Форум Грабівцях

Теми для публікацій та розмов


Вінницька область » ТОМ І » Барський район »
4 грудня 2012 Сергій Фрецюк

1
23 листопада 2012 Сергій Фрецюк

Історія
5 лютого 2012 Сергій Фрецюк

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

3

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк

Неoщодавно в червонівському  дошкільному  дитячому  закладі «Берізка»  пройшло перше  випускне свято. Воно було  святковим, радісним, веселим і сумним водночас. Зворушені батьки, схвильовані діти... Свято, коли діти прощаються з дитинством.

У і житті у кожного з нас є чимало пам'ятних подій. Одна із таких -

останній випускний бал у дитсадочку.

Святково прибраний зал. Все навколо прикрашено кольоровими кульками. Весело всміхаються малюки.

Під звуки музики і оплески батьків виходять самі винуватці торжества - випускники. -Діти багато співали, танцювали, дякували своїм вихователям, нянечкам всьому персоналу дошкільного закладу ,які так дбайливо про них піклувалися.

 Звучать перші акорди прощального вальсу. Перший дорослий бал, коли дівчатка -як наречені у святкових сукнях разом із галантним кавалером, адже він лише один, танцюють свій перший у житті - і водночас прощальний вальс у дитячому садочку.

Згодом будуть інші випускні бали, але вже у школі. Але цей перший свій  бал дітки не забудуть ніколи. 

27 червня 2015

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк

14 червня  2015 на запрошення громади нашого села Червоне відвідав Олег Леонідович Пеліх- голова незалежної громадської організації 'СОВІСТЬ ПОДІЛЛЯ'. Він провів бесіду з людьми, ознайомився з проблемами односельчан, пообіцяв допомогти у вирішенні першочергових проблем., зокрема надати допомогу у проведенні ремонту церкви, бібліотеки, клубу, вирішити питання з оновленням дитячого майданчика в ДНЗ «Бджілка» та наповнення необхідними ліками нашого медпункту.

Покладаєм надії і чекаємо на кращі зміни.

14 червня 2015

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк

28 жовтня 2014 року село Червоне відвідав Mитрополит Вінницький і Барський Симеон (Володимир Іванович Шостацький)

Народився він  3 листопада 1962 року в селі Райківці Хмельницької області в селянській родині,

закінчив середню школу, служив в армії , потім навчався у Вінницькому медінституті, а протягом 1987-1991 років - у Московській духовній семінарії, пострижений у чернецтво з ім'ям Симеон (на честь Симеона Стовпника)

1994 року  став насельником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври та одночасно слухачем Київської духовної академії,  возведений у сан архієпископа.

Він помолився за наше село та мир в Україні.

28 жовтня 2014

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк

27 жовтня 2014

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
Зелена неділя у батьковій хаті,І повно рай-цвіту, і ласки з теплом.Які ми з правіку любов'ю багаті.Зелена неділя у нас за столом. Церковні подзвони і поля освята.З любистку-барвінку горять три свічі.І хата свята, і освячена м'ята,І стіл, і на ньому пухкі калачі. Сидять довкола і діти, і внуки,А з ними козацькі й чумацькі пісні.На вишитій скатерці - батькові руки,І мамині руки - два дива святі. І вікна в любистку, і стіни в уборах,І гладить маленький Ісусик ягня.В зелену неділю, неначе в Соборах, -Довкола любові Вкраїнська рідня. (Надія Білоус)

8 червня 2014

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк

  День Перемоги – свято зі сльозами на очах!

         Цьогорічні урочистості до Дня Перемоги були в Червоному по особливому цікавими. Спочатку о. Володимир Катеринчак провів літургію по усім загиблим воїнам. Потім  учні, вчителі, вихованці місцевого ДНЗ «Бджілка» з великими корзинами квітів урочистою ходою  відправилися до місцевого Обеліска Слави  загиблим землякам в роки Великої Вітчизняної війни.

Там відбувся урочистий мітинг-реквієм. Перед присутніми виступили директор агрофірми «Вікторія» Вовк М.І. та представник агрофірми «Корнер» Слюсарчук Г.П., які вручили ветерану, вдовам, учасникам ВВв та чорнобильцям і афганцям  цінні подарунки.

Учасники свята дали змогу присутнім полинути думками у  страшні часи військового лихоліття. Вони виконали пісні та вірші на військову тематику .

      

9 травня 2014

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
СВЯТО ВЕСНИ В ЧЕРВОНОМУ.

