Форум Одеси

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 15 ...

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
https://ukropen.net/...=https://www.pravda.c...\' rel=\'nofollow\' target=\'_blank\'>https://s.ukropen.ne...\'>
Бійці 36-ї бригади морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України проводять випробування нових десантно-штурмових катерів моделі “Кентавр-ЛК” в Чорному морі поблизу Одеси.

5 грудня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Круп’яний завод українського виробництва ввели в експлуатацію в Казахстані

Компанія «ОЛИС» (Одеса) збудувала в Казахстані завод із перероблення гречки.

Його потужність складає 9 тис. тонн/рік, або 30 тонн/доба, повідомили в компанії. Повідомляє Національний промисловий портал, з посиланням на AgroTimes.

Підприємство повністю укомплектоване обладнанням української компанії, включно з основним, транспортним, аспіраційним і додатковим обладнанням.

«ОЛИС» виконав для замовника повний комплекс послуг: проектування, виробництво і постачання устаткування, авторський нагляд, запуск і налагодження крупоцехи, додали в компанії.

Раніше «ОЛИС» запустив завод із перероблення вівса з лінією виробництва пластівців для казахстанської компанії «Вертекс-Схід».

https://uprom.info/n... rel='nofollow' target='_blank' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(43, 131, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>https://uprom.info/n...
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

31 жовтня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
 https://intermarium.... class='entry-categories' style='box-sizing: border-box; background: rgba(0, 0, 0, 0.75); color: rgb(255, 255, 255); transition: all 0.3s ease 0s; position: absolute; left: 51px; top: 0px; text-transform: uppercase; font-size: 18px; font-family: "Roboto Condensed", sans-serif; display: inline-block; padding: 0px 20px; line-height: 53px; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>КУЛЬТУРАhttps://intermarium.... class='attachment-kopa-single-thumb size-kopa-single-thumb wp-post-image' alt='' srcset='https://intermarium.... 573w, https://intermarium.... 300w' sizes='(max-width: 573px) 100vw, 573px' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; margin-top: 20px;'>
В ОДЕСІ ВИЯВИЛИ ТIЛA 29-РІЧНОГО ЧОЛОВІКА ТА ЙОГО 8-РІЧНОЇ ДОНЬКИ

В Одесі виявили тiла 29-річного чоловіка та його 8-річної доньки. Про це повідомляє відділ комунікації Національної поліції України в Одеській області, пишеhttps://tsn.ua/' target='_blank' rel='noopener' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'> ТСН.

Згідно офіційної інформації, стpaшну знахідку зробив родич помepлих. Тiла бeз ознaк нacильницької смepті виявлені в Суворовському районі Одеси. До приватного будинку викликали лікарів і пoліцію.

Слідчо-опеpaтивна группа вже працює на місці трагедії. За попередніми припущеннями експертів, смepть людей могла стати наслідком отpуєння чaдним гaзом.

“Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових poзслiдувань. Попередньо подія кваліфікується за ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пoжeжної безпеки) Кpимінального кодексу України. В рамках провадження буде призначено низку експеpтиз.

Наразі правooхоронці та cyдмeдeксперти продовжують працювати на місці. Встановлюються усі обставини події”, – інформують у пoліції.

27 жовтня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Сучасний Оперний театр в Одесі (1887) побудували віденські архітектори Фердинанд Фельнер та Герман Гельмер, взявши за зразок Дрезденську оперу. Відкриття першої споруди театру відбулося ще 1810 року, але у 1873 році відбулася пожежа, через яку театр згорів.
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

27 жовтня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Хто і коли заснував ключові міста півдня України?

Сергій Грабовський

КОЦЮБЕЇВ—ГАДЖИБЕЙ—ОДЕСА

Ще абсурдніша ситуація з Одесою. Першим поселенням міського типу там стала давньогрецька колонія з невідомою сьогодні назвою, заснована у V столітті до нашої ери в районі нинішнього Приморського бульвару Одеси. За нашої ери на тому самому місці існувало генуезьке місто-колонія, яке, за деякими відомостями, називали Джинестрою. У перші роки ХV століття, за правління засновника Кримського ханства і родоначальника династії Ґіреїв хана Хаджі-Ґірея, тут стояло татарське укріплене поселення Хачибей.

