Вопросы-ответы Интервью Все записи

... 43 ...

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
Вогнеборці ліквідували пожежу в дачному будинку у місті Ватутіне 

Повідомлення про виникнення загоряння надійшло за номером '101' 27 лютого о 04:00. На час прибуття рятувальників вогонь повністю охопив будинок. Завдяки оперативним та злагодженим діям рятувальників, о 09:25 пожежу локалізували, о 09:40 – ліквідували. Вогонь знищив покрівлю та перекриття будівлі по всій площі, а також пошкодив домашні речі.

1 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

С Т А Т У Т

територіальної громади міста Ватутіне

1. Територіальна громада м. Ватутіне.

1.1 Територіальна громада м. Ватутіне є основним носієм функцій і повноважень місцевого самоврядування, які здійснюються нею як безпосередньо, так і через утворені нею органи місцевого самоврядування.

1.2 Територіальна громада м. Ватутіне складається з громадян України, які постійно проживають в межах міста.

1.3 Територіальна громада м. Ватутіне відповідно до ст.143 Конституції України та Закону України 'Про місцеве самоврядування в Україні' безпосередньо, або через утворені нею органи місцевого самоврядування управляє майном, що є в комунальній власності, затверджує програми соціально-економічного та культурного розвитку і контролює їх виконання; затверджує бюджет і контролює його виконання; встановлює місцеві податки і збори відповідно до закону; забезпечує проведення місцевих референдумів та реалізацію їх результатів; утворює, реорганізовує та ліквідує комунальні підприємства, установи, організації, а також здійснює контроль за їх діяльністю; вирішує інші питання місцевого значення, віднесені законом до компетенції територіальної громади та її органів.

2. Територіальна основа місцевого самоврядування.

 

2.1 Місто Ватутіне є самостійною адміністративно-територіальною одиницею у складі Черкаської області.

2.2 Територія міста Ватутіне як адміністративно-територіальної одиниці визначається відповідними актами Верховної Ради України.

3. Система органів місцевого самоврядування територіальної громади міста Ватутіне.

3.1 Представницьким органом місцевого самоврядування міста Ватутіне є міська рада.

3.2 Виконавчим органом Ватутінської міської ради є її виконавчий комітет, склад якого визначається рішенням міської ради.

3.3 Ватутінська міська рада, її виконавчий комітет здійснюють повноваження передбачені статтями 21-41 Закону України 'Про місцеве самоврядування в Україні'.

3.4 Головною посадовою особою територіальної громади м. Ватутіне є міський голова, який здійснює свої повноваження відповідно до ст..42 Закону України 'Про місцеве самоврядування в Україні'.

3.5 Діяльність міської ради та її виконавчого комітету визначається Законом України 'Про місцеве самоврядування в Україні' та Регламентом роботи ради, який затверджується рішенням сесії міської ради.

3.6 Ватутінська міська рада та її виконавчий комітет знаходяться за адресою м. Ватутіне, вул. Дружби, 8.

4. Органи самоорганізації населення.

4.1 Відповідно до ст. 140 Конституції України та ст. 14 Закону України 'Про місцеве самоврядування в Україні', Закону України 'Про органи самоорганізації населення' на території громади м. Ватутіне можуть утворюватись та діяти органи самоорганізації населення (будинкові, вуличкові, квартальні та інші).

4.2 Територія, у межах якої діє орган самоорганізації населення, закріплюється рішенням міської ради і має відповідати території проживання жителів м. Ватутіне, які утворили цей орган.

4.3 Органам самоорганізації населення відповідно до ст. 15 Закону України 'Про органи самоорганізації населення' можуть делегуватися повноваження виконавчих органів міської ради та передаватись матеріально-технічні і фінансові ресурси.

4.4 Виконавчий комітет здійснює облік органів самоорганізації населення та сприяє їх діяльності.

4.5 Органи самоорганізації населення мають право поповнювати свої фінансові ресурси за рахунок добровільних внесків і пожертвувань юридичних і фізичних осіб.

4.6 Направляючою і координуючою ланкою, що об’єднує інші органи самоорганізації населення є рада громадської самоорганізації населення міста.

4.7 Персональний склад членів органу самоорганізації населення обирається на загальних зборах жителів за місцем проживання відповідно до ст. 10 Закону України 'Про органи самоорганізації населення' на строк повноважень міської ради.

Повноваження органів самоорганізації населення міста.

