Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 5

Кондрат Василь, користувач 1ua
Василь Кондрат

http://reukraine.blo...>ОБРАЩЕНИЕ ТАТЬЯНЫ КАДИЕВОЙ К РОССИЯНАМ

Я пожилой человек советской формации, пенсионерка, коренная москвичка. Я только сегодня приехала из Львова. Была в Киеве. С 30 апреля по 4 мая. С 4 по 10-е во Львове. Это - НАРОД! Львовяне приглашают всех, люди предлагают оплатить проезд во Львов. Приезжайте! Посмотрите!
http://4.bp.blogspot... style='clear: right; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em;'>http://4.bp.blogspot... border='0' height='240' width='320'>Это - слова очевидца. По Львову можно гулять даже ночью. В Киеве по дороге на Лысую гору я подскользнулась и упала в грязь - люди тут же бросились с влажными салфетками и пакетами в руках поднимать меня, оттирать джинсы.
Во Львове полно туристов. Видела итальянцев. В хостеле жил американец. Турки, поляки, австрийцы - это те с кем я разговаривала лично. Приезжают по работе, приезжают как туристы.В книжных магазинах книги на русском языке. Со всеми львовянами я разговаривала исключительно на русском языке. Каждый говорит, если спрашиваешь как пройти: 'вы видели где-нибудь бандеровцев? Расскажите всем в России, пусть приезжают, посмотрят, как мы живем'. Я призываю вас всех: включите мозги, разуйте глаза!
Стыдно быть дебилами! На дворе уже III тысячелетие, а вы все еще ищете врагов! Хватит жрать все, что вам втюхивают! Люди любят свою страну, свой город. Сосед помогает соседу. Львову 758 лет, и в нем стараются сохранить
историю до мелочей, и центр города неприкосновенен. А вы посмотрите на Москву! На центр Ярославля, Новгорода, Твери, Рязани, Владимира! Особенно Москвы - кроме Кремля и метро туристам показывать нечего.
Вы что, не любите свой город? Мне стыдно за вас. Хотите еще территорий? Вы сначала у себя наведите порядок, потом чужие территории хапайте. В Киеве все бездомные собаки стерлизиованы и чипированы по международной программе, а в Москве они просто уничтожены. Во Львове я видела в полвторого ночи, как 5-летняя девочка едет на самокате, оторвавшись далеко от родителей. 9 мая на главной площади Львов (Рынок) ребята-львовяне, кажется один из них еврей, играли 'Катюшу', военные советские песни и русские вальсы и марши. И люди танцевали под эту музыку. Зачем вы слушаете наши каналы? Сколько можно жевать одну и ту же жвачку? Меня спрашивали: 'Дамочка! Как же вы приехали? Как вы не боялись?' А я отвечала: 'Я что, дура, что ли?' Там я себя почувствовала человеком.



Милицию я увидела впервые 9 мая в количестве 4 человек, хотя хостел где мы жили был рядом с ГУВД. Люди сами следят за порядком. Люди все местные, они любят свой город свой город и свою страну, они настоящие патриоты. Независимость Украины - вот национальная идея. А у нас все ищут национальную идею, не могут найти. Носятся с Великой Отечественной, как с писаной торбой, как будто она кончилась вчера. А для наших детей, тем более внуков, она уже как война 1812 года. У них не воевали даже деды, только прадеды. Меня тошнит от вечного пафоса. После истории с вопросом 'Дождя' по школам дали патриотическую разнарядку перед 23 февраля написать о воевавших дедах. И я помогла своему сыну 7-класснику написать о моих родственниках Кожуханцевых, которые пошли в ополчение и погибли под Вязьмой. По рассказам выживших там была одна винтовка на троих, и немецкие танки просто застревали в грудах трупов. 'Так герои они или жертвы?' - задала я вопрос. Мне 58 лет. Сколько можно слушать эту жвачку? Вы хотите войны с Украиной? Вы не наигрались в детстве в казаки-разбойники? Вы не помните 1968 год? Вы забыли про Афганистан? Вы забыли две чеченские войны? Вам давно не присылали в пакетах головы с гениталиями ваших сыновей? Что же у вас память такая, бляди, короткая? Никакой Путин своих сыновей не пошлет, пошлют ваших сыновей. Вам что, только личное горе вставляет мозги? Посмотрите вокруг! Направьте все свои силы против настоящего врага - нашей прогнившей, проворовавшейся, изолгавшейся поганой власти! Объединяйтесь, как сумели это сделать украинцы на Майдане! Они подали нам пример. И наконец, самое главное: выдавите из себя по капле Путина!

14 травня 2014

Кондрат Василь, користувач 1ua
Василь Кондрат

Михайло Притула: Як за один день позбутися зрадників і легітимно розстріляти диверсантів противника

07-05-2014 08:44 | Категорія: http://maidanua.org/... title='Подивитись всі публікації в KnowHow' rel='category tag'>KnowHow, http://maidanua.org/... title='Подивитись всі публікації в Записки' rel='category tag'>Записки, http://maidanua.org/... title='Подивитись всі публікації в Національна безпека' rel='category tag'>Національна безпека, http://maidanua.org/... title='Подивитись всі публікації в Україна' rel='category tag'>Україна

Нє, ну просто діти малі, чесне слово!

Слухаю Турчинова і мені здається, що він приколюється, коли говорить, що офіцери зрадили і не виконують команду. Відразу видно, що чоловік в армії не служив. Не можна бути Президентом, не побувавши в стройовому підрозділі Збройних сил.

Вже давно можна було б просто забути про покидьків. За один день.

Шановний в.о. Головнокомандувача, я Вам, як полковник херовому сержанту, розповім як це робиться.

У цьому завданні є два невідомих

  • Хто саме зрадив Україну і працює на Росію
  • Бездоганне і легітимне обґрунтування кожного трупа в середовищі терористів і диверсантів.

Питання зрадників вирішується дуже просто:

Приїжджаєте у військову частину, оголошуєте шикування у стрій.

Ви напевно знаєте, що Центральний офіс СБУ – це теж військова частина?

Так от, даєте команду:  Всі, хто готовий негайно висунутися для ведення бойових дій з розвідувально-диверсійними групами – три кроки вперед.

Даєте 1 хвилину.

Всім, хто вийшов зі строю, даєте команду “направо – кроком руш в Клуб СБУ”.

Всі інші – посвідчення на стіл, всім спасибі, всі вільні. Не зважаючи на особистості, звання, заслуги, посади, сімейний стан і “надзвичайну корисність”. Далі по ієрархії. І так в кожній частині Збройних Сил. У кожному підрозділі МВС.

Всіх, хто не пройшов цей простенький тест, – на переатестацію, від роботи негайно відсторонити, в кабінет не пускати, вони шкоди принесуть більше, ніж користі.

Зрадники все одно лишаться, але їх буде не більше 1% і вони будуть виявлені дуже швидко, перевірено. Це я вам як фахівець говорю.

Питання легітимності розстрілу диверсантів противника.

Тактика дій. На територіях, захоплених терористами, живуть громадяни, які в гробу бачили Москву разом з Кремлем, не хочуть вони туди. Але й слабкості Києва не розуміють.

