Вопросы-ответы Интервью Все записи

... 45 ...

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
http://nsku.ck.ua/im... rel='lightbox[15]' title='БОЙКО Надія Іванівна' target='_blank' style='margin: 0px; padding: 0px; outline: none; color: rgb(107, 175, 32);'>БОЙКО Надія Іванівнаhttp://nsku.ck.ua/pl... width='220' height='276' style='margin: 0px 10px 0px 0px; padding: 0px; border: none; float: left;'>БОЙКО Надія Іванівна

Народилася 16 жовтня 1956 року в місті Інгулець Херсонської області. Закінчила історико-педагогічний факультет Київського національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова. Працювала учителем у школах селища Кельменці Чернівецької області, міст Ватутіне і Черкаси, викладачем Черкаського кооперативного економікоправового коледжу. З 2002 р. після захисту дисертації кандидата історичних наук працює доцентом кафедри історії та етнології України Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Важливе місце в наукових дослідженнях Н. І. Бойко посідає вивчення життя і діяльності фундатора українського краєзнавства, уродженця Черкащини М. О. Максимовича. Вона – автор монографії ,,Михайло Максимович – навіки з рідним краєм”, статей ,,Генеалогія Максимовичів Тимківських у контексті становлення сучасного максимовичезнавства”, ,,Скромний слуга науки: штрихи до біографічного портрета М. Максимовича (1841 – 1850)”, ,,Історіографічні аспекти історичної концепції Михайла Максимовича”, ,,Михайло Максимович – фундатор української етнографії”, ,,Історикофілологічна спадщина М. Максимовича як важливий чинник духовного відродження українського народу”.

2 апреля 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

http://novadoba.com.... style='margin: 0px; padding: 0px; color: rgb(30, 30, 30); text-decoration: none;'>Серед кандидатів у Президенти – двоє черкащан



http://novadoba.com.... alt='Серед кандидатів у Президенти – двоє черкащан' title='Серед кандидатів у Президенти – двоє черкащан' style='margin: 10px 15px 10px 0px; padding: 0px; border: 3px solid rgb(206, 206, 206); width: 300px; float: left;'>Обоє народилися на Звенигородщині. Перший з них – екс-міністр оборони Анатолій Гриценко, уродженець Багачівки. Інший кандидат – зі Скаливатки. Села поблизу Ватутіного. Його кар’єва теж пов’язана з військовою справою. Це Микола Маломуж, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України.

2 апреля 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
ГРИЦЕНКО ЙДЕ В ПРЕЗИДЕНТИ!

Документи до ЦВК щойно здав. До Вашої уваги передвиборна програма.



http://grytsenko.com... style='color: rgb(0, 79, 174);'>ПЕРЕДВИБОРНА ПРОГРАМА
кандидата на пост Президента України
ГРИЦЕНКА АНАТОЛІЯ СТЕПАНОВИЧА

МИ МАЄМО РОЗПРАВИТИ КРИЛА!

На посту Президента виконуватиму програму нашої партії «Громадянська позиція».

Але будемо відвертими, людям зараз не програми потрібні. Хтось ті розлогі тексти після виборів згадував? Звітував?

Людям зараз інше потрібно – впевненість, що після виборів їхнє життя стане безпечним і кращим. Що їх знову не обдурять. Що про людей не забудуть до наступних виборів. Що дане на виборах слово – Президент триматиме, а обіцяне – виконає. От це головне, а не програми з солодкими популістськими гаслами.

Я – офіцер і завжди тримаю слово. Завжди говорю правду, навіть якщо вона гірка і не всі її хочуть чути. Офіцер природно турбується про людей і захищає їх від несправедливості.

Для офіцера відповідальність, честь і гідність – не пусті слова. В них глибинний смисл і життєва цінність. Ніколи не розмінював честь – на посади, не вимірював гідність – сумою грошей.

Так мене вчили батьки, вчителі й командири, так само виховуємо наших дітей – двох синів і двох доньок.

Вважаю за честь той факт, що тисячі людей, цивільних і військових, дзвонять і пишуть, звертаються за підтримкою і порадою постійно. А з початком російської агресії – так особливо, практично цілодобово.