На початку ХV століття князь Вітовт приєднав землі Північного Причорномор’я до складу Великого князівства Литовського, і Хачибеєм заволодів литовський магнат Коцюб Якушинський, який розбудував селище і звів пристань та замок. Звідти купецькі кораблі вивозили подільське та волинське збіжжя до середземноморських портів. Уперше Качибей згадується в історичних документах 1415 року в зв’язку з відправкою польським королем Владиславом ІІ Ягайлом кількох кораблів зі збіжжям до Константинополя.

1480 року Хачибей-Качибей-Коцюбеїв захопило турецьке військо. Згодом, після заселення його греками та едисанськими татарами, воно стало називатися Гаджибей чи Хаджибей (у дослівному перекладі — «князь, що здійснив паломництво до Мекки»). 14 вересня 1789 року, під час чергової російсько-турецької війни, фортецю Гаджибей захопили авангард російської армії під командуванням генерала Івана Гудовича та загін чорноморських козаків на чолі з кошовим Захарієм Чепігою й отаманом Антоном Головатим. 1793 року цитадель була перебудована за проектом голландського інженера Франца де Волана. Наступного року російська імператриця Катерина ІІ підписала указ про розбудову міста і порту Гаджибея за проектом того самого де Волана: «Уважая выгодное положение Гаджибея при Черном море и сопряженные с оным многая пользы, повелеваем мы нужным устроить тамо военную гавань купно с пристанью для купеческих судов... Повелеваем открыть свободный вход в Гаджибеевскую гавань купеческим судам как наших подданных, так и чужестранных держав...»

А у січні 1795 року Гаджибей був офіційно перейменований. Але назва не одразу прижилася. Ось що писав впливовий російський державний діяч Федір Ростопчин у 1796 році: «Один Рибас ворует более 500 000 рублей в год. По его проекту решено построить у Гаджибея порт, под названием Одессы, для гребной флотилии... Уже три года, как оно началось. Каждый год назначаются по 1 200 000 рублей и с лишком 5 000 солдат, из которых четвертая часть умирает либо от истощения, либо по недостатку пресной воды и по влиянию летнего зноя». Ось таку характеристику має ще один персонаж «одеського міфу» — де Рібас, який начебто «побудував місто»...

У тому ж 1795 році міська влада віддала район міста під назвою Пересип для поселення тих чорноморських козаків, які оселилися у Гаджибеї після падіння турецької фортеці. Вони стали ядром української громади міста. Другою великою громадою міста була грецька. 1819 року в Одесі був запроваджений режим порто-франко («вільний порт»), заснований на безмитному ввезенні й вивозі товарів. Це перетворило місто на найбільший в Європі порт із вивозу збіжжя і сприяло переселенню до Одеси підприємців з країн Середземномор’я, тож місто стали звати «чорноморським Марселем».

Як бачимо, Коцюбеїв—Гаджибей—Одеса — це місто, органічно включене у «велику» європейську історію, а зовсім не форпост Російської імперії. Воно безперервно існує щонайменше понад 600 років. Ба більше: Катерина ІІ ніколи не видавала рескриптів про його заснування — йдеться тільки про побудову великого порту, а потім — про перейменування міста. Як і в інших випадках, ідеться не про «російське місто», а про форпост Російської імперії.
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

24 жовтня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
https://s.ukropen.ne...>

