Форум Тернополя

Вопросы-ответы Интервью Все записи

... 6 ...

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
https://data-vocabul...\'>https://intermarium....\' itemprop=\'url\'>Дозвілля  /  https://data-vocabul...\'>https://intermarium....\'>35-річний монах з Тернопільщини впродовж всього свого життя розшукував маму і знайшов(відео)
https://intermarium....\' class=\'entry-categories\'>Дозвілляhttps://intermarium....\' class=\'attachment-kopa-single-thumb size-kopa-single-thumb wp-post-image\' alt=\'\' srcset=\'https://intermarium.... 700w, https://intermarium.... 300w, https://intermarium.... 127w, https://intermarium.... 101w\' sizes=\'(max-width: 700px) 100vw, 700px\' width=\'700\' height=\'467\'>
35-річний монах з Тернопільщини впродовж всього свого життя розшукував маму і знайшов(відео)

35-річний Юрій – монах, який впродовж всього свого життя сподівався знайти рідну маму. Хлопчик з наpодження виховувався чужими людьми. Він був вихованцем Коропецького інтернату, що на Тернопільщині, йдеться у сюжеті програми “Один за всіх”, що виходить на телеканалі https://www.stb.ua/r...\'>СТБ.

Будучи у 4-му класі, коли з’явилися перші уроки з релігії, зрозумів, що його покликання – бути чинцем. Після закінчення школи чоловік отримав документ, який засвідчував відмову матері від нього.

Пройшло 35 років. І от нарешті мрія колись ще маленького Юрка, а зараз мужнього і безконечно світлого та щирого чоловіка здійснилася.

Перед Юрієм стояла вона – його мама, жінка, яка залишила його у пoлoговому будинку одразу після наpoдження.


Побачивши маму вперше, Юрій підійшов до неї, обійняв та сказав: ” Я Вас люблю, мамо. Все життя любив”.

27 декабря 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Тернопільська філія Суспільного отримала логотип UA: і змінила назву 
13 грудня член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький, відповідальний за діяльність з оптимізації центральної та регіональної структури, оголосив про присвоєння Тернопільській філії логотипу UA:. Відповідно телеканал ТТБ змінив назву на «UA: Тернопіль».\'??\'https://ukrface.com....\' style=\'box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top; font-family: Tahoma, sans-serif, Arial, Helvetica; font-size: 13px;\'>\'????\'https://ukrface.com....\' style=\'box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top; font-family: Tahoma, sans-serif, Arial, Helvetica; font-size: 13px;\'>\'????\'https://ukrface.com....\' style=\'box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top; font-family: Tahoma, sans-serif, Arial, Helvetica; font-size: 13px;\'> 

Про це йдеться на сайті «UA: Суспільне мовлення». 

«Сьогодні вітаємо у спільноті UA: ще одну філію Суспільного. Цього разу саме наші колеги з Тернополя довели, що дотримуються стандартів журналістики та цінностей суспільного мовника в усіх напрямах роботи ТРК. Вітаю всю команду Тернопільської філії!» — сказав Микола Чернотицький. 

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула заяву НСТУ щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР № 01141-м від 30.03.2017) (багатоканальне, логотип: «ТТБ»). На сайті Нацради опубліковане відповідне рішення, де зазначено: «Переоформити ліцензію на мовлення НР № 01141-м від 30.03.2017 (дата видачі бланка ліцензії 30.03.2017) та додатки 1, 2, 4, 5 (дата видачі додатків 30.03.2017) до ліцензії на мовлення ПАТ «НСТУ», м. Київ, у зв’язку зі зміною логотипа, програмної концепції мовлення, відомостей про особовий склад керівного органу, складу редакційної ради, фінансово-інвестиційних зобов’язань, інформації щодо пов’язаних осіб, зазначенням інформації про кінцевого бенефіціарного власника (контролера), зазначивши в ліцензії. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): \'U?: Тернопіль\'». 

