Форум Валерій Бурій

Теми для публікацій та розмов


Біографія
8 лютого 2014 Валерій Бурій

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

2

Бурій Валерій, користувач 1ua
Валерій Бурій
Щиро бажаю міцного здоров’я, світлих днів і душевного спокою.
І – мирного неба над головою!
Нехай тривога розтане і сумнів покине наші серця в році прийдешньому, а Господь не полишає ні в хвилини радощів, ні в час непевний, у час неспокійний. 
Будьмо мудрими й сильними перед загрозою драматичних випробувань, котрі тривожать наші душі.
І пам’ятаймо: світ тримається на любові.

31 грудня 2021

Бурій Валерій, користувач 1ua
Валерій Бурій
Бажаю  у Новому 2022 році всеохопної віри в Бога, віри в те, що сам Господь, Творець і Спаситель, подорожує разом із нами дорогами нашого земного життя!

31 грудня 2021

Бурій Валерій, користувач 1ua
Валерій Бурій
сердечно вітаємо вас із новоліттям! У храмах нашої Церкви ми будемо підносити до Бога молитви за мир і любов для кожного з вас, де б ви не знаходились: у родинному колі чи на самоті, за святковим столом чи в лікарні, в робочому кабінеті чи на фронті, будь-де. Адже немає на землі місця, куди би не долинула благодать Божа. Будемо просити Господа, щоб у прийдешньому році Він кожному з нас дарував всесильну допомогу на добрі діла, щоби всі ми жили в єдності, мирі і злагоді, вміли зберегти те, що маємо, і здобули те, чого прагнемо. Нехай Господь укріпляє наші духовні й тілесні сили, пом’якшує серця та наповнює душі вірою і надією. Нехай Божа благодать перебуває над усіма нами!
31 грудня 2021
Бурій Валерій, користувач 1ua
Валерій Бурій
Веселих свят!
Прийміть щирі вітання з Новим 2022 роком, що невпинно наближається та Різдвом!
Сердечно дякую за те, що 2021-ий рік Ви провели у компанії зі мною... 
Маю надію, що в наступному, 2022-ому році Ви відвідуватимете мою сторінку...
Веселих свят Вам! Міцного здоров'я, миру та добра у новому році. Будьте щасливі й позитивні.
Обіймаю,
Валерій БУРІЙ

29 грудня 2021

Бурій Валерій, користувач 1ua
Валерій Бурій
Цитата з Писання до роздумів:
«Тому, вiдкинувши неправду, говорiть правду кожний ближньому своєму» (Еф. 4: 25).

«Напоум юнака на початку путі його: він не ухилиться від неї, коли і постаріє» (Притч. 22: 6).

«Улюблений! Не будь подiбним до лихого, але до добро­го: хто ро­бить добро, той вiд Бога; а хто чи­нить зло, той не бачив Бо­га» (3 Ін. 1: 11).

«Пильнуйте за собою. Якщо ж согрішить проти тебе брат твій, докори йому; і коли покається, прости йому; і коли сім разів на день згрішить проти тебе і сім разів на день звернеться і скаже: каюсь, – прости йому» (Лк. 17: 3-4).

Цитата з Писання до роздумів:
«Не судіть з вигляду, а судіть судом справедливим» (Ін. 7: 24).

Цитата з Писання до роздумів:
«Кожен з нас дасть за себе вiдповiдь Боговi» (Рим. 14: 12).

Цитата з Писання до роздумів:
«Любіть ворогів ваших, благословляйте тих, хто проклинає вас, добро творіть тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто кривдить і гонить вас» (Мф. 5: 44).

