Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

Недригайлівським селищним головою видане розпорядження «Про організацію підготовки та проведення свята «Купала» в 2019 році», утворений організаційний комітет з підготовки  та проведення свята, затверджені відповідні заходи.

         20 травня у Недригайлівській селищній раді відбулося перше засідання оргкомітету під головуванням Недригайлівського селищного голови Ігоря Остапчука, на якому були окреслені першочергові напрямки роботи:  подальше проведення заходів з  благоустрою, обстеження об'єктів та споруд на культурно-спортивному комплексі «Колос» та визначення  необхідного обсягу виконання ремонтних робіт,  облаштування дитячого пляжу та берегів річки Сули, дитячого майданчика, території стадіону та ін.

Як завжди, у день свята планується проведення  театральних дійств «Свято Купала» з Водяником та русалками, «Ярмарковий балаган»,  конкурсу меду, хода у вишиванках, облаштування куренів від сільських рад та старостинських округів, святкова торгівля та концерт, робота атракціонів, ряд культурно-розважальних, спортивних заходів та ін. Остаточний план проведення свята ще формується. Враховуючи той факт, що цьогоріч святу Івана Купала в Недригайлові виповнюється 50 років, гостей свята чекає ще насиченіша та урізноманітнена програма.

З метою конструктивної підготовки до свята участь у засіданні організаційного комітету взяли та внесли свої пропозиції виконуючі обов’язки старост старостинських округів.

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 281px; width: 500px;">

21 травня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

  13 травня Недригайлівському районному військовому комісаріаті відбулися урочисті проводи юнаків, призваних на строкову військову службу.
            Цього дня до українського війська від Недригайліської громади пішов служити Андрій Синявський  з Маршалів, а також пішли  служити Роман Чоботок  з Сакунихи та Павло Терещенко  з Томашівки.
             З честю виконати свій обов’язок перед державою, перед рідними, повернутися додому змужнілими, повними сил і досвіду побажали призовникам очільник району Сергій Панченко, військовий комісар Недригайлівського районного військового комісаріату Дмитро Осадчий. Благословив на службу юнаків настоятель Храму Святого Праведного Багатостраждального Петра Калнишевського (смт Недригайлів) отець Василь. В.о. старости Маршалівського старостинського округу Валентина Дяченко, голови сільських рад, на території яких проживають інші призовники, вручили юнакам подарунки та наручні годинники.

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 375px; width: 500px;">https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 375px; width: 500px;">

 

 

16 травня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.

Напередодні свята Дня матері, 11 травня,  Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук разом з головою Недригайлівської райдержадміністрації Сергієм Панченком, головою районної організації учасників АТО Анатолієм Чорненком, військовим комісаром Недригайлівського районного військового комісаріату Дмитром Осадчим відвідали та привітали матерів загиблих в зоні АТО Віру Шовтуту з Недригайлова, Софію Гребеник з Кулішівки та матір загиблого в Афганістані  Віру Гашенко, яка проживає в селищі Недригайлів.

У цей день ми від усієї душі вітаємо усіх матерів з їхнім святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 375px; width: 500px;">

14 травня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

 Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Минуло вже 74 роки від Дня Перемоги над нацизмом в Другій світовій війні.   Це день великої радості та гордості, але водночас великого смутку, оскільки перемога дісталася нашому народу жахливою, неймовірно високою ціною. 


     Бібліотеки громади могутньою силою слова, безмежною силою інформації доносять до умів та сердець своїх відвідувачів величний подвиг українського народу у Другій світовій війні. Для гідного вшанування подвигу українського народу, його вагомого внеску у Перемогу над нацизмом у Другій світовій війні  в бібліотеках Недригайлівської громади пройшли різноманітні заходи з метою виховання почуття патріотизму, любові до Батьківщини, до історії свого народу, а також  висловлення поваги, турботи до живих ветеранів війни та увічнення світлої пам’яті про загиблих героїв-воїнів, жертв війни.

     У комунальному закладі «Недригайлівська публічна бібліотека» для користувачів різних вікових категорій   проведено  історичний екскурс «Без права на забуття».   Бібліотекарі зробили екскурс у героїчне минуле борців проти нацизму та нагадали про злочини проти людяності, скоєні у роки війни. Під час заходу читачі познайомилися зі сторінками історії періоду Другої світової війни та про роки окупації в Україні, дізналися про героїчні подвиги наших дідів та прадідів.  На завершення заходу був проведений огляд літератури «Пам’ятаємо. Славимо. Вшановуємо…».
  