Робите так:  з тих, хто готовий діяти, формуєте антитерористичні загони по 10-12 осіб. Формуєте підрозділи забезпечення, штаби. Забезпечуєте всім необхідним озброєнням і відправляєте згідно з легендою і завданням. Далі все просто – дієте по звільненню заручників та затриманню терористів.

Статті 36 і 38 Кримінального Кодексу (про звільнення від відповідальності при перевищенні необхідної оборони) Вам на допомогу. Усіма ЗМІ повідомляєте – 30 хвилин на складання зброї.

Цивільному населенню відібрати у дітей макети зброї, іграшкові пістолети. Мисливську зброю сховати.

Через 30 хвилин всі, хто продовжує бути зі зброєю, підлягають затриманню. Якщо когось при затриманні уб’ють – значить уб’ють.

Захоплена міськрада? Не проблема. Після першого підірваного снаряда, після першої пущеної по райвідділу з диверсантами ракети сепаратисти розбіжаться – на смерть вони точно не підписувалися, вони не Батьківщину там захищають і не свій народ.

Війська сепаратистів

Війська сепаратистів Ось це що – НЕ цілі для снайперів? Чи у журналістів REUTERS оптика краща?

Бронетехніка

Бронетехніка Чому не знищені захоплені в української армії БМД і БТР? На вертушках немає ракет чи що? Це що за цирк? Ракета Ракета

Хто скасував вертолітні протитанкові ракети з дальністю польоту 10 км і швидкістю 610 метрів в секунду?

Наступний важливий момент. Про що Ви виступаєте? Про що??? Про що говорять прес-служба МВС? Про що говорить РНБО? Зведення з фронту? Інформаційна війна на нулі. Вас роблять як пацанів – з однієї простої причини – Ви не говорите з людьми, Ви нас не поважаєте.

Ми хочемо знати, як ми тепер будемо жити, яку країну будуємо, які вартості захищаємо. Вам що, нема чого сказати? Чого не вистачає? Компетентності чи бажання?

Це все вирішується за ОДИН ДЕНЬ. Якщо вмієш.

З повагою, полковник Михайло Притула.

P.S. Займані раніше посади – Начальник відділу СБУ, Радник Голови СБУ, Начальник УБОЗ Харківської області, начальник Управління Внутрішньої безпеки МВС. Просто зробіть як я сказав. Довго пояснювати чому саме так.

http://zbroya.info/u...>http://zbroya.info/u... (там ще фото є)

8 травня 2014

Кондрат Василь, користувач 1ua
Василь Кондрат
http://www.wz.lviv.u...>Руслана Лижичко

Ви хочете знати всю Правду про Україну?

6 травня 2014 року 10:48

Текст сьогоднішньої промови на медіа-конгресі 'Medientreffpunkt Mitteldeutschland' у Лейпцигу

При слові Війна всі люди опускають очі вниз ...
Війна - це завжди трагедія ...
Але не люди хочуть війни. Воюють не народи, не країни .
Війну починає один політик, який хоче бути Лідером і Господарем Світу!

Ми пам'ятаємо Другу світову війну і перемогу СРСР!
Жахливо, що сьогодні саме Росія провокує Третю Світову Війну!
Сьогодні Україна страждає, бо не хоче назад в СРСР.
Сьогодні Світ у страху, що агресія проти України - це не криза, не конфлікт .
Це - нова Світова Війна Путіна, агента КДБ і президента Росії.

Путін немає причин діяти в Україні! Всі причини Путін створює сам!
Фальсифікації, диверсії, дезінформація, провокації, тероризм!
Ніхто з представників громадянського суспільства в Україні не просив Путіна про захист!
Україна протестує проти Путіна!
У російськомовних містах України гинуть мирні люди, тому що вони виходять на вулиці з демонстраціями за Україну без Путіна!

Путін заявляє про історичну справедливість, що українці - це частина великого російського народу ! Це - шовінізм, нацизм і сталінізм .

Екс -президент України Янукович вчинив злочин проти людяності і проти України.
Це - найжахливіший корупціонер і злодій в історії незалежної України !
Проти Януковича в Україні були дві революції: Помаранчева революція 2004 і ЄвроМайдан 2013-2014.

Сьогодні проти Януковича відкрито кілька кримінальних справ.
Ось злочини екс -президента України перед своїм народом :
- Янукович разом з Кремля скоїв масові вбивства на Майдані 20 лютого і втік з України.
- Він отримав притулок у Путіна і створює спільний з Кремлем сценарій - - Війни проти України.
- Ніхто не знає, про що домовлялися Путін і Янукович.
- Ніхто не бачив документів про вступ України до Митного Союзу.
- Ніхто не знає умов цього Союзу.
- Всі договори зроблені таємно.
- Янукович зрадив Україну за гроші.
- Він допомагає Путіну зруйнувати Україну .

Путін і Янукович - союзники. Вони знищують Україну.
План Путіна:
- контроль і залежність України від Росії.
- Україна не повинна увійти до ЄС і стати демократичною країною!
План Януковича:
повернути собі владу на Сході країни.

Обидва мріють зробити Україну слабкою, з якою не захоче працювати Євросоюз і МВФ.

Західні політики Європи і США знають ці причини, але не зупиняють Путіна! Політичні лідери світу досі шукають компроміс між грошима великого бізнесу і загальнолюдськими цінностями, за які гинуть українці!

Технологія Війни Путіна:
- Створити в Україні громадянську війну.
- Нав'язати Україні федералізація, розколоти Україну.
- Зруйнувати значення і силу іміджу України за допомогою Пропаганди.
- Принизити значення столиці України - Києва.
- Створити сепаратиський рух в Україні і таким чином прибрати цю проблему з Росії.
- Зірвати вибори Президента України.

Військова агресія Путіна:
Є факти, що на Майдані 20-го лютого більше 100 мирних людей були розстріляні російськимй снайпери-найманцями. Ці найманці вбивали як беззбройних людей, так і спецслужбовців Беркуту, який розганяв людей. Це- технологія розв'язання Громадянської Війни.
Дорогий референдум 'Калашнікова' Кремля - це спецоперація. Люди в Криму голосували на референдумі під страхом антифашистської пропаганди та тиском численної армії Росії.
Путін ввів війська після заяв самопроголошених політиків, ЯКИХ НІХТО НЕ вибирати. Це - інсценування!

Україна не могла боротися з великою Російською армією .
Росія напала на беззбройну Україну, яка відмовилася від ядерної зброї!
Країни-гарантори безпеки України не дали необхідної допомоги.
Путін зруйнував територію України на очах у всього світу!

Правові порушення Росії :
- Статут ООН
- Декларація про принципи міжнародного права 1970
- Гельсінській заключний акт НБСЄ 1975
- Договір про дружбу и співробітніцтво между Росіей и Україною 1997
- Порушення зобов'язань Росії про теріторіяальну цілісність України (Будапештський меморандум1994)

Путін привіз сепаратистів в Україну, щоб дестабілізувати нашу країну!
Сепаратисти НЕ ПРИХОВУЮТЬ, ЩО ВОНИ З РОСІЇ.

Сепаратисти - це російські громадяни. Їх привезли з Россії автобусами.
Ними керують агенти спецслужб ФСБ Росії.
Сепаратистів довго готували проти України.
У сепаратистів були спеціальні навчання, інструкції, керівники .
Серед сепаратистів люди впізнали терористів з Чечні та Грузії.
У них зброя і спецтехніка.

