Форум Лисичьей Балки

Темы для публикаций и разговоров


Церква та релігія
27 сентября 2013 Валерій Бурій

Вопросы-ответы Интервью Все записи

... 8 ...

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

Впродовж всіх років існування історична бібліотека України отримує дарунки від меценатів та спонсорів.
Дарунки Бібліотеці – це надзвичайно давня форма доброчинності та надійне джерело поповнення фонду без залучення додаткових джерел фінансування.

Національна історична бібліотека України у листопаді місяці 2013 року отримала дарунки в кількості 218 примірників.

Ми щиро вдячні книговидавництвам та меценатам за подарунки і розуміння того, що їхня підтримка є дуже важливою для нашої бібліотеки.
Валерій Михайлович Бурій – педагог, краєзнавець, журналіст, автор понад