  Під час Другою світової війни українці проявили неповторну мужність і героїзм, відстоюючи  волю і незалежність своєї Батьківщини. У страшні роки війни разом з дорослими взялися за зброю діти, щоб захистити Батьківщину від ненависного ворога. «Вогонь війни у памяті людській», - під такою назвою у відділі бібліотеки для дітей оформлена книжково-ілюстративна виставка, яка знайомить юних читачів з цікавими фотоматеріалами та історичними розвідками, художніми творами, присвяченими подіям Другої світової війни. 

   Пам’ятним для учнів Хоружівської сільської школи став патріотичний  урок «Пам'ять торкає наші серця» біля Меморіалу Слави. Організований захід став для підростаючого покоління пізнавальним та цікавим. Діти, побувавши на місці, який нагадує про страшні роки окупації, краще пізнали історію рідного краю.

   Разом з бібліотекарем Іваницької сільської бібліотеки – філії Оленою Лиман юні користувачі перегорнули сторінки історичних подій Другої світової війни, здійснивши героїко-патріотичну подорож «Перемога в серцях поколінь». Школярі дізналися, хто загинув, виборюючи волю і незалежність України на фронтах, у партизанських загонах, підпіллі, національно-визвольних формуваннях, хто прийняв мученицьку смерть у таборах, гестапівських катівнях, а також долучилися до розмови і наводили приклади участі членів родин – дідусів, прадідусів у війні.

   У бібліотеці Кулішівської сільської бібліотеки - філії   розгорнута книжкова виставка «Земний уклін тобі, Солдате», до якої активно долучилася бібліотекар  Тамара Хоменко.

  Гринівська сільська бібліотека - філія провела годину історичної  пам’яті

 «Свято слави, свято честі, свято Перемоги»  для учнів навчального закладу. Діти доторкнулися до сторінок історії війни, дізналися  про Братські могили воїнів, Меморіальні комплекси та пам’ятники воїнам-захисникам, розташовані на території нашої громади.

  Під час години історичної пам’яті «Не пам’ятати це неможливо» бібліотекар Маршалівської сільської бібліотеки – філії Наталія Чорноштан розповіла  про людей, які героїчно боролися за визволення нашого краю, про їхні подвиги, про ту жорстоку і бездушну війну, що забрала мільйони життів, принесла лихо і горе на нашу українську землю. Під час проведення заходу в душевній розмові було відтворено спогади та особисті переживання про ті страшні дні. Це лише маленька часточка великої данини пошани героям, які врятували землю від нацистської навали.


https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 375px; width: 500px;">

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 300px; width: 500px;">

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 640px; width: 450px;">


11 травня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

9 травня у Недригайлові було  проведено урочисті заходи з нагоди 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

У центрі селища Недригайлів, аби вшанувати всіх тих, хто тяжкою ратною працею наближав довгоочікуваний День Перемоги та виборював її в тилу, зібралися ветерани, керівники  селища та району, громадськість.

Учасники святкового параду рушили урочистим маршем від центру селища до меморіального комплексу, де відбувся мітинг-реквієм.

Зі словами вдячності ветеранам війни за перемогу над нацизмом звернулися Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук, голова Недригайлівської райдержадміністрації Сергій Панченко, голова районної ради Іван Нанка, голова районної організації ветеранів Василь Кріпак та заступник директора Недригайлівської СЗОШ І-ІІІ ст. Павло Конотоп.

Завершився мітинг-реквієм покладанням квітів до підніжжя меморіалу.

Також цього дня відбулося покладенння квітів до пам’ятника загиблим воїнам у Сквері слави і скорботи селища Недригайлів та інших місцях громади, пов’язаних із подіями Другої світової війни.

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 375px; width: 500px;">

10 травня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

7 травня Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук разом з головою Недригайлівської райдержадміністрації Сергієм Панченком, головою ветеранської організації Василем Кріпаком, депутатом Недригайлівської селищної ради Віктором Бордуном відвідали ветеранів селища, а саме: інваліда Великої Вітчизняної війни Шаповала Василя Івановича та  учасника бойових дій   Доценка Петра Андрійовича.

Ветерани, які були живими учасниками подій Великої Вітчизняної війни, проживають у сім’ях і мають належний догляд. Керівники побажали ветеранам міцного здоров’я, великої людської шани і мирного неба над головою та вручили квіти, подарунки, продуктові набори.