Вони агітують простих людей за приєднання до Росії і використовують їх як живий щит (як у Криму) або 'гарматне м'ясо' (як у Одесі).
Вони піднімають російський прапор у містах України СИЛОЮ і знищують український прапор - рвуть, спалюють, топчуть !

Вони організовано з'являються і зникають по команді одночасно в різних містах.
У сепаратистів були одні й ті ж помилки на плакатах в різних регіонах України.
Сепаратисти навіть не знали географії міста та помилково захоплювали театри замість адміністративних будівель.

Українська міліція працює з сепаратистами в Східних містах України.
Це - друзі Януковича: корупціонери і бандити, які дестабілізують ситуацію всередині країни.

Проти тероризму та сепаратизму Путіна на Сході України піднявся масовий громадський протест 'За Єдину Україну!'.

Українці створили опір!

Опір на Сході України об'єднавсяя з активістами протесту на Майдані.

'ЄвроМайдан', який був 'проти Януковича, за Євросоюз' об'єднався з 'Опором' на Сході України, який виступив 'за Єдину Україну проти Путіна!'

Люди самі створюють загони 'Самооборони', щоб охороняти масові акції на підтримку України!
Футбольні фанати, ультрас, проводять вуличні марші. Ці хлопці гинуть в Донецьку, Харкові, Одесі за те, що вони несуть УКРАЇНСЬКИЙ прапор і вигукують 'Слава Україні!'.

УКРАЇНСЬКІ ультраси показали приклад всьому світу - шанувальники всіх футбольних клубів об'єдналися в один патріотичний рух. Всі ці хлопці захищають мир на вулицях своїх міст від провокацій сепаратистів. Ультрас України охороняють порядок замість міліції , яка не захищає людей, а діє разом з сепаратистами.

Інтернет-активісти за допомогою медіа -руху інформують світ. Люди самі моніторять , знімають, описують всі події з гарячих точок України. Люди самі ідентифікують сепаратистів і 'акторів вистави Путіна'. Ці актори - одні і ті ж люди, яких показують різні російські канали, які працюють в різних ролях і регіонах України, на різних мітингах, під різними іменами.
Євромайдан SOS - ініціативна група людей, яка оперативно розповсюджує інформацію про зниклих та допомагає побитим та затримання активістам.

Пропаганда Путіна - це машина проти Правди і України!
Інсценування, інформаційні диверсії - це інструмент війни, який виправдовує агресію Путіна!
Вам показують шоу, в яке ви вірите, бо не знаєте реальних подій!
Пропаганда так активно промотує брехню, що люди відмовляються вірити в Правду. Сьогодні вся Росія обманута Путіним.

Агентство ІТАР -ТАСС, світова мережа інформації з Росії використовується спецслужбами Кремля для своєї роботи. Це агенство - джерело пропаганди Кремля по всьому світу!

Іноді здається, що у них є представництва навіть на Марсі, куди ще не дісталися фахівці НАСА!
ІТАР -ТАСС першими дають світу інформацію про події в Україні, раніше, ніж це дає сама Україна. Інформація підготовлена в потрібній версії і ніколи не показує Правду!
Журналісти російських каналів отримують СПЕЦІАЛЬНІ інструкції, як саме потрібно розповідати про події в Україні .

Російські телеканали говорили про Майдан тільки Брехню!
Вони називали його фашистською течією, масовими заворушеннями, які організовує Захід - Європа і США!

Це - не тільки брехня, але і холодна Війна!
Путін бореться з неіснуючим фашизмом в Україні!
В Україні немає ніякого фашизму. Це - брехня !

Путін захищає російськомовне населення, якому нічого не загрожує!
В Україні не зафіксували жодного прикладу порушення прав російськомовних громадян. Про це повідомлили експерти ОБСЄ!

Україна втрачає свою власну мову через Пропаганди Путіна!
Людину, яка розмовляє рідною українською мовою, пропаганда Путіна називає фашистом! Це - дискредитація українців!

Війна Путіна - загроза світовій безпеці.
Що зупинить Путіна?
Реальні Санкції, а не фейкові!
Путін буде йти так далеко, наскільни йому дозволять політики світу.

Ні США, ні Євросоюз не зупинили Путіна! Не хочуть чи не можуть?
У списку кандидатів на накладення санкцій, який підготували фрілансери наступні компанії - Gazprom, Rosneft , Transneft , а такоже Gazprombank , Vneshekonbank ( VEB ), Vneshtorgbank ( VTB ) , Sberbank , Rosoboronexport, Novatek та імена багатьох 'великих людей' Росії.
Політики! Оибирайте: Санкції і Безпека України та Світу чи Гроші з Путіним і знищення України!
І поки ви не введете реальні санкції - Путін продовжувати Вбивати Мир!

Путін та Росія не відпустять Україну ніколи!
Якби Путін утримував Україну цивілізовано, то Україна ще могла залишитися з Росією.
Але після такого горя, вбивств, терору Україна ніколи не зможе вірити Путіну!

Сьогодні в Німеччині я, як активістка протесту Майдан, звертаюся публічно до Ангели Меркель:
Введіть реальні санкції проти агресії Путіна!
Ми розуміємо залежність Європи і Німеччини від Газпрому та інших економічних зв'язків з Росією. Але обирати між загальнолюдськими цінностямі, за які гинуть люди в Україні (Гідність, Права Людини, Незалежніть ), та грошима і економічними вигодами - недоречно і негуманно. 
Дослухайтеся не до бізнесменів, а до людського серця!
І як політик, і як жінка, ви маєте зробити все, щоби зберегти людське життя .

Президент Путін!
Ви створюєте війну між народами! Ви - продюсер Війни!
Після вашої агресії ви втратили останню підтримку людей.
Ви намагаєтеся вбити незалежне майбутнє України !
Україна цього не забуде ніколи .

Звернення до німців:
Німеччина! Німці! Підтримайте Україну!
Підтримайте простих людей, які хочуть жити нормально, за демократичними законами, цивілізовано, в європейській сім'ї.

Ми хочемо вільного майбутнього! Україна хоче МИРУ!

6 травня 2014

Кондрат Василь, користувач 1ua
Василь Кондрат

«Російські фашистські і расистські партії виявилися імперіалістами» – Шеховцов

http://gdb.rferl.org... rel='ibox' title=''>http://gdb.rferl.org... border='0'>

Також на цю тему

  • http://www.radiosvob...>http://www.radiosvob... alt='Аудіо' align='top' border='0'> Режим Путіна і неонацисти у Європі знайшли спільну мову щодо України?
  • http://www.radiosvob...>http://www.radiosvob... alt='Аудіо' align='top' border='0'> Україна та нові і старі прихильники Кремля у Європі
http://www.radiosvob... target='target' class=''>Марія Щур
В Україні вирішується майбутнє Європи, вважає відомий американський історик Тімоті Снайдер. На його думку, якщо Кремлю і його союзникам в Європі вдасться розвалити європейський проект, то на заміну йому прийде крайньо правий євразійський проект, в якому не буде місця ліберальним цінностям, а кожна нація намагатиметься розширити вплив і кордони за рахунок сусідів. Чи крайньо праві ідеології справді ще живі в Європі, і чи можуть становити загрозу її майбутньому, чи вони стали лише лайливими словами, які давно втратили своє значення? Про це говоримо з українським дослідником правих радикальних рухів Європи, який нині працює в Університетському коледжі Лондона, кримчанином, севастопольцем, Антоном Шеховцовим.
 
