Вопросы-ответы Интервью Все записи

... 44 ...

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

Урок гордості за рідний край

“Черкащина літературно-мистецька” — тема відкритого уроку, який відбувся нещодавно в ЗОШ № 2 ім. М.Ф.Ватутіна. урок для старшокласників підготували та провели бібліотекар школи Раїса Олександрівна Лячинська та вчитель української мови та літератури Таміла Василівна Кущенко.

http://www.vatytino.... border='0' width='336' height='264' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent; float: left;'>Сповнюємося гордістю за свій рідний край, Черкащину, яка дала цілому світові Тараса Шевченка. В променях його величі і слави сяють талантом і любов’ю до рідної землі інші постаті літераторів і митців, які народилися на Черкащині або тут жили і працювали, залишили відбиток свої помислів і творінь нащадкам. Безперечно, кожне місто і навіть кожне село має людей, якими пишаються земляки, нащадкт, а надто вже ті поселення, які багаті на історичні і культурні пам’ятки, віколомні події — Умань, Звенигородка, Стеблів, Кам’янка, Городище, Золотоноша, Канів. І.Нечуй-Левицький, Тодось Осьмачка, С.Скляренко, С.Гулак-Артемовський, М.Старицький, М.Бажан, А.Кримський, В.Симоненко, Д.Нарбут, М.Іванченко, В.Шкляр — осягнути творчість цих людей — не  вистачить і десяти уроків, а знати її — святий обов’язок кожного свідомого українця.http://www.vatytino.... border='0' width='379' height='284' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent; float: right;'>

Одну за одною перегортали старшокласники сторінки мультимедійної презентації. Літературні твори, художні полотна, пісні і музика відображалися на тлі наших чарівних багатих краєвидів, пам’яток, архітектури, побуту, національних атрибутів і традицій. У розповіді ведучих доречно впліталися вірші, пісні і драматичні сценки, сповнені яскравих емоцій і майстерності.

http://www.vatytino.... border='0' width='377' height='251' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent; float: left;'>Про літераторів і митців Ватутіного розповів дітям вчитель, журналіст і краєзнавець Валерій Михайлович Бурій, який особисто спілкуться з багатьма відомим та цікавими людьми нашого краю, занотував спогади про зустрічі з ними у свої краєзнавчих книгах. І це надзвичайно важливо, адже почасти ми шукаємо якогось дива, відкритів не там, де живемо. А тим часом ці духовно багаті люди ходять нашими вулицями і відтворюють нашу сучасність. Василь Дергач, Яків Івашевич, Михайло Іванченко, Олександр Грищенко, а ще Микола Гірник, Олег Орловський, — вони залишили нам вагомий спадок своєї світлої істини трудових буднів і подвигів на полі бою, відгомін свої вразливих до болю і до щастя душ, осяяних музою творчості, любові до життя.

http://www.vatytino.... border='0' width='189' height='234' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent; float: left;'>Заслужений вчитель України Раїса Миколаївна Бойко наголосила на важливості таких уроків, подякувала організаторам і дітям за тематичне наповнення і творче оздоблення цього заходу.http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent; float: right;'>

А ще до глибини душі вразила недитяча поезія тринадцятилітньої Вікторії Плахотнюк, осмислення тривоги і печалі нашої долі, нашого майбутнього, подій, які відбуваються в нашій Україні. Тільки в єдності ми можемо протистояти силі зла і облуди, яка нависла над нашою Вітчизною.

Л.Тращенко («Місто робітниче» №14 за 21.03.2014)

21 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
ЦІКАВИЙ ЗАХІД

У Ватутінській ЗОШ №2 відбувся цікавий виховний захід - 'Подорож літературно-мистецькою Черкащиною', приурочений 60-річчю утворенню області та 200-річчю від дня народження нашого геніального земляка Т.Г.Шевченка.
У заході взяли участь учні старших класів, педагоги, бібліотекарі міста, редактор міської газети 'Місто робітниче' Л.С. Тращенко, заслужений вчитель України Р.М. Бойко та ін.
У читальній залі, де відбувалося дійство, було розгорнуто тематичну книжкову виставку, використовувались сучасні, новітні цифрові технології - демонстрація змістовних кольорових слайдів у формі віртуальної презентації.
 'Ватутіне літературне', - така тема виступу автора цих рядків на згаданому заході..

18 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
ЗНАЙ НАШИХ! ' Історія вугільної промисловості м. Ватутіного' - тема роботи Олійника Андрія, учня Ватутінської ЗОШ № 6. Науковий керівник: Літіченко Тетяна Павлівна, учитель історії Ватутінської ЗОШ № 6. Результат: III місце на захисті у Черкаському територіальному відділенні МАН України. ВІТАЄМО!