Чому звертаються до мене, хоч зараз не маю ні посад, ні повноважень? Довіряють, бо людей не зраджував ніколи. А ще – тому що справжній, відкритий і доступний, за охоронцями й піарниками від людей не ховаюся.

Маю гідну освіту, отриману в Україні й закордоном. Лекції в Гарварді читав. Кандидатську дисертацію писав сам, не купував.

Маю досвід роботи з громадським сектором – свого часу Центр Разумкова під моїм керівництвом став найпотужнішим аналітичним центром у Центральній і Східній Європі.

На переговорах з главами інших держав перекладачі мені не потрібні, сам вільно володію англійською.

Не потрібні шпаргалки і суфлери, сферу відповідальності Президента знаю добре й готовий діяти з першого дня, рішуче й ефективно.

Моїх кумів Ви не знали й не знатимете – на посади призначаю виключно за моральними і професійними ознаками. І не за партійними квотами, це точно!

Мені не потрібні державні резиденції – жодного дня в них не жив, будучи міністром і депутатом.

Економіку можна підняти з руїн і досить швидко. Знаю, як це зробити.

Не можна півдня робити реформи – і потім півдня красти. Мені легко проводити люстрацію й долати корупцію – сам по життю хабарів не брав і не давав. Ніколи!

За спиною не маю олігархів, тому мені легко зруйнувати їхні монополії і створити рівні для всіх підприємців умови ведення бізнесу.

Незалежний суд, захищена власність, доступні кредити і стимулюючі податки – в цьому запорука успіху бізнесу і росту його капіталізації, а не в корупційних тендерах, непрозорій приватизації і бюджетних «схемах».

Мені не потрібні підлабузники і творці «схем» – потрібні професійні й моральні люди, здатні мати власну думку, але спільну мету.

Відокремити бізнес від влади, змусити чиновників жити на зарплату легко – бо сам не маю ні бізнесу, ні офшорних компаній, ні зарубіжних рахунків.

Країну можна захистити від ворога, навіть якщо в нього армія сильніша.

Можете бути впевненими: під моїм керівництвом Україна би Крим не втратила, свою зброю ворогу – не здала!

Як Верховний головнокомандувач, сам здатен визначити завдання військовим командирам – вони їх виконували беззаперечно, коли був міністром, і виконають зараз!

На пост міністра оборони полковником прийшов – полковником і пішов, без жодних орденів і почесних звань. Для мене головне – боєздатність армії і захист людей.

Від нинішньої влади в мене теж, як і у Вас, часом закипає на душі й стискаються кулаки.

Україні потрібен Президент, який робить щасливими й заможними не кілька знайомих родин, а мільйони незнайомих співгромадян.

Україні потрібен Президент, який не вимагає «роби, як я сказав», а власним прикладом показує «роби, як я».

Україні потрібен Президент, для якого суспільні й національні інтереси будуть завжди вищими його власних, партійних, чи бізнесово-кланових інтересів.

Обіцяю Вам, що після обрання на пост Президента:

Організую і забезпечу надійну оборону країни від агресора.

Зорієнтую силові структури на захист народу і країни, а не влади від народу.

Проведу люстрацію чиновників, насамперед суддів і правоохоронців.

Очищу державу від корупції, змушу чиновника дотримуватися Закону.

Створю сприятливі умови для бізнесу, але влада більше не прислужуватиме олігархам.

Працюватиму чесно, відповідально і прозоро – з першого ж дня.

Зберу команду професіоналів, яка працюватиме не на рейтинг – на результат.

Поверну владі людяність, зроблю владу відкритою для громадськості. Номер телефону не змінюю 14 років, з моменту придбання першої мобілки. Розмістив його в Інтернеті, ще коли був міністром: 067-4418756.

Для великих звершень маємо відродити довіру: між людьми, між Сходом і Заходом, між суспільством і владою.

Довіра до влади базується на моральності, відповідальності й професійності Президента. Бо саме Президент задає тон, вектор і рівень вимог до усієї державної машини.