Органи самоорганізації населення наділяються правом:

- вносити пропозиції на розгляд виконавчого комітету міської ради;

- вносити пропозиції до проектів програм соціально-економічного і культурного розвитку міста;

- вносити пропозиції при формуванні бюджету міста;

- здійснювати контроль за належною експлуатацією та організацією обслуговування населення підприємствами житлово-комунального господарства, торгівлі, побутового обслуговування, транспорту, зв’язку;

- здійснювати контроль за технічним станом, використанням і утриманням об’єктів соціальної сфери, будинків і споруд усіх форм власності;

- вносити пропозиції щодо розміщення та встановлення режиму роботи підприємств та організацій, що здійснюють побутове та торгове обслуговування населення;

- брати участь в роботі комісій з питань приймання в експлуатацію новозбудованих і капітально відремонтованих об’єктів культурно-побутового та соціального призначення, а також житла;

- надавати допомогу виконкому в організації обліку дітей дошкільного і шкільного віку, контролю за виконанням вимог щодо навчання дітей віком до 15 років; у вирішенні у встановленому розпорядку питань опіки і піклування щодо неповнолітніх, які залишились без піклування батьків, захисту їх прав, надання матеріальної та іншої допомоги; здійснювати громадський контроль за захистом інтересів дітей у неблагополучних сім’ях;

- сприяти закладам охорони здоров’я у здійсненні профілактичних, гігієнічних, санітарно-епідемічних заходів та організації надання медичної допомоги населенню;

- надавати допомогу закладам культури, фізкультури і спорту у здійсненні культурно-освітньої та виховної роботи серед населення;

- вносити пропозиції виконавчому комітету міської ради щодо надання допомоги інвалідам, ветеранам війни і праці, учасникам бойових дій, малозабезпеченим громадянам, багатодітним сім’ям, одиноким громадянам похилого віку, сім’ям, які зазнали стихійного лиха, втратили годувальника, дітям, які залишились без піклування батьків, а також особам, які потребують соціальної допомоги;

- здійснювати інші повноваження, делеговані міською радою.

5. Форми здійснення місцевого самоврядування територіальною громадою.

5.1 Територіальна громада та її окремі члени беруть безпосередню участь у здійсненні місцевого самоврядування у м. Ватутіне у таких формах:

- місцевих виборах,

- місцевих референдумах,

- загальних зборах громадян за місцем їх проживання,

- місцевих ініціатив,

- громадських слухань,

- інших незаборонених законодавством формах.

5.2 Вибори депутатів міської ради, місцеві референдуми проводяться в порядку, визначеному діючим законодавством України.

6. Загальні збори громадян за місцем їх проживання.

6.1 Загальні збори громадян за місцем проживання є формою їх безпосередньої участі у вирішенні питань місцевого значення і їх рішення враховуються органами місцевого самоврядування в своїй роботі;

6.2 Загальні збори територіальної громади м. Ватутіне скликаються з метою:

- обговорення питань загальноміського значення;

- обговорення питань, віднесених до відання міських органів місцевого самоврядування, які мають значення для територіальної громади, та подання пропозицій з цих питань;

- заслуховування повідомлень та звітів про роботу органів і посадових осіб місцевого самоврядування;

- прийняття рішень про участь жителів міста в роботах по благоустрою, збереженню житлового фонду, пам’ятників історії і культури, наданню допомоги соціально незахищеним членам громади;

- створення органів самоорганізації населення;

- обговорення питань формування і виконання бюджету міста.

6.3 Загальні збори громадян міста скликаються за рішенням ради територіальної громади.

6.4 Рада територіальної громади міста формується з представників органів самоорганізації населення, депутатів міської ради, представників міських осередки політичних партій, громадських організацій за їх поданням. Склад ради територіальної громади міста затверджується на сесії міської ради. очолює раду територіальної громади міста голова, який обирається простою більшістю голосів з їх членів.

6.5 У роботі загальних зборів територіальної громади можуть брати участь жителів міста, які мають право голосу на місцевих виборах та проживають на території міста, народні депутати України, депутати обласної ради, депутати міської ради, посадові особи органів місцевого самоврядування.

6.6 Пропозиції про скликання загальних зборів приймаються радою територіальної громади від міського голови, депутатів міської ради, посадових осіб органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян.

6.7 На загальних зборах громадян головує особа, визначена радою територіальної громади. Для ведення протоколу загальних зборів обирається секретар зборів. Порядок денний загальних зборів затверджується зборами за пропозицією головуючого. Міська рада та її виконавчий комітет сприяють в підготовці і проведенні загальних зборів.

