Форум Запоріжжя

Теми для публікацій та розмов


Самій лучший город!!! В самом лучшем городе самій лу...
24 листопада 2008 (Островитянин)

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 3

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Як «зубожіє» Запоріжжя:

Запорожье направит на развитие туризма 1 миллион долларов

Власти Запорожья планирует потратить на развитие туристической отрасли города 1 млн долларов. Об этом на Туристическом бизнес-форуме, который впервые проводится в Запорожье, сообщил заместитель городского головы Анатолий Пустоваров.

'Мы разработали программу развития туризма на 3 года. Это программа на 1 млн долларов, которая включает системную работу по созданию брендов, турпродуктов, поддержке местного бизнеса и формированию и продвижению имиджа. Четыре основных направления, которые мы планируем развивать: продвижение Запорожье как столицы украинского козачества, индустриальный туризм, наше архитектурное наследие - старый Александровск и Соцгород, а также событийный туризм', - рассказал Пустоваров.

В рамках программы, по словам заместителя городского головы Запорожья, планируется, в частности, организация и проведение в Запорожье трех фестивалей национального уровня: этнофестиваля на Хортице, музыкального фестиваля и фестиваля, который будет иметь ретро и индустриальную направленность.

Кроме того, в городе планируется создать культурные дома старого Александровска и Соцгорода, интерактивное козацкое поселение в районе знаменитого Запорожского дуба и ряд других объектов - визуальных символов эпохи запорожского козачества.

Строительство стадионов в Запорожье продолжается:

Найбільший стадіон відкрився у Бородинському мікрорайоні

1

Багатофункціональний спортивний стадіон відкрився 14 листопада на базі Запорізької спеціалізованої школи № 100 в Бородінському мікрорайоні. Це найбільший з 7 районних стадіонів, які будуть побудовані в 2017 році. Тут проводяться заняття фізкультурою для учнів одразу двох шкіл – №100 та №69. На новому стадіоні тепер зможуть займатися спортом не тільки школярі, а й жителі довколишніх будинків (необхідно лише взяти безкоштовний абонент), передає Запорозька Cіч.

Урочисте відкриття спортивного комплексу перетворилось на справжнє свято для дітей та їх батьків – 34 класи школи заповнили новий футбольний майданчик.

Нагадаємо, у 2017 році з міського бюджету виділено 65 млн грн на будівництво 7-ми багатофункціональних спортивних стадіонів. Перший стадіон був відкритий 10 вересня в Комунарському районі на базі міської школи №7. На другому стадіоні займаються учні 71-ї школи. Такі ж стадіони відкриються: в Олександрівському районі в 98-м колегіумі, в Шевченківському районі в школі №93, в Хортицькому районі в 92-й школі та в Заводському районі в 33-й школі.

У місті триває реалізація найнеобхіднішого і успішного проекту «Шкільний стадіон». 28 тисяч квадратних метрів – це обсяг забудови всіх площ на семи стадіонах в кожному районі міста. Тут в 100-ій школі він найбільший, оскільки додана ще зона перешкод для військово-патріотичного виховання та окрема 100-метрова зона. І звичайно ж, професійне покриття зі штучною травою.

- Цей стадіон мультифункціональний – для багатьох видів спорту. Ми виконали три головні завдання. По-перше, 100 і 69 школи отримали сучасну інфраструктуру для заняття фізичною культурою. По-друге, тут будуть базуватися кілька відділень ДЮСШ, де перші кроки і результати зроблять наші діти. І по-третє, подивіться, як змінився Бородинський район вцілому. Упевнений, що цей стадіон стане улюбленим місцем дозвілля для місцевих мешканців: тут є навіть дитячий майданчик, де буде комфортно батькам і бабусям, – говорить заступник міського голови А. Пустоваров.

Директор СШ №100 Сергій Доновський розповів, що три роки тому, коли він прийшов на цю посаду, на спортивному майданчику була повна розруха, так як довгий час на нього ніхто не звертав увагу. Але зараз тут з’явився спорткомплекс, який може задовольнити інтереси будь-кого: тренажери, гімнастичний майданчик, волейбольне, футбольне та баскетбольне поле, смуга перешкод та бігові доріжки.

