Форум Старого Угриньового

Теми для публікацій та розмов


Бандерія
12 червня 2010 (адм.)

ОГОЛОШЕННЯ!
12 червня 2010 (адм.)

Новини
24 лютого 2010 (журн.)

Політика і влада
12 січня 2010 (доп.)

Угриновія
20 грудня 2009 t.fedoriw (краєзнавець)

Дивитись всі теми села

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Ip: 188.130.213.3 Тема: ОГОЛОШЕННЯ!


  Угринови готуються до ювілейного Свята Села і «фестин».

 Одним із добрих починань, яке завдяки своїй органічності вже стало доброю традицією є проведення земляками Степана Бандери, в день Святих Петра і Павла, започаткованого 20 років тому (1990р.) щорічного Свята Села, яке з 2002р. поєднується з міжрегіональними «Угринівськими Фестинами» (зустрічами представників семи одноіменних сіл чотирьох областей Західної України, в т.ч. трьох районів нашої області).
 Активно готуються до ювілейних урочистостей і цього року. Проведено значну роботу з благоустрою території Старого і Середньогог Угриновів, проводиться поточний ремонт приміщення котельні Народного Дому Старого Угринова, системи опалення Народного Дому Середнього Угринова, найближчими днями силами райавтодору розпочнеться ямковий ремонт центральної сільської дороги, впорядковуються авто зупинки, Облводгосп завершує укріплення пошкоджених паводками берегів р. Бережниці, поповнюються новими матеріалами й готуються нові тематичні виставки працівниками Історико-меморіального музею Степана Бандери та Угринівського музею імені родини Марчаків, прийнято рішення сільської ради про відкриття в цьому році першої групи дитячого садка в Старому Угринові, завдяки сприянню відділу освіти Калуської РДА, місцевих підприємців днями заплановано розпочати реконструкцію відповідних приміщень…
 Програма святкувань обіцяє бути особливо захоплюючою і різноманітною:
11 липня
Святкова Служба Божа; відкриття оновлених та доповнених матеріалами із сіл –побратимів виставок Угринівського музею імені родини Марчаків; концертна програма за участю колективів села Петранка (колишній Угринів-Слобода) Рожнятівського району та представників с. Угринів Волинської області в Народному Домі Середнього Угринова.
12 липня
Святкова Служба Божа в церкві В»їзду Господа в Єрусалим; Молебень до Матері Божої, освячені статуї Ісуса Христа у капличці Святих Петра і Павла; відкриття тематичної виставки «Бандерія – край патріотів» в історико-меморіальному музеї С.Бандери; товариський футбольний матч: Середній Угринів-Старий Угринів; Святкова концертна програма…
  Довідка: до складу Середньоугринівської сільської ради входять два села- Старий Угринів і Середній Угринів, постійне населення яких складає майже дві тисячі чоловік. Мала батьківщина Провідника ОУН С.Бандери розташована за 10 км від райцентру, м. Калуша, на південному заході території району, на околиці «Чорного Лісу», якраз на межі перед гір»я та власне гірської місцевості. Жителі сіл зайняті в основному в особистих селянських господарствах, більшість працездатного населення періодично виїжджає на сезонні роботи як в інші області України, так і починаючи з 90-их рр. ХХ ст. у інші держави. Однак, куди б доля не закинула угринівців у пошуках заробітків, вони завжди намагались повернутись додому «петрувати». Саме тому, колишній, нині вже покійний сільський голова Богдан Іванюк, у 1990р., коли вперше ініціював святкування Дня села обрав для цього 12 липня. 


12 червня 2010


1


  Закрити  
  Закрити