Нещодавно у нашому
садочку відбулося мамине свято. Нам прийшлось його перенести у зв’язку з важкою
ситуацією в Україні. Малюки вітали своїх матусь, бабусь, вчителів та дівчат з
прекрасним святом весни. Вихованці дитячого садочка «Бджілка» приготували для жінок подарунки- чудові
паперові квіти, виготовлені своїми руками.

Глядачі у захваті переглядали святкові виступи: танець
моряків «Яблучко», танець матрьошок, уривок казки про колобка, вірші та чудові
дитячі пісеньки.

Весна- це прекрасна пора року, яка несе надію
на нове життя! Усіх зі святом!!!!

20 березня 2014

 , користувач 1ua

«Ой радуйся, Земле, веселися, небо- Син Божий народився….»-

співав весь православний рід в ці святкові дні, вшановуючи народження Христа. І дарма, що пройшло більше 2 тис. років від тієї зимової ночі, коли Божа любов увійшла в людські серця разом з маленьким Ісусом. Але  ось уже стільки часу саме ця Божа любов об’єднує людей, зігріває стомлені життям серця. Люди поспішають в храми Божі, щоб вшанувати народження Христа Спасителя.

Але часто для людей Різдво Христове є просто веселим святом з щедрими подарунками, кутею, юрбами людей, від хати до хати ходить молодь, колядуючи і разом з тим прославляючи Велике народження. Мало хто з юнаків та дівчат замислюється над значенням коляди. Не відають вони що в ці дні разом з ними ходять  і Ангели Божі, приносячи в кожен дім гарну звістку.

     У с. Червоному вже стало традицією проведення « Різдв’яних зустрічей». Вже вдруге недільна школа сіл Каришкова та Червоного проводить свято на якому діти славлять Божого Сина. В цьому році воно відбулося 17 січня.

    Отець Володимир Катеринчак, настоятель храмів с. Червоного та с. Каришкова зумів достукатись до дитячих сердець і молодь потягнулась до храму Божого. Якщо в минулі роки вік недільної школи був 10-11 років, то сьогодні він сягнув і до 16- 17. Молоді люди радо використовують свій вільний час для вивчення Слова Божого, і це похвально.

      Дійство Вертепу так зацікавило дітей, що, здавалося б, кожен сам пережив ту загадкову мить народження Бога світу. Усі присутні, мов перенеслись у маленьку печерку, де «спочив на сіні Бог необнятий».  Усе було справжнім- три царі, що прийшли з далекого сходу, кровожадібний Ірод, горем убита Рахіль і головне оте «предивнє народження», що славлять ангели і люди.

В цьому році завітав на свято о. Ростислав з м. Бар, який також був охоплений вражаючою теплотою дійства.

Глядачі понесли до своїх домівок іскорки добра і великої любові, отриманої від учасників вертепу.

Сподіваємось, що ця традиція продовжиться, і наступного року наша школа об’єднає ще й  недільні школи сусідніх сіл. І ось так усією родиною будемо славити Різдво Спасителя наших душ, а кожен з присутніх зможе заново переосмислити своє життя.

З Різдвом Христовим!

                                                                                        Т.Катеринчак

27 січня 2014

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк

Новий рік прийшов на Україну.

Зустріч Нового року - самий веселий, казковий та радісний момент. А для того, щоб він вийшов просто чудовим, недостатньо тільки майстерно приготованого столу, шикарного наряду і святково прибрано приміщення. Потрібно, щоб ще було і весело. Цього нового року у нашому садочку «Бджілка», директором якого є Влад Л.П., було справді весело: вірші, танці, жарти, казкові герої, конкурси! А ще несподіванка- лисичка поцупила новорічні вогні , які ж звичайно пізніше повернула назад.

Цікавим був виступ Діда Мороза і Снігуроньки у виконанні старшокласників Білокура Богдана та Голішевської Аліни а також танок малюків- сніжинок навкруг красуні ялинки.

Спонсором солодких подарунків малюкам була агрофірма «Вікторія» (директор Вовк М. І.)

 А тим дітлахам, що захворіли, Дід Мороз та Снігуронька принесли подарунки додому.

Новий рік прийшов на Україну,

 Хай дарує нам добро і силу.

 Хай пісні звучать у кожній хаті,

 Щоб здорові всі були багаті…

31 грудня 2013

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк

http://chervonivskal... style='text-decoration: none; color: rgb(159, 53, 53);'>Йде до нас святий Миколай.