18 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

На Ватутінських базарах розпочалася торгівля червонокнижною рослиною - цибулею ведмежою (левурдою). 


http://novadoba.com.... alt='«Первоцвіт» пропагує збереження зникаючих рослин на Черкащині' title='«Первоцвіт» пропагує збереження зникаючих рослин на Черкащині' style='border: 3px solid rgb(206, 206, 206); color: rgb(30, 30, 30); font-family: Verdana; font-size: 11px; margin: 10px 15px 10px 0px; padding: 0px; width: 300px; float: left;'>Згідно з чинним законодавством, здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин та їх частинами, громадяни порушують закони України: 'Про рослинний світ', 'Про охорону навколишнього природного середовища', 'Про Червону Книгу України'. Відповідальність за порушення законодавства в сфері охорони, використання та відтворення рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів рослинного світу, занесених до Червоної книги України тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого й на посадових осіб – від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого.  

Про це повідомляє департамент екології та природних ресурсів Черкаської ОДА. 

Підсніжник складчастий, підсніжник звичайний (білосніжний), сон-трава, шафран сітчастий, цибуля ведмежа, вовчі ягоди пахучі, тюльпан дібровний, проліски дволиста та сибірська, ряст Маршала, ряст порожнистий та ущільнений, горицвіт весняний, конвалія – це не повний перелік первоцвітів, що зустрічаються в області. Усі ці рослини знаходяться на межі зникнення, більшість з них занесена до Червоної книги України. 
Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж пошкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки. Масовий збір первоцвітів знижує чисельність їх популяцій. 

Завдання природоохоронної акції 'Первоцвіт' – привернути увагу громадськості до проблеми охорони ранньоквітучих лісових рослин і спрямувати зусилля учнів, молоді, пересічних громадян на практичні дії щодо захисту первоцвітів. 

Дуже важливою складовою акції 'Первоцвіт' є пропаганда відмови від купівлі первоцвітів. У акції 'Первоцвіт' участь може брати кожний. Головне – не зривати ранньоквітучі рослини й не купувати їх.

http://novadoba.com.... alt='На Черкащині розцвіли червонокнижні підсніжники' title='На Черкащині розцвіли червонокнижні підсніжники' style='border: 3px solid rgb(206, 206, 206); margin: 10px 15px 10px 0px; padding: 0px; width: 300px; float: left; color: rgb(30, 30, 30); font-family: 'Helvetica Neue', Arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 20.15999984741211px; text-align: justify;'>Понад 20 гектарів реліктового лісу Холодного Яру Чигиринського району вкрито білою ковдрою унікальної для цієї місцевості квітки – «підсніжником складчастим». Такі підсніжники ростуть у горах Криму, Кавказу, Румунії та Грузії, а як потрапили та прижилися на рівнині, для науковців і досі загадка. 

Проте, вже понад 15 років більше 5 ділянок, де росте підсніжник, є місцем паломництва екологів та туристів. Не так давно ці рослини ледь не були знищенні браконьєрами. Тепер же щорічно у період їх цвітіння науковці, студенти та школярі приїздять до заповідника щоб охороняти ці,занесені до Червоної книги, квіти. Тож відвідати природній туристичний об’єкт може кожен охочий, а от нарвати букетик – вже зась.

Завдяки зусиллям волонтерів територія цвітіння підсніжника складчастого у Холодному Яр з кожним роком розширюється. Є надія, що незабаром білосніжні галявини стануть окрасою всієї України і будуть відомі та охоронятимуться не менше ніж Долина нарцисів у складі Карпатського біосферного заповідника, що входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО.

15 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

http://novadoba.com.... style='margin: 0px; padding: 0px; color: rgb(30, 30, 30); text-decoration: none;'>Міліціонера з Ватутіного засудили за зберігання наркотиків




http://novadoba.com.... alt='Міліціонера з Ватутіного засудили за зберігання наркотиків' title='Міліціонера з Ватутіного засудили за зберігання наркотиків' style='margin: 10px 15px 10px 0px; padding: 0px; border: 3px solid rgb(206, 206, 206); width: 300px; float: left;'>Набув чинності вирок Ватутінського міського суду Черкаської області за кримінальним провадженням стосовно колишнього співробітника одного з районних відділів УМВС, який незаконно зберігав небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

Про це http://novadoba.com.... style='margin: 0px; padding: 0px; color: rgb(37, 105, 217); text-decoration: none; outline: none;'>«Новій Добі» повідомили у прес-групі СБ України в Черкаській обл.