6.8 Загальні збори територіальної громади приймають рішення з розглянутих питань. Рішення приймаються більшістю голосів від кількості присутніх громадян та підписуються головою і секретарем зборів.

6.9 Рішення загальних зборів громадян за місцем їх проживання в обов’язковому порядку розглядаються міським головою, міською радою, виконавчими органами та органами самоорганізації населення за підвідомчістю.

7. Місцеві ініціативи.

7.1 Члени територіальної громади мають право ініціювати розгляд у міській раді в порядку місцевої ініціативи будь-якого питання, віднесеного до відання місцевого самоврядування.

7.2 Місцевою ініціативою є викладена в письмовій формі пропозиція про необхідність розгляду питання та прийняття органами або посадовими особами органів місцевого самоврядування рішення, вжиття певних заходів, прийняття громадсько значимої програми.

7.3 Місцева ініціатива може вноситись рішенням загальних зборів громадян за місцем проживання або органами самоорганізації населення, осередками політичних партій, громадських організацій, що діють на території міста при наявності підписних листів про підтримання ініціативи не менш як 50-ма громадянами, що мають право голосу на виборах депутатів міської ради.

7.4 Місцеві ініціативи, внесені до Ватутінської міської ради, в обов’язковому порядку розглядаються на відкритому засіданні ради за участю членів ініціативної групи з питань місцевої ініціативи.

8. Символіка територіальної громади.

8.1 Територіальна громада міста може мати власну символіку (герб, прапор тощо), яка відображає його історичні, культурні, соціально-економічні та інші місцеві особливості і традиції.

8.2 Зміст, опис та порядок використання символіки територіальної громади міста визначається міською радою згідно із законом.

9. Громадські слухання.

9.1 Територіальна громада м. Ватутіне має право проводити громадські слухання – зустрічатися з депутатами міської ради та посадовими особами органів місцевого самоврядування, під час яких члени територіальної громади можуть заслуховувати їх, порушувати питання та вносити пропозиції щодо питань місцевого значення, що належать до відання місцевого самоврядування.

9.2 Громадські слухання проводяться не рідше одного разу на рік і є відкритими.

9.3 Формування порядку денного громадських слухань, опрацьовування пропозицій щодо їх організації, визначення кола запрошених посадових осіб і фахівців, часу і місця проведення слухань, здійснення контролю за дотриманням умов порядку слухань, здійснення контролю за дотриманням умов порядку слухань, доведення до відома територіальної громади всебічної інформації стосовно громадських слухань здійснює рада територіальної громади міста.

9.4 Призначає громадські слухання за поданням ради територіальної громади її голова. В рішенні щодо призначення громадських слухань визначається склад посадових осіб, які братимуть у них участь, місце проведення.

9.5 Під час слухань члени територіальної громади мають право заслуховувати звіти і повідомлення посадових осіб, які беруть участь у слуханнях, ставити запитання та вносити пропозиції з питань місцевого значення чи діяльності органів та посадових осіб, висловлювати рекомендації.

9.6 Пропозиції, які вносяться за результатами громадських слухань, підлягають обов’язковому розгляду органами місцевого самоврядування.

10. Матеріально-фінансова основа те

28 Февраля 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій


http://www.deputat.c...>Ватутіне — місто обласного підпорядкування в Черкаській області, центр міськради, до якої входить також село Скаливатка. Розташоване за 12 км на південь від міста Звенигородка та за 86 км на південний захід від обласного центра — міста Черкаси. Населення — 18522 чоловік.

Місто має інтернет-сторінку http://vatutino2005.... style='text-decoration: none; color: rgb(99, 99, 99);'>vatutino2005.narod.ru,  а також сторінку на http://www.oblrada.c... target='_blank' style='text-decoration: none; color: rgb(99, 99, 99);'>сайті Черкаської облради