24 жовтня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
'Лондон надав Києву інформацію про участь ГРУ РФ в кібератаці на Київський метрополітен і одеський аеропорт у жовтні 2017 року.Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, пише прес-служба відомства.'Надана Національним центром кібербезпеки Великої Британії інформація свідчить про участь фахівців ГРУ Російської Федерації в атаці на підприємства в жовтні 2017 року. Немає гарантії, що спроби виведення з ладу критичних підприємств галузі не повторяться', - йдеться у повідомленні.Міжнародний аеропорт 'Одеса' та Київський метрополітен вже впроваджують низку проектів 'цифрової трансформації', запевняють у Мінінфраструктури.Нагадаємо, Нідерланди та Велика Британія виступають за впровадження нових санкцій ЄС проти Росії за кібератаки. Захід звинуватив російську військову розвідку в управлінні глобальними кібератаками, спрямованими на установи від спортивних антидопінгових органів до АЕС та лабораторій з дослідження хімічної зброї.'https://www.eurointe...=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=331&tqid=gv__ZnJ_WkAB8_9U3jNm.eqpOZaCn5grZRmFanJv

13 жовтня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
https://s.ukropen.ne...>

10 жовтня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

Справу Труханова передали до одеського суду

1414 ПЕРЕГЛЯДІВ
 
https://www.pravda.c... style='margin: 0px 0px 10px 20px; padding: 0px 13px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background: rgb(128, 128, 128); text-decoration-line: none; color: rgb(255, 255, 255); display: inline-block; height: 32px; line-height: 30px; position: relative;'>https://www.pravda.c... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background: transparent;'>
Понеділок, 8 жовтня 2018, 13:29
https://www.pravda.c... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; font-size: 18px; vertical-align: baseline; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; font-family: proxima_nova_rgregular, Arial, sans-serif; line-height: 1.35;'>

Звинувачувальний акт у провадженні щодо одеського міського голови Геннадія Труханова та інших посадовців Одеської міськради за фактом заволодіння коштами міського бюджету в особливо великих розмірах скеровано до суду.

Як https://nabu.gov.ua/... rel='noopener noreferrer' target='_blank' style='margin: 0px; padding: 0px; border-width: 0px 0px 1px; border-top-style: initial; border-right-style: initial; border-bottom-style: solid; border-left-style: initial; border-top-color: initial; border-right-color: initial; border-bottom-color: rgb(144, 0, 34); border-left-color: initial; border-image: initial; outline: 0px; vertical-align: baseline; background: transparent; text-decoration-line: none; color: rgb(144, 0, 34);'>повідомило Національне антикорупційне бюро, звинувачувальний акт щодо заволодіння 185 млн грн бюджету при придбанні будівель ВАТ 'ХК 'Краян' на 8 осіб ще 5 жовтня скеровано до Малиновського райсуду Одеси.

Йдеться про: чинного міського голову Одеси і його заступника, голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради, директора департаменту комунальної власності міськради і його заступника, директора приватної компанії-продавця будівлі, представника компанії продавця будівлі, оцінщика.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура уточнила, що дії всіх співучасників кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 ККУ – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, екс-директора приватної компанії-продавця будівлі звинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.205 та ч.2 ст.15, ч.3 ст.209 ККУ (йдеться про фіктивне підприємництво та замах на легалізацію коштів, здобутих злочинним шляхом).

За даними слідства, Труханов з липня до грудня 2016 року спільно з іншими посадовцями мерії та приватної компанії https://www.pravda.c... rel='noopener noreferrer' target='_blank' style='margin: 0px; padding: 0px; border-width: 0px 0px 1px; border-top-style: initial; border-right-style: initial; border-bottom-style: solid; border-left-style: initial; border-top-color: initial; border-right-color: initial; border-bottom-color: rgb(144, 0, 34); border-left-color: initial; border-image: initial; outline: 0px; vertical-align: baseline; background: transparent; text-decoration-line: none; color: rgb(144, 0, 34);'>заволоділи 185 млн грн з місцевого бюджету.

За версією звинувачення, 'корупційну схему реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу 'Краян' за завідомо завищеною вартістю'.

'В подальшому сплачені кошти, ймовірно, планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановлено, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області', – заявляють антикорупційні органи.

У кримінальному провадженні на суму понад 92 млн грн сплачених бюджетних коштів накладено арешт та передано їх в управління АРМА. 

