Форум Грабівцях

Теми для публікацій та розмов


Вінницька область » ТОМ І » Барський район »
4 грудня 2012 Сергій Фрецюк

1
23 листопада 2012 Сергій Фрецюк

Історія
5 лютого 2012 Сергій Фрецюк

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк

Рубрика 'Знатні і знані мої земляки'.   ЛАВІЦЬКИЙ СЕРГІЙ АНАТОЛІЙОВИЧ. народився 08.04.1967р. в с.Червоному. В 1974 р. розпочав навчання в початковій школі рідного села.З 1976 по 1984 р навчався в Каришківській середній школі,яку закінчив із золотою медаллю. У 1985 р. закінчив Вінницьке СПТУ №19 з відзнакою. 1985-1987 -роки служби в лавах Радянської Армії. У 1987- вступив на юридичний факультет Київського національного університету ім.Т.Шевченка. Після закінчення- працював у різних юридичних фірмах,зокрема Укрінюрколегії, приватній фірмі 'Магістр і партнери'.

Його іменем названий Всеукраїнський відкритий турнір з більярду серед юристів-шанувальників цього красивого виду спорту,що мають юридичний диплом.

28 лютого 2012

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк

Рубрика:'Знатні і знані мої земляки'.      ГРЕБЕНЮК МИКОЛА ІВАНОВИЧ.народився 7 листопада 1931 року в с.Червоне Барського р-ну Вінницької обл. Після закінчення школи у період з 1950 по 1951 рік працював старшим піонервожатим Каришківської семирічної школи Вінницької обл.

Упродовж 1951-1953 років навчався у Чернівецькому учительському інституті,після закінчення якого з 1953 до 1956 року обіймав посаду вчителя,а згодом і директора семирічної школи Сокирянського р-ну Чернівецької обл.Долею судилося працювати й в апаратах Піщанського,Тульчинського,Жмеринського, Чечельницького,Хільницького райкомів партії.

З 1980 року по 1999 рік очолював колектив Хмільницької СЗШ 1-3 ст. Був обраний депутатом Хмельницької міської ради 19,20,22 та 23 скликань. Повсякчас переймався освітянськими проблемами та був в авангарді подій громадського життя міста.

Його жертовність і сумлінність в освітянській праці,надзвичайна відповідальність,поміркованність та інтелігентність, а також небайдужість до життєдіяльності міста-курорту воістину варті людської поваги та світлої пам'яті.

Життя Миколи Івановича обірвалося на 80-му році життя 13.04.2011.

27 лютого 2012

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
Що для українця село? Це місце, де з сивої давнини пустив своє коріння в благословенну Господом землю наш працелюбний люд іще з трипільських часів.Колиска нації, життєдайне джерело народу, його традицій, історії та самобутньої культури.('Сільські вісті'-9 грудня.2011)

19 січня 2012

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк

РІЗДВ'ЯНІ ЗУСТРІЧІ В ЧЕРВОНОМУ, Незбагненним для людського гріховного розуму є таїнство Різдва Сина Божого, таїнство любові Небесного Отця, яке підкреслює святість, гідність і цінність кожної людини особисто. Цей день приносить нас понад дві тисячі років назад. Приносить у невелику Віфлиємську печеру, де 'на сіні, поміж бидляти' лежить маленький Спаситель миру.Це йому східні мудреці, які слідуючи за незвичайною зіркою, поклоняються і приносять дари- ладан, золото і смирну. Ось так і у с. Червоному до маленького Ісусика зі своєю зіркою і колядками привів свою паству о.Володимир (Катеринчак), настоятель храмів с.Червоного і с. Каришкова. З великим благоговінням віншували Христа жіночий хор і маленькі дітки недільних шкіл обох сіл. Кожен учасник своїм добрим серцем, щирими молитвами зігрівали атмосферу свята. Лунали колядки, щедрівки, зіграні вертепи. Різдво Христове-як нове очищення освітило по-особливому таке звичне свято. Такі свята ми плануємо проводити щорічно.Христос родився!-Славіте Його.

18 січня 2012

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк

 

Буває часом сліпну від краси.

Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,-

Оці степи, це небо, ці ліси,

Усе так гарно, чесно, незрадливо,

Усе як є — дорога, явори,

Усе моє - все зветься Україна.

Така краса, висока і нетлінна,

Що хоч спинись і з Богом говори.

Л. Костенко

18 січня 2012

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк

5. с. Червоне, Вінницька область, Барський район, Каришківська сільська рада.