Впевнений, що саме з України піде відродження духовності у всьому світі. Нам лише треба повірити в себе, у свій народ, у свою країну.

Ми маємо розправити крила!

30 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

Мешканці нашого міста надали допомогу підшефному катеру морської охорони “Ватутінець”

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent; float: left;'>На адресу виконавчого комітету Ватутінської міської ради від Асоціації міст України надійшло звернення про фінансову та матеріальну підтримку підшефних екіпажів суден і військових частин військово-морських сил України. Фінансова допомога потрібна українським морякам для закупки продуктів харчування, питної води, предметів першої необхідності.

Виконавча дирекція Асоціації міст України переконана, що завдяки допомозі територіальних громад усіх куточків нашої країни військові моряки відчують дух та підтримку єдиної неподільної України, - йдеться у зверненні.

В порту міста Балаклава АР Крим базувався катер морської охорони «Ватутінець», з яким наше місто підтримує дружні стосунки. У зв’язку з відомими подіями в АР Крим, катер спішно покинув місце свого розташування і вирушив у порт міста Одеси.

Для підтримки екіпажу корабля в нашому місті було оголошено збір коштів. Вдячний всім, хто відгукнувся на прохання, не залишився осторонь проблем екіпажу «Ватутінець», хто вніс свою частку в їх матеріальну підтримку: населенню міста, депутатам Ватутінської міської ради, працівникам виконавчого комітету міської ради, міської лікарні, центру надання первинної медико-санітарної допомоги, комунальним підприємствам, ДНЗ «Ватутінське ПТУ-2», закладів освіти, міської лікарні, казначейської служби, фінансового управління, Пенсійного фонду, відділу держземагенства, управлінню праці та соціального захисту населення, ТОВ «Майстер», директору СФГ «Світлана» Міняйлу В.В., директору ПАТ Ватутінський хлібокомбінат» Сосюрі В.Ф., директору ПП «Імпульс» Горобцю В.М., директору ПАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів» Літвіну Д.В.. Всього було зібрано 14 729 грн.

20 березня зібрані продукти харчування та придбану електротехніку: ноутбук, телевізор, мікрохвильова піч (ці речі під час телефонної розмови командир катера Володимир Яковлев просив привезти для облаштування побуту та інформаційного забезпечення), було доставлено в порт міста Одеси автомобілем підприємця Школьного С.М..

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent;'>

Адресну допомогу та кошти в сумі 9 200 грн було вручено помічнику командира катера Артему Дмитрашу та членам екіпажу, які висловили слова щирої вдячності за підтримку всім мешканцям нашого міста.

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent;'>

На знак вдячності та дружніх відносин на борт катера екіпаж наніс герб міста Ватутіне.

28 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

Жителі міста Ватутіне надали допомогу катеру морської охорони «Ватутінець»

http://provce.ck.ua/... rel='lightbox[93769]' style='color: rgb(9, 9, 147); text-decoration: inherit;'>1http://provce.ck.ua/... width='240' style='border: 0px; display: inline; float: left; margin-right: 24px; margin-top: 4px; margin-bottom: 12px;'>

Відгукнувшись на звернення Асоціації міст України про фінансову та матеріальну підтримку підшефних екіпажів суден і військових частин військово-морських сил України, в місті Ватутіне була організована кампанія зі збору коштів для підтримки катера морської охорони «Ватутінець», з яким мешканці міста вже давно підтримують дружні стосунки.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Катер базувався в місті Балаклава АР Крим, але в зв’язку з відомими подіями спішно покинув місце свого розташування і вирушив у порт міста Одеси.

До збору коштів долучились колективи підприємств, установ, організацій міста, депутати міської ради, приватні підприємці та небайдужі мешканці міста, які своєю посильною фінансовою допомогою підтримали членів екіпажу та виразили підтримку єдиної неподільної України.

http://provce.ck.ua/... rel='lightbox[93769]' style='color: rgb(9, 9, 147); text-decoration: inherit;'>2http://provce.ck.ua/... width='240' style='border: 0px; display: inline; float: left; margin-right: 24px; margin-top: 4px; margin-bottom: 12px;'>

У короткі терміни були зібрані продукти харчування та кошти в сумі 14 729 грн. Для екіпажу, за їх попереднім замовленням, було придбано телевізор, мікрохвильову піч та ноутбук, які перший заступник міського голови Олександр Заборовець 20 березня доставив за призначенням. Під час зустрічі техніку, продукти харчування та залишок коштів у сумі 9 200 грн. були передані помічнику командира катера морської охорони «Ватутінець» Артему Дмитрашу та членам екіпажу, які висловили слова щирої вдячності за підтримку всім мешканцям міста.