Учні школи під час відкриття підготували для гостей яскраву спортивно-розважальну програму. А після урочистої церемонії для всіх бажаючих тренери міських ДЮСШ провели майстер-класи. Серед них були: Заслуженый тренер України з волейболу Любов Перебийніс, тренер-викладач ДЮСШ «Металург» Роман Мельничук, тренер кмс з легкої атлетики Анастасія Вертепа та випускник школи №100, володар Кубку України, призер європейських змагань, майстер спорту з пляжного волейболу Євгенія Щіпкова, срібний призер чемпіонату Європи 2003 року з волейболу Олена Перебийніс, переможці чемпіонату України-2017 року серед студентів, майстри та кандидати в майстри спорту з баскетболу: Віталій та Вадим Бикови, Данило Наталюк та Ілля Овчаренко.

Проводили з дітьми майстер-клас і улюбленці МФК «Металург» Корохов, Корнєв та Сарапій.

В аэропорту Запорожья построят новый терминал до конца 2019 года

До конца 2017 года в КП «Международный аэропорт Запорожье» стартует строительство нового пассажирского терминала, сообщается на сайте Запорожского городского совета.

'Это знаковое событие для Запорожья. Мы долго шли к этому. Теперь есть все основания для того, чтобы начать строительство (пассажирского терминала - ред.) уже в текущем году”, - отметил городской голова Владимир Буряк.

По его словам, 14 ноября был подписан договор между КП «Международный аэропорт Запорожье» и ООО «Альтис-Констракшн» на строительство пассажирского терминала в запорожском аэропорту. Заявленная подрядчиком стоимость строительства - почти 530 миллионов гривень. Договорный срок завершения объекта - четвертый квартал 2019 года.

Буряк подчеркнул, что средства на строительство объекта есть уже в текущем году. Также финансирование на продолжение работ будет заложено в бюджете города на 2018 год.

Ранее отмечалось, что во время строительства нового терминала действующий пассажирский терминал запорожского аэропорта будет продолжать работать.

Как сообщалось, Кабинет министров Украины 6 сентября своим распоряжением поддержал строительство нового пассажирского терминала в КП «Международный аэропорт «Запорожье».

Саме плачевний стан існуючого терміналу запорізького аеропорту на сьогодні є головною причиною відмови міжнародних авіакомпаній від співпраці з ним, а новий термінал, який матиме площу більш як 12 тисяч квадратних метрів і зможе обслуговувати 400 пасажирів за годину, цю проблему вирішить. Новий пасажирський термінал у КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» відкриється наприкінці 2019 року.

Запорожцы собрали рекордный урожай за всю историю независимости

Запорізькі хлібороби зібрали рекордний урожай за всі роки незалежної УкраїниНинішній маркетинговий 2016/2017 рік став непростим випробуванням для селян нашої області. Результати роботи аграріїв багато в чому залежать від погодних умов, які часто підносять суворі випробування.

Дефіцит вологи в осінньо-зимовий, весняно-літній періоди, заморозки у повітрі і на поверхні ґрунту інтенсивністю 2-3°, а також опади у вигляді снігу 18-20 квітня створили складні умови під час проведення сівби ярих та відновленої вегетації озимих культур. Норма опадів на всій території області була перевищена тільки в квітні. Найбільш спекотною була третя декада червня, максимальна температура повітря впродовж якої підвищувалася до 30-35?. Але сьогодні можна з упевненістю говорити про успіхи в галузі рослинництва.

За попередніми даними Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, в цьому році аграріями намолочено 2 млн. 940 тис. тонн зерна при середній урожайності 31,9 ц/га. Це найвищий показник обсягу виробництва зернових та зернобобових культур в області за всю історію незалежної України, більше було намолочено тільки в 1990 році - 3 млн. 94 тис. тонн.

Позитивно й те, що найбільший приріст за цей період досягнуто по валовому збору озимої і ярої пшениці, які мають пріоритетне значення для зміцнення продовольчої безпеки регіону. Валовий її збір склав 2114 тис. тонн, що на 20% більше, ніж у минулому році. Запорізькі хлібороби посіли 3 місце по валовому збору пшениці в Україні після Одеської області - 2,3 і Харківської – 2,2 мільйона тонн.

Найбільший внесок у досягнутий урожай зернових і зернобобових культур внесли аграрії Бердянського району - намолочено 174,4 тис. тонн зерна, Пологівського – 164,1 тис. тонн, Більмацького – 148.0 тис. тонн і Приазовського – майже 146,2 тис. тонн.