Депутатський корпус, виконавчий комітет Недригайлівської селищної ради вітають ветеранів з Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  та бажають  усього найкращого!

                https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 315px; width: 500px;">

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 281px; width: 500px;">

8 травня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

7 травня   відбулося засідання виконавчого комітету  Недригайлівської селищної ради, де головним стало питання «Про стан водопостачання та забезпечення доброякісною водою на території Недригайлівської селищної ради».
Виступаючи перед присутніми, директор комунального підприємства «Недригайлівводосервіс» Володимир Токаренко озвучив основні напрямки роботи підприємства  з водопостачання та забезпечення доброякісною водою на території Недригайлівської селищної ради та наголосив на проблемних питаннях, серед яких найголовніші – це зношеність систем водопостачання селища, у зв’язку з чим постійно виникає потреба їх ремонту.

 Голова виконавчого комітету Ігор Остапчук, підсумовуючи розгляд питання, наголосив на першочерговій необхідності ремонту водогонів у селищі Недригайлів, зокрема, частини водогону, що пролягає від Пісок майже до центру селища.

Також на засіданні виконавчого комітету було розглянуте питання «Про визначення місця масового відпочинку населення на водних об’єктах Недригайлівської             селищної ради    на літній                            період 2019 року», відповідно до якого визначено місцем масового відпочинку населення на водних об’єктах Недригайлівської селищної ради на літній період з 01.06.2019 по 15.09.2019 земельну ділянку берегової території місця масового відпочинку населення на водних об’єктах вздовж прибережної захисної смуги та прибережних річкових вод річки Сула в межах території селищної ради (від мосту на 49-м км., автодороги Т-1904  до гирла річки Дригайлиха), буде забезпечено проведення фахівцями водолазної служби Міжрегіонального  центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій обстеження акваторії дна території місця масового відпочинку населення, створюватиметься сезонний рятувальний пост.

Також члени виконавчого  затвердили Протокол конкурсної комісії по визначенню переможця  конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку (будинків) на території Недригайлівської селищної ради»,  прийняли рішення про надання матеріальної допомоги    на    поховання одній особі, одну особу поставили на квартирний облік, розглянули інші питання.

З питань порядку денного перед присутніми  виступили  головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення селищної ради Віталій Клименко, начальник відділу праці та соціального захисту населення селищної ради Леніна Волошко,  начальник відділу управління майном та житлово-комунального господарства селищної ради Віктор Захарченко, начальник служби у справах дітей селищної ради Світлана Сопік.

У обговоренні питань порядку денного активну участь взяли члени виконавчого комітету Валентин Петльований,  Олександр Пулях, Ігор Постоєнко, Валентина Дяченко.


8 травня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

Є багато свят, які люблять зустрічати українці. Але одним з головних є весняне свято – Великдень. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов. Дотримуючись цих принципів, 26 квітня  Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук, начальник відділу праці та соціального захисту населення селищної ради Леніна Волошко, начальник служби у справах дітей селищної ради Світлана Сопік відвідали  учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Андрія Рогозіна, Володимира Гордієнка, вдову Костюк Катерину, людей з обмеженими фізичними можливостями,  одиноких пенсіонерів, ветеранів селища, сім’ї загиблих в АТО   та вручили по пасочці  до свята. 
         З аналогічними візитами до людей, які є соціально незахищеними, завітали староста Кулішівського старостинського округу Юрій Короткий, в.о. старост Хоружівського, Гринівського, Маршалівського, Іваницького старостинських округів Ольга Гордієнко, Галина Черевко, Валентина Дяченко, Сергій Олійник.
           Усього було охоплено більше 130 соціально незахищених осіб. Спонсорами заходу, який мав на меті принести віру в краще,  стала Недригайлівська селищна рада,  місцеві агрофірми, приватні підприємці Світлана Федина, Ольга Прокопченко, Ірина Постіл, Іван Простак,   працівники Іваницького дитячого садка, які власноруч приготували паски та інші жителі громади.

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 667px; width: 500px;">

27 квітня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

24 квітня до Дня пам’яток історії та культури у відділі бібліотеки для дітей комунального закладу «Недригайлівська публічна бібліотека» відбулась  година цікавих повідомлень «Великі чудеса світу».  Діти дізнались про те, що наша Батьківщина має незвичайно багату культурно-історичну спадщину, бо кожна епоха залишає  у спадщину пам’ятку архітектури чи історії, що зберігають у собі певну визначну подію, а також про те, що багато пам’яток, які нагадують нам про минуле нашої країни, збереглося на українських землях, а багато з них зникло, залишивши свій слід в історії та культурі українського народу.

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 539px; width: 480px;">

Завідувач відділу бібліотеки для дітей Ірина Кужель

26 квітня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

22 квітня   відбулося засідання виконавчого комітету  Недригайлівської селищної ради, де головним стало питання «Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Недригайлівської селищної ради на 2019 рік і бюджету за   І квартал 2019 року».