http://www.deputat.c...>Міський голова - ГОНЧАРЕНКО ВАСИЛЬ ОЛЕКСАНДРОВИЧ
Народився 24 лютого 1955 року  в селі Ганжалівка Лисянського району Черкаської області в сім’ї  колгоспників. З 1962 по 1972 рік навчався в Лисянській середній школі.
Трудова діяльність. З жовтня 1972 по травень 1973 року  працював водієм в Лисянському РО «Сільгосптехніка»
З травня 1973 по травень 1975 року проходив строкову службу в лавах Радянської армії в групі Радянських військ в Німеччині.
Після демобілізації поступив в Дніпропетровську спеціалізовану школу міліції, яку закінчив в 1977 році і був направлений для проходження служби в Ватутінське МВ УМВС в Черкаській області на посаду інспектора карного розшуку. В 1985 році був призначений начальником вищевказаного відділу. Звільнений 30 грудня 1998 року за вислугою років в зв’язку з виходом на пенсію. За час роботи заочно закінчив Київську академію внутрішніх справ.
В жовтні 2005 року призначений  на посаду заступника міського голови міста Ватутіне.
В березні 2006 року громадою міста  обраний на посаду міського голови. В жовтні 2010 року обраний на посаду міського голови міста Ватутіне повторно.
Член Партії Регіонів.
Від якої політичної сили обрано - від міської організації Партії Регіонів
Контактна інформація - (047-40) 6-21-21, 6-23-42 (приймальня)
Де і коли здійснює прийом - перший і третій понеділок місяця – кабінет міського голови

http://www.deputat.c...>Перший заступник міського голови – Заборовець Олександр Анатолійович, тел.: 6-23-32, особистий прийом: вівторок, 14:00 – 18:00.
Заступник міського голови – Лисюк Олександр Борисович, тел.: 6-13-62, особистий прийом: середа, 14.00 – 16.00.
Секретар міської ради – Ткаченко Володимир Іванович, тел.: 6-12-20, особистий прийом: середа, 10:00 – 13:00, 14:00 – 18:00.
Керуючий справами – Ляпун Зоя Миколаївна, тел.: 6-24-52, особистий прийом: вівторок, 14:00 – 18:00.
Кількість депутатів міської ради – 30.

http://www.deputat.c... style='text-decoration: none; color: rgb(99, 99, 99);'>ОФІЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ, НАДАНА РАДОЮ

 

Контактна інформація:
Поштова адреса:
 вул. Дружби,8, м. Ватутіне, Черкаська обл., 20250.
телефонний код по Черкаській області: 0-240.
телефонний код по Україні: 04740.
тел.: 6-23-42, ф.6-10-38.
e-mail: miskrada@ck.ukrtel.net

27 Февраля 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
1013 - 6 Бурій В. Ватутінці спілкувалися з Богданом Бенюком / В. Бурій // Місто робітниче (Ватутіне). - 2014. - 21 лют. - С. 4. - (Постаті).

21 Февраля 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

 На Черкащині знесли пам’ятник Леніну


У Ватутіному у ніч з 29 на 30 грудня невідомі знесли пам'ятник Леніну.

Матеріал з якого виконаний пам’ятник виявився міцним і суттєвих пошкоджень зваленого з постаменту 'Іллічу' не нанесено.

Підготував: Валерій БУРІЙ
Джерело: http://www.pres-cent... title='Перейти на сайт першоджерела' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; color: rgb(102, 102, 102);'>Прес-Центр

18 Февраля 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

В історії Черкащини був справжній... шахтарський страйк


Початок 1990-х років запам'ятався у шахтарських регіонах масовими страйками. Не були винятком і шахти у Ватутіному Черкаської області.

Улітку 1990 року шахтарі виступали вже не тільки з економічними, але й з політичними вимогами. Вимагали виведення структур КПРС за межі підприємств, визнання державного суверенітету радянських республік. На шахті 'Козацька' (Ватутіне) на засіданні страйккому було вирішено 11 липня 1990 року провести страйк і мітинг шахтарів у центрі міста. Заяву про ці заходи подали у міськвиконком. Звідти письмової відповіді не прийшло, але працівники міської влади почали тиснути на шахтарів.

Але страйк 11 липня таки відбувся. До шахтарів 'Козацької' приєдналося 106 працівників шахти 'Богачівська', 15 – воєнізованої гірничорятувальної частини. Вимагали відставки уряду СРСР, виведення партійних і комсомольських структур із шахт, націоналізації майна КПРС, деполітизації КДБ, МВС, прокуратури, судів, армії, прийняття закону про профспілки. Було більше 40 вимог щодо поліпшення життя у Ватутіному. Зокрема пропонували виокремити місто зі складу Звенигородського району в обласне підпорядкування, забезпечити місто водою тощо. Колектив шахти повністю підтримав вимогу про економічну й політичну незалежність України.

6 серпня того ж року відбулися позмінні збори трудових колективів шахти 'Козацька' з вимогою виводу з них структур КПРС, які дискредитували себе та заважали роботі шахти та шахтоуправління.

