Форум Тернополя

Вопросы-ответы Интервью Все записи

... 2

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Нам необхідно знати, що сусіди сприйматуть нас за здобич.
Тільки ми самі, пам'ятаючи уроки історії, можемо відстояти власні права і інтереси.
Тому:
Шануй українське!
Вивчай українське!
Пам'ятай українське!
Захищай українське!
Навчи дітей українському!
Не зраджуй українському!
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 98%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

2 Февраля 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
На даху одного з коледжів Тернопільщини встановили 20 сонячних колекторів

Фото: Уніан

На Тернопільщині в Збаразькому професійному коледжі з посиленою військовою підготовкою завдяки підтримці Міністерства закордонних справ Польщі в рамках програми «Польська допомога» реалізували проект «Школа доброї енергії», встановивши 20 сонячних колекторів.

Це дозволить не тільки забезпечити теплою водою гуртожиток, в якому встановлено 15 сонячних колекторів підігріву води за рахунок сонячної енергії, а й їдальню, де встановлено 5 сонячних колекторів, повідомляє УНІАН.

Для Тернопільської області надзвичайно важлива співпраця з Республікою Польща і саме тому, приємно констатувати, що крім відносин між воєводствами та регіоном, є ще й практичні речі, які реалізовуються на Тернопільщині. Так, нещодавно, у Тернополі відкрили Регіональний центр підтримки підприємництва в рамках програми польської допомоги, а тепер відкриваємо комплекс по обігріву приміщення та води для військового коледжу у Збаражі, що дозволить забезпечити потребу у гарячій воді цілодобово, – зазначив під час відкриття голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Принагідно він висловив вдячність усім причетним до реалізації проекту, зокрема керівнику відділення Асоціації міст України, за сприяння якої було залучено іноземні кошти.

Я сподіваюся, що це створить певні комфортні умови для тих, хто тут навчається та працює. А наше завдання з боку держави – максимально допомогти в плані створення умов, і ми готові забезпечити співфінансування, зокрема, в частині заміни вікон, дверей і утеплення фасаду, – зауважив голова ОДА.

Фото: Уніан

Виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак розповів, що виконавцями проекту є польська Фундація «INNOWATIS» спільно з Тернопільським регіональним відділенням Асоціації міст України. Ще одним партнером є товариство «HEWALEX», яке встановило всі 20 сонячних колекторів.

Проект реалізовувався з травня до листопада 2017 року. Його вартість – близько двох мільйонів гривень, і це перший проект в Україні, реалізований у закладі профтехосвіти. Надалі, сподіваємося, що Міністерство закордонних справ Республіки Польща підтримає нас з ідеєю продовження проекту і поширення його на інші навчальні заклади профтехосвіти в Україні. Ці колектори забезпечують потребу гарячої води як у зимовий період, так і у літній, що цілком задовольняє потребу коледжу. А гарячої води, до слова, в навчальному закладі не було 10 років! Крім цього, після встановлення цих колекторів очікуємо ще й економію електроенергії у порядку 700-1000 кВт на місяць, – сказав Гірчак.

21 января 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Тернопільська поштівка, видана на зламі ХIХ?ХХ ст. Її відправили за кордон 1898 р. Можна побачити Кафедральний собор, герб Тернополя, житлові будівлі, гору Галягуру та іпотечний банк. Зображена збудована у готичному стилі синагога, яка є однією з найстаріших пам'яток міста .

8 января 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Потрібна допомога на лікування громадського активіста, людині яка ніколи не залишалася байдужою до людей, вихованець Коропецької школи-інтернату, 39 річний Андрій Сигарьов https://m.facebook.c... data-ft='{"tn":"-U"}' style='color: rgb(54, 88, 153); text-decoration-line: none; font-family: inherit;'>https://m.facebook.c... зараз перебуває в реанімації Тернопільської обласної лікарні і потребує підтримки кожного небайдужого, адже в такий важкий час у нього нікого не має. Тому для Андрія найкращим подарунком на Різдво буде можливість встати на ноги!!! 
Інформація для надання допомоги за тел: 0962150638
реквізити для допомоги на картку приват банку волонтера Віталій Танчик 4731217111806590 звіт за використання допомоги буде надаватися тут.

8 января 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Французька група AgroGeneration інвестує в ягідний кооператив на Тернопільщині

Фото malina.co.ua

Французька група AgroGeneration з активами в Україні в 2018 році має намір закупити обладнання для заморозки ягід в рамках підтримки кооперативу в смт. Червоному, що у Тернопільській області, передає Agravery.

В Житомирські області група AgroGeneration вже оброблює 12 тис гектарів, загалом по Україні цей показник – 120 тис гектарів. Що на сьогодні робить AgroGeneration одним з провідних сільськогосподарських виробників України за площею земель в обробітку, а також за операційною ефективністю.

Вирощування та обробка ягід – це новий напрямок для компанії, тому підприємство створюється в кооперативі. AgroGeneration інвестує в проект 300 тис. гривень і ще 100 тис. гривень буде виділено із державного бюджету.

Кооператив займатиметься вирощуванням малини, на даному етапі йде підготовка до реєстрації юридичної особи.