Найвищої врожайності зернових і зернобобових культур по району досягли аграрії Більмацького району – 43,3 центнера з одного гектара, Великобілозерського – 42,6, Розівського – 39,0 та Гуляйпільського району – 38,9 центнера з гектара.

Не менш вагомим є і цьогорічний урожай соняшника. Валове виробництво цієї культури склало 835 тис. тонн при середній урожайності 14,9 центнера з гектара.

Таких результатів наші сільгоспвиробники досягли завдяки впровадженню сучасних технологій, використанню насіння високих репродукцій, своєчасному і якісному виконанню всього комплексу агротехнічних заходів, професіоналізму, вмінню знаходити вихід із найскладніших ситуацій.

Завершується реконструкція обласного будинку дитини, яка була розпочата ще в 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету розвитку. 

Основні роботи з реконструкції були проведені саме в 2017 році.

Заклад передбачає перебування 120 дітей віком до 4 років, з яких 30 діток — віком до одного року і 37 дітей з інклюзією. Також, на базі обласного будинку дитини після реконструкції зможуть проходити реабілітацію діти з особливими потребами віком до семи років.

Проведено:
?улаштування мембранної покрівлі,
?внутрішні оздоблювальні роботи,
?реконструкція покриття басейну,
?заміна вікон, дверей,
?налагоджено системи опалення, вентиляції, електроопалення,
?благоустрій території.

Запорожье получило собственную туристическую айдентику

Запорожье получило собственную туристическую айдентику

На туристическом бизнес-форуме 16 ноября была представлена айдентика города Запорожья: логотип, слоган, фирменные цвета и шрифты.

Организаторы мероприятия уверены, что новый фирменный стиль позволит ярко обозначить город на туристической карте Украины и мира, сообщает пресс-служба Запорожского городского совета.

Отмечается, что разработчики провели анализ ценностей и туристических продуктов Запорожья, на основе которых и разработали айдентику - визуальную составляющую туристического бренда города. В ее основу положена концепция '7 на 7', которая определяет 7 направлений туризма в городе: Запорожье - козацкое, природное, историческое, индустриальное, событийное, зрелищное и сакральное. На них будут базироваться все туристические продукты.

'Перед Запорожьем стоит цель: стать центром туризма. Для этого есть потенциал и его нужно раскрыть. В 2018 году Запорожье готовится презентовать себя на туристическом рынке. Для этого нужно создать себе одежду, костюм, чтобы выглядеть соответственно. Мы создали туристический бренд, одним из аспектов которого является логотип. Разработанный он был на основе существующей символики - герба города. Логотип выполнен в этой же цветовой гамме: малиновый, зеленый и желтый - и представляет собой скрещивание семи полос. По тому же принципу, из этих же семи линий для каждого из семи направлений был разработан свой символ. Таким образом, мы получили графический трансформер, который можно использовать в рекламной продукции. Из него можно создавать много разных образов, это динамическая система айдентики, которая может развиваться', - рассказал один из разработчиков Национального туристического бренда Украины Дмытро Буланов.

Среди других элементов айдентики - специальный шрифт, фирменные цвета и слоган для всей рекламной туристической продукции.

По словам Буланова, слоган должен рекламировать туристический продукт города. Поэтому его ключевая фраза: 'Сім шляхів'. По замыслу разработчиков, слоган, как и логотип, может трансформироваться в зависимости от туристического направления. Среди вариантов слогана: 'Запоріжжя - сім шляхів до пригод', 'Запоріжжя - сім шляхів до нових вражень', 'Запоріжжя - сім шляхів до себе'.

Кроме того, на форуме были представлены туристический портал города и сувенирная продукция с айдентикой.

'Мы уже начали использовать айдентику, создали два мощных инструмента, например онлайн-портал и оффлайн туристический информационный центр, разработали гид. Сегодня каждый может ввести на своем смартфоне или компьютере: zaporizhzhia.city - это адрес нового туристического портала города Запорожье, в котором есть вся информация о городе, все достопримечательности и информация о том, где остановиться, где можно поесть, куда сходить', - рассказал начальник управления туризма департамента культуры и туризма Запорожского городского совета Сергей Билов.

28 грудня 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
У Львові відкрили притулок для безхатченків 

прес-служба ЛМР

12 листопада у Львові освятили Дім милосердя для безхатченків та найбільш потребуючих міста, що на вул. Мазепи, 48.