Працівник міліції під час виконання своїх службових обов’язків вилучив на присадибній ділянці місцевого мешканця 50 кущів конопель як речовий доказ. Вилучену наркомістку рослину він перевіз до власної оселі, де і зберігав. 

У серпні 2012 року під час санкціонованого обшуку помешкання міліціонера співробітники СБУ виявили та вилучили понад 120 грамів висушеного наркотику. 

За рішенням суду колишнього працівника внутрішніх органів визнано винними у вчинені злочинів, передбачених ч.3 ст.364 (зловживання владою, або службовим становищем) та ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Правопорушнику призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки та позбавлено звання «капітан міліції».

15 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
НА СКРИЖАЛЯХ ТВОРЧОСТІ

ДО 75-РІЧЧЯ ФЕДОРА СТЕПАНОВА

ВІРАЖІ ДУХУ
Федору Степанову

В гурт єдиний дух і воля Нації
Нас з тобою кликали давно,
І допомогли нам об’єднатися
Нашою метою ув одно.
Стрілись ми й відкрилася дорога 
Схожим долям нашим у світи, 
Щоб в надбанки нашої епохи 
Разом з Україною іти.
Щоб не темний сум
 замість «бравісімо»,
Й не гірка жура замість «Ура!»,
Й щоби не ховать своє написане,
Як жахна насунеться пора.
Хай же, друже, щире твоє слово
З гідністю озвучує наш шлях.
Й рідне сонце знову тобі й знову
Успіхи встеляє барвінкові
В поступах трудів на віражах.

Василь ДЕРГАЧ

14 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
У м. ВАТУТІНОМУ (ЧЕРКАЩИНА) ще кілька місяців тому і деякі вільні демократи, і  регіонали, заповзято прислужували бандитському режиму Януковича-Тулуба. І не менш завзято разом «дерибанили» місто. А тепер, як тільки Януковичу і Тулубу народ дав під зад копняка,   раптом возлюбили народ, як себе самих. Отак на тих прихвоснів та пристосуванців подивишся, так зачудуєшся. Такими патріотами зробилися, що куди твоє діло.
І ніякої люстрації на них нема?