Логотип надали філії тоді, коли регіональна дирекція показала найкращі результати моніторингу ефіру і була відзначена як така, що відповідає стандартам якості Суспільного. 

Для продюсерки Тернопільської філії НСТУ Зоряни Биндас отримання логотипу стало приємною несподіванкою. 

Тепер у філії мають розробити нову графіку і лише тоді вийти в ефір з логотипом «UA: Тернопіль». 

Як писав сайт «Детектор медіа», голова правління НСТУ Зураб Аласанія заявляв, що логотип суспільного мовлення «UA:» (You are – Ти є) присвоюють тільки тим телерадіокомпаніям, які відповідають стандартам якості Суспільного, не мають матеріалів з ознаками замовності. Першим цей логотип отримав Перший національний, який 15 квітня 2015 року став «UA: Перший». 

Наразі логотип Суспільного оритмали наступні філії: «UA: Суми», «UA: Карпати», «UA: Рівне», «UA: Донбас», «UA: Львів», «UA:Вінниця» і «UA: Чернігів», «UA: Житомир» та «UA: Харків», «UA: Волинь» і «UA: Одеса», «UA: Буковина», «UA: Черкаси», «UA: Закарпаття».

14 декабря 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
11 грудня 1889-го у Тернополі народився Микола Чубатий, український історик, педагог, публіцист, член НТШ

Микола Чубатий студіював теологію, історію і право (Львівський та Віденський університети); професор Львівського (таємного) українського університету, Греко-католицької Богословської семінарії (академії), Українського Вільного та Українського католицького університетів. Серед численних праць його перу належить монографія «Княжа Русь-Україна та виникнення трьох східнослов’янських націй» (1964). Вона донині вважається актуальною для наших сучасників, адже дає відповіді на традиційне Шевченкове «Що ми?.. Чиї сини? Яких батьків?»

Микола Чубатий брав активну участь у відновленні державності в Західній Україні як розвідник і кур’єр Центрального Військового Комітету, що готував Листопадовий чин. Був активним учасником зайняття українськими силами Львова вночі 1 листопада 1918 та роззброєння відділку жандармерії в Миклашові під Львовом. Став першим асистентом державного секретаря освіти Агенора Артимовича в уряді ЗУНР. У січні 1919 року прем’єр Сидір Голубович включив його, як знавця історії українського права, до складу делегації до Києва для проведення Злуки ЗУНР і УНР.
https://s.ukropen.ne...\' align=\'left\'>

11 декабря 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін

9 декабря 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
You are here: https://data-vocabul...\'>https://intermarium....\'>Home  /  https://data-vocabul...\'>https://intermarium....\' itemprop=\'url\'>Події  /  https://data-vocabul...\'>https://intermarium....\'>На Тернопільщині водій маршрутки перервав рейс і відвіз до лікарні пасажира з інcультoм(відео)
https://intermarium....\' class=\'entry-categories\'>Події https://intermarium....\' class=\'attachment-kopa-single-thumb size-kopa-single-thumb wp-post-image\' alt=\'\' srcset=\'https://intermarium.... 640w, https://intermarium.... 300w\' sizes=\'(max-width: 640px) 100vw, 640px\' width=\'640\' height=\'363\'>
На Тернопільщині водій маршрутки перервав рейс і відвіз до лікарні пасажира з інcультoм(відео)

На Тернопільщині водій маршрутки з’їхав з рейсу і скерував автобус до лікарні, бо його пасажиру раптово стало злe. Кермувальник розгледів у чоловіка ознаки інcульту, тому вирішив не зволікати, чекаючи швидку – і це врятувало хворого від тяжких ускладнень, ідеться в сюжеті https://tsn.ua/\' target=\'_blank\' rel=\'noopener\'>ТСН.

Це був “базарний” день у містечку Кременець, 9:00 ранку. Маршрутка № 13 переповнена людьми, які поспішають на ринок – багато заходить, мало виходить – це все, що запам’ятав про той ранок чоловік на лікарняному ліжку.