Це осередок для безхатченків і бідних, яким опікується Згромадження Братів Альбертинців у Львові. Проект Дому милосердя охоплює створення будинку, де проживатимуть до 40 чоловіків, а також благодійної кухні, де щоденно готуватимуть близько 300 обідів для найбільш потребуючих осіб Львова. Окрім того, комплекс включатиме лазню, що зможе обслуговувати до 40 осіб щоденно. В наступних планах Центру також створення майстерні на 15 робочих місць для мешканців Дому милосердя.

Опікуватись Домом милосердя будуть брати-альбертинці та сестри-альбертинки, які відтепер працюватимуть у Львові.

Створення Дому милосердя виникає з великої потреби забезпечення базових умов життя і функціонування бідних та безхатченків, вважають його засновники. Існуючі осередки лише частково задовольняють ці потреби, в той час як соціально-економічна ситуація в Україні, пов’язана із війною, що триває на Сході країни, а також економічна криза, стають причиною зубожіння багатьох людей. Дім милосердя повинен забезпечити комплексну допомогу потребуючим особам і сприяти їхній інтеграції.

Окрім Львова, Згромадження Братів Альбертинців працює з бідними і безхатченками у Запоріжжі, а жіноче згромадження в Україні має ще одну спільноту у с. Плебанівка Вінницької області.

28 грудня 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
НА ЗАПОРІЖЖІ ЗАТРИМАНО ГРУПУ 'ФЕЙКОВИХ' ПОЛІЦЕЙСЬКИХ, ЯКІ СКОЮВАЛИ РОЗБІЙНІ НАПАДИ

Співробітниками Департаменту карного розшуку, Головного управління Національної поліції в Житомирській області, поліції в Запорізькій та Одеській областях, Корпусу оперативно-раптової дії Житомира та Запоріжжя спільно зі Службою безпеки України затримано 9 осіб за підозрою у скоєнні серії нападів.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв розповів, що зловмисники були затримані під час чергового злочину – нападу на приватний будинок.

«Попередньо встановлено, що всі вони – мешканці окупованої частини Донеччини та підозрюються в ряді зухвалих розбоїв із застосуванням зброї, що хвилею прокотилися по території держави», – повідомив керівник Нацполіції.

Він також зазначив, що зловмисники скоювали розбійні напади на громадян, загалом, підприємців, перевдягаючись у поліцейську форму.

На місці працює слідчо-оперативна група поліції. Під час затримання у зловмисників вилучено вогнепальну зброю, гранати, формений одяг поліції та маски.

Обставини події встановлюються.

14 грудня 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
'Спасибі за те, що воював, брат': Водій маршрутки здивував ветерана АТО

Як до ветерана АТО звернувся водій Запорізької маршрутки.

Водій маршрутного таксі несподівано здивував учасника АТО з інвалідністю, який сів в автобус. Про цей випадок в соціальній мережі розповів його учасник, ветеран АТО Святослав-Андрій Грушевський.

«Вчора Увечері сів у 75-у маршрутку. Пред'явив и назвавши посвідчення інваліда Війни. Сів позаду водія. Водій попросивши ... праву руку. Знову показавши Йому посвідчення в передчутті, что зараз почнет зварювання. Водій знову попросивши мою праву руку без посвідчення ... Сильно здівованій я знову протягнув Йому здорову руку. 'Дякую за ті, что воювали, брате!' - и Потисся ее. Щось таки змінюється в Запоріжжі!

Нагадаємо, що цей же ветеран війни кілька місяців тому фігурував в гучному скандалі з маршрутників. Водій автобуса відмовився везти чоловіка за пільговим посвідченням і хамив йому під час шляху. В результаті - зав'язалася бійка. Наслідком цієї події стали кілька акцій ділянок АТО під стінами мерії і в підсумку - створення спеціальної комісії за дотриманням правил перевезення за участю представників ветеранських організацій.

10 грудня 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Жінка, яка викинyлa з третього поверху п'ятимісячну дитину в Запоріжжі, зробила це з ревнощів.
Про це повідомили в прес-службі патрульної поліції на сторінці у Facebook.
Як стало відомо, жінка приревнувала свого співмешканця до подруги - матері дитини, з якою той вийшов за випивкою.