27 лютого 1991 року позмінні збори трудового колективу 'Козацької' вирішили провести 1 вересня одноденний страйк. Це рішення, враховуючи шалений тиск керівництва шахти, голосували таємно. Страйк вирішили проводити. 1 березня він відбувся. Одночасно проходив цілодобовий позмінний мітинг шахтарів. Зокрема було вирішено висловити недовіру директорові шахтоуправління Кожушку.

На керівників страйку весь час тиснули, і деяких з них під різними приводами звільнили з роботи. Але держава стала незалежною. І за це хочеться подякувати й керівникам шахтарського руху у Ватутіному.

Підготував: Микола ЄМЧЕНКО
Джерело: http://www.pres-cent... title='Перейти на сайт першоджерела' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; color: rgb(102, 102, 102);'>Прес-Центр

18 Февраля 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

Український розвідник номер один


http://www.pres-cent... width='250' alt='Іллюстрація до новини "Микола Маломуж очолює одну з найкращих спецслужб світу"' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-size: 9px; clear: both;'>
Микола Маломуж очолює одну з найкращих спецслужб світу
Фото: http://www.wikipedia... title='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; color: rgb(102, 102, 102);'>http://www.wikipedia...
Хлопець зі Звенигородщини мріяв стати льотчиком, а став керівником спецслужби.

Служба зовнішньої розвідки – як і належить – одна з найтаємніших структур в Україні. Нелегко роздобути й біографію її голови – офіційний життєпис Миколи Маломужа складається всього з кількох рядків. Інтернет-джерела повідомляють лише декілька яскравих моментів з його життя, але ці моменти заслуговують на увагу...

Народився Микола Григорович 23 вересня 1955 року на Звенигородщині, у Скаливатці (тепер це село входить до Ватутінської міськради). У дитинстві Микола мріяв стати не розвідником, а льотчиком. Утім, про те, що життя склалося по-іншому, не жалкує – нині він вважає професію розвідника однією з найцікавіших і найзахопливіших.

Армійську службу проходив в 'учебці' під Москвою. Тут готували спецпідрозділи для охорони ставки Верховного головнокомандування на випадок ядерної війни. Відслуживши, 1975 року повернувся у рідну Звенигородку.

– Там у ті часи в багатьох сферах життєдіяльності свої порядки повстановлювали представники криміналітету, – розповів Микола Григорович в інтерв’ю газеті 'Факты и комментарии'. – Тоді я зібрав групу з чесних, порядних, сміливих хлопців і сказав: ми діємо тільки законними методами, ніякого насильства. Це був так званий оперативно-комсомольський загін. І все у нас вийшло, порядок було швидко наведено. Пізніше під час навчання в Київському державному університеті я також очолював оперзагін...

Закінчивши з відзнакою університет і отримавши диплом юриста, Микола Маломуж 1983 року за розподілом потрапив у органи держбезпеки. Згадуючи ті часи, керівник розвідки незалежної України каже, що він з самого початку стояв на позиції служіння державі – досвід, нагромаджений у радянські часи, допоміг йому та його колегам створювати українські спецслужби. Будучи оперативним працівником і керівником різних підрозділів, Микола Маломуж брав участь у проведенні оперативних ігор з багатьма розвідками світу. Ці операції протягом тривалого часу велися й Службою безпеки України.

Але не тільки досвід успадкували від радянських часів українські спецслужби. Очевидно, найцінніший спадок – досвідчені, глибоко законспіровані кадри. За даними українських ЗМІ, 1991 року, коли голова українського КДБ Микола Голушко (майбутній керівник російської ФСК) виїжджав з Києва до Москви, він намагався вивезти з країни списки осіб, що працювали під прикриттям. Кажуть, що саме завдяки Миколі Маломужу ці плани зірвалися і картотека залишилася в Україні.

Наприкінці 1998 року Микола Григорович потрапив на роботу до Держкомітету у справах релігій – його було призначено заступником керівника цієї структури. За інформацією російської 'Вікіпедії', 'опала' Маломужа була пов’язана з тим, що він не входив до фракції 'наближених до політики Кучми'. Але повністю позбутися його тодішнє керівництво СБУ не могло. Існує легенда, що деякі важливі закордонні джерела були замкнуті особисто на Маломужа, і використання їх кимось іншим було проблематичним. А ці джерела нібито були необхідні для проведення однієї операції, спрямованої особисто проти Віктора Ющенка.