Сторона захисту у даному кримінальному провадженні належно виконала процесуальний обов’язок щодо одержання обвинувального акту, додає САП.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснювали з листопада 2016 року. 

Про підозру у вчиненні злочину згаданим особам https://www.epravda.... rel='noopener noreferrer' target='_blank' style='margin: 0px; padding: 0px; border-width: 0px 0px 1px; border-top-style: initial; border-right-style: initial; border-bottom-style: solid; border-left-style: initial; border-top-color: initial; border-right-color: initial; border-bottom-color: rgb(144, 0, 34); border-left-color: initial; border-image: initial; outline: 0px; vertical-align: baseline; background: transparent; text-decoration-line: none; color: rgb(144, 0, 34);'>повідомили 13 лютого 2018 року. При цьому чотирьом із них (посадовцям Одеської міськради) – у порядку ст. 135, 278 КПК, оскільки на той момент їхнє місцезнаходження було невідоме.

День потому в аеропорту 'Бориспіль' затримали Труханова та його заступника.

У травні 2018 року восьми підозрюваним та їхнім захисникам відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

28 вересня – 3 жовтня 2018 року їм вручили звинувачувальний акт.

Читайте також: https://www.pravda.c... rel='noopener noreferrer' target='_blank' style='margin: 0px; padding: 0px; border-width: 0px 0px 1px; border-top-style: initial; border-right-style: initial; border-bottom-style: solid; border-left-style: initial; border-top-color: initial; border-right-color: initial; border-bottom-color: rgb(144, 0, 34); border-left-color: initial; border-image: initial; outline: 0px; vertical-align: baseline; background: transparent; text-decoration-line: none; color: rgb(144, 0, 34);'>Труханова заштормило. У яких справах НАБУ фігурує мер Одеси

https://www.pravda.c... rel='noopener noreferrer' target='_blank' style='margin: 0px; padding: 0px; border-width: 0px 0px 1px; border-top-style: initial; border-right-style: initial; border-bottom-style: solid; border-left-style: initial; border-top-color: initial; border-right-color: initial; border-bottom-color: rgb(144, 0, 34); border-left-color: initial; border-image: initial; outline: 0px; vertical-align: baseline; background: transparent; text-decoration-line: none; color: rgb(144, 0, 34);'>Кругова порука по-одеськи. Як і за що судили Труханова

Українська правда

8 жовтня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
В Одесі, на складах 46-го об'єднаного центру забезпечення Тилу Збройних Сил України виявили нову недостачу дизельного палива.

Про це повідомили в одеському офісі Держаудитслужби, пише «Думская».

У відомстві уточнюють, що ініціатором перевірки став новий командир частини, який був призначений після гучного скандалу, пов'язаного зі зникненням з одеських складів понад 200 тонн палива різних марок.

Аудитори провели повторну інвентаризацію і виявили недостачу ще 31,5 тонни палива вартістю 992,9 тис грн. Крім того, вони встановили, що центр безпідставно передав іншим військовим частинам ще майже 300 тонн вартістю 9 млн грн.

Ревізія охопила період з 1 січня по 31 липня 2018 року, підкреслюють у Держаудитслужбі.

Нагадаємо, що масштабні розкрадання в 46-м об'єднаному центрі забезпечення зараз розслідує військова прокуратура Південного регіону України.

Після попередньої перевірки начальник центру полковник Євген Король і начальник складу палива і мастильних матеріалів 46 ОЦЗ підполковник Андрій Мосунов позбавлені військових звань (з втратою права на вихідну допомогу, пенсію і можливості користуватися відомчими медичними закладами).

Старший офіцер відповідного відділу Центрального управління забезпечення ПММ Тилу Збройних Сил України підполковник Дмитро Ізварін був звільнений від військової служби за службовою невідповідністю, ще два офіцери були понижені у посадах.

https://www.ukrmilit... rel='nofollow' target='_blank' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(43, 131, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>https://www.ukrmilit...
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

28 вересня 2018


... 15 ...


  Закрити  
  Закрити