Форум Іваниці

Теми для публікацій та розмов


Спортивне життя
18 вересня 2019 Григорій Поперека

Торба мудрості
15 серпня 2019 Григорій Поперека

Культура
13 серпня 2019 (краєзнавець)

НОВИНИ
12 липня 2019 Григорій Поперека

Політика і влада
10 червня 2019 ò (к)

Дивитись всі теми села

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

     Споконвічні мрії та сподівання народу, оптимізм, віра у перемогу добра і впевненість у неминучість його торжества відбиваються у найрізноманітніших фольклорних  жанрах.

      З метою збору, систематизації та пропаганди фольклорних творів Посулля 10 липня до Іваницького сільського будинку культури з робочим візитом завітала Вікторія Гавриленко, начальник відділу нематеріальної культурної спадщини Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв. Вікторія Вікторівна записала виступ аматорського інструментального дуету у складі Віктора Псарьова та Василя Іскрицького. Музиканти виконали місцеві популярні музичні композиції : польку, гопак, краков’як та інші, які звучали в давні часи на весіллях, родинах, вечорницях, обжинках …

   Василь Іскрицький продемонстрував техніку гри на бубоні, було згадано та занотовано прізвища місцевих музиків-старожилів.

    Також Вікторія Гавриленко зустрілася з найстарішою учасницею фольклорного жіночого ансамблю села Іваниця Ніною Миколаївною Поперекою, яка розповіла про місцеві звичаї та обряди, познайомила з текстами старовинних фольклорних пісень.

     На зустрічі був присутній місцевий краєзнавець Григорій Поперека, який зачитав цікаві уривки з своєї книги «Іваниця-дитя Купайла» про історію Іваницького краю. Спілкування з місцевими жителями – старожилами збагатило інформацією про історико-культурну спадщину села.

  Такі зустрічі сприяють вихованню духовної єдності поколінь рідного краю, збереженню та популяризації фольклорних надбань наших пращурів.

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 375px; width: 500px;">

 

Директор Іваницького СБК – філії   КЗ «Недригайлівський центр культури

та дозвілля»  Любов Тютюнник

12 липня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

10 липня у селі Іваниця відбулися загальні збори власників земельних паїв ТОВ «Урожайна країна». Збори відбулися за участю керівництва –ТОВ «Урожайна країна» директора Олександра Долгих та ін., Недригайлівського селищного голови Ігоря Остапчука, в.о. старости Іваницького старостинського округу Сергія Олійника, депутатів Недригайлівської селищної ради Віктора Лимана, Анатолія Авраменка, жителів Іваницького старостинського округу.

 Під час зборів, які тривали майже 3 години, були обговорені питання співпраці з ТОВ «Урожайна країна», діяльності товариства на території старостинського округу, працевлаштування місцевих жителів, інші питання життєзабезпечення старостинського округу. Також на зборах виступив Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук, який проінформував присутніх про проблемні питання фінансування ФАПів на території округу, подякував в.о. старости Іваницького старостинського округу Сергію Олійнику, працівникам галузі культури за активну роботу у напрямку розвитку галузі культури.

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 335px; width: 500px;">

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 492px; width: 480px;">

10 липня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

Вже традиційно 9 травня у старостинських округах відбулися  заходи до святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  

З самого ранку біля Меморіального комплексу загиблим воїнам в селі Іваниця було запалено Вічний вогонь та звучали пісні воєнного часу. Мітинг «І знов біля Братської тихо стою» розпочався з покладання вінків та квітів до місць поховання загиблих воїнів. З вітальними словами до присутніх звернулися в.о. старости Іваницького старостинського округу Сергій Олійник, заступник голови Недригайлівської селищної ради з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолій Сиротенко, депутат Недригайлівської селищної ради  Віктор Лиман.   Пам’ять  загиблих вшанували хвилиною мовчання та на їхню честь   прогримів салют.