На знак вдячності та дружніх відносин на борт катера екіпаж наніс герб міста Ватутіне.

28 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

Новітні інформаційні технології – в маси


http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent; float: left;'>21 березня в міській бібліотеці для дорослих відбулася презентація проекту «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до мережі Інтернет» програми «Бібліоміст».

Бібліотека - це колективна пам'ять людства, важливим завданням якої є збереження і надання користувачам інформації з будь-яких питань.  В минулі роки це книжка. Але бібліотека змінюється разом із суспільством в цілому та користувачами зокрема.

Наш час такий складний, вимогливий і мінливий. І наше суспільство характеризується стрімким прогрессом інформаційних технологій та телекомунікацій.

Тож, розуміючи те, що Інтернет у бібліотеці – вікно у світ інформації, у листопаді 2010 року колектив Ватутінської бібліотеки для дорослих прийняв рішення взяти участь у конкурсі програми «Бібліоміст», що була запроваджена Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів «Айрекс» в рамках партнерства з фундацією Білла та Мелінди Гейтс, Агентства США з міжнародного розвитку, Міністерства культури  України та Українською бібліотечною асоціацією.

Метою проекту «Бібліоміст» є оснащення комп’ютерною технікою  публічних бібліотек України для організації на їх базі нової бібліотечної послуги вільного доступу до Інтернету та інтеграція обладнання в роботу бібліотеки.

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent;'>

Під цю програму Україні було надано грант на суму 25 мільйонів доларів США для ефективнішого задоволення потреб місцевих громад завдяки навчанню та використанню сучасних технологій для  доступу до інформації.  Для сприяння досягненню цілей програми, корпорація Microsoft безкоштовно передала публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 4,4 мільйонів доларів США.

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent;'>

Працівники Ватутінської міської бібліотеки для дорослих, розробивши проект в який було включено ряд заходів в співпраці з державними та громадськими організаціями міста,  стали переможцем четвертого раунду конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг за допомогою вільного доступу до Інтернету» програми «Бібліоміст» та отримали гранд.

Бібліотека отримала 3 комп’ютери, 3 комплекти навушників та веб-камер, ліцензійне програмне забезпечення, 1 комплект периферійного обладнання (принтер/сканер, WI-FI маршрутизатор.

«Віднині ми маємо змогу ще тісніше долучитися до інформаційних технологій, створити найбільш сприятливі можливості для користувачів. А наші користувачі – це, насамперед, ті, кому сьогодні і завтра торувати дорогу в майбутнє, хто прагне до нового, кому повинні бути відкриті двері в нове і прогресивне!» - зазначила у своєму виступі завідувач бібліотекою для дорослих Таїсія Лисянченко.

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent;'>

Відтепер мешканці міста зможуть в міській  бібліотеці для дорослих безкоштовно користуватися послугами Інтернету: пройти курси комп’ютерної грамотності, надсилати і отримувати електронну пошту, слухати музику, дивитись фільми, обмінюватись фотографіями, спілкуватися у програмі «Скайп», скористатися веб - ресурсами для пошуку роботи чи потрібних   інших послуг, доступу до інформації органів влади і соціальних служб та інше.

Зі значною подією для громади міста колектив бібліотеки привітали перший заступник міського голови Олександр Заборовець та начальник відділу культури і туризму Наталія Геращенко, які також перерізали символічну стрічку та дали старт роботі проекту у місті.

Першими випробувати комп’ютерну техніку змогли  учні спеціалізованої школи №1, які також були присутні на відкритті.