***

Україні волю

На світі місце є прекрасне, багата щедрая земля,
Сади, ліси, глибокі ріки, врожаю сповнені поля,
Живуть там люди працьовиті, себе країні віддають,
Готові землю захищати як вороги лихі прийдуть.
Повинна бути лиш єдина для нас найкраща і своя
Вільна і сильна Україна, усім це заявляю – Я!
Закликати усіх я мушу, просити гідний наш народ -
Не продавайте, люди, душу за копійки та бутерброд!
Не треба нам всесвітню владу, не треба гори золоті,
Свободи хочемо і ладу, спокійно жити у житті,
За незалежність ми боролись, покладено чимало сил,
Для чого? Щоб вельможний нелюд нас як огудиння скосив?!
Руками хижими і злими людей за горло він стиска,
А під його великим носом – лукава й підла усмішка,
В людській крові по самі вуха, а совість вже давно продав,
В душі холодній пусто й глухо, в отруті серце він зкупав.
Та як ведеться в кожнім царстві, не управляти ж одному,
У вовка є свої шакали, які підгавкують йому,
А вовк – «гир-гир», шакал – «дзяв-дзяв», знайти їм легко спільну мову,
А на невинних громадян кладуть хвости пухнасті знову.
Розумне, сильнеє суспільство геть не потрібне владі цій,
Їм вигідно, щоб залишався народ нікчемний та дурний,
Навіщо ж сили докладати і рахуватись з усіма,
Коли зробити можна вигляд, що ми ніхто і нас нема.
Бажає кожен взяти слово і думку висловить свою,
А нам роти все закривають, сказати вголос не дають,
Усе змінилось і настали в країні новії часи,
Потрібно брати до уваги всіх українців голоси.
Якщо ж у нашій «чесній» владі усі сліпі, німі й глухі-
Висловлюємо їм прохання - вони у відповідь «хі-хі»,
Але ж не вічний, не безмежний терпець народу Богом дан,
Щоб можновладці їх почули, то люди вийшли на майдан.
Не для війни, не для скандалу, від себе просто донести,
Про всенароднеє бажання політикам розповісти,
Там мерзли днями і ночами, голодні, змучені, сумні,
Вельможа їм увічі плюнув: «Які ж ви, все-таки, дурні…
Ідіть додому, їжте сало і не морочте голови, 
Як не припинете стирчати – порозганяю, чули, ви!»
Набридло вільним українцям тварюче ставлення до них,
Майдан додолу не зігнувся і не замовк, і не затих,
Уваги вищої чекали, в кишенях крихти рахували –
Не вийшло зовсім діалогу, на них поліцію нагнали.
Прийшло велике люте військо, озброєне аж до зубів
Та й почало людей трощити як тих нікчемних комарів,
Знущалися як над рабами, не шкодували і дітей,
Кістки ламали і ловили, неначе ті вовки курей.
І не важливо, в чому винний і чи не винний взагалі -
Місили всіх, вмивали кров’ю і волочили по землі,
Порядним, чесним журналістам, що там за правду вболівали
Носи ламали, били зуби, печінку на частини рвали.
Та люди досі не здаються, за правду на майдані б’ються
І віру світлу не втрачають та, гірко плачучи, сміються,
Бо прагне наша Україна міцні кайдани панські зняти,
Смішні безглуздії закони давно вже треба скасувати!
Хто захистить, хто допоможе, хто владу зупинити зможе,
Як зупинить безжальні вбивства, дай руку нам, Всевишній Боже!
Катам державним і народним до тих страждань немає діла,
Державу по шматочку нищать, відпочиваючи на віллах.
За що знущаються? За правду вбивають молодих людей!
За те, що в правильній державі ростити хочемо дітей!
В державі, де шанують гідність, існує вільнеє життя,
Людей закони захищають і прийде краще майбуття,
Де є свобода мовить слово, відкрито, гучно без страху,
Не боячись, що владні сили нас перемелять на труху.
Та скільки ж можна це терпіти, в страху, тремтінні далі жити,
На олігархів спини гнути і, зрадивши себе, служити!
Вони карають нас за поклик всеукраїнської душі,
Не знаю, що й мене чекає за ці сміливії вірші…
Ту Конституцію прекрасну, яка служити мала нам,
Спаплюжили, зганьбили нагло, зробили з неї стид і срам,
Ухвалюють такі закони, що не сприймає голова,
Вони, так бачте, захищають чиїсь невідомо права!
Свої зазнайкуваті очі та й не повернуть в наший бік,
Вкладають всі можливі сили, щоб дух майдану зовсім зник,
І не вважають за потрібне з людьми нарівних розмовлять,
Бо ми для них як та скотина, яку потрібно лиш ганять.
А щоб ще більше залякати порядних чесних громадян
Улаштували для народу смертей жахливих ураган,
Та ще й нахабства вистачає людей убитих молодих
У власній долі звинуватить, звернуть свою вину на них.
Машини активістам палять, життя родинам не дають,
Ще й на морозі роздягають, принижують, кийками б’ють
І цілі групи викрадають, забравши гроші й телефон,
Безслідно люди ті зникають,а як же правильний закон!?
Права порушують безкарно, тримають під прицілом всіх,
Блокують Інтернет всесвітній, кому сказати – просто сміх.
Нас зневажають всі держави за владу, що зганьбилась так,
Бо не свобода править балом на Україні, а кулак,
Як довго можна дозволяти жорстокість над людьми творить,
А може владу поміняти, закони власні нам створить…?
Наталія Логінова
м. Ватутіне

12 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

Велич славного сина України Тараса Шевченка з роками не меркне


http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent; float: left;'>9 березня біля спеціалізованої школи №1 відбулась церемонія покладання квітів до погруддя Тараса Григоровича Шевченка в якій взяли участь міський голова Василь Гончаренко, секретар міської ради Володимир Ткаченко, перший заступник міського голови Олександр Заборовець, заступник міського голови  Дмитро Токар,  педагоги СШ № 1 на чолі з директором Сергієм Щербиною,  жителі  міста.

Шевченко - видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу.

Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent;'>

Великий Кобзар пройшов складний і тернистий шлях свого життя, засіваючи його поетичними рядками, влучним словом прози, ілюструючи яскравими картинами художнього мистецтва.

Він  прожив повне трагізму і болю життя, хоч пізнав і багато доброго. Душа його була дивовижно відкрита світові, а натура до краю вразлива.

«Шевченко був живою піснею, живою скорботою і плачем. Він босими ногами пройшов по колючих тернах; весь гніт епохи впав на його голову; не було спокою цьому вдовиному сину. Але інколи він підносився духом, пробуджував і зароджував, підтримував і зміцнював в кожному – то піснею, то словом, то власним життям – правду і безмежну любов до сіроми.

