Вопросы-ответы Интервью Все записи

... 7 ...

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
друкувати
29.03.2013 15:34
Енергетична інвестиційна компанія збудує у Ватутіному теплоелектростанцію на бурому вугіллі

Енергетична інвестиційна компанія розробила і затвердила техніко–економічне обґрунтування з будівництва теплової електричної станції.

Як інформують у компанії, теплоелектростанція являтиме собою газогенераторну міні–ТЕС на бурому вугіллі електричною потужністю 12 МВт і тепловою потужністю 20 Гкал/час. Вона використовуватиме технологію газифікації бурого вугілля з подальшим використанням отриманого генераторного газу в газопоршневих електрогенераторних установках.

Будівництво ТЕС на бурому вугіллі відбуватиметься в 2 етапи. Термін будівництва першої черги – 16 місяців. ТЕС буде розташована в місті Ватутіно, Черкаської області і використовуватиме буре вугілля з Мокрокалигірського родовища бурого вугілля, – розповідають на підприємстві.

Мокрокалигірське родовище було розвідане ще у 1947 році. За радянських часів видобуток вугілля проводили активно, але з 1991 року припинили. У 1997 році ТОВ 'Надра інвест' спробувало відновити відновити видобуток корисних копалин проте підприємству це не вдалося

У 2011 році право на проведення геологорозвідувальних робіт та попередній проект видобутку отримала ТОВ 'Енергетично–інвестиційна компанія' (ЕІК). ЕІК – український інвестор в енергетичний сектор економіки України. Компанія власними силами розробляє і упроваджує проекти від стадії залучення засобів до стадії створення нових енергетично ефективних підприємств і технологій.

Запланована виробнича потужність кар'єру Мокрокалигірського родовища складає 100 тис.т. бурого вугілля упродовж першого року роботи з поступовим збільшенням видобутку до 300 тис.т. у рік.

30 марта 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
Валерій Бурій:

ЧЕРКАЩИНА - МІЙ РІДНИЙ КРАЙ

(З ПЕРСОНАЛЬНОЇ КРАЄЗНАВЧОЇ КАРТОТЕКИ)

Я вже не раз бував у цім краю.

Пізнав його і радощі й страждання.

Розчулений до трепету стою

перед народом, повним хвилювання.



В руках тримаю пишний коровай,

Що пахне так черкаськими степами...

Шевченків край, в багряних корогвах,

Навіки вріс в мою чутливу пам'ять.



Дмитро ЛУЦЕНКО

29 марта 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

ЦЕНЗУРА

Замітка про Л. Даценка не була опублікована місцевими ЗМІ - газетами ''Місто робітниче'' та ''Катеринопільський вісник'' з політичних мотивів. У знак протесту - я відмовився друкувати статті про нових лауреатів, не дивлячись на те, що в попередні роки робив це систематично...

29 марта 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

Леонід Даценко – лауреат Симоненківської премії

                Лауреатом обласної премії імені Василя Симоненка за 2011 рік було визнано черкаського поета Леоніда Даценка за книгу віршів «І янгол з автоматом на плечі». В нову книгу поезій увійшли твори, написані протягом останніх двох років. 55 сторінок – 50 чудових поезій. Автор визначає свою поетичну збірку, як «захалявна книжка українця». Адже у віршах Л. Даценка кожен читач може знайти наснагу для боротьби за українські цінності. Поет переконаний, що в наш час, коли «із України виганяють Україну», українці повинні єднатись, щоб перемогти новітню орду. Свою упевненість у цій перемозі через поетичне слово автор хоче перелити в душу кожного  українця.

            Леонід Миколайович Даценко – поет, журналіст, громадсько-політичниий діяч. Народився 28 липня 1963 року на Житомирщині. Закінчив із відзнакою філологічний факультет Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка в 1985 році. З 1990 року – шеф-редактор газети «Дзвін».

            Автор поетичних збірок «Український лев» (2009) та «І стегна підпливуть, як дві форелі…» (2007).

            Член Національної спілки письменників України, заступник голови Черкаської обласної організації НСПУ.

            Особисто мені співзвучні такі рядки:

                        Кургани древні, змієві вали

                        Й могили предків розорали..

                        А що взамін?

                        («Із України виганяють Україну…»)

 

                        Віват добі дебілів і дебілок,

                        В яких душа не вилізла з печер!

                        («В епоху інтернету і мобілок…»)

 

                        Й продажні ЗМІї заволали теж, -

                        Яке ж то щастя людям привалило!