– Ці терміни дійсно зараз використовують з таким розмахом, що вони часто втрачають сенс. Почнемо з фашизму. Фашизм – це ідеологія революційного ультранаціоналізму. Саме революційністю він відрізняється від інших авторитарних ідеологій. Фашизм прагне породити новий порядок, на відміну від консерватизму, на ґрунті імперіалізму та ультранаціоналізму. Нацизм – це те саме, що і фашизм, тільки плюс расизм. Для нього важливе поняття раси. Правий радикалізм – це сучасне поняття, в центрі ідеології якої лежать три основні ідеї: ультранаціоналізм, авторитаризм та популізм, як стиль. Правий радикалізм – це не фашизм, не націоналізм, в правому радикалізмі відсутні елементи революційності.
 
– Спираючись на ці визначення, чи можна говорити про те, що всі вони присутні зараз в Європі, в Росії та Україні?
 
– Так, абсолютно. Ще в 1960-х роках була чудова стаття двох німецьких вчених, в якій мовилося, що правий радикалізм – це нормальна патологія європеїзованого світу. Вони завжди є і будуть, і складають частку такої «нормальної ненормальності». Це такі мутації в суспільстві, які відбуваються в здоровому організмі, є там і праві радикали, і фашисти, бо вони є частиною такого дуже європейського феномену.
 

У
Проблема з фашизмом і радикалізмом в Росії стоїть набагато гостріше, ніж десь у світі взагалі
Росії їх більше. Там більше і правих радикалів, і фашистів, і в абсолютних, і у відносних цифрах. Про це можна судити за кількістю вбивств на ґрунті расової ненависті, там їх більше ніж 20 щороку. Для ЄС ці цифри набагато менші, і ще менші в Україні. Тому проблема з фашизмом і радикалізмом в Росії стоїть набагато гостріше, ніж десь у світі взагалі.
 
– Чим відрізняються український, російський та європейський націоналізм?
 
Усі російські фашистські і расистські партії виявилися справжніми імперіалістами

– Є деякі особливості, відмінності. Як показали останні дні, усі російські фашистські і расистські партії, які виступали за створення «білої» Росії, Росії для росіян, і прагнули до того освіченого націоналізму, виявилися справжніми імперіалістами. Виявилося, що вони хочуть не Росії для росіян, а виступають за російську імперію.
 
Освіченим націоналізмом я називаю прагненням народу мати власну державу. В Європі ХІХ століття націоналізм часто йшов пліч-о-пліч з демократизацією, бо для створення міцної демократії елементи націоналізму необхідні. Щоб згуртувати людей, потрібна національна солідарність. Тоді процеси становлення та зміцнення демократичних інститутів будуть проходити менш проблематично.
 
Імперіалізм, навпаки не сприяє демократизації суспільства. Імперіалізм сприяє консервації авторитарного режиму.
 
Український націоналізм ще з кінця ХІХ століття був національно-визвольним. Він був прагненням до створення національної держави в той час, коли інші сусідні народи національну державу вибороли. На жаль, український народ її не отримав. Починаючи з 20-х років минулого століття відбулася радикалізація українського націоналізму, що призвело до того, що національно-визвольний націоналізм переродився у певну форму українського фашизму в 30-і роки, коли створилася Організація українських націоналістів. Я про це багато писав, і вважаю, що неспроможність отримати національну державу призводить до того, що національно-визвольний рух починає перероджуватися, радикалізуватися.
 
В Україні праворадикальні партії, мають значний елемент національно-визвольної боротьби

Але він змінився після війни, коли останні спроби спротиву Української повстанської армії було придушено радянським режимом, в самій ОУН почалися процеси демократизації. І навіть зараз в Україні ті праворадикальні партії, які ми маємо, мають значний елемент національно-визвольної боротьби, яка приваблює до них навіть тих виборців, які не поділяють праворадикальних поглядів.
 
– У конфлікті між Україною і Росією європейські праворадикали стали на бік Москви. Тобто український націоналізм їм прийшовся якось не по душі?
 
– До 2012 року відбувалася дуже тісна співпраця українських правих радикалів в особі Всеукраїнського об’єднання «Свобода» зі своїми європейськими колегами, і з «Національним фронтом», з яким вони співпрацюють з кінця 1990-х років, і з австрійською партією «Свобода», і угорським «Йоббіком». Я б не сказав, що ідеї українського націоналізму не сприймалися. Але коли перед європейськими крайньо правими стало питання або підтримки Кремля, або підтримки українського націоналізму, то, звичайно, вони вибрали Кремль. Це просто неспівставні поняття, вони звичайно ж будуть підтримувати сильнішу сторону.
 
– Європейські праворадикали, угорська «Йоббік», грецький «Золотий світанок», французький «Народний фронт» намагаються представити себе цілком іншими політиками, ніж ті, що перебувають при владі. Вони говорять, що європейський істеблішмент втратив зв’язок з народом. Разом з тим, вони знаходять спільну мову з Кремлем, який до думки власного населення взагалі не дослухається. Чому?
 
– Одне з головних пояснень – це те, що праві радикали поважають силу. Вони вбачають в Росії та особисто в Путіні сильного лідера, котрий для них є прикладом для наслідування. Також їм імпонують антиамериканські ідеї режиму Путіна. Європейські крайньо праві ненавидять США. Вони вважають, що Америка – це багаторасове, багатоетнічне суспільство, де втрачені моральні устої, що дещо перетинається ще і з антиглобалізмом.
 
Можна додати, що між путінським режимом і крайньо правими в Європі є певна ідеологічна спорідненість. Бо путінський режим на фасаді крайньо правий.
 
Багато правих рухів отримують фінансову підтримку від Кремля

І не треба забувати, що багато з правих рухів отримують фінансову підтримку від Кремля. Так що є ціла низка причин, чому крайньо праві співпрацюють з Кремлем.
 
– Традиційними союзниками Москви ще з радянських часів були різні ліві рухи, в тому числі і країньо ліві. Як вони ставляться до такої ідеологічної всеїдності Кремля?
 
– Країньо ліві та крайньо праві рухи інколи перетинаються, і ті партії, які ми можемо назвати крайньо лівими, насправді є крайньо правими, тобто авторитарними, і такими, що зовсім не підтримують ідею повної свободи, характерної для лівих. Звичайні крайньо ліві – це анархісти, які не визнають державу, як таку.
 
Для лівих союз з Кремлем – справа ностальгії за Радянським Союзом. У випадку з німецькою партією Die Linke, там є і зв’язки з російськими спецслужбами

А щодо лівих, які підтримують Кремль, то це не всі ліві рухи, але багато з них. Серед них німецька партія Die Linke, це комуністичні партії Греції, Чехії, Іспанії, Португалії, Франції, Скандинавських країн. Для лівих союз з Кремлем – справа ностальгії за Радянським Союзом, ну, і, як у випадку з німецькою партією Die Linke, там є ще і зв’язки з російськими спецслужбами. Там є багато людей, які співпрацювали зі Stasi. Я не буду здивований, коли дізнаюся, що багато інших відомих лівих політиків і далі співпрацюють з органами в Росії.
 