Хто не знає про святого Миколая?  Знає про нього кожен малий та старий  . Щороку приходить він у кожну хату з миром і дарунками. Для маленьких стає чарівною казкою, коли невидимо з’являється вночі і кладе під подушку такі бажані гостинці. Виростають діти -  і добра казка зникає, а Миколай залишається.
 Це дійство  стає  для нас святом Милосердя, святом Доброти, Прощення, Любові до ближніх.
Саме таку доброчинну акцію під назвою «Йде до нас святий Миколай» провела недільна школа сіл Каришкова та Червоного, керівником якої є настоятель ієрей Катеринчак Володимир.
 Після закінчення ранкової служби в Свято- Дмитрівській церкві с. Каришкова прихожани були
 зачаровані появою Святого Миколая, який привітав присутніх.
Потім було дійство в місцевій школі.
Учасники відгадували загадки, вікторини, розповідали вірші та казки.
Далі дорога привела нас до Червонівського дитячого садка «Бджілка», де малюки з натхненням демонстрували свої театральні та вокальні здібності, а ще спішили взятися рукою за чарівну палку Миколая, загадуючи бажання.
Не забув винуватець торжества і про Копайгородський соціальний центр «Милосердя», мешканцям якого були приготовлені солодкі подарунки.
А гарний настрій та безліч емоцій забезпечили нам  казкове дійство і  привітання з новорічно-різдвяними святами а також пісні про Миколая.

Зі святами Вас!

http://2.bp.blogspot... imageanchor='1' style='text-decoration: none; color: rgb(159, 53, 53); margin-left: 1em; margin-right: 1em;'>http://2.bp.blogspot... width='320' style='border: none; position: relative;'>

http://2.bp.blogspot... imageanchor='1' style='text-decoration: none; color: rgb(159, 53, 53); margin-left: 1em; margin-right: 1em;'>http://2.bp.blogspot... width='320' style='border: none; position: relative;'>

http://4.bp.blogspot... imageanchor='1' style='text-decoration: none; color: rgb(159, 53, 53); margin-left: 1em; margin-right: 1em;'>http://4.bp.blogspot... width='320' style='border: none; position: relative;'>

http://4.bp.blogspot... imageanchor='1' style='text-decoration: none; color: rgb(159, 53, 53); margin-left: 1em; margin-right: 1em;'>http://4.bp.blogspot... width='320' style='border: none; position: relative;'>

http://2.bp.blogspot... imageanchor='1' style='text-decoration: none; color: rgb(159, 53, 53); margin-left: 1em; margin-right: 1em;'>http://2.bp.blogspot... width='320' style='border: none; position: relative;'>

http://3.bp.blogspot... imageanchor='1' style='text-decoration: none; color: rgb(159, 53, 53); margin-left: 1em; margin-right: 1em;'>http://3.bp.blogspot... width='320' style='border: none; position: relative;'>

http://2.bp.blogspot... imageanchor='1' style='text-decoration: none; color: rgb(159, 53, 53); margin-left: 1em; margin-right: 1em;'>http://2.bp.blogspot... width='320' style='border: none; position: relative;'>

http://3.bp.blogspot... imageanchor='1' style='text-decoration: none; color: rgb(159, 53, 53); margin-left: 1em; margin-right: 1em;'>http://3.bp.blogspot... width='320' style='border: none; position: relative;'>

http://1.bp.blogspot... imageanchor='1' style='text-decoration: none; color: rgb(159, 53, 53); margin-left: 1em; margin-right: 1em;'>http://1.bp.blogspot... width='320' style='border: none; position: relative;'>

http://4.bp.blogspot... imageanchor='1' style='text-decoration: none; color: rgb(159, 53, 53); margin-left: 1em; margin-right: 1em;'>http://4.bp.blogspot... width='320' style='border: none; position: relative;'>

http://3.bp.blogspot... imageanchor='1' style='text-decoration: none; color: rgb(159, 53, 53); margin-left: 1em; margin-right: 1em;'>http://3.bp.blogspot... width='320' style='border: none; position: relative;'>

http://1.bp.blogspot... imageanchor='1' style='color: rgb(255, 54, 71); margin-left: 1em; margin-right: 1em;'>http://1.bp.blogspot... width='320' style='border: none; position: relative;'>

19 грудня 2013


3


  Закрити  
  Закрити