Адреса с/ради: 23062, Вінницька обл., Барський р-н, с.Каришків, вул.Горького, 1а.

Населення: 604

Площа: 21,983 км?

Густота населення: 26,02 осіб/км?

Поштовий індекс: 23063

Географічні координати: 48°51?40? пн. ш. 27°53?21? сх. д.

Середня висота над рівнем моря: 283 м

Водойма: річка Гнила.

12 грудня 2009 року мені вдалося відвідати с. Червоне, Барського району, Вінницької області.

Нажаль в гості добралися вже вночі, тому походити по селу і зробити фото не вдалося. Надіюся ще раз попасти в село вдень і десь влітку.

Як розказують місцеві жителі, селище Червоне раніше називалося Грабівці. Це тому, що в цих краях жили пани Грабовецькі. Звідси й назва походить.

В селі розказують легенду про те, що жінка пана Грабовецького розпорядилася закопати чотири обереги. Обереги були закопані по чотирьом сторонам горизонту саме там, де закінчувалося село. І це є пояснення тому, що в селі старожили не пам’ятають значних природних лих на своєму віку. Напевно дійсно обереги таки оберігають це Червоне від різних природних катаклізмів.

Сам панський маєток нажаль не лишився. Але залишилися дві величезні панські комори, які на сьогоднішній день переобладнанні під склади місцевого господарства. В цих коморах підлога так добротно зацементована, що не залишається жодних слідів від гусеничного трактора, який час від часу господарює в коморі. От так якісно колись робили підлогу в панських маєтках.

В селищі знаходиться початкова школа, а якій навчається 41 учень станом на грудень 2009 року. Також в селищі є будинок культури (клуб), де проводяться популярні дискотеки для молоді. Ще функціонує бібліотека та є популярний «генделик» з сауною. Місцеві жителі розказують, що приїздять відпочивати в «генделик» різні люди з навколишніх місць.

Також тут працює приватна Агрофірма «Колос». Агрофірма займається культивацією нових сортів різної продукції рослинництва. Ще поруч знаходиться три ставки. В ставках водиться різна риба. Отож любителям рибалки є де відпочити. А ще поруч є лісиста місцевість, так що любителям збирати гриби чи мисливцям також є де провести час із задоволенням.

В один із ставків вода тече із так званої «Кармелюкової кринички». Ходить легенда, що легендарний Кармелюк, коли проходив Подільським краєм, дуже сильно страждав від спраги. Багато джерел, які стрічалися на його шляху, не могли втамувати спрагу героя. І тільки попивши вдосталь води саме із кринички, яка знаходиться в сучасному селі Червоне, Барського району, Вінницької області, втамував свою спрагу. З тих пір вважається, що вода з «Кармелюкової кринички» є особлива.

Також ще із давніх-давен в селищі працює старий млин. Потрібно відзначити, що він залишився в доброму стані і працює по сьогоднішній день.

В Червоному функціонує також стара дерев’яна церква, яка знаходиться в доброму стані і є прикрасою селища…..

 

 

'ПРИВАТНА АГРОФІРМА 'КОЛОС' КОД 25496829

 Ухвалою Господарського суду Вінницької області (21036, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7) від 07.06.2011 р. порушено провадження у справі № 10/30/2011/5003 про банкрутство `'Приватної агрофірми 'Колос'` (код ЄДРПОУ `25496829`, адреса: 23063, Вінницька обл., Барський р-н, с. Червоне), введено процедуру розпорядження майном, оголошено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

   Розпорядником майна призначено Лещенко Анатолія Михайловича (ліцензія АБ № 271658 від 20.01.06 р., адреса: 21050, м. Вінниця, вул. Червонохрестівська, 4, кв. 3).

«Голос України» № 153 (5153) 18 серпня 2011р

 

Лещ?3??p??!b толія Михайловича (ліцензія АБ № 271658 від 20.01.06 р., адреса: 21050, м. Вінниця, вул. Червонохрестівська, 4, кв. 3).

«Голос України» № 153 (5153) 18 серпня 2011р

 

18 січня 2012

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
&feature=related-наша бібліотека в 'ЮТУБ'і.

16 січня 2012

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк

 Екскурсія до бібліотеки

Будь-яка бібліотека від сільської до національної виступає локальним хранителем пам’яті людства. Бібліотеки беруть активну участь у процесах передачі колективної пам’яті від людини до людини, від покоління до покоління. Це зближує їх зі сферою освіти. Залучаючи населення до багатьох своїх заходів та акцій, вони сприяють підвищенню соціальної активності людей, формують у них громадянську свідомість.