Щодо ідеології, то вони підтримують Кремль у питаннях антиглобалізму. Вони вважають, що підтримуючи Росію, вони підтримують багатополярність. Бо, на їхню думку, було б добре, щоб в світі домінували не лише Сполучені Штати Америки, а існувала багатополярність. При цьому вони абсолютно не розуміють, що Росія не прагне багатополярності, а прагне зайняти місце США в світі і стати домінуючою силою.
 
– Американський історик Тімоті Снайдер, який присвятив багато уваги історії України та Європи, говорить, що зараз для Європи вирішується не питання України, а її власного майбутнього, загрози розвалу європейського проекту і приходу на його місце Євразійського антиліберального проекту Кремля. Наскільки, на Ваш погляд, ця небезпека є великою?
 
Євромайдан і українська революція – це процес, в якому українці борються за європейські цінності

– Я абсолютно повністю погоджуюся з Тімоті Снайдером. Я ще з грудня писав і казав, що Євромайдан і українська революція – це процес, в якому українці борються за європейські цінності, і за те, щоб авторитаризм, корупція та імперіалізм не проходили далі в Європу. Якщо впаде Україна, Євросоюз постане перед обличчям дуже серйозної загрози. Він буде сам на сам з величезною корумпованою авторитарною машиною в Росії. Тому що вже зараз Росія робить усе можливе для того, щоб розкласти та послабити Захід. Якщо це вийде з Україною, то європейці будуть наступними.
 
Ми вже зараз бачимо, з якою нехіттю європейці ідуть на запровадження економічних санкцій проти Росії. Вже зараз Росія показує їм, що цінності демократії і свободи менш важливі, ніж економічне процвітання. Росія зуміла прив’язати до себе європейців своїми грошима. Вона намагається перетворити весь Захід такою собі Італією при Берлусконі, чи Болгарії, де болгарський капітал не можна відрізнити від російського, а весь істеблішмент є дуже проросійським.

http://www.radiosvob... class='thumbnail'>http://gdb.rferl.org...>

http://www.radiosvob...>Марія Щур

ChurikovaN@rferl.org

В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

4 травня 2014

Кондрат Василь, користувач 1ua
Василь Кондрат
Китайский карикатурист Чжу Цзыцзунь о России, современный пейзаж 'Бурлаки на Волге'. Для особо невнимательных или недалеких 'братьев' подчеркиваю, что карикатурист - китайский. Рассчитывать на 'помощь' Китая против 'гнилого' Запада - напрас...https://www.facebook... data-ft='{"tn":"e"}' role='button'>Показати більше...
https://fbcdn-sphoto... alt='Світлина: Китайский карикатурист Чжу Цзыцзунь о России, современный пейзаж "Бурлаки на Волге". Для особо невнимательных или недалеких "братьев" подчеркиваю, что карикатурист - китайский. Рассчитывать на "помощь" Китая против "гнилого" Запада - напрасно. Можете сколь угодно долго хвалить Путина и его правительство возглавляемое Медведевым, сколь угодно долго хаять Украину, США и ЕС... Всё равно будет ТАК как решил ЗАПАД. Точка. И придётся вам не в интернетах постить (потому что не будет никаких интернетов) а встать к станку ржавому колючую проволоку для себя самих делать и кирзовые сапоги обуть. Стране понадобится много и много "пушечного мяса", но не для войны с Западом а для охраны самих себя и режима, как в Северной Корее. Готовьтесь жить по принципу "Что посеешь то и пожнёшь" причём в прямом смысле этого слова. Привыкайте к нищей и голодной жизни. К одинаковой и плохой одежде. К тупой жизни ското-рабов, к которой вы так стремитесь. Готовьтесь сдавать ГТО и ходить строем с флагами в трусах на морозе на радость кремлёвским и местечковым боярам. Добро пожаловать в реальность. Вы-же сами так хотите в СССР 2.0.' height='260' width='502'>

6 квітня 2014

Кондрат Василь, користувач 1ua
Василь Кондрат
https://fbcdn-sphoto... style='left:0px;' alt='Світлина' height='504' width='442'>