         Тематичний вечір «Травень салютує переможцям», що пройшов в приміщенні  Іваницького СБК,  розпочали учні Іваницької-філії Недригайлівської СЗОШ  літературно – музичною композицією «Буде мир над Україною».  Програму свята продовжив святковий концерт «Пісні,  обпалені війною», який підготували та провели учасники художньої самодіяльності Іваницького сільського будинку культури.

       У селах Кулішівка та Костянтинів відбулися мітинги "Подвигу жити вічно". Присутніх зі святом привітали староста Кулішівського старостинського округу  Юрій Короткий, голова Кулішівського осередку ветеранської організації Олександра Легка, керівник виробничого підрозділу ТОВ "Діамант-Агро" села Кулішівка Валерій Петренко. Діти Кулішівського старостинського округу виступили перед присутніми з віршами та піснями про ті пекельні роки.

Ряд заходів до свята відбулося у Хоружівському старостинському окрузі: мітинг, покладення квітів, урочистості та святковий концерт. Напередодні свята в.о. старости Хоружівського старостинського округу Ольга Гордієнко відвідала та привітала ветеранів Великої Вітчизняної війни Ющенка Олександра Даниловича, Таценка Василя Степановича  з села Хоружівка та Линченка Михайла Сидоровича з с Біж. ТОВ АФ «Хоружівка», ТОВ АФ «Вікторія» та ТОВ «Урожайна країна» надали для ветеранів продуктові набори, а ТОВ АФ «Вікторія» ще й грошові винагороди.                 Пам’ятним для учнів Хоружівської школи став патріотичний  урок «Пам'ять торкає наші серця» біля Меморіалу Слави. Організований захід став для підростаючого покоління пізнавальним та цікавим. Учні, побувавши на місці, яке нагадує про страшні роки окупації, краще пізнали історію рідного краю.

У Маршалах відбулося покладення квітів до пам’ятника загиблим воїнам, пам'ять про яких була вшанована хвилиною мовчання. Перед присутніми виступила в.о. старости Маршалівського старостинського округу Валентина Дяченко, яка нагадала присутнім про події тих років.  Вшанування пам’яті загиблих продовжилося урочистостями та святковим концертом у місцевому сільському будинку культури, де, окрім в.о. старости, присутніх вітали керівник філії «Маршали» ТОВ «Агрополіс» Микола Дробілко, голова Маршалівської ветеранської організації Михайло Гнатенко. Не обійшлося без спонсорів: депутат Недригайлівської селищної ради Петро Постіл надав подарунки п’ятьом учасникам Великої Вітчизняної війни, а дирекція  ТОВ «Агрополіс» вручила грошові премії трьом учасникам бойових дій на території інших держав та одному учаснику АТО.

Жителі села Гринівка поклали вінки до Меморіалу слави та братської могили, після чого у місцевому клубі відбулися урочистості, під час яких виступила в.о. старости Гринівського старостинського округу Галина Черевко, учні Гринівської школи, які  продекламували вірші та заспівали пісні на воєнну тематику. Напередодні в.о. старости Гринівського старостинського округу Галина Черевко разом з   учнями Гринівської школи відвідали інваліда Великої Вітчизняної війни Дмитра Гордійовича Сніжка, вручили йому квіти та продуктовий набір від агрофірми «Хоружівка». Традиційно отримали продуктові набори до свята від агрофірми «Хоружівка» 3 учасника бойових дій на території інших держав та 1 учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Відвідали і привітали інваліда Великої Вітчизняної війни Дмитра Гордійовича Сніжка і представники агрофірми «Вікторія».

Заходи у населених пунктах громади пройшли в дусі патріотизму, поваги до покоління, яке на своїх плечах винесло тягар війни.

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 375px; width: 500px;">

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 375px; width: 500px;">

13 травня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

       Свято  Світлого Христового Воскресіння несе очищення, оновлення, дарує надію на краще майбутнє, мирне життя нашої держави.