27 грудня 2021

Бурій Валерій, користувач 1ua
Валерій Бурій
Богдан Лепкий
СВЯТИЙ ВЕЧІР
Чекаєш першої зірки.
Ось і вона! Хто має час, накриває або помагає накривати стіл. Парубок приносить «діда», себто житний сніп і ставить у кутку, пастух кидає під стіл в’язанку сіна і розстелює дідух по підлозі. «А тепер уважати на вогонь!» — остерігає усіх; він старий, йому й остерігати вільно. Не одно пережив і не одно бачив на своїм віку. Пожежі від дідуха також.
— А не забудьте там про чісник! — кличе мама з кухні.
Кладуть чісник під обрус на чотирьох кінцях стола, бо він має велику силу, його ароми бояться усякі недуги. Поміж тарілки кидають гіллячки темно-зеленої соснини. Та ще з ялинкою клопіт. Хоч вона буцімто й не наша, лиш з далекої півночі прийшла, але так вдомашнилася в нас, що тяжко знайти священничу хату, де її не вбирали б.
Ось і ялинка готова. Така пишна й розкішна, хоч малюй. А що буде, як по вечері всі свічечки на ній засвітять! Розкіш одна...
Нараз відзиваються пси, і в сінях чути шурання ніг. Входить дівчинка, обкручена великою маминою хусткою, бо надворі мороз, і каже:
— Просили вас татуньо й мамуня і я вас прошу на коляду.
Приговоривши ті слова, подає миску з дарунками, між якими бувають горіхи, мід, медівники, на що яку хату стати.
— А чия ти, доню? — питають її, вона каже, й записують на листочку
паперу. — Подякуй мамуні і проси татуня, щоби на другий день свят прийшли до нас на вечеру.
Та ще вона не зачинила за собою дверей, як увійшов хлопець. Так само кланяється і просить на коляду. За ним другий, третій, десятий. Хлопці й дівчата сипляться як з мішка. А всі такі повновиді, веселі, здебільшого багацькі діти.
Перейшли.
Тепер батько бере тарілку з просфорою, помащеною медом, всі підходять до нього, діляться нею і бажають собі усього добра.
І про челядь не забувають. Батько й мати виходять до кухні, де накритий стіл до челядної вечері, і так само обмінюються бажаннями. З усіми, хто там є. Не дай Боже обминути кого!
Що лиш тоді вертаються до їдальні, до пісного борщу з ушками, до риби студженої і смаженої, до голубців з грибками, до пиріжків з капустою і з сушеними сливками, до сушені, що її подекуди зовуть «узваром», і до куті назимно. Страв повинно бути дванадцять і, як почислити все, що на стіл подадуть, то стільки й буває, бо Бог ласкав, не відмовляє родючої сили нашій землі.
— А квокати не будете? — питається мама дітей.
Дітям того двічі й казати не треба. Вже вони під столом, у сіні. А там горіхи, ліскові й волоські, і цукорки в таких гарних папірцях, що аж їх обдирати жаль. Знаходять, тішаться, обмінюються ними, поки у вікні не появляться хлопці зі звіздою й поки крізь шибки не залунає коляда. Проспівали, й тато дає їм рукою знак, щоб ішли до кухні, де їх обдарують. Пішли, а на їх місце надтягнули другі й треті, четверті, бо це їх свято, свято коляди. Як село довге й широке, скрізь вона лунає, а вітер її згуки несе і зв’язує з такими самими колядами по інших селах, по цілім краю, по всіх отих широких просторах, де живе наш народ. Коляда, золотий, небесний обруч, один із тих незчисленних, що тримає вкупі все, що своє, рідне, власне, святе...
Гаснуть свічечки на ялинці, і догорюють свічки в ліхтарях на столі, мама останки страви виносить до другої кімнати для духів, а челядь з кухні недоїджену страву згортає до путні й кладе в саду для вовків. Зорі меркнуть, вітер шумить і білим снігом обтулює дерева, хати та задуває стежки й дороги. Село спить...

24 грудня 2021

Бурій Валерій, користувач 1ua
Валерій Бурій
З ПРИЙДЕШНІМ РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ!
Щиро бажаю, щоб Народжений в яслах рясно поблагословив Вас і в Новому 2022 році. Щоб і надалі Ваше життя та Ваше служіння були славою для Христа.
Христос родився!
Радість для світу!
Мир Вашому дому на многії літа!
Веселих Різдвяних свят та щасливого Нового року!
***
Вітаю вас з чудовим святом Різдва Христового!
Народження Ісуса Христа є доказом того, що Бог думає про людей і Його думки на добро для кожного з нас. ??
Бажаю всім вам різдвяної радості, різдвяного миру та різдвяного світла у ваших серцях та домівках!
Будьте щасливі та благословенні, незважаючи на тривожний і непростий час. Адже, Бог з нами!??
"Ось діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвуть Йому Ймення Еммануїл, що в перекладі є: З нами Бог"
Вiд Матвiя 1:23
В.Б.