6 квітня 2014

Кондрат Василь, користувач 1ua
Василь Кондрат

Це  Україна

1. Мусульмани пропонують християнам вести богослужіння у своїх мечетях? Це Україна.
2. Євреї братаються з 'праворадикалами'? Це Україна.
3. Російські товаровиробники масово міняють штрихкоди на неросійські? Це Україна.
4. Євреї кричать 'Аллах Акбар', проходячи повз мусульманський культурний центр? Це Україна.
5. Російська діаспора в Україні за українців та Україну? Це Україна.
6. Молоді жінки збирають гроші і купують акумулятори для БТРів? Це Україна.
7. Олігарх-єврей власним коштом заправляє військову техніку? Це Україна.
8. Мирне населення добровільно збирає гроші та відновлює свою армію? Це Україна.
9. Замість косити від армії тисячі чоловіків добровільно записуються у збройні лави? Це Україна.
10. Львів рятує російськомовних кримчан від російських 'визволителів'? Це Україна.
11. Злиденний народ за тиждень збирає понад 50 мільйонів гривень на підтримку Збройних Сил? Це Україна.
12. Під час кривавих протестів стихійно організовується бібліотека? Це Україна.
13. Можна написати міністру чи прем'єру у ФБ і отримати відповідь? Це Україна.
14. На барикадах читають книжки? Це Україна.
15. Ультраси всіх ФК об'єднуються для захисту свободи і спокою громадян? Це Україна.
16. Якщо не знають, що робити - співають гімн? Це Україна.
17. Мітингувальники власним коштом ремонтують пошкоджені під час штурму Український дім і Місток закоханих? Це Україна.
18. Громадяни за 1-2 дні відкривають сучасний польовий шпиталь? Це Україна.
19. Почувши, що 'Беркут' штурмує Майдан, кидаєш напівроздягнену кохану і біжиш на барикаду? Це Україна.
20. Почувши, що москалі стоять на кордоні, кидаєш роздягнену кохану і біжиш у військкомат? Це Україна.
21. Православні, католики, буддисти, мусульмани, юдеї разом моляться та проводять служби? Це Україна.
22. В соборі рятуються і сплять на дорогих килимах мітингувальники? Це Україна.
23. У трапезній відкривають операційну? Це Україна.
24. Священники йдуть у касках та зі щитами попереду шеренги? Це Україна.
25. Вітер несе дим від шин завжди в потрібну сторону? Це Україна.
26. Російські окупанти схиляють українського військового перейти на їхній бік і чують: 'Русские не сдаются!'? Це Україна.
27. Військові йдуть на озброєного супротивника лише з прапорами і співаючи гімн? Це Україна.
28. Маленький тральщик, забарикадований чотирма спеціально затопленими кораблями й оточений зрадниками та вражими суднами, кілька днів поспіль іде й іде на прорив? Це Україна.
29. Ще вчора ти була пацифісткою, а сьогодні маєш у френдах кількох військових, уважно читаєш військових аналітиків та постиш ролики з військовою технікою? Це Україна.
30. За менш ніж тиждень за умов окупації та диверсій нова влада збирає групу дипломатів, які перетягують на свій бік весь світ? Це Україна.
31. Кажеш про якусь подію: 'Та це ж було так давно!' - і раптом розумієш, що 'давно' - це кілька днів тому? Це Україна.
32. Кожен день настільки насичений подіями, що губишся в часі? Це Україна.
33. За пару місяців проходиш шлях від мами в декреті до знавця геополітики? Це Україна.
34. Стежиш за всіма засіданнями Радбезу ООН? Це Україна.
35. Місяць тому політика відкрито і дружно посилали нах, а сьогодні так само дружно хвалять? Це Україна.
37. Ідея-фікс Росії? Це Україна.
38. Вчишся на льоту робити аналіз ЗМІ і відрізняти правду від чергової дезінформації? Це Україна.
39. Смієшся, аби не плакати? Це Україна.
40. Тут сміються з усього і в найважчій ситуації? Це Україна.
43. Мільйони людей раптом стають патріотами? Це Україна.
44. Щодня дивуєшся? Це Україна.
45. Зашароварений національний поет-пророк раптом оживає й стає суперактуальним? Це Україна.
46. Розумієш, що китайська лайка 'Щоб ти жив в епоху змін!' уже не лайка, а побажання на щастя? Це Україна.
51. Одна з перших (а то й найперша) у світі Конституцій? Це Україна.
52. Край, про який раптом дізнався весь світ? Це Україна.
53. Народ за два дні збирає заставу за кандидата у президенти, а не олігарх платить йому заставу? Це Україна.
54. Батьки вслід за дітьми-школярами вивчають гімн та співають його в публічних місцях? Це Україна.
56. Русский, Еврей, Молдаванин, Венгр, Поляк ...... на вопрос, кто ты по национальности, отвечают: 'Я Украинец'? Це Україна.
57. Тобі пишуть друзі-іноземці, з якими ти не спілкувався вже з десяток років. Пропонують допомогу. Кажуть, що пишаються таким знайомством. Це Україна.
59. Діти збирають шини, будують барикад і бавляться в Майдан? Це Україна.
60. Беззбройні військові йдуть на озброєного ворога співаючи гімн, слова і музику якого ледве знають, щоб відстояти честь своєї країни? Це Україна.
62. Курсанти стають взірцем для армії, прийнявши чи не перше в житті самостійне рішення і заспівавши гімн у дверях казарми? Це Україна.
63. Спочатку скидаються на бензин, щоб палити БТР-и, потім - щоб їх заправляти? Це Україна.
64. Полонений, над яким знущаються і виводять оголеним на мороз, стає взірцем гідності для чоловіків і секс-символом для жінок? Це Україна.
65. Ти починаєш пишатися й навіть хизуватися тим, що ти українець? Це Україна.
67. Домогосподарки залишають домашнє вогнище, студентки - коханців, бабусі - пліткування і всі мчать на Майдан, щоби скручувати гніт для коктейлів Молотова і довбати бруківку для бою? Це Україна.
68. Юнаки в касках, з кийками та дерев'яними щитами стають у перший ряд на барикадах і прикривають собою 'Правий сектор' у повній амуніції, афганців із військовим досвідом та Самооборону, яка щезла в диму останнього бою? Це Україна.
71. Чоловіки, що місяцями не можуть прикрутити полицю у ванній, за дві години будують барикаду? Це Україна.
72. Переважна більшість представників нової/оновленої влади говорить англійською мовою? Це Україна.
74. Обідня перерва на роботі перетворюється на урок політінформації? Це Україна.
77. Лікарі-волонтери йдуть на лінію обстрілу, щоби врятувати поранених у мирній незалежній державі? Це Україна.
81. На антивладні протести ходять під національним прапором, співаючи національний гімн? Це Україна.
84. Бабуся приходить записуватись у військкомат, стверджуючи, що вона - медсестра? Це Україна.
85. Туристи-іноземці вітають прикордонників 'Героям Слава'? Це Україна!
86. Росіяни насилають на нас війська, а ми їх продовжуємо вважати братнім народом? Це Україна.
87. Де єдиний у світі законно ВИГНАНИЙ президент? Це Україна.
88. Де євреї, руські, татари та інші нації називають себе гордо - ми БАНДЕРІВЦІ? Це Україна.
89. Церква допомагає озброювати армію? Це Україна.
92. Хто спромігся створити ООНівську сотню? Це Україна!
94. Народ фінансує державні зоопарки в часи кризи? Це Україна!
95. 82-річний Василь Михайлович з Івано-Франківська кілька годин простояв у черзі, щоб записатися в армію добровольцем? Це Україна!


 

 

6 квітня 2014

Кондрат Василь, користувач 1ua
Василь Кондрат

Да, дорогие россияне, теперь у нас есть фашизм. Вы его сюда привезли.

25-03-2014 23:48 | Категорія: http://maidanua.org/... title='Подивитись всі публікації в Росія' rel='category tag'>Росія, http://maidanua.org/... title='Подивитись всі публікації в Статті' rel='category tag'>Статті, http://maidanua.org/... title='Подивитись всі публікації в Суспільство' rel='category tag'>Суспільство

Недавно прочитал неплохой текст журналиста, который прожил 2 недели на Майдане среди членов Правого Сектора. Интересно было читать, но всё время какая-то мысль меня гложила, очень странная: будто я в России. Я подумал, переспал с этой мысль, и наутро понял, откуда в принципе берётся такое чудовищное недопонимание между украинцами и русскими относительно всех последних событий, Майдана, революции и оккупации Крыма.

Вот смотрите: мне 35 лет (почти 36 уже). Практически всю свою жизнь я живу в Украине (всё моё пребывание заграницей в сумме не потянет и на один год). Один раз, когда я был студентом, знакомого моего знакомого в Днепропетровске избили скинхэды. Знакомого моего знакомого. И – вот это была мысль, которая пришла мне в голову – за 35 лет жизни в Украине живого скинхэда я видел своими глазами ноль раз. Я был студентом, жил в общаге, одно время играл в рок-группе и тусовался на каких-то хазах, работал грузчиком и ночным сторожем, регулярно ходил на футбол и на рок-концерты, годами ездил в электричках и пил пиво на задворках промышленных районов, служил в МВД, отсобеседовал при приёме на работу, наверное, десять тысяч человек. Я родился в Харькове, вырос в Запорожье, жил в Днепропетровске, потом в Киеве, потом в Днепропетровске и опять в Киеве, объездил всю Украину, был в маленьких городах, в больших и средних, посёлках и сёлах, встречал множество разнообразного народу. И за всё это время я в Украине ни разу не встречал скинхэда, чувака со свастикой в татуировках или на одежде, или просто хоть кого-то, при взгляде на кого можно было сказать – это неонацист. То есть, я не говорю, что скинхэдов в Украине нет. Они есть, конечно, тут 45 миллионов человек живёт, разумеется среди них есть и скинхэды, они где-то живут, по каким-то улицам каждый день ходят, кто-то их даже каждый день видит, кого-то они даже где-то бьют – как вот знакомого моего знакомого 15 лет назад в Днепропетровске. Но я их не видел ни разу.

В России за всю свою жизнь я провёл, наверное, в сумме месяца три. И за эти 90 дней видел скинхэдов дважды. При том, что большая часть моих визитов протекала по схеме “аэропорт-такси-гостиница-такси-офис-такси-аэропорт”, при том, что я ни разу не был в России ни на одном массовом мероприятии – я видел скинхэдов дважды. Натуральных, с бритыми бошками, подтяжками и свастиками.

