Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 4

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

Народний депутат від “ОПЗЖ” проїхався кортежем по могилах-історичних пам’ятках, поліція захищала вандалів (ФОТО, ВІДЕО)

Вчора, у четвер, 18 червня, кортеж нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Вадима Рабіновича заїхав до культурно-історичного парку Болдині гори в Чернігові. Тут розміщуються близько 230 курганів з могилами історичного значення, які збереглися з часів Київської Русі.

Про це повідомляє “Вголос”, передає Обурені такою неповагою до історічної спадщини активісти вирішили заблокувати автомобіль нардепа та вимагали від поліції скласти протокол про порушення та виписати штраф Рабіновичу. Але натомість правоохоронці накинулися на небайдужих громадян та спровокували сутичку, в результаті якою було затримано 10 людей за те, що вони не давали паплюжити історичну пам’ятку.

Відео можна переглянути https://newch.news/2...=IwAR0fCT2B-tlFXoeq1blD8Hl0eYnIUKqd9ZclkrQBz1-2WOMeqxHeypILOrY" style="box-sizing: border-box; background-color: transparent; color: rgb(232, 88, 42); text-decoration-line: none;">тут.“Цинічний Львів”.

20 червня 2020

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Раніше ми повідомляли, що на одному з міських пляжів Чернігова https://ukr.segodnya... target="_blank">за три дні потонули двоє дітей. Тіло дев'ятирічного Назара виявили в кількох метрах від берега, а з іншого боку пляжу знайшли мертвим 15-річного підлітка.

8 липня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Вражаючий стінопис в Чернігові

Фото: Дмитрий Aderiho
https://s.ukropen.ne... style="margin-top: 3px;" align="left">

4 травня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Чернігівський\n автозавод готує до запуску в серію 12-метрові низькопідлогові автобуси \nта тролейбуси з автономним ходом                                         \n      

\"Чернігівський автозавод» завершує розробку електробуса з \nдинамічної підзарядкою та міського автобуса Євро-6, повідомляє \nAUTO-Consulting.

Як повідомив генеральний директор АТ \n«Чернігівський автозавод» Валерій Купцов, завершуються роботи з \nпідготовки серійного виробництва 12-метрового низькопідлогового міського\n автобуса Еталон А12210 «Астра», розрахованого на перевезення 100 \nпасажирів. Він буде випускатися в Чернігові на тій же лінії, де зараз \nведеться виробництво тролейбусів «Барвінок».

Буде представлено \nвідразу дві модіцфікаціі 12-метрового автобуса: Євро-5 з двигуном Ashok \nLeyland і механічною коробкою передач, і версія Євро-6 з двигуном IVECO і\n автоматичною КПП Allison. Зараз автобуси вже проходять сертифікацію. \nОрієнтовна вартість базової комплектації нового автобуса Е-5 - від 170 \nтис. дол.

Крім того, «Чернігівський автозавод» має намір \nзапропонувати невеликим містам і приватним перевізникам міську \n9,5-метрову модель Еталон А08128. Цей автобус може перевозити до 70 \nпасажирів, при цьому має вартість близько 80 тис. $ та значно менше \nспоживає палива, ніж «старші» моделі. Розроблено дві версії автобуса \nА08128 з різною компоновкою.

На заводі нарощують випуск \nтролейбусів. За минулий рік заводу вдалося розширити географію поставок,\n тролейбуси «Барвінок», окрім Чернігова придбали Суми та Слов\'янськ.

Як\n повідомив Валерій Купцов, вже через кілька місяців ЧАЗ представить \nелектробус з динамічної підзарядкою. Йдеться про тролейбусі з автономним\n запасом ходу 20 км.

«Це вже перший крок до виробництва \nкласичного електробуса. Але наша модель буде дуже привабливою за ціною і\n дозволить тим містам, де є контактна мережа, скористатися перевагами \nекологічного транспорту »- підкреслив генеральний директор« \nЧернігівського автозаводу ».

Ще один перспективний напрям, над \nяким працюють в Чернігові - це випуск власного трамвая. «Чернігівський \nавтозавод» має намір запропонувати ринку оптимальне рішення - новий \nкузов на візках Tatra Т3. Вже затверджений дизайн майбутнього трамвая, і\n буквально в наступному місяці завод приступить до будівництва першого \nкузова трамвая.