                        І лізуть вже вилизувать без мила,

                        І возвеличувать без міри і без меж!

(«Новий прийшов месійка і герой»)

 

Вся Україна, як велика божевільня,

Де вільним духом місця вже нема!

(«Страшні видіння, в серці безнадія…»)

 

Я б так хотів, щоб москалі прийшли

І наших яничарів научили любить їх родіну…

Щоб з них тягнули жили, як з мого діда в 37-ім.

(«Я б так хотів…»)

 

 

Валерій БУРІЙ

 

Фото Л. Даценка в Інтернеті

                              


 

 

29 марта 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

28 марта 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій


Редакція громадсько-політичного видання 'Прес-Центр'
Україна, 18002, м. Черкаси, вул. Дахнівська, 50
тел. +38 (0472) 540-095 друкувати
18.03.2013 13:46
За порушення вимог природоохоронного законодавства Ватутінський хлібокомбінат має сплатити 23 тисячі гривень

Державною екологічною інспекцією у Черкаській області проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ПАТ 'Ватутінський хлібокомбінат'.

У результаті перевірки встановлено, що від цього суб'єкта господарювання відбувся викид в атмосферу шкідливих речовин. Викиди здійснювалися без відповідного дозволу (наднормативні викиди), що є порушенням ст. 11 Закону України 'Про охорону атмосферного повітря' та ст. 68 Закону України 'Про охорону навколишнього природного середовища'.

Внаслідок незаконного викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря державі завдано шкоду на суму 23 тис. 260 грн, – повідомляють у Державній екологічній інспекції в Черкаській області.

Цьому підприємству виставлено претензію для добровільного відшкодування нанесених збитків.

28 марта 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

З ОСОБИСТОГО АРХІВУ

У ВАТУТІНОМУ '' ВЗЯЛИ'' КАСУ. БУХГАЛТЕРИ

           У славному місті Ватутіне, приміром, працівники централізованої бухгалтерії міського відділу освіти, як у тому переконалися ревізори КРУ в Черкаській області ''брали'' касу протягом минулого та позаминулого років досить цивілізовано - через накази завідуючого міським відділом освіти В.І Богославського. І взяли за два роки досить солідну суму - 45,2 тисячі гривень. Це - різні допомоги та надбавки до посадових окладів. І це в той час, як заборгованість по зарплаті в установах освіти, які обслуговує означена вище централізована бухгалтерія, становить 150,8 тисячі гривень, а у фонді економії оплати праці давно вітер свище.

...на завідуючого міським відділом освіти В.І. Богославського (нині - завідуючий Ватутінським історичним музеєм - В.Б.) та головного бухгалтера Т.В. Доценко ревізори склали протоколи про адмінстягнення.

Тарас СЕМИВОЛОС

Детальніше читайте:

Черкаський край. - 1998. - 20 берез. - С. 5.


А ПОГАНІ ТРАДИЦІЇ  ВИЯВЛЯЄТЬСЯ ТАКОЖ ДОВГО ЖИВУТЬ...

28 марта 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
Ватутінський міський голова перешкоджає діяльності народного депутата України свободівця Юрія Сиротюка

Василь Гончаренко
19 березня 2013


19 березня 2013 року Ватутінський міський голова 'регіонал' Василь Гончаренко безпідставно відмовився надати приміщення на законну вимогу народного депутата від ВО 'Свобода' Юрія Сиротюка. Цим він порушив норму закону 'Про статус народного депутата України' (ст. 28 п. 7) щодо сприяння народному депутатові в організації зустрічей з виборцями.

Член Партії регіонів Василь Гончаренко, який нині обіймає посаду міського голови Ватутіна, що на Черкащині, відмовився виконувати вимоги закону та знехтував інтересами міської громади, яка має право зустрітися з народним депутатом, щоби розповісти про діяння міської влади.

Активісти 'Свободи' з Ватутіна передали міському голові підписаний народним депутатом лист з вимогою надати приміщення для зустрічі Юрія Сиротюка із громадою. Проте міський керманич відмовився виконувати закон, який зобов'язує міського голову надати приміщення для зустрічі депутата з виборцями, мотивуючи це тим, що 'йому за це надає по голові обласне керівництво'. Вочевидь, Василь Гончаренко, як і багато 'регіональних' холуїв в Україні та на Черкащині зокрема, забув, що насправді він має коритися саме волі міської громади, інтереси якої він має відстоювати.