24 грудня 2021

Бурій Валерій, користувач 1ua
Валерій Бурій
Вiд Iвана 5:39 
Дослідіть но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, вони ж свідчать про Мене!
Біблія в пер. Івана Огієнка, 1962.
Біблія здається вам занадто незрозумілою?
? Долучайтесь - і переконайтеся у зворотньому!
ДОСЛІДЖУЄМО БІБЛІЙНІ ТЕКСТИ
Бурій В. Відкриваємо Біблію / Валерій Бурій // Місто робітниче. - 1998. - 19 вересня.
Бурій В. Правда і вигадки про Біблію / Валерій Бурій // Авангард (Катеринопіль). - 1988. - 29 листопада.
Бурій В. Правда і вигадки про Біблію / Валерій Бурій // Шевч. край. -1988. -24 лист.
Бурій В. Апокаліпсис, або Об'явлення святого Івана Богослова / Валерій Бурій // Шевч. край. -1993. – 17 лют.
Бурій В. Число 666 / Валерій Бурій // Шевч. край. -1994. -27 квіт.
Бурій В. Символ християнської віри / Валерій Бурій // Шевч. Край. - 1992. – 20 черв.
Бурій В. Українські переклади Біблії / Валерій Бурій // Шевченків край (Звенигородка). – 1993. – 21 квітня.
Бурій В. Вічна Книга: четвертий повний переклад Біблії / Валерій Бурій // Місто робітниче. - 2011. – 25 листопада.
Бурій В. Перша Книга Президентів (Пересопницьке Євангеліє) / Валерій Бурій // Місто робітниче : Ватутінська міська громадсько-політична газета. - 2010. - 5 листопада. - С.4.: іл.
Бурій В. Пересопницьке Євангеліє / Валерій Бурій // Катеринопільський вісник: районна газета. - 1999. - 31 березня. - С. 3.: іл.
***
Бурій В. Конфесійна карта Шевченкового краю // Валерій Михайлович Бурій: біобібліогр. покажч.; тексти. — Черкаси: Вертикаль, 2013. — С. 210-222.  - Бібліогр.: с. 219-222.
Валерій Бурій:
протягом 1988–1989 років студіював релігієзнавство у Київському державному університеті імені Т. Г. Шевченка, після чого став лектором-методистом обласної категорії з проблем релігієзнавства. Закінчив дистанційний курс Міжнародної Біблійної школи (Австрія, Відень, 1991 рік), Біблійний курс Євро-Азійського дивізіону АСД (1992 рік), Біблійний кореспондентський курс (США, 1994 рік), заочну Біблійну школу «Нове життя» норвезької християнської місії світового євангелізму (1994 рік), Біблійний курс братства незалежних місіонерських громад (Польща, 1995 рік), заочний курс вивчення Біблії (Житомир, 1999 рік).
Валерій Михайлович Бурій — конфесієзнавець, викладав курс «Історія християнської церкви» Біблійної школи (1997), релігієзнавства Уманської філії приватного навчального закладу, «Європейський університет» (2004–2005), виконував обов'язки експерта-релігієзнавця комісії з альтернативної служби Ватутінського міськвиконкому (1999–2009).

16 грудня 2021

Бурій Валерій, користувач 1ua
Валерій Бурій
Триває Різдвяний піст
Піст – це не спосіб виглядати духовнішим, ніж інші. Піст необхідно звершувати у дусі смирення і радості. В Євангелії від Матея 6:16-18 сказано:
“Коли ж ви постите, не будьте сумні, як лицеміри: бо вони виснажують своє обличчя, щоб було видно людям, мовляв, вони постять. Істинно кажу вам: Вони вже мають свою нагороду. Ти ж, коли постиш, намасти свою голову й умий своє обличчя, щоб не показати людям, що ти постиш, але Отцеві твоєму, що перебуває в тайні; і Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі “.
Бурій В. Різдвяний піст // Бурій В.М. Народно-православний календар / Валерій Бурій. - Черкаси: Вертикаль, 2009. - С. 8; 87.
Бурій В. Різдвяний піст / В. Бурій-Цісельський // Місто робітниче. – 2007. – 30 листопада.
Бурій В. Різдвяний піст / В. Бурій // Місто робітниче. – 2006. – 8 грудня.
Бурій В. Різдвяний піст / В.Бурій // Місто робітниче. - 2000. - 9 грудня.
Бурій В. Різдвяний піст / В.Бурій // Катеринопільський вісник. - 2001.-15 грудня.
***
ЩО ЧИТАТИ В РІЗДВЯНИЙ ПІСТ :
БІБЛІЯ
Різдвяний піст // Бурій В.М. Народно-православний календар / Валерій Бурій. - Черкаси: Вертикаль, 2009. - С. 8; 87.
Різдвяний піст / В. Бурій-Цісельський // Місто робітниче. – 2007. – 30 листопада.
Бурій В. Різдвяний піст / В. Бурій // Місто робітниче. – 2006. – 8 грудня.
Бурій В. Різдвяний піст / В.Бурій // Місто робітниче. - 2000. - 9 грудня.
Бурій В. Різдвяний піст / В.Бурій // Катеринопільський вісник. - 2001.-15 грудня.
Чабан А.Ю. Щедрий стіл Середньої Наддніпрянщини : монографія / А.Ю. Чабан. - Черкаси : Вертикаль, 2017. - С. 181-191.
Смолянский Б.Л. Религия и питание. – К., 1995.
Смолянський Б.Л. Харчуваня в православному християнстві – К., 1997.
Степанович Є.П. Страви української кухні в піст. – К., 1998.
Энциклопедия православной кухни. – Полтава, 1998.
Православная кухня: постная трапеза. – К., 2002.
Шимандерска Х. Постная кухня. – Х., 2008.
Описанные в книге постные блюда не являются ни диетическими, ни лечебными. Автор выбрала несложные в приготовлении кушанья, увеличивающие количество крупяных, рыбных и овощных блюд в меню. Приведенные рецепты, несомненно, помогут разнообразить стол в дни, когда вам захочется последовать традициям поста.
Рецепты православной кухни во дни поста. – Иваново, 1996.
Блюда православних постов и праздников. – Донецк, 2009.
Отец Вадим. Православное целебное питание в будни, посты, праздники. – Донецк, 2011.