'У кулуарах Верховної Ради кажуть, що Маломуж тоді категорично відмовився брати будь-яку участь у таких заходах, чим унеможливив політичне протистояння у найгостріший період 2004 року. Пізніше певну інформацію нібито було доведено до лідера 'Нашої України' Віктора Ющенка, і він ужив додаткових заходів безпеки' – пише львівська газета 'Post-Поступ'..

– Траплялися в мене ситуації, коли було потрібно відповідати на виклик: або відстоювати чесну позицію і діяти в рамках закону, або під тиском піти на певне порушення. Я вибрав перше, – згадує Микола Маломуж 2004 рік. Така громадянська позиція призвела до погроз на його адресу, а за деякими даними – навіть до спроби замаху. Не важко уявити, що в ті часи пережили дружина Миколи Григоровича (вона – музикант, також уродженка Звенигородки) та двоє дітей... Зате авторитет Маломужа як чесного й незаангажованого фахівця залишився недоторканим.

Того ж 2004 року зі складу СБУ було виділено самостійну Службу зовнішньої розвідки. У квітні 2005 року новий Президент Віктор Ющенко призначив Миколу Маломужа керівником новоутвореної спецслужби.

Нині українська Служба зовнішньої розвідки за деякими показниками входить до десятки найкращих у світі.

– В останні роки Україна перебуває на передових позиціях у світі як у питаннях технічної розвідки, так і в питаннях спеціальних розробок у системах радіоелектроніки, управління, криптографії тощо, – стверджує Микола Григорович в інтерв’ю 'Україні молодій'. – І все це за рахунок власного інтелектуального потенціалу!

Підготував: Юрій КИЛИМНИК
Джерело: http://www.pres-cent... title='Перейти на сайт першоджерела' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; color: rgb(102, 102, 102);'>Прес-Центр

18 Февраля 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

Вокал Аліни Лагоди з Ватутіно вразив журі фестивалю


Вихованка Ватутінської школи мистецтв здобула перемогу Всеукраїнського рівня.

Нещодавно у місті Черкаси відбувся Перший Всеукраїнський фестиваль-конкурс інструментального, вокального та хореографічного мистецтва 'Тріумф', в якому у номінації 'Естрадний вокал' взяла участь та здобула І місце вихованка школи мистецтв Аліна Лагода.

Підготував: Марія КОВАЛЬ

14 Февраля 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

П’яний бешкетник поставив 'на вуха' відділення банку


http://pres-centr.ck... width='250' alt='Іллюстрація до новини "Сигнал тривоги надійшов з відділення «Райффайзен БанкАваль»"' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-size: 9px; clear: both;'>
Сигнал тривоги надійшов з відділення «Райффайзен БанкАваль»
Фото: Ірини СІНІЧЕНКО
Днями в місті Черкаси близько одинадцятої години дня на пульт централізованого спостереження Державної служби охорони надійшов сигнал тривоги з Ватутінського відділення 'Райффайзен БанкАваль', що знаходиться в місті Ватутіно.

Через лічені хвилини правоохоронці прибули на місце події, де побачили чоловіка напідпитку, який порушував громадський порядок і чіплявся до відвідувачів. Побачивши працівників охорони, він намагався вчинити бійку і з ними, чинив опір та погрожував.

Вгамувався чолов’яга лише тоді, коли з кайданками на зап’ястях його посадили до службового автомобіля ДСО.

Затриманим виявився 37-річний місцевий житель. Для подальшого протверезіння та винесення відповідного процесуального рішення його доставили до чергової частини Ватутінського райвідділу міліції.

Повідомляють в УДСО при УМВС України в Черкаській області

13 Февраля 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
Микола Шапошник 

1. Поліщук В.Т. Микола Шапошник: (Про нього. Вірші для дітей) // Гілочка -Черкаси, 2002. - С. 315-320.

2. Захарченко В. Миколі Шапошнику - 60 // Літ. Україна. - 1994. - 20 жовтня. -С.З.

3. Левчук К. Про війну після війни // Молодь Черкащини. - 1986. - 26 червня (Рец. на книгу ' Де ти, Оксано?').

4. Погрібний А. Життя набагато вище (Критичний матеріал про повість М. Шапошника' Година і десять днів') // Літ. Україна. - 1975. - 14 жовтня.

5. Марсюк В. Серпень- пора гаряча//Молодь Черкащини. - 1977.- 15 грудня (Рецензія на роман 'Серпень').

6. Фролова М. Уклін рідній землі // Черкас, правда. - 1977. - 5 жовтня (Рецензія на роман 'Серпень').

9 Февраля 2014


... 43 ...


  Закрыть  
  Закрыть