Форум Чернігова

Теми для публікацій та розмов


Сторінки історії
5 червня 2019 Григорій Поперека

Чернігівський полк
19 травня 2019 Григорій Поперека

На свято Покрови Пресвятої Богородиці.
15 жовтня 2012 Михайло Троцик

Чернігівські боксери здобули 'золото'
30 серпня 2012 Михайло Троцик

У Чернігові міняли цигарки на морозиво.
27 червня 2012 Михайло Троцик

Новини Чернігівщини
13 лютого 2012 Михайло Троцик

Церква та релігія
7 липня 2011 Михайло Троцик

Чернігів.
6 липня 2011 Михайло Троцик

Дитинець(вал)
6 липня 2011 Михайло Троцик

Чернігівська область.
6 липня 2011 Михайло Троцик

Наша школа
2 липня 2011 Михайло Троцик

Антонієви печери
30 червня 2011 Михайло Троцик

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 1

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Шановні друзі!

Поховання нашого земляка, справжнього Воїна – сержанта Єгорова Валерія Ігоровича, військовослужбовця військової служби за контрактом, командира розвідувального відділення розвідувального взводу 57-ї бригади Збройних сил України відбудеться 21 лютого у Прилуках…

13-00 - відспівування у Стрітенському соборі. 

13-30 - прощання із Воїном на центральній площі міста.
14-00 поховання на кладовищі «Новий побут».

Запрошуємо всіх небайдужих громадян та громадські організації вшанувати та провести у «вічність» одного із тих, хто тримає над нами мирне небо….

Слава Україні!!! Герої не вмирають!!!

20 лютого 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

На каву в Чернігів

Публічна
 · Організовує https://www.facebook... data-hovercard='/ajax/hovercard/page.php?id=860892447337205' data-hovercard-position='below' style='color: rgb(54, 88, 153); cursor: pointer; text-decoration-line: none; font-family: inherit;'>Драйвовий равлик Мандри Квести Екскурсії

8 лютого 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Чернігівські Мальдіви

8 лютого 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Чернігівський автозавод в 20 разів збільшив випуск автомобілів

Чернігівський автозавод у 2017 році виготовив більше 200 транспортних засобів, передає AutoNews.

На Чернігівському автозаводі, що входить в корпорацію «Еталон» говорять, що в 2017 році вони виробили більше 200 транспортних засобів. Як для сучасного стану українського автопрому це непоганий показник, особливо якщо згадати, що в 2016 році зі стін заводу виїхав лише десяток автобусів.

«Ми визначили основні моделі стандарту Євро-5, виробництвом яких і займаємося. Це міський автобус А08128, шкільний автобус А08116Ш (який ми виробляємо і активно продаємо), автобус DAF екологічного стандарту Євро-5. Також зараз у нас є нова розробка – вже готовий автобус А08432 «Тюльпан» стандарту Євро-6. Вже є пропозиції про постачання його в Європу, але спочатку потрібно пройти сертифікацію, а це займе приблизно півроку», – говорить глава правління «Чернігівського автозаводу» Валерій Купцов.

На підприємстві кажуть, що в 2017 році зробили великий акцент на нових технологіях і у застосуванні нових матеріалів.

«Наприклад, в «Тюльпані» якщо каркас з чорних металів, то він зсередини і зовні повністю покритий акрікоррозіоним захистом, вся нижня «спідниця», дверцята – це алюміній. Далі йде нержавіюча сталь. Зверху – рулонний полімер, пластик, передня і задня частина – склопластик. Усередині застосовуються тканини, які відповідають всім європейськи вимогам. Це продовжить життя всього транспортного засобу. І ці нові матеріали застосовуються до всього нашого модельного ряду», – зазначив В. Купцов.

28 січня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Термін 'Сіверщина' зафіксований у джерелах XIV–XVIII ст. і є похідним від етноніма «сівер» (сіверяни). Історична область, що включає басейн середньої та нижньої Десни, Посем'я і нижнє Посожжя. Це північні райони сучасних Чернігівської та Сумської областей.

3 січня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
На Черниговщине создали природный парк 'Беремицкое'
Фото: beremytske.com.ua

В Козелецком районе Черниговской области открыли новый парк природы 'Беремицкое', сообщил департамент культуры и туризма, национальностей и религий Черниговской ОГА.

'Основная цель его создания - возрождение и сохранение окружающей природной среды, защита биологического разнообразия Черниговского полесья для будущих поколений, воспроизведение и охрана природных ресурсов, восстановление экосистем, разработка механизмов по смягчению негативных последствий деятельности человека и изменения климата', - говорится в сообщении.