27 листопада 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

26 листопада 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

– Мамо, Матусю, я їсточки хочу.
– Спи, мій Синочку, не зараз, не вночі.
– Але ж і вчора хліба не дали –
Чом ті москвини все в нас забрали?..
– Кажуть для партії все й для народу.
Може хтось й вижене кляту заброду?..
Спи, мій Синочку, усі спіть, рідненькі…
А вже до ранку не стало і Неньки.
Міцно заснули – Матінка й Діти,
Вже і нема кому й хоронити.
Вітер гуляє, двері зриває…
Чом Україна наша страждає?..
Чом всі замовкли у Світі народи?..
Чом не лишилось ні крихти Свободи?..
Чом Україна вся почорніла?..
Бо москва 'братня' пекло зробила…

Святослав Щербина

Запоріжжя, 25 листопада 2017 року.


26 листопада 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
В Запорожье водолазы устроили подводный субботник

21 октября в Запорожье в акватории центрального городского пляжа водолазы чистили Днепр. Об этом говорится в сюжете '5 канала'.

'Только в течение первого часа генеральной уборки достали со дна более тридцати мешков пустых бутылок. Субботник водолазы проводят не впервые. Впрочем мусора от того на дне реки меньше не становится, сетуют организаторы. Весь собранный мусор коммунальщики вывезут на полигон бытовых отходов', - говорится в сюжете.

Как отмечается, акция собрала около двух десятков дайверов. Организаторы акции говорят, что водолазы достали более тонны различного бытового мусора.

https://www.5.ua - У Запоріжжі водолази чистили Дніпро. Акція зібрала зо два десятки дайверів. Підводну толоку влаштували в акваторії центрального міського пл...

24 листопада 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Як в Запорізькій області роблять сільськогосподарські літаки

У Запорізькій області є унікальне підприємство з виробництва сільськогосподарських літаків.

Тут, руками кількох десятків майстрів за шість місяців випускається в світ літальний апарат. Родзинка підприємства полягає ще і в тому, що тут також навчають авіації нове покоління пілотів. Аеродром, що знаходиться біля села Широке, Веселівського району, був покинутий, передає Телеканал TV5.

Процес створення літака складається з декількох етапів. Збірник одного триває близько 6 місяців. А вартість авіамашини, в залежності від комплектації, становить від 150-ти до 250-ти тисяч доларів. На підприємстві є і льотна академія.

Літаки запорізького підприємства підкорили не лише українське небо, їх можна побачити і над Кубою. Зараз йдуть переговори про постачання в Казахстан. Детальніше про виробництво літаків сільськогосподарського призначення дивіться у відеосюжеті.

Смотрите первыми: Первое велошоу Запорожья - ВелоТревел. Супер-анонс -~-~~-~~~-~~-~- Уникальное предприятие по пр...

23 листопада 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
В Запорожской области корью заболели 26 учеников одной школы

26 учеников гимназии и 2 учителя поселка городского типа Кушугум в Запорожской области заболели корью.

«На сегодняшний день 28 больных, из них 2 учителя — это учительница младших классов, первым заболел, и вчера заболела учительница английского, — и 26 детей. Это дети, изначально общались между собой. Инкубационный период разный минимальный — неделя, максимальный — 21 день, поэтому не исключаем, что кто-то еще может заболеть », — рассказала Радио Свобода заведующая отделением организации эпидемиологических исследований Запорожского областного лабораторного центра Марина Колерова.

Она уточнила, что первые сообщения о заболевании корью в этом учебном заведении были зафиксированы в начале недели, пока гимназия в Кушугум закрыта на дезинфекцию.

Первые случаи заболевания корью в Запорожской области были зарегистрированы в конце сентября. На сегодня количество больных в регионе — 86, из них пятьдесят второй Запорожье и тридцать четвёртой Кушугум.

По данным Минздрава, в начале сентября в Украине зарегистрировали 1627 случай кори, двое детей в Одесской области умерли. Больше всего случаев тогда фиксировали в Ивано-Франковской, Одесской и Тернопольской областях.

Корь является одной из главных причин детской смертности в мире. Он угрожает и детям, и взрослым, не защищенных прививкой. Заболевание проявляется через высокую температуру, насморк, кашель, сыпь, иногда к симптомам добавляются рвота и понос. Корь может осложниться пневмонией или вызвать поражения головного мозга. Главной причиной вспышек кори является низкий уровень охвата вакцинацией.

17 листопада 2017


... 3


  Закрити  
  Закрити