Мы с русскими живёт в совершенно разных мирах. Со стороны этого не заметно, кажется, что у нас такие же улицы, такие же – более или менее – люди по ним ходят, такая же дебильная хрущёвская застройка спальных районов. А миры разные. В нашем мире среднестатистический человек не встречает в своей жизни скинхэдов. В их мире скинхэды – это часть ландшафта, такая же, как тополя вдоль дороги или трамвайные остановки. В России есть РЕАЛЬНЫЙ фашизм, и его в России много. В 2008 году “Международная амнистия” насчитала в России 85.000 неонацистов. Цифра, поражающая воображение, как для меня – не уверен, что она точная, но и спорить с ней не могу, потому как собственных данных не имею. Тысячи человек подвергаются нападениям неонацистов каждый год, сотни получают ранения, десятки каждый год гибнут. Почти ежегодно в России происходят массовые погромы на национальной почве, иногда со стрельбой и кучей пострадавших – Кондопога, Сагра, Пугачёв, Бирюлево.

А вот украинская статистика: за последние три года было совершено 91 нападение на расистской и ксенофобской почве. Никто не погиб.

Украина – мононациональная страна (я знаю, знаю, из России кажется, что тут русских не меньше половины, но их даже по переписи 2001 года было 17%, а сейчас ещё меньше – не потому, что их кто-то гонит, а потому что они просто ассимилируются и начинают называть себя украинцами). При этом основному населению последние 300 лет рассказывают, что нации у них своей нет, её придумали австро-венгры, языка у них тоже своего нет, это диалект русского, и вообще надо отделить Галичину, а всё остальное вернуть в какой-то неведомый союз непонятно кого непонятно с кем. Так что человек, который в своей стране начинает говорить на родном языке – часто уже только поэтому выглядит бунтарём.

Мои российские знакомые, приезжающие в Украину, с опасением, но и удовольствием ездят во Львов, и по моему предложению ходят в ресторан “Крыйивка” – ну тот, где на входе автоматчик спрашивает “Москали есть?”
- Есть, – отвечают мои знакомые, – мы из Москвы.
- А, – говорит автоматчик, – ну заходите.
Они едят, пьют, идут домой, и даже берёт их лёгкая досада, от того, что не испытали они ну совсем-совсем никакого экстрима. Все, как один, говорят потом, что кухня в ресторане “так себе”.

Русские и украинцы РЕАЛЬНО по-разному понимают слово “националист”. Когда русскому говорят, что в Украине прошёл массовый националистический митинг, на котором был миллион человек, он представляет себе это так:
93583791_large_Russkiy_marsh__7__drugoilivejournalcom_http://ic.pics.livej...>
221122_900http://ic.pics.livej...>
62408http://ic.pics.livej...>
0_82ad4_ff51fb80_XXLhttp://ic.pics.livej...>

И, конечно, он начинает истово звонить своему другу в Киев, и кричать в трубку “Дружище, продержитесь там ещё пару дней, мы вас скоро спасём, наши танки рядом!” Картинка беснующихся на “русском марше” неонацистов, захвативших целую страну, может поразить воображение кого угодно.

А украинец представляет себе националистов… ну вот, как Навального. Навальный же тоже, вроде националист, и даже на русский марш ходит.
85446_1_2_bighttp://ic.pics.livej...>

Представляете себе миллион Навальных (с жёнами и детьми)? Которые машут русским флагом, и поют национальный гимн Российской Федерации? Вот где-то так и выглядит для среднестатистического украинца Майдан. То есть, конечно, на Майдане были разные люди – ну, побойтесь бога, там были сотни тысяч человек, естественно, среди них будут и неадекватные, и откровенные уроды. И неонацисты, наверняка, там тоже были. Но я лично ни одного не видел. И никто из тех, кого я знаю – тоже ни одного неонациста не видел. И когда нам звонят друзья из России и рассказывают про русские танки, которые скоро приедут – это вызывает единственную реакцию: желание записаться в армию, и вооружиться чем-то противотанковым.

И это рвёт шаблон, и русским, и украинцам. Русский, услышав в трубке от своего давнего друга из Украины “Так я и сам бандеровец!” может только пролепетать “как… и ты, Брут…” и решает, что Украину спасёт только целительный напалм, где бы, правда, набрать его в нужном количестве?.. Украинец, узнавая, что Павел Губарев – самопровозглашённый губернатор Донецка – состоял в неонацистской организации “Русское национальное единство” (которая входит во всемирный союз национал-социалистов), или что москвич с финским именем, водружавший русский флаг над Харьковской облгосадминистрацией, фотографируется в нацистской форме – приходят в шок. Да, дорогие россияне, теперь у нас есть фашизм. Вы его сюда привезли.

Я не для того это всё пишу, чтоб устроить в комментариях знатный срач о том, нацист Бандера или не нацист, где правда и где ложь, и спасут ли нас целительные русские танки. Я просто хотел обратить внимание русских и украинцев на то, что мы живём в разных мирах, и оттого одни и те же слова воспринимаем совершенно по-разному.

И – хочется верить – что наш, украинский, мир устоит после всего этого, и что наш путь уже предопределён, и мы не попадём в тёплую ламповую Россию, где скинхэда на улице встретить проще, чем человека в очках. И если Путин таки вернёт в этот мир железный занавес – он опустится на восточной границе Украины, а не на западной. Мы окажемся по ту же сторону от него, что и весь цивилизованный мир.

http://d-i-a-s.livej...>Джерело

26 березня 2014

Кондрат Василь, користувач 1ua
Василь Кондрат

Посетил Родину Бандеры. После этого я стал бандеровцем #украина

19-03-2014 21:52 | Категорія: Записки, Наша історія, Суспільство

Вчера я посетил село Старый Угрин – Родину Степана Бандеры, старое, Богом забытое село где-то в глуши Ивано-Франковской области.

Я побывал в его хате, внимательно пересмотрел все фотографии, все записи, архив, личные вещи.

Я увидел болезненного, хрупкого, скромного, низкорослого человека, неприметного и настолько «серого», что впоследствие он получил боевой псевдоним «серый». Но от миллионов других «серых» людей его отличало большое сердце, большая любовь и большая вера, которые он посвятил своей Родине – Украине.

Только там я понял, что такое вести борьбу за свою Украину сразу против трех Империй эту Украину ненавидящих: Польши, Германии и СССР. Когда каждая из этих Империй ненавидела все то, что было Степану родным -

Язык,

Землю,

Людей,

Традиции,

Волю… 

Только там я понял, что такое быть Степаном Бандерой, когда всю твою семью убили, сослали, замордовали, сгноили только за то, что ты ЛЮБИШЬ СВОЮ УКРАИНУ, только за то, что ты священник и веришь в Бога и несешь слово Божье. Я видел его сестер и братьев молодых, образованных, интеллигентных людей моего возраста и уничтоженных совсем молодыми.

Только там я понял и глубого проникся мыслью о том, насколько же нужно быть Великим Человеком, чтобы не смотря на все невзгоды, на всю кажущуюся безвыходность и бесперспективность продолжать ВЕРИТЬ и БОРОТЬСЯ за свою идею и за свою УКРАИНУ.

Кто из нас не стал бы Степаном Бандерой, когда тебя, твою семью, твоих родных и близких, твою Родину убивают и уничтожают, гноят в лагерях и тюрьмах?