Ватутінський міський голова у нехтуванні законодавством вирішив перевершити свого колегу, міського голову сусідньої Звенигородки Олександра Саєнка, який також не надав приміщення для зустрічі виборців із Юрієм Сиротюком, пославшись на те, що 'приміщення, придатного для такої зустрічі, у розпорядженні міської ради немає' (детальніше: http://www.cherkasy.....

Керівник Черкаської обласної організації ВО 'Свобода' й помічник-консультант Юрія Сиротюка Юрій Ботнар сказав: 'З бездіяльності місцевих холуїв Партії регіонів, зокрема міських голів Звенигородки та Ватутіна, можна зробити висновок – окупаційна влада вирішила скинути маски і не гратися більше у 'демократів' і 'патріотів'. Ми обов'язково звертатимемося до Генпрокуратури і домагатимемося кримінальної відповідальності службових осіб, які перешкоджають діяльності народного депутата.

Завтра ми пікетуватимемо сесію Звенигородської міської ради. Ми повинні прийти і примусити міського голову відповідати за його дії або бездіяльність, спрямовані проти інтересів громади, а також нагадати йому про його обов'язок дотримуватися законодавства. Ми прийдемо на найближчу сесію Ватутінської міської ради і запитаємо міського голову, чому він не дотримується законодавства.

Ми будемо давати бій будь-якому свавіллю чиновників, будь-якому нехтуванню інтересами громади. Не буде у краю гайдамаків при владі цих запроданців. Черкащина – козацький край, а козаки – то не ряжені пияки, а вільні люди, здатні самі встановлювати свою владу на своїй землі' – підсумував Юрій Ботнар.
Прес-служба Черкаської обласної організації ВО 'Свобода'

28 марта 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій


Редакція громадсько-політичного видання 'Прес-Центр'
Україна, 18002, м. Черкаси, вул. Дахнівська, 50
тел. +38 (0472) 540-095 друкувати
16.03.2013 12:45
Ватутінську працівницю, яка нагріла банк на 2,5 мільйона гривень, розшукує міліція


Фото: http://gazeta.ua
Міліція Черкащини оголосила в розшук заступника керівника Ватутінського відділення Черкаського управління 'ПриватБанку' 46–річну Світлану Алексєєву.

У січні проти неї порушено кримінальну справу, але вона переховується від слідства, повідомляють в обласній міліції.

'Ця працівниця з 12 грудня 2008 року по 15 січня 2009 року оформляла фіктивні операції про видачу коштів. Через касу отримала та присвоїла 136 тис доларів, 65 тис Євро та 716 тис грн. Щоб приховати нестачу грошей в касі відділення банку, Алексєєва внесла в банківський програмний комплекс фіктивні операції про повернення коштів у банк. Чим спричинила обласному 'ПриватБанку' збитки в особливо великих розмірах', – розповів начальник управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Олександр Кісільов.

Світлана Алексєєва уродженка Польщі, міста Лєгниця, мешкала у райцентрі Звенигородка на Черкащині. Її місцезнаходження невідоме. Постановою Соснівського районного суду Черкас обвинуваченій обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання її під вартою.

У випадку отримання будь–якої інформації про місце Світлани Алексєєвої, правоохоронці просять повідомити за телефонами: (0472) 39–30–81 УДСБЕЗ УМВС в Черкаській області або 102.
Підготував: Сергій ДАНИЛОВ

28 марта 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
друкувати
27.03.2013 08:34
Ватутінський відділ освіти 'нахімічив' на 480 тисяч гривень

Більш ніж на 480 тис. грн виявлено порушень фахівцями Держфінінспекції в Черкаській області під час ревізії відділу освіти Ватутінської міської ради.

Так, під час контрольного заходу, яким охоплено період з 01.07.2009 по 31.12.2012, встановлено порушення фінансової дисципліни на загальну суму понад 480 тис. грн, з них операції проведені з порушенням законодавства, що призвели до втрат, на суму майже 158 тис. грн.

Зокрема, під час ревізії встановлено, що з метою уникнення відображення фактичного стану за використання теплової енергії, установою, не відображена кредиторська заборгованість по вказаних послугах на суму понад 300 тис. грн.

Окрім того, фінінспектори виявили включення до штатних розписів навчальних закладів посад у кількості, що перевищує нормативну чисельність. Внаслідок чого з міського бюджету на їх фінансування виділено понад 116 тис. грн.

За недоотримання вимог чинного законодавства на посадових осіб відділу освіти Ватутінської міської ради складено протокол про адміністративну відповідальність

28 марта 2013


... 7 ...


  Закрыть  
  Закрыть