16 грудня 2021

Бурій Валерій, користувач 1ua
Валерій Бурій
ЩО ЧИТАТИ В РІЗДВЯНИЙ ПІСТ :
БІБЛІЯ
Різдвяний піст // Бурій В.М. Народно-православний календар / Валерій Бурій. - Черкаси: Вертикаль, 2009. - С. 8; 87.
Різдвяний піст / В. Бурій-Цісельський // Місто робітниче. – 2007. – 30 листопада.
Бурій В. Різдвяний піст / В. Бурій // Місто робітниче. – 2006. – 8 грудня.  
Бурій В. Різдвяний піст / В.Бурій // Місто робітниче. - 2000. - 9 грудня.
Бурій В. Різдвяний піст / В.Бурій // Катеринопільський вісник. - 2001.-15 грудня.
Чабан А.Ю. Щедрий стіл Середньої Наддніпрянщини : монографія / А.Ю. Чабан. - Черкаси : Вертикаль, 2017. - С. 181-191.
Смолянский Б.Л. Религия и питание. – К., 1995. 
Смолянський Б.Л. Харчуваня в православному християнстві – К., 1997.
Степанович Є.П. Страви української кухні в піст. – К., 1998.
Энциклопедия православной кухни. – Полтава, 1998.
Православная кухня: постная трапеза. – К., 2002.
Шимандерска Х. Постная кухня. – Х., 2008.
Описанные в книге постные блюда не являются ни диетическими, ни лечебными. Автор выбрала несложные в приготовлении кушанья, увеличивающие количество крупяных, рыбных и овощных блюд в меню. Приведенные рецепты, несомненно, помогут разнообразить стол в дни, когда вам захочется последовать традициям поста.
Рецепты православной кухни во дни поста. – Иваново, 1996.
Блюда православних постов и праздников. – Донецк, 2009.
Отец Вадим. Православное целебное питание в будни, посты, праздники. – Донецк, 2011.

3 грудня 2021

Бурій Валерій, користувач 1ua
Валерій Бурій
З МОЄЇ КНИГОЗБІРНІ:
ГАСТРОНОМІЧНІ УПОДОБАННЯ УКРАЇНЦІВ
Національна їжа і смачні страви єднають людей і вдало руйнують мовні бар'єри, бо приємне застілля - завжди задоволення!
***
Старовойт, Л. Я. Кулінарія [Текст] : пiдручник / Л. Я. Старовойт, М. С. Косовенко, Ж. М. Смирнова. - К. : Вища школа, 1992. - 270 с. : іл.
Шалімов С.А. Сучасна українська кухня. Вид. 3-тє / С.А. Шалімов, О.А. Шадура. - К.: Техніка, 1979. - 271 с.: іл.
Закарпатські народні страви / упоряд. М. А. Мицько . - Ужгород.: Карпати, 1990. - 247 с.: іл.
Кравець В.С. Страви з картоплі / В.С. Кравець. - К.: Час, 1991. - 294 с.: іл.
Чабан, А. Ю. Щедрий стіл Середньої Наддніпрянщини : монографія / Анатолій Чабан. – Черкаси: Вертикаль, 2017. – 319 с.: іл. – Бібліогр.: с. 299–306.
Бурій В. Календар постів і трапез // Бурій В. М. Народно-православний календар / Валерій Бурій. — Черкаси: Вертикаль, 2009. — С. 87; 28-29; 8 .: іл.
Степанович, Є. П. Страви української кухні в піст [Текст] / Є. П. Степанович. - К. ; Житомир : Льонок, 1998. - 104 с.
АНГЕЛА ЗА ТРАПЕЗОЮ!

25 листопада 2021


2




  Закрити  
  Закрити