За інформацією міської бібліотеки для дорослих

24 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
Церемонія відкриття пункту надання безкоштовного доступу до мережі Інтернет у бібліотеці Ватутінського ПК відбулася у п'ятницю, 21 березня. До послуг користувачів 3 комп'ютери

23 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
ВАТУТІНСЬКЕ ВІЧЕ... І ПОЕЗІЯ...
Відбулося чергове Ватутінське Віче на площі м. Ватутіне біля  ПК. І ще один захід - презентація поетичної збірки Галини Рябисько із Скаливатки у великому залі ПК. Все ніби-то було б і нічого, якби останній захід розвели у часі. Знаючи, що Віче систематично відбувається щонеділі о 15.00, керманичі від культури і останній захід призначили на цей же час, чим викликали незадоволення в і так до краю 'наелектризованого' люду. Складається враження, що це зроблено спеціально. Наприклад, я хотів побувати на обох заходах... До речі, обоє дійств були малочисельними. Не приваблює моїх краян - ні політика, ні поезія...

23 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
Бібліошоу «Серце України – Черкаський край»
  • Це край, де я родилась і живу,
  •  Де все для мене рідне — не байдуже,
  •  Де зірка з неба впала у траву,
  •  Щоб ти мене побачив милий друже.
  •  Це край моєї втіхи і сльози,
  •  І срібним словом, срібними піснями
  •  Тулюся до вкраїнської краси,
  •  Бо це взяла від батька і від мами

18 березня у Ватутінській ЗОШ № 2 відбулася  літературно-мистецька подорож присвячена  60-річчю утворення Черкаської області «Серце України – Черкаський край».

http://vatmvo.at.ua/... class='ulightbox' target='_blank' title='Натисніть для перегляду в повному розмірі...' style='color: rgb(0, 91, 127);'>http://vatmvo.at.ua/... align='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px;'>

            У читальному залі бібліотеки зібрались учні 7-х , 10-11 класів та гості – вчителі української мови та літератури загальноосвітніх шкіл, бібліотекарі міських та шкільних бібліотек, працівники методичного кабінету відділу освіти, редактор міської громадської газети «Місто робітниче».

            Захід  почався з презентації - візитки Черкащини.  Учитель української мови та літератури Кущенко Таміла  Василівна та бібліотекар школи Лячинська Раїса Олександрівна разом із учнями 10 класу гостинно запросили присутніх здійснити віртуальну подорож у літературно-мистецькі  куточки нашої області за маршрутом: с. Моринці - м. Умань - м. Звенигородка -  м. Городище - м. Кам’янка - м. Корсунь-Шевченківський - м. Чорнобай - м. Золотоноша -  м. Черкаси, під час якої присутні знайомилися із творчістю видатних людей, що народилися, жили, працювали та залишили відбиток свої  творінь нащадкам. Щоб осягнути творчість видатних черкащан, серед яких Тодось Осьмачка, С. Скляренко, І. Нечуй-Левицький, С. Гулак-Артемовський, А. Кримський,  В. Симоненко, Д.Нарбут, В. Скляренко, одного уроку замало.

http://vatmvo.at.ua/... class='ulightbox' target='_blank' title='Натисніть для перегляду в повному розмірі...' style='color: rgb(0, 91, 127);'>http://vatmvo.at.ua/... align='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px;'>

http://vatmvo.at.ua/... class='ulightbox' target='_blank' title='Натисніть для перегляду в повному розмірі...' style='color: rgb(0, 91, 127);'>http://vatmvo.at.ua/... align='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px;'>

            Одну за одною гортали учні сторінки презентації, представляючи знаменитих майстрів музики, драматургії, літератури, пов’язаних з Черкащиною.

