Форум Зимної Води

Теми для публікацій та розмов


Наша школа
7 грудня 2010 Gggggg Kkkkkk

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Де проводить час молодь?
Відповідь
Ip: 46.211.18.253 - Так

23 серпня 2023

Запитання
Кандитати на голову сільради

Відповідь
Сироватко Олег, користувач 1ua
Олег Сироватко
Результати місцевих виборів 2015 року доступні за адресою виборчої комісії, що вказана на форумі цієї сторінки від 24.10.2015р. Інформація постійно оновлюється, якщо підсумків голосування немає на даний момент часу, то вони з'являться трішки пізніше. Наберіться терпіння, члени комісії теж люди, їм треба час, щоб порахувати протоколи

26 жовтня 2015

Запитання
Вибори
Відповідь
Сироватко Олег, користувач 1ua
Олег Сироватко
Результати місцевих виборів 2015 року доступні за адресою виборчої комісії, що вказана на форумі цієї сторінки від 24.10.2015р. Інформація постійно оновлюється, якщо підсумків голосування немає на даний момент часу, то вони з'являться трішки пізніше. Наберіться терпіння, члени комісії теж люди, їм треба час, щоб порахувати протоколи

26 жовтня 2015

Gggggg Kkkkkk

Зимна Вода — село в http://uk.wikipedia.... title='Україна'>Україні, центр Зимновідської сільської ради http://uk.wikipedia.... title='Пустомитівський район'>Пустомитівського району http://uk.wikipedia.... title='Львівська область'>Львівської області. Населення 10 207 мешканців (друге за кількістю мешканців село в Україні, після http://uk.wikipedia.... title='Костянтинівка (Мелітопольський район)'>Костянтинівки Запорізької області), однак перше в Україні за територіальною-одиничною площею, зі 119 вулицями, 3000 дворами. Село межує із західною частиною http://uk.wikipedia.... title='Львів'>Львова. Через нього проходить залізнична лінія http://uk.wikipedia.... title='Львів'>Львів—http://uk.wikipedia.... title='Мостиська'>Мостиська, а також автомагістраль http://uk.wikipedia.... title='Львів'>Львів—http://uk.wikipedia.... title='Мостиська'>Мостиська—http://uk.wikipedia.... title='Перемишль'>Перемишль (Польща). Зимна Вода в народі називається місто. Воно має історичну і козацьку історію.

Село Зимна Вода межує з такими населеними пунктами: на півночі — смт Рудно (Залізничний район м. Львова); на заході — с. Суховоля (http://uk.wikipedia.... title='Городоцький район (Львівська область)'>Городоцький район), на південному заході село http://uk.wikipedia.... title='Конопниця'>Конопниця, на півдні с. http://uk.wikipedia.... title='Лапаївка'>Лапаївка, с. http://uk.wikipedia.... title='Холодновідка'>Холодновідка (Пустомитівський район), на північному сході — с. http://uk.wikipedia.... title='Білогорща'>Білогорща, яке в 1994 р. приєднане до м. Львова.

Село Зимна Вода має своєрідну історію. У http://uk.wikipedia.... title='Географічний словник Королівства Польського'>«Словнику географічному Королівства Польського» читаємо: Зимна Вода розташоване в львівському повіті 9 км від Львова. На півночі граничить з селом http://uk.wikipedia.... title='Рудне'>Рудно, а на сході з http://uk.wikipedia.... title='Білогорща'>Білогорщею, на заході село http://uk.wikipedia.... title='Суховоля'>Суховоля, на півдні село http://uk.wikipedia.... title='Холодновідка'>Холодновідка.

Селом протікає однойменна річка, колись повноводна - Зимна Вода. Перша згадка про село належить до 1365 року. Серед пам'яток архітектури у селі зберігся Костел св. Катерини (1647 р.), вілли періоду класицизму 'Mr?wka' /муравель, вул. Миру/, 'Tosia' /вул. Миру/, 'Marzenie' /Мрія, вул. Львівська/ та інші. Знамениті леви з-під входу в палац на обійсті одного із власників села - пана Міллєра - нині прикрашають вхід до Порохової Вежі у Львові на вул. Підвальній.

Свого часу у Зимній Воді бував http://uk.wikipedia.... title='Юрій Дрогобич'>Юрій Дрогобич, учень Миколая Коперника у Сорбонні. У селі народився представник польського романтизму у польській літературі 16 ст. Міколай Семп-Шажиньскі. Батько його володів ставами, повними риби. Успадкували ремесло брати. А от наймолодший подався у http://uk.wikipedia.... title='Краків'>Краків на навчанння. Інакше б напевне не став відомим...

Із 1946 по 1989 роки село носило невластиву радянську назву - Водяне. Із 1990 року повернуто історичну назву. В місті живуть працьовиті, щирі люди .

7 грудня 2010

Ip: 92.112.95.131

(колиш. Водяне, 9,9 тис. жителів) Пустомитівський р-н. Оборонний костел св. Катерини (1612-25).

2 березня 2008


1


  Закрити  
  Закрити