         Виступаючи перед присутніми, голова виконавчого комітету Ігор Остапчук зазначив, що за І квартал 2019 року доходів загального фонду (без урахування  міжбюджетних трансфертів) надійшло 8343,0 тис.грн. Затверджені показники по доходах в цілому по Недригайлівській селищній раді виконані на 100,0%

Говорячи про галузь житлово-комунального господарства, одним з головних напрямків роботи селищної ради за обсягами Ігор Вікторович назвав  благоустрій населених пунктівЩодо заходів з енергоефективності та енергозбереження, то протягом звітного періоду проводилася робота по заміні електричних ламп вуличного освітлення на більш економічні (світлодіодні). Запроваджується встановлення реле часу (таймерів) на мережах вуличного освітлення населених пунктів селищної ради. Установлено 6 таймерів часу по вулицях: Горького, Заболотівка, Спортивна, Зарудка, Польова, Першотравнева смт Недригайлів. Внаслідок реалізації цих заходів за період з лютого по березень 2019 року було зменшено витрати електричної енергії в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 11234 кВт. Поряд з тим, проводиться подальша робота з освітлення населених пунктів громади. У лютому  2019 року було закінчено реалізацію проекту «Реконструкція вуличного освітлення за адресою: Сумська область, Недригайлівський район, с.Зелене, вул.Миру, вул.Першотравнева, вул.Патріотів, вул.Молодіжна (від КТП 170)». Відтепер с.Зелене освітлюється 41 ліхтарем.

У своєму виступі голова виконавчого комітету Ігор Остапчук звернув увагу на надання  адміністративних послуг, земельні питання, галузі  освіти, культури, охорони здоров'я, підтримку сім’ї, дітей та молоді,  фізичну культуру і спорт, соціальний захист населення, здійснення контролю за дотриманням легальності працевлаштування та незадекларованої праці, ринок праці,  роботу служби у справах дітей, підвищення рівня безпеки життя громадян, цивільний захист та техногенну безпеку, а наприкінці подякував членам виконавчого комітету, працівникам апарату селищної ради, працівникам селищних комунальних установ, представникам громадськості за конструктивну  і ділову співпрацю, порозуміння, підтримку, спрямовану на  розв’язання питань соціально-економічного розвитку громади.

Також на засіданні виконавчого комітету були розглянуті питання «Про роботу комунального закладу  «Недригайлівський будинок дитячої та юнацької творчості Недригайлівської селищної ради Сумської області» щодо культурного розвитку молодого покоління», «Про стан дотримання Закону України «Про захист прав споживачів» на території Недригайлівської селищної ради»,  «Про стан  кадрової роботи у виконавчому апараті Недригайлівської селищної ради», були внесені зміни та     доповнення до  рішення виконавчого     комітету № 123 від 20.12.2018 «Про встановлення вартості харчування дітей в дошкільних групах, дошкільних  навчальних закладах та учнів у закладах загальної середньої освіти  Недригайлівської селищної ради за рахунок коштів селищного бюджету», затверджені в новій редакції Інструкція    з        діловодства   у       Недригайлівській селищній  раді та її виконавчому комітеті та план роботи виконавчого комітету Недригайлівської селищної ради на ІІ квартал 2019 року, прийняті рішення про надання матеріальної допомоги    на    поховання одній особі та присвоєння окремої поштової адреси  двом об`єктам   нерухомого   майна.

З питань порядку денного перед присутніми  виступили директор комунального закладу  «Недригайлівський будинок дитячої та юнацької творчості Недригайлівської селищної ради Сумської області» Тетяна Токмань, головний спеціаліст відділу економічного розвитку, інвестицій  та регуляторної діяльності селищної ради  Людмила Долуда, спеціаліст відділу юридичної та кадрової роботи селищної ради Світлана Коренева, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту селищної ради Ніна Сердюк, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Юлія Шевченко, начальник відділу організаційної та загальної роботи селищної ради Ігор Постоєнко, начальник відділу праці та соціального захисту населення селищної ради Леніна Волошко, провідний спеціаліст сектору містобудування та архітектури відділу містобудування, архітектури та комунального господарства селищної ради Володимир Федай.

У обговоренні питань порядку денного активну участь взяли заступник голови виконавчого комітету Анатолій Сиротенко, члени виконавчого комітету Валентин Акімов, Ольга Прокопченко, Олександр Пулях.


https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 375px; width: 500px;">

23 квітня 2019


1


  Закрити  
  Закрити