Вийшовши з простого народу він не одвертався від жебрацтва і злиднів – ні, навпаки! – він і нас повернув лицем до народу, і змусив полюбити його і співчувати його скорботі. Він ішов попереду, вказуючи і чистоту слова, і чистоту думки, і чистоту життя» - писав про Шевченка поет Жемчужников.

Творчість Шевченка — багатогранна, як його талант. Він був і глибоким ліриком, і творцем епічних поем, і видатним драматургом та різнобічно обдарованим митцем. Літературна спадщина Шевченка обіймає велику збірку поетичних творів «Кобзар», драму «Назар Стодоля» і 2 уривки з інших п’єс; 9 повістей, щоденник та автобіографію, написані російською мовою, записки історично-археологічного характеру «Археологічні нотатки», 4 статті та понад 250 листів. З мистецької спадщини Шевченка збереглося 835 творів живопису і графіки, що дійшли до нас в оригіналах і частково у гравюрах та копіях. Її доповнюють дані про понад 270 втрачених і досі не знайдених мистецьких творів.

Ім'я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлені пам'ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім'ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста.

Сьогодні ми святкуємо 200-річчя від дня народження Великого генія народу України та 10 березня виповниться 153 роки, як його не стало. Але мистецтво Тараса Шевченка до цього часу не втрачає своєї актуальності. Заклики до єдності, волі, незалежності та братської любові – вони  ятрять душу і понині, і, як коли, злободенні.

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent;'>

Тож хай на нашій славетній землі нарешті запанує мир і злагода, порозуміння і братерство, любов до ближнього і доброта душі.

Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети - процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу. Давайте ж любити свою Батьківщину, як заповідав наш славетний земляк.

Свою Україну любіть,
Любіть її во время люте,
В останню тяжкую минуту,
За неї Господа моліть!

Відділ з питань внутрішньої політики

10 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

В місті вшанували великого генія українського народу Т.Г.Шевченка



http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent; float: left;'>9 березня 2014 року весь український народ, незалежно від свого місця проживання, відзначатиме 200 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Це ім’я, святе для кожного українця. Ця людина залишила нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу пам'ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру.

Він був сином мужа, а став володарем у царстві духа. Він був кріпаком, а став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком, а вказав нові світи і вільні шляхи професорам і книжним ученим.

4 березня вшанували свого славного земляка і жителі міста Ватутіне. У фойє  міського Палацу культури  у виконанні духового оркестру звучали українські мелодії. На другому поверсі розмістились виставки художніх творів вихованців дитячої школи мистецтв, вишивки наших майстринь та творів Великого Кобзаря.

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent;'>

Концертна програма була пронизана величчю творчості генія українського народу, силою його духовної спадщини. Народний аматорський хор духовної музики «Відродження» під керівництвом Галини Ткаченко, оркестр народних інструментів під керуванням Наталії Геращенко, народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Оберіг», ансамбль  бандуристок  Ватутінської дитячої школи мистецтв, народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Веснянка» та сольні виконавці Михайло Крижановський, Ольга Матвійчук,  Марина Ільмінська і Галина Ткаченко донесли до слухачів  Шевченкове слово, яке стало основою для музичних творів.

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent;'>

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent;'>

Справжньою окрасою дійства стали виступи  учасників студії бального танцю «Флоркрафт» та  танцювального колективу дитячої школи мистецтв.

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent;'>

Нікого не залишили байдужими поетичні рядки балади Т.Г.Шевченка «Утоплена» у виконанні Раїси Лисогор та вірші переможців міського етапу конкурсу юних поетів «Тарасовими шляхами» Каті Черкашиної, Насті Кірюшкіної та Вікторії Плахотнюк.

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent;'>

На завершення всі учасники концертної програми заспівали «Молитву за Україну», під час виконання якої всі присутні піднялись та подумки долучились до молитви за нашу Батьківщину, за мир на нашій землі та за любов і торжество Добра.

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent;'>

http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent;'>

За інформацією відділу з питань внутрішньої політики

5 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
ВАТУТІНЦІ! ЗАВТРА 03.03-2014 Р. 9.00 -  УСІ НА ВЕЛИКЕ НАРОДНЕ ВІЧЕ!

02.03.2014 р. у м. Ватутіне відбулося чергове  НАРОДНЕ ВІЧЕ


Організатори заходу закликали усіх мешканців міста на ВЕЛИКЕ ВІЧЕ, котре має відбутися 3 березня о 9.00! 'Відвернемо розв'язання братовбивчої війни', - закликають лідери заходу...

2 марта 2014


... 44 ...


  Закрыть  
  Закрыть