Мы, украинцы, уже имеем свою родную и любимую Украину. Теперь дело каждого из нас, нашей жизни и сути сохранить нашу Родину и сделать ее процветающей.

СЛАВА УКРАИНЕ!

P.S. Специально для моих друзей россиян.

Представьте, что Украина в моем рассказе – это всего лишь переменная, подставьте вместо «Украина» «Россия».

Представьте три империи уничтожающие и запрещающие Россию и все русское на русской же земле:

язык,

веру,

традиции,

ценности.

Представьте уничтоженные, сосланные в лагеря и замордованные семьи.

Уверен, каждый из вас МГНОВЕННО станет бандеровцем.

Алексей Спирин.

20 березня 2014

Кондрат Василь, користувач 1ua
Василь Кондрат

Погром сепаратистами Просвіти 16 березня в Харкові

17-03-2014 01:39 | Категорія: http://maidanua.org/... title='Подивитись всі публікації в Кримінал' rel='category tag'>Кримінал, http://maidanua.org/... title='Подивитись всі публікації в Міліція' rel='category tag'>Міліція, http://maidanua.org/... title='Подивитись всі публікації в Новини' rel='category tag'>Новини, http://maidanua.org/... title='Подивитись всі публікації в Харківщина' rel='category tag'>Харківщина

Просвіта знов потерпає від сепаратистів та провокаторів.

Декілька сотень агресивних сепаратистів більше години глумилися над Просвітою, такої наруги харківський осередок Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Т.Шевченка не зазнавав ніколи.

Близько 500 сепаратистів після візиту до Консульства Польщі вдерлися до приміщення харківського осередку. Вандали винесли книжки, кореспонденцію, документи, українські прапори та вишиті рушники, які чудом уціліли за ці півмісяці. Під вигуки про фашизм і Правий сектор все це майно скинули в купу і підпалили. На місце пожежі приїхав наряд пожежників.

Окрім того, нападники розтрощили вікна приміщення Просвіти та інвестиційної компанії “Проконсул”, офіс якої знаходиться в тій самій будівлі. На фасаді злодії написали “Россия, Харьков” та вивісили триколори. Присутні правоохоронці ніяк не протидіяли зловмисникам.

Нагадаємо, що 1 березня, після штурму ХОДА на приміщення було взламане та розграбоване проросійськими активістами: вкрадено майн і спалено частину бібліотеки, зникли також і ряд документів.

6 березня організація Патріот України віроломно захопила приміщення, мотивувавши свої дії, начебто захистом від “російських туристів”. За цей час були вивезені в невідомому напрямку вцілілі книжки та меблі, а також вибиті міжкімнатні двері. При тому безпосередня діяльність Просвіти була унеможливлена ще й тим, що просвітян до будівлі взагалі не пускали.

14 березня в ході сепаратистських провокацій офіс Просвіти здригався від вибухів піротехніки та пострілів. В ході цих подій загинули дві людини, є тяжкопоранені.

Таку надмірну увагу з боку агресорів Правління Харківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Т.Шевченка пов’язує саме з діяльністю “вождів” організації з сумнівною репутацією “Патріот України”, які не мали жодних юридичних підстав на перебування в приміщенні Просвіти.

З офіційної сторінки “Просвіти” в ФБ

http://maidanua.org/... rel='prettyPhoto[gallery1]'>1669697_589064801183678_15544391_ohttp://maidanua.org/... height='480' width='640'> http://maidanua.org/... rel='prettyPhoto[gallery1]'>1912488_589064547850370_102116850_ohttp://maidanua.org/... height='360' width='640'> http://maidanua.org/... rel='prettyPhoto[gallery1]'>10003830_589064557850369_636589395_ohttp://maidanua.org/... height='360' width='640'> http://maidanua.org/... rel='prettyPhoto[gallery1]'>1939417_589064624517029_562196180_ohttp://maidanua.org/... height='360' width='640'> http://maidanua.org/... rel='prettyPhoto[gallery1]'>1956902_589064631183695_99948312_ohttp://maidanua.org/... height='360' width='640'> http://maidanua.org/... rel='prettyPhoto[gallery1]'>1614046_589064654517026_542073064_ohttp://maidanua.org/... height='360' width='640'> http://maidanua.org/... rel='prettyPhoto[gallery1]'>1900749_589064677850357_1560617836_ohttp://maidanua.org/... height='360' width='640'> http://maidanua.org/... rel='prettyPhoto[gallery1]'>1534690_589064744517017_732182450_ohttp://maidanua.org/... height='480' width='640'> http://maidanua.org/... rel='prettyPhoto[gallery1]'>1899789_589064774517014_1012766477_ohttp://maidanua.org/... height='480' width='640'> http://maidanua.org/... rel='prettyPhoto[gallery1]'>1900548_589064781183680_1674451375_ohttp://maidanua.org/... height='480' width='640'>


http://www.facebook.... target='new'>http://maidanua.org/... style='margin-right:10px;' align='left'> А ви вподобали сторінку Майдану в FaceBook? Там буває багато такого, чого ви не побачите на сайті! Натисніть, щоби перейти на сторінку в FaceBook!


Наша інформполітика

Увага!!! Сайт 'Майдан' надає всім, хто згадується у новинах, можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини, на яку ви посилаєтся.

Ми також вітаємо коментарі, доповнення та виправлення до текстів новин від всіх свідків подій, що згадуються в новинах. Пишіть на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини. Всі цікаві коментарі будуть оприлюднені.

Всі новини, статті та записки мають відповідати http://maidanua.org/...>Інформаційній Політиці Майдану. Якщо ви бачите невідповідність - будь ласка повідомте нам на news@maidanua.org і вкажіть гіперлінк (URL) матеріалу.

1 коментар на “Погром сепаратистами Просвіти 16 березня в Харкові”

http://%D0%BC%D1%96%... rel='external nofollow' class='url'>Вероника коментує:

Люди, я Вас не понимаю! Человек который палит книги и флаг своей же страны, потому как доказывают, что это жители Украины. Этот человек не имеет права называться гражданином. Они бандиты и разбойники, пираты современности. Для них нет различия кого бить и за что. Эти наемники сегодня выступают против правого сектора, а завтра придут в Ваш дом. Наглядный пример мы уже видели 1 марта. ОДА, был разгромлен выбивались окна, двери, громили мебель, били детей, пожилых людей, женщин. И это Вы называете спасительным отрядом. Посмотрите в глаза своей бабушки, матери и своего ребенка, представьте, ведь следующими под их кулаком могут оказаться они! Вы так хотите в Россию, так езжайте, никто Вас не держит!
Я слышу лозунги “Россия! Путин защити!”. Вас от самих себя никто не защитит! Как ЕС, так и Россия для Украины ничего хорошего не несет! Понятие рабства существовало как в Европе, так и в России. Хотите убедиться в правдивости написанного мной, книжные рынки полны книг по Истории Украины, России и наконец по Всемирной Истории. Возьмите почитайте, Не умеете читать, спросите у историков, Выход есть всегда!
Но хватит слепо верить в сказку! Жизнь далеко не сказка, за неё нужно бороться, трудится и выживать. Если Вы мечтаете о продолжении своей семьи, тогда далеко не Россия я может помочь, а лишь только Вы сами!

18 березня 2014


... 5




  Закрити  
  Закрити