            Затамувавши подих гості слухали  музичні твори у виконанні учнів 10 класу Половинко А. та Черевко Н. під акомпанемент учителя  початкових класів Алєксєєва Володимира Євгенійовича.

http://vatmvo.at.ua/... class='ulightbox' target='_blank' title='Натисніть для перегляду в повному розмірі...' style='color: rgb(0, 91, 127);'>http://vatmvo.at.ua/... align='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px;'>

            Не залишилося без уваги й наше рідне місто Ватутіне. Про його літературне життя розповів член Національної спілки журналістів України Валерій Михайлович Бурій, який особисто спілкується з багатьма відомими людьми нашого краю – Василем Дергачем, Яковом Івашкевичем, Михайлом Іванченком, Миколою Гірником, Олегом Орловським.

http://vatmvo.at.ua/... align='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px;'>

            Свої нові вірші  прочитала учениця  7-Б класу Вікторія Плахотнюк,  автор збірки «Мандрівка хвилями чудес»,  яка не по дитячому переймається долею нашої країни.

http://vatmvo.at.ua/... class='ulightbox' target='_blank' title='Натисніть для перегляду в повному розмірі...' style='color: rgb(0, 91, 127);'>http://vatmvo.at.ua/... align='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px;'>

            З теплими словами  звернулася до присутніх Заслужений учитель України Раїса Миколаївна Бойко, яка наголосила на важливості таких уроків, подякувала організаторам та учасникам дійства за тематичне наповнення і творче оздоблення заходу.

http://vatmvo.at.ua/... class='ulightbox' target='_blank' title='Натисніть для перегляду в повному розмірі...' style='color: rgb(0, 91, 127);'>http://vatmvo.at.ua/... align='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px;'>

            Завершилася віртуальна подорож словами М. Скловськогоу виконанні бібліотекаря школи Раїси Олександрівни Лячинської.

«А в нас є сад, і є калина

І солов’їна мова є,

Була і буде Україна

   Допоки в небі сонце є…»

http://vatmvo.at.ua/... class='ulightbox' target='_blank' title='Натисніть для перегляду в повному розмірі...' style='color: rgb(0, 91, 127);'>http://vatmvo.at.ua/... align='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px;'>


22 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
Дорога до Храму Василя Дергача

       http://vatschool6.pp... alt='' align='right'>  Патріот… У такому невеликому слові вміщується глибокий зміст. Патріот – людина, що всім серцем і всією душею любить Батьківщину, рідну мову і нізащо не зрадить їх.

         Живе така людина і в нашому місті. Це поет, прозаїк, публіцист, знаний не лише в Україні, а й далеко за її межами – Дергачов Василь Олексійович (Василь Дергач). Людина не простої долі, він завжди був безмежно відданий своєму народові і своїй землі, ніколи не забував, чий хліб він їсть і де його коріння. Глибоким патріотизмом пронизані його вірші та прозові твори. Його творчість настільки багатогранна, що за нею можна вивчати історію України, яка так довго замовчувалась, перекручувалась на догоду поневолювачам.

         В рамках проекту «Мій ідеал громадянина-патріота» в нашій школі відбулася зустріч учнів 10-го та 8-Б класу з нашим славним земляком – Василем Дергачем. Захід був присвячений Дню української писемності, а також вшануванню пам’яті жертв політичних репресій.

Його батько був репресований у 1938 році, і Василь Олексійович на собі відчув, що означає бути сином «ворога народу». Скільки поневірянь довелося пережити його матері з чотирма малими дітьми. Всі болі і переживання вилилися в поетичні рядки, а згодом і в романи. Всього автор видав 23 книги.

Затамувавши подих ми слухали Василя Олексійовича – слухали його «біографію у віршах».

Василь дергач – дипломант Всеукраїнського конкурсу імені                  В. Підмогильного, лауреат премії імені М. Чабанівського за прозові твори, лауреат Міжнародної премії Українського Вільного Університету.

У 2007 році за вагомий внесок у відродження духовності та особисті досягнення в літературній творчості Національною Спілкою письменників нагороджений медаллю «Почесна відзнака».

Василь Олексійович двадцять чотири роки керував літературним об’єднанням «Звенигора», очолював Ватутінську літературну студію «Джерело», зараз є головним редактором літературно-історичного альманаху «Надвисся». Як поет і публіцист продовжує активно виступати з творами в газетній періодиці, зустрічається з молоддю міста.


О. М. Бондаренко, педагог-організатор Ватутінської ЗОШ №6

 

21 марта 2014


... 45 ...


  Закрыть  
  Закрыть