До свята працівники Іваницького сільського будинку культури – філії Любов Тютюнник, Катерина Псарьова, Ірина Тимченко, завідувач  Іваницької сільської бібліотеки – філії Олена Лиман відвідали Іваницький ДНЗ дитячий садок  «Сонечко» та провели разом з вихователем Людмилою Бережною дитячий ранок «Великдень – милий гість». Під час проведення свята  дітки були  ознайомлені з  історією виникнення свята, зі звичаями та  традиціями  Світлого Христового Воскресіння.   Малеча з задоволенням взяла участь в пізнавальних розвагах  та «Великодніх гаївках».  Виготовлення аплікацій «Великодня писанка» викликало в дітей щирі емоції і радість. 

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 375px; width: 500px;">

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 375px; width: 500px;">

                                         

Директор Іваницького СБК - філії Любов Тютюнник

5 травня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

26 квітня 1986 року... Була весна - квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.

     До Дня Чорнобильської трагедії в бібліотечних закладах громади проведено ряд заходів: година історичної правди «Чорнобиль: події, долі, память», година скорботи «Чорнобиль. Довгий слід трагедії», урок пам’яті «Чорнобиль – урок для людства», зустрічі з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС, оформлені книжкові виставки. На заходах бібліотекарі нагадали про те, що минуло 33 роки, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров'я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя.  Своєрідними літописцями Чорнобильської трагедії стали українські письменники: Володимир Яворівський, Світлана Йовенко, Борис Олійник, Ліна Костенко, Іван Драч, Юрій Щербак, Євген Гуцало та інші. Присутні дізнались про пожежних, які першими вийшли на лінію вогню і отримали смертельну дозу радіації.  Всіх загиблих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи вшанували хвилиною мовчання.

     Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі  наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям і життям.

https://rada.info/up... style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 375px; width: 500px;">

26 квітня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ
Результати повторного голосування по виборчій дільниці
№ ВД  590374 (с.Іваниця)
1.К-сть одержаних бюлетенів - 272.
2.К-сть виборців, внесених до списку - 262.
3.К-сть виборців, внесених до витягу для голос. за місцем перебування - 29.
4.К-сть невикор. бюлетенів- 79.
5.К-сть виборців, які отримали бюлетені у приміщ. - 166
6.К-сть виборців, які отримали бюлетені за місцем перебування - 27.
7.Загальна к-сть виборців, які отримали бюлетені  - 193.
8.К-сть бюлетенів, що не підлягають врахуванню - 0.
9.К-сть виборців, які взяли участь у голосуванні - 193.
10.К-сть бюлетенів, визнаних недійсними - 2.

Зеленський Володимир -144 
Порошенко Петро - 47.

Дата та час протоколу 22.04.2019 00:30

22 квітня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

18 квітня Недригайлівську громаду відвідали представники Київської, Одеської та Черкаської областей в рамках навчального візиту «Розвиток сільських територій», організованого Сумським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування». Представники об’єднаних територіальних громад побували в Недригайлівській СЗОШ І – ІІІ ст. (опорний заклад), після чого відвідали Державний навчальний заклад «Сумський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» у с.Хоружівка,  комунальний заклад Сумської обласної ради «Хоружівський центр соціально-психологічної реабілітації» та історико-культурні пам’ятки Хоружівського і Кулішівського старостинських округів (садибу третього Президента України Віктора Ющенка, церкву Андрія Первозванного, пам’ятник Мамонту).

Делегацію супроводжували Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук, заступники селищного голови Валентин Акімов, Анатолій Сиротенко, а  на території старостинських округів також в.о. старости Хоружівського та староста Кулішівського старостинських округів Ольга Гордієнко, Юрій Короткий. Під час візиту до Недригайлівської СЗОШ І – ІІІ ст. (опорний заклад) про роботу і досягнення закладу говорила директор школи Наталія Колоусова. Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук  інформував про розвиток сільських територій під час візиту до Державного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» у с.Хоружівка. Також перед присутніми виступили директор Державного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» у с.Хоружівка Віталій Кіяшко, представники Сумського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Захід пройшов у дружній атмосфері спілкування та обміну досвідом.

