі”, – каже батько Богдан Бодомер.


20 січня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
В цей день 1942 року на Житомирщині народилась Анеля Гац-Скаківська — українська мисткиня, майстриня різьблення на дереві.
https://s.ukropen.ne...\' align=\'left\'>

3 січня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
https://ukropen.net/...=https://uprom.info/n...\' rel=\'nofollow\' target=\'_blank\'>https://s.ukropen.ne...\'>
Фахівці компанії KMZ Industries ведуть роботи по монтажу зерносушарки на елеваторі АФ «Відродження» в с. Громада Любарського району Житомирської області.

26 грудня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
ВІЙСЬКОВА ПРОКУРАТУРА ЦЕНТРАЛЬНОГО РЕГІОНУ: РОЗПОЧАТО РОЗСЛІДУВАННЯ ПАДІННЯ ВИНИЩУВАЧА НА ЖИТОМИРЩИНІ.

15.12.2018 року близько 15:00 на Житомирщині під час заходу на посадку у 2-х км від аеродрому Озерне розбився військовий літак-винищувач Су-27,бортовий номер 55, приписаний до в/ч 1435.
Аварія сталася під час проведення планового польоту. За попередньою інформацією з місця події, льотчик – Олександр Васильович Фоменко, загинув.
На місцї аварії літака працює група військових прокурорів апарату військової прокуратури Центрального регіону України, прокурорів Житомирського гарнізону та слідчих Державного бюро розслідувань.
15.12.18 ДБР до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 416 Кримінального кодексу України, «Порушення правил польотів або підготовки до них».
Наразі усі обставини трагічної події з’ясовуються.

https://ukropen.net/...=https://vppnr.gp.gov...=publications&_c=view&_t=rec&id=242159\' rel=\'nofollow\' target=\'_blank\'>https://vppnr.gp.gov...=publications&_c=view&_t=rec&id=242159
https://s.ukropen.ne...\' align=\'left\'>

15 грудня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
 https://intermarium.... class='entry-categories' style='box-sizing: border-box; background: rgba(0, 0, 0, 0.75); color: rgb(255, 255, 255); transition: all 0.3s ease 0s; position: absolute; left: 51px; top: 0px; text-transform: uppercase; font-size: 18px; font-family: "Roboto Condensed", sans-serif; display: inline-block; padding: 0px 20px; line-height: 53px; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>ПОДІЇhttps://intermarium.... class='attachment-kopa-single-thumb size-kopa-single-thumb wp-post-image' alt='' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; margin-top: 20px;'>
“ТРИ РАЗИ ЧІПЛЯЛИ ЗА ГOЛOВУ ВAКУУМOМ”: НА ЖИТОМИРЩИНІ ПІСЛЯ ВAЖКОЇ ТРAВМИ СПРИЧИНЕНОЇ ЛIКAРЯМИ ПOМEРЛO НЕМОВЛЯ (ВІДЕО)

У Житомирській області пoмeр 4-місячний хлопчик, який від народження балансував між жuттям і cмeртю.

Батьки винуватять лiкaрiв, які приймали пoлoги, бо ті не зробили пoрoдiллi кecaрiв рoзтин, а витягали натомість нeмoвля вaкуумoм і спричинили тяжку трaвму гoлoви дитини, йдеться в сюжеті “https://tsn.ua/' target='_blank' rel='noopener' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>ТСН“.

Сергійка хoвaють усім селом, у 21-річної Христини Потапенко він  був первістком.

“Моя дитинка зараз була б жива, я би з нею гуляла. А все, що зможу робити – це ходити на мoгилy”, – каже пoрoдiлля.

Нaроджувaлa Христина в лiкaрнi сусіднього Малинського району, бо всі казали, що там кращі лiкaрi. Півдоби у пoрoдiллi тривали пeрeйми, вона благала зробити їй кecaрiв рoзтин, але мeдики відмовилися, а врешті застосували вакуум.

“Три рази чіпляли за гoлoву вакуумом. Гoлiвкa, как цибулинка, маленька, і три гeмaтoми позаду на голові. Я питаю: що ви цій дитині зробили, що вона лежить нерухомо?”, – пригадує батько пoрoдiллi Микола Потапенко.

“Вона на живіт поклала мені його вже мeртвим, замість того, щоби відкачувати. Потім тільки почали його відкачувати. Вона сказала, що я винувата, що в мене сил не вистачило”, – розповіла Христина Потапенко.

Новонародженого хлопчика усе ж рeaнiмувaли, але в нього був тяжко пошкоджений гoлoвний мoзoк.

“Мені сказали, що права частина мoзку у нього не працює. Він кричав постійно, був дуже нервовий, у нього ручки викручувалися, язичок викидав постійно”, – пригадує пoрoдiлля.

Чотири місяці батьки бoрoлиcя за життя сина, але марно. Тепер подружжя понад усе прагне, аби лiкaрi, які cкaлiчили дитину, відповіли за це.

“Я вимагаю, щоб їх пoкaрaли. Якщо не пoкaрають, я зроблю самосуд, і я їх пoкaрaю. Про це буде знати вся Україна”, – заявив Микола Потапенко.

Лікaркa, яка приймала пoлoги, нині не  на роботі – зав відділенням каже, що в неї cтрec. Керівник захищає підлеглих: мовляв, бригада діяла правильно і показів для кecaрeвoгo рoзтину не було.

“Дитина почала cтрaждaти, коли в неї вже були пoтугі, і зв’язано це було з тим, що там було туге oбвиття пупoвини. У зв’язку з цим почався cтрec, і лiкaр прийняв правильне рішення, тому що треба було eкстрeнно вирішувати. Єдиний вихід був – це вакуум. І нaродилaся важка дитина”, – пояснила завідувачка пoлoгoвим відділенням Малинської райлiкарнi Наталія Полянська.

Але в пoліції відкрили кримінальне провадження та перевіряють дії мeдикiв.

“Імовірно, було неналежним чином надано мeдичну дoпoмoгу, в результаті чого дитина отримала тiлeснi ушкoджeння. Вже допитані свідки, зібрані мeдичні документи”, – повідомив заступник начальника слідчого відділення Малинського райвідділку пoліції Володимир Кириченко. Тепер правоохоронці чекають результатів експертиз. Якщо провину мeдикiв доведуть, їм зaгрoжувaтиме до п’яти років позбавлення волі.

27 жовтня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Є ще люди в Україні!

86-річна бабуся з Житомира нагодувала смачною вечерею бійців батальйону УМВС України. Їхній автобус зламався на шосе і бабусечка запросила синочків до свого затишного будинку та пригостила їх...
Довгих літ життя Вам, Берегине!
Вподобай: Рідна Мати Україна  https://s.ukropen.ne... class='ke ke-D83DDE0D' style='border: 0px; display: inline-block; width: 32px; height: 32px; background-image: url("https://s.ukropen.ne... background-position: -64px -1024px; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; font-family: tahoma, arial, verdana, sans-serif, "Lucida Sans"; font-size: 13px;'>  

Публікація: Оніщенко Людмила  
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

27 жовтня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
«Запровадити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Житомирської області до моменту повного припинення окупації Російською Федерацією території України».
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

25 жовтня 2018


... 5


  Закрити  
  Закрити