    Нещодавно Червонівська сільська бібліотека гостинно відкрила двері  своїм користувачам, учням місцевої школи , даний захід мав назву «Екскурсія до бібліотеки».

     Присутні ознайомилися з історією книгозбірні, біографія якої розпочалася у далекому 1949 році. В інвентарній книзі за номером першим записано: «21 грудня 1949 року. №1. Панас Мирний. Серед степів. Київ, 1949».  Ця книга і зараз,  як реліквія, зберігається у бібліотеці, адже з неї розпочалася історія існування книгозбірні у селі.

    Приклубна Червонівська бібліотека нараховувала спочатку всього 50 книжок. Пізніше багато книг за свої кошти придбав Михайло Михайлович Яцков, який і відкрив сільську бібліотеку.

     В поповненні літератури допомагали односельчани, які приносили в дарунок власні книги.

     У період з березня 1953 по кінець травня 1968 років Червонівський колгосп ім. Горького придбав для бібліотеки 1725 книг.

     Більше тридцяти років пропрацювала бібліотекарем тут моя мати Фрецюк Павліна Степанівна, яка за добросовісну та довголітню працю була нагороджена медаллю «Ветеран траці».

    Зараз даний заклад культури нараховує 10525 примірників  книг, брошур, періодичних видань.

    Регулярно виходить з друку новий номер альманаху «Моє село- моя колиска…» Його кореспондентами стають всі жителі села, а на сторінках розміщується офіційна інформація органів місцевого самоврядування, місцеві новини, нариси про ювілярів, друковані поздоровлення сімейним парам, що стали батьками.

       Бібліотека планує розпочати ряд книжкових виставок та експозиції “Золота полиця читача” (де будуть представлені улюблені книги читачів з відгуками про них), “В дарунок бібліотеці” ( книги, подаровані бібліотеці, з автографами авторів),  “Бібліотека: мандрівка в часі”.

     Краєзнавчо- етнографічна виставка «Святися наша гордість і краса» зачарувала присутніх своїми вишиванками, національним одягом, керамічним посудом, прядками, рогачами, ціпом, нецками та іншими предметами побуту, кількість яких перевищує цифру 150.

          У виборі книг присутнім завжди допоможуть абетковий та систематичний каталоги, потрібну інформацію можна знайти у фоктографічній, краєзнавчій та стистематичній картотеці статей. Видання, відсутні у фонді, замовляються через МБА з інших бібліотек.

          Користуючись, поки що, домашнім інтернетом, я допомагаю користувачам у написанні рефератів, курсових робіт, сценаріїв тощо.

    Бібліотека отримує періодичні видання: «Вінниччину», «Свободу слова», «Подільський край», «Молодіжну газету Вінниччини», «Сільський вісник», «33й канал», «Саквояж історій», «Страна полезных советов», «Дом в саду», більша частина яких виписана за власний рахунок бібліотекаря.

     Велику колекцію дорогих журналів таких як «Караван історій», «Единственная», «Вона», «Отдохни», «Натали», «Женский журнал» та ін. подарували нам  Мельник Рена та Бояринова Світлана, за що ми їм дуже вдячні.

   Історію села збираємо по піщинкам. У бібліотеці створено альбом «Земля, що плекає таланти», де зібрано матеріали з нашої минувшини.

    Працює центр місцевої інформації.

    До послуг користувачів пропонуємо довідково- інформаційну літературу.

      У вікторині «Чому не потрібно курити, вживати алкогольні напої та наркотики?» активну участь прийняли Богдан Сімачинський, Альона Даніліна, Ліля Оліянчук, Ростислав Франков. Олександра Бартащук, Максим Лебенко.

         Відвідувачам були представлені тематичні полички: «СНІД- ворог непомітний, але небезпечний», «Заради здоров’я,  заради життя», «Ліс- легені планети», «Звитяга солдатська у пам’яті юних» та ін.

       Присутні ознайомилися з бібліографічним оглядом літератури до Дня народження нашого земляка Михайла Михайловича Коцюбинського.

       На згадку про екскурсію школярі у подарунок отримали буклети сільської бібліотеки.

  


16 січня 2012

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
Сільська книгозбірня була заснована у 1949 році.Першим бібліотекарем був Михайло Михайлович Яцков. На сьогоднішний день її фонд складає 11518 примірників.

23 березня 2011

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
Червоне (Грабівці) в історичних документах  уперше згадується у 1599 році.

2 березня 2011


1


  Закрити  
  Закрити