19 квітня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

13 березня 2019 року Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про надання соціальної підтримки багатодітнім сім’ям. Відповідно даного рішення кожна багатодітна українська сім\'я отримає на третю, четверту, п\'яту і кожну наступну дитину до 6-річного віку щомісячну допомогу у розмірі 1700 гривень. Право на цей вид допомоги матиме багатодітна сім’я, яка звернеться із заявою за місцем свого проживання до старостату, або до управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації та особисто надасть відповідні документи:

  •  посвідчення багатодітної сім’ї ;
  • свідоцтва про народження дітей.

   Для громадян, які звернуться у період з квітня по червень 2019 року включно, допомога призначатиметься, починаючи з 1 квітня 2019 року, а для батьків, які звернуться за призначенням допомоги, починаючи з травня 2019 року, цей вид допомоги виплачуватиметься з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами.

     Виплати здійснюватимуться через Укрпошту чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї.  Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховується ця допомога.

\"\"https://rada.info/up...\" style=\"margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; max-width: 100%; height: 313px; width: 500px;">

 

Інформує відділ праці та    

соціального захисту населення

Недригайлівської селищної ради

11 квітня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

Повертайтесь додому живими !

Повертайтеся  додому   живими, будь ласка! – про це  щиро  просять       вихованці Іваницького  дошкільного  навчального закладу « Сонечко»

воїнів, які беруть участь  в АТО на сході країни.  Свою віру в перемогу діти втілили в малюнках. Вони малювали для  військових  МИР ,велике дитяче серце,гілочку червоної калини та  промінці  дитячих долонь у кольорах державної символіки . Малюнки  передали волонтерам, вони  відвезуть їх нашим захисникам Вітчизни.

Ми   разом   з вами!  Ми  вас всі   підтримуємо!

http://dnz-sonechko.... class='ulightbox' target='_blank' title='Натисніть для перегляду в повному розмірі...' style='color: rgb(64, 122, 178);'>http://dnz-sonechko.... align='' style='border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;'>

6 грудня 2014

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: НОВИНИ

Чарівниця осінь в гості завітала

   Уже стало традицією проводити в Іваницькому дошкільному навчальному закладі «Сонечко» свята присвячені певній порі року, зокрема осені. Ця чудова пора вабить своєю красою, залишає незабутні враження, які дошкільнята передають у малюнках та виробах із природнього матеріалу.

   Добра нагода побувати  батькам, гостями на святі «Чарівниця осінь», де панував веселий настрій, доброта, атмосфера затишку, любов до рідного дому, до рідного краю.

http://dnz-sonechko.... class='ulightbox' target='_blank' title='Натисніть для перегляду в повному розмірі...' style='color: rgb(64, 122, 178);'>http://dnz-sonechko.... align='' style='border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;'>

   Господарями свята були самі вихованці дошкільного закладу. Вони продемонстрували перед глядачами  свої нові образи, уміння, майстерність, дитячу творчість у образах дарів городу, полів. Приємною несподіванкою для всіх вихованців та гостей була Осінь, яка принесла повен кошик гостинців. Та ще запропонувала батькам потішити своїх діток, виконати ролі героїв казки «Ріпка». Було весело, захоплююче і вражаюче.

   Після завершення «ярмарки овочів» всіх запросили на благодійну ярмарку «Подаруй свою любов Україні !» . Батьки з малечею, гості радісно розкуповували пироги, тістечка, випечені батьками та працівниками дитсадка. Кожен вніс маленьку часточку у важливу справу –  допомогти тим ,хто ризикує життям заради миру.

http://dnz-sonechko.... class='ulightbox' target='_blank' title='Натисніть для перегляду в повному розмірі...' style='color: rgb(64, 122, 178);'>http://dnz-sonechko.... align='' style='border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;'>

   Зібрані кошти  – 1050 грн. передали волонтерам, щоб вони придбали медикаменти, продукти харчування для захисників Вітчизни від найменших, щирих українців.

    Дякуємо всім , хто був не байдужим і прийняв активну участь у благодійній справі.

4 грудня 2014


1


  Закрити  
  Закрити