29 декабря 2017

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Трех украинцев уличили в модерировании украинофобских прокацапских страниц в ВКонтакте 

Сотрудники Службы безопасности Украины в ноябре прекратили деятельность трех администраторов антиукраинских групп в соцсетях, которые размещали материалы по указанию кураторов из российских спецслужб. Об этом сообщает пресс-центр СБУ.

«Правоохранители задокументировали противоправную деятельность жителей Киева, Тернополя и Черкасс, которые были администраторами антиукраинских сообществ в российской социальной сети «ВКонтакте», - говорится в сообщении.

Как отмечается, оперативники спецслужбы установили, что модераторы по указанию с России размещали в соцсети материалы с призывами к изменению границ территории Украины и в поддержку террористических организаций «Л/ДНР».

Правоохранители изъяли у администраторов компьютеры и мобильные телефоны с доказательствами подготовки и размещения антиукраинских материалов.

Действия злоумышленников квалифицированы по ст. 109 (действия, направленные на насильственное изменение или свержение конституционного строя или на захват государственной власти), ст. 110 (посягательство на территориальную целостность и неприкосновенность Украины) и ст. 258-3 (создание террористической группы или террористической организации) Уголовного кодекса Украины.

Проводятся следственные действия.
Співробітники Служби безпеки України у листопаді припинили діяльність трьох антиукраїнських адміністраторів у соцмережах, які розміщували матеріали за вказів...

22 ноября 2017

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
В Тернополе депутат облсовета в инвалидной коляске избил женщину-полицейскую

Депутат Тернопольского облсовета избил женщину-полицейскую.

Об этом сообщает пресс-служба Главного управления Нацполиции в области.

Как говорится в сообщении, депутат позвонил в полицию и сообщил о нарушении правил дорожного движения 21 ноября в 16:50.

На улице Замковой водитель автомобиля Daewoo Lanos припарковал собственное авто с нарушением правил дорожного движения. Однако до приезда полиции нарушитель покинул место остановки, а заявитель — депутат Тернопольского облсовета – безосновательно начал вести себя агрессивно и неадекватно.

Как заявил командир роты патрульной полиции №4 Юрий Гоик, мужчина в инвалидной коляске не реагировал на замечания людей в форме, а затем напал на полицейских, сорвал жетон и выхватил рацию. Патрульные пытались успокоить дебошира. Мужчина пообещал вести себя адекватно. Однако, когда патрульные отпустили его руки, он схватил девушку-полицейскую за волосы, а затем упал с инвалидной коляски, потянув ее за собой и повредив мобильный телефон инспектора.

«У патрульного — закрытая черепно-мозговая травма, сотрясение головного мозга, ушиб нижней челюсти. У девушки-полицейской закрытая черепно-мозговая травма, ушиб мягких тканей волосистой части головы и сотрясение», — сообщает пресс-служба.

Депутат отказался давать показания, но при этом не вернул отобранный у женщины-полицейской нагрудный знак.

По информации полиции, решается вопрос о внесении события в Единый реестр досудебных расследований по статье 345 УК — угроза или насилие в отношении работника правоохранительного органа.

Речь идет о депутате облсовета от фракции «Свобода» Александре Баште. Как говорится на сайте облсовета, 24 августа 1992 при выполнении полета на параплане он получил травму позвоночника. С тех пор передвигается на коляске, инвалид I группы.

22 ноября 2017

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
У фермерському господарстві “ГАДЗ”, що на Тернопільщині, вирощують сорт яблук “Baya Marisa” (яблуко-вишня).
'На даному етапі закладено близько 15 гектарів саду. Специфіка сорту “Baya Marisa” полягає в тому, що як зовні, так і всередині плоди мають червоне забарвлення, тобто це яблука-вишні із червоною м’якоттю. 
Сорт відрізняється від інших хорошими показниками, адже його плоди мають велику кількість антиоксидантів, їх використовують для профілактики онкологічних захворювань. Крім того, ці яблука-вишні добре показали себе як для виробництва соку, так і для заморозки кубиками”, - каже Тарас Мельник

21 ноября 2017

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
І Всеукраїнська вишивальна конференція 'Верхоплут' у Тернополі: лекції, дефіле, майстер-класи з вишивки різними стилями.
te.20minut.ua

19 ноября 2017

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Права Молодь Тернопільщина додає 11 нових світлин.
2 годhttps://www.facebook... data-hovercard='/ajax/hovercard/page.php?id=103142879726617' data-hovercard-prefer-more-content-show='1'>Ternopil, Ternopil Oblast

#no_hаllowеen #за_традиціїї #націоналізм

Сьогодні знову актуальна минулорічна акція ПМ! Ми знайшли безліч аргументів, чому ми не признаємо так званий 'Hаllowеen'. Не варто нам, українцям, приймати чужі деструктивні для нашої духовності і культури традиції. Це 'свято'(насправді слов 'свято' від чогось святого, а не демонічного) не відповідає Духу Нації і є антихристиянським. Гратися з нечистою силою, виховувати в тому дусі дітей, влаштовувати пиятики та вакханалії - це не забавки, а руйнація духовності нашої Нації. При цьому українські традиції щодо свят зберігає лише невелика частина української християнської молоді, а вони насправді прекрасні, вони наші!

31 октября 2017


... 2


  Закрыть  
  Закрыть