? «Чернігівський автозавод» одне з наймолодших українських автобусобудівних підприємств України, розташоване в місті Чернігів.
Заснований в 2003 році на базі підприємства «Чернігівавтодеталь».
Входить в корпорацію «Еталон».
Перший автобус з конвеєра ЧАЗа зійшов 19 вересня 2003 року.
Виробничі площі займають близько 18 тис. м 
https://s.ukropen.ne...\" align=\"left">

28 березня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Найстаріша світлина весільного обряду в Україні, яку вдалося знайти. Чернігівщина, 1867 р.
https://s.ukropen.ne...\" align=\"left">

7 березня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Давайте привітаємо нового Народного Героя України ! 
Тетяна\n Борисенко, медик батальйону \"Айдар\". Вона врятувала не одне життя і це \nбули найщасливіші миті для неї. Пішла на фронт добровольцем. Потрапила у\n страшний полон, коли йшла забирати з поля бою поранених айдарівців. З \nполону винесла український прапор.
У 2015-му році вона знову пішла \nна фронт у складі 128-ї бригади, прослуживши там більше року. Зараз пані\n Тетяна допомагає у лікуванні бійцям Чернігівського військового \nгоспіталю.
Низько схиляємо голови, мужня мамо Таню !...
https://ukropen.net/...>#War https://ukropen.net/...>#війна https://ukropen.net/...>#Ukraine https://ukropen.net/...>#Україна https://ukropen.net/...>#ЗСУ https://ukropen.net/...>#ООС
https://s.ukropen.ne...\" align=\"left">

7 березня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
https://s.ukropen.ne...>
Капітан\n Лоскот Євген Олександрович, 22.06.1983 – 07.09.2014, заступник \nкомандира роти з озброєння 1-ї окремої гвардійської танкової бригади \nСухопутних військ Збройних Сил України. Народився 22 червня 1983 року\n в місті Чернігів. Мешкав у селищі міського типу Десна

4 березня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
3 березня 1897 р. народився Євген Ангел — \nукраїнський отаман, один з керівників повстанського руху проти \nбільшовиків у 1918—19 роках на Чернігівщині та Сумщині.
https://s.ukropen.ne...\" align=\"left">

4 березня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Вітаємо нового Народного Героя України!
Тетяна Борисенко
Медик батальйону \"Айдар\"
Вона врятувала не одне життя,і це були найщасливіші миті для неї.
Пішла\n на фронт добровольцем.Потрапила у страшний полон ,коли йшла забирати з \nполя бою поранених айдарівців. З полону винесла український прапор.
У 2015 році вона знову пішла на фронт у складі 128-ї бригади, прослуживши там більше року.
Зараз пані Тетяна допомагає у лікуванні бійцям Чернігівського військового госпіталю.
Низько схиляємо голови,мужня мамо Таню!
https://s.ukropen.ne...\" align=\"left">

3 березня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

У Чернігові безробітні жінки власноруч створювали ляльку-мотанку

https://s.ukropen.ne...>

Днями в рамках культурно-просвітницького проекту обласної служби \nзайнятості «Збережемо традиції предків» для жінок, які перебувають на \nобліку в Менській районній філії Чернігівського обласного центру \nзайнятості, відбувся семінар «Жінка на ринку праці». На ньому йшлося про\n відродження національного рукоділля та традиційних ремесел, \nсамореалізацію та можливість започаткування власної справи.

\n

Власним творчим досвідом і майстерністю з безробітними поділилась \nІнна Дубницька – майстриня з виготовлення ляльки-мотанки, керівник \nгуртка «Сувенірний»  Центру дитячої та юнацької творчості Менської \nміської ради.

\n
\n
\n
\n
\n

З історичних джерел відомо, що перші прототипи мотанок на території \nУкраїни з’явилися саме в Чернігівській області. Ляльку-мотанку вважають \nнадійним оберегом, адже здавна «Берегиня», зроблена власними руками, \nодягнена в усе домашнє, рідне, містила потужну позитивну енергетику \nнайдорожчої людини — матері, яка, вкладаючи в іграшку душу, з любов’ю \nробила її для своєї дитини.

На майстер-класі жінки дізнались, що справжня мотанка виготовляється без\n використання швів. Кожен елемент одягу ляльки-мотанки має символічне \nзначення: спідниця символізує землю, сорочка — три \nчаси: минулий, нинішній та майбутній, а хустка або стрічка — зв’язок із \nнебом. А ще учасниці заходу власноруч створили свою ляльку-мотанку із \nзапашними лікарськими травами.

У службі зайнятості кажуть, що створення такого унікального \nсувеніру-оберегу з часом може перетворитися на захопливе та прибуткове \nзаняття для дорослих і дітей.\"Уhttps://nizhyn.in.ua...\" style=\"display:block;margin: 0 auto;">


14 лютого 2019


... 4


  Закрити  
  Закрити