Отмечается, что территория 'Беремицкого' обустроена экологическими тропами, мостиками и смотровой башней. На лесных и степных участках парка можно встретить тарпановидных лошадей, возрождением которых здесь занимаются, косуль, туровидных быков, зайцев и около 70 видов птиц. В дальнейших планах дирекции - развести в парке оленей, лосей и даже зубров.

Создание парка в селе Беремицкое началось в 2015 году, работы по расширению и наполнению его территории ведутся до сих пор. В рамках информационно-просветительских мероприятий парк проводит бесплатные экскурсии для местных школьников. А организованным группам посетителей гиды помогают увидеть диких животных почти в естественных условиях.

На сегодня природно-заповедный фонд Черниговской области насчитывает 664 объектов. Из них 25 - различные парки общегосударственного и местного значения.

10 грудня 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
В Чернигове горсовет запретил выступления артистов, поддерживающих агрессию РФ

В Чернигове запретили выступать артистам, публично поддерживающим агрессию РФ, оккупацию Крыма и не признающим «ЛДНР» террористическими организациями.

Об этом сообщается на сайте Черниговского горсовета.

Соответствующее распоряжение № 337-р 21 ноября подписал мэр города Владислав Атрошенко.

Под действие этого распоряжения подпадают также лица, которые с начала российской агрессии в Украине проводят концерты и участвуют в других культурных мероприятиях на территории Российской Федерации, оккупированной Автономной Республики Крым и временно оккупированных отдельных районах Донецкой и Луганской областей Украины.

Мероприятия с участием этих лиц запрещено проводить коммунальному предприятию «Городской Дворец культуры» городского совета, коммунальному предприятию «Центральный парк культуры и отдыха» городского совета, коммунальным заведениям, которые подчинены управлению культуры и туризма городского совета.

— Организаторам гастрольных мероприятий, владельцам стационарных сценических площадок, лицам, использующим стационарные сценические площадки на основании гражданско-правовых сделок, и другим предприятиям, учреждениям и организациям также рекомендовано воздержаться от проведения гастрольных мероприятий, концертов, спектаклей и других культурных мероприятий с участием лиц, определенных в распоряжении, - добавили в горсовете.

https://1ua.com.ua/m...>

24 листопада 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Чекаємо 'ефекту доміно': Чернігів заборонив виступи всім артистам, які гастролювали по Росії

Створено важливий прецедент, котрий спричинив суспільний резонанс і приклад для наслідування.

Про це повідомляється на сайті міської ради обасного центру.

'Під дію розпорядження підпадають також особи, які від початку російської агресії в Україні проводять концерти та беруть участь в інших культурних заходах на території Російської Федерації, окупованої Автономної Республіки Крим та тимчасово окупованих окремих районах Донецької і Луганської областей України', — йдеться у повідомленні.

Так, заходи за участю таких осіб заборонили проводити комунальному підприємству 'Міський Палац культури', 'Центральному парку культури та відпочинку', та іншим комунальним закладам, які підпорядковані управлінню культури та туризму міської ради.

24 листопада 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
“Вимал” запустить третій завод з виробництва картопляного крохмалю у вересні 2018 року

Один з найбільших виробників картопляного крохмалю в Україні – група компаній “Вимал” (Чернігівська обл.) – у вересні 2018 року має намір запустити третій завод з переробки картоплі потужністю 1440 тонн/добу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Восени 2018 роки ми запускаємо нове виробництво, щоб задовольнити потреби наших клієнтів, а також з метою реалізації проекту глибокої переробки картоплі, – йдеться в прес-релізі компанії. Новий завод будується за технічної підтримки датської компанії Sicca Dania.

Крім картопляного крохмалю, на новому заводі планується випускати фармацевтичний крохмаль і спеціальний крохмаль для дріжджових виробництв.

Після запуску крохмального виробництва в 2018 році, ми плануємо запуск заводу, який буде отримувати протеїн з картопляного соку, виробляти сухі картопляні волокна і рідке органічне добриво, – цитується в повідомленні засновник компанії Віктор Лазар.

За його словами, картопляний технічний протеїн є високо ліквідним кормовим білком, а харчовий протеїн – відмінною сировиною для харчової промисловості.

11 листопада 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
ЮНЕСКО каже-найгарніша вода на Світі.Це Чернігівщина.

8 листопада 2017


... 1


  Закрити  
  Закрити