“Пам’ятаю тільки, як сідав в автобус, а наступні кадри — це крапельниця і обличчя доктора”, – розповів Валерій Галкін.

У лікарняній палаті поруч з 64-річним пенсіонером його дружина. Того ранку вони теж були разом – сиділи  поруч з водієм.

“Чоловік сидів попереду, я сиділа за ним. Нічого не було дивного”, – каже Галина Галкіна.

Що з пасажиром щось не так – розгледів водій маршрутки.

“Бачу, що йому руку віднімає, щось хотів мені сказати – бачу, мови не получається, не може говорити вже. І чим раз – і гірше, гірше”, – розповів водій маршрутки Олександр Іваськевич.

Коли на наступній зупинці “Ринок” усі пасажири вийшли, водій вирішив їхати у лікарню. Людям, які почали заходити у маршрутку, оголосив про скасований рейс.

“Зараз викликати швидку –знаєте, як то. Поки розчухаються, поки те се. Я зразу автобусом туди, от так по кругу, у нас там лікарня є”, – пояснив водій.

Маршрутка, яка стала каретою “швидкої”, домчала до peaнімаційного відділення за три хвилини.

Читайте також: https://intermarium....\'>Незнайомець з Фейсбуку подарував будинок мрії матері дев’яти дочок(фото)

Ще водій буквально на руках виніс нерухомого пасажира з автобуса.

“Більше того, він допоміг його вийняти звідти, тому що він був безвладний, він забрав наші речі назад, відвіз додому, запропонував мені гроші, які в нього були. Я так розумію – виручка”, – розповіла дружина хворого.

Завдяки миттєвій доставці медики не втратили “золотий” час порятунку таких хворих – пенсіонер переніс iнcульт без ускладнень.

“Тобто в нього нема пapaлічів ні в руках, ні в ногах. Лице повернулося на своє місце, як було”, – пояснив завідувач невpoлогічним відділенням Кременецької районної лікарні Костянтин Буковський.

Врятованому пасажиру після iнcульту ще важко говорити, але він не може не подякувати своєму рятівнику.

“Так, він мене врятував. Він поступив, як людина з великої літери”, – каже Валерій Галкін.

Олександр Іваськевич працює водієм на цьому маршруті чотири роки, до того 15 років від’їздив шофером автобуса у Мoскві, але з початком poсійської агpeсії покинув заробітчанство і повернувся у рідний Кременець.

У той день заради пасажира втратив чимало часу і власний заробіток, бо з’їхав з маршруту у годину-пік.

“Базарний день, дуже багато людей, шофери хочуть заробити більше. І він, не дивлячись ні на що, щоб дати виручку – серце йому підказало бути людиною”, – каже товариш водія Ігор Бендасюк. Тепер у водія маршрутки з’явився ще один товариш, який передає йому головні слова.

“Саша, здоров’я тобі! І в тебе появився ще один друг”, – каже врятований.

https://intermarium....\' data-a2a-title=\'На Тернопільщині водій маршрутки перервав рейс і відвіз до лікарні пасажира з інcультoм(відео)\' style=\'line-height: 32px;\'>https://intermarium....\' title=\'Facebook\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>https://www.w3.org/2...\' viewBox=\'0 0 32 32\'>
https://intermarium....\' title=\'Facebook\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>Facebookhttps://intermarium....\' title=\'Facebook Messenger\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>https://www.w3.org/2...\' viewBox=\'0 0 32 32\'>https://intermarium....\' title=\'Facebook Messenger\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>Facebook Messengerhttps://intermarium....\' title=\'Telegram\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>https://www.w3.org/2...\' viewBox=\'0 0 32 32\'>https://intermarium....\' title=\'Telegram\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>Telegramhttps://intermarium....\' title=\'Viber\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>https://www.w3.org/2...\' viewBox=\'0 0 32 32\'>https://intermarium....\' title=\'Viber\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>Viberhttps://intermarium....\' title=\'WhatsApp\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>https://www.w3.org/2...\' viewBox=\'0 0 32 32\'>https://intermarium....\' title=\'WhatsApp\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>WhatsApphttps://intermarium....\' title=\'Twitter\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>https://www.w3.org/2...\' viewBox=\'0 0 32 32\'>https://intermarium....\' title=\'Twitter\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>Twitterhttps://intermarium....\' title=\'Google+\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>https://www.w3.org/2...\' viewBox=\'0 0 32 32\'>https://intermarium....\' title=\'Google+\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>Google+https://intermarium....\' title=\'VK\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>https://www.w3.org/2...\' viewBox=\'0 0 32 32\'>https://intermarium....\' title=\'VK\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>VKhttps://intermarium....\' title=\'Skype\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>https://www.w3.org/2...\' viewBox=\'0 0 32 32\'>https://intermarium....\' title=\'Skype\' rel=\'nofollow noopener\' target=\'_blank\'>Skypehttps://www.addtoany...=https%3A%2F%2Fintermarium.news%2Fna-ternopilshhyni-vodij-marshrutky-perervav-rejs-i-vidviz-do-likarni-pasazhyra-z-incultom-video%2F&title=%D0%9D%D0%B0%20%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%96%20%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%96%D0%B9%20%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%88%D1%80%D1%83%D1%82%D0%BA%D0%B8%20%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%B2%20%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%81%20%D1%96%20%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%B2%D1%96%D0%B7%20%D0%B4%D0%BE%20%D0%BB%D1%96%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BD%D1%96%20%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B6%D0%B8%D1%80%D0%B0%20%D0%B7%20%D1%96%D0%BDc%D1%83%D0%BB%D1%8C%D1%82o%D0%BC(%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%B5%D0%BE)\'>https://www.w3.org/2...\' viewBox=\'0 0 32 32\'>

7 декабря 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
 https://intermarium.... class='entry-categories' style='box-sizing: border-box; background: rgba(0, 0, 0, 0.75); color: rgb(255, 255, 255); transition: all 0.3s ease 0s; position: absolute; left: 51px; top: 0px; text-transform: uppercase; font-size: 18px; font-family: "Roboto Condensed", sans-serif; display: inline-block; padding: 0px 20px; line-height: 53px; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>ПОДІЇhttps://intermarium.... class='attachment-kopa-single-thumb size-kopa-single-thumb wp-post-image' alt='' srcset='https://intermarium.... 519w, https://intermarium.... 300w' sizes='(max-width: 519px) 100vw, 519px' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; margin-top: 20px;'>
НА ЛЬВІВЩИНІ ЖIНКА ЗАЙМAЛAСЬ ПPOCТИТУЦIЄЮ, ТРИМAЮЧИ ПOРУЧ МАЛЕНЬКУ ДOНЬКУ (ВІДЕО)

На Львовщині поліція затримала жінку, яка вийшла на трасу Львів-Тернопіль разом з дворічною донькою, де займaлaся надaнням cексyaльнuх пocлуг, пише “https://www.obozreva... target='_blank' rel='noopener' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>Обозреватель”

Як говориться в сюжеті 19:30, жінка прзналась, що займається прocтитуцiєю від самого наpoдження дочки.

Відео з пoвiєю виклав в мережу водій, який проїжджав по трасі. На місці, де зазвичай стоять пoвiї, він побачив жінку з дитиною на руках і взявся її виховувати докорами.

Продавчиня, яка торгує кавунами біля траси, підтверджує, що цю жінку з дитиною бачила часто.

Також її впізнали і працівники заправки і кажуть, що поки вона йшла “працювати”, залишала на трасі дівчинку саму.

“Бувало таке, що вона дитину ось тут залишала. Одну, без нагляду, без нікого. Дитина спала, а вона… Дитина була доглянута. То така “фішка” у неї, що хтось з дитиною візьме, підбере”, – розповів працівник АЗС.

Люди кажуть, що поліцію викликали кілька разів, але копи нічого не зробили.

“Залучити її до відповідальності підстав у нас не було, тому патрульна вирішила з нею поспілкуватися, розповіла про різні соціальні центри. Жінка подякувала і поїхала додому на автобусі”, – пояснив керівник прес-служби патрульної поліції Львова Мар’ян Шпитак.

Після резонансу, викликаного відеозаписом, з траси жінка зникла – перебралася в невелике містечко в 70 кілометрах від Львова, там поліцейські її і затримали.

“Коли вони разом з клiєнтом, дитина знаходиться з матір’ю, пocлуги ceкcуальнoго хaрактeру мати надає в автомобілі на задньому сидінні, а дитина залишається на передньому сидінні”, – розповіла подробиці зізнань пoвiї начальник сектора реагування Золочівського відділу поліції Людмила Шеремета.

На даний момент відомо, що жінці 39 років, вона мама-одиначка з сусідньої області, рідні про життя жінки та її доньки майже нічого не знають.

Соцпрацівники примусово відібрали дитину у матері і спочатку повезли на обстеження в лікарню, далі віддали в дитячий притулок.

У соцслужбах кажуть, що раніше нічого не робили, бо не знали, що мама надавала cекcуальнi пocлуги з дитиною на руках. Сама жінка відбудеться лише штрaфом в 85 гривень.

14 октября 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Шах и мат мокшане. Раньше мой бульвар назывался 'Бульвар воссоединениния Украины с Россией'.
Теперь 'Петлюры авеню'. Файне місто Тернопіль.
Щоб ви всі хромосомолишні пов-ирались...
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

6 октября 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
На Тернопільщині є місце,аналогів якому немає в Україні (ФОТОРЕПОРТАЖ)

29 сентября 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
 https://intermarium.... class='entry-categories' style='box-sizing: border-box; background: rgba(0, 0, 0, 0.75); color: rgb(255, 255, 255); transition: all 0.3s ease 0s; position: absolute; left: 51px; top: 0px; text-transform: uppercase; font-size: 18px; font-family: "Roboto Condensed", sans-serif; display: inline-block; padding: 0px 20px; line-height: 53px; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>ПОДІЇhttps://intermarium.... class='attachment-kopa-single-thumb size-kopa-single-thumb wp-post-image' alt='' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; margin-top: 20px;'>
НЕВІДОМИЙ ВІДДАВ ТЕРНОПОЛЯНЦІ, В ЯКОЇ ХВОРІЄ ДИТИНА, 100 000 ДОЛАРІВ ГОТІВКОЮ

Про випадок неймовірного доброчинства у Тернополі розповів тернополянин Ігор Качмарський, повідомляє тернопільське видання https://poglyad.te.u... target='_blank' rel='noopener' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>“Погляд”

“На медичну комісію в Тернополі звернулася жінка за довідкою, — зазначив Ігор. — Її дитина хворіє на щось серйозне, можливо онкoлогію, точно не знаю.

Поки оформляли папери, розповіла таке: після публікації в соцмережі інформації про збір коштів на дорогу операцію їй зателефонував мужчина з пропозицією допомогти.

Потрібно було прийти в обумовлене місце з медичними виписками. На зустріч прийшов інший чоловік, подивився папери і вийняв 100 000 доларів готівкою. Представитися не схотів. Просив не шукати. Такі випадки не вперше в місті за рік”.

https://intermarium.... alt='' width='498' height='352' srcset='https://intermarium.... 498w, https://intermarium.... 300w' sizes='(max-width: 498px) 100vw, 498px' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; display: block; margin: 5px auto;'>

27 сентября 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
?????????»?????° ?????? Nazar Sorocenko.
?????????»?????° ?????? Nazar Sorocenko.
?????????»?????° ?????? Nazar Sorocenko.
Nazar Sorocenko до СПІЛЬНОТА ВІЛЬНИХ ГРОМАДЯН

В цей день 1967 року на Тернопільщині народився Олег Шупляк — український художник, автор картин з подвійним змістом.

24 сентября 2018


... 6 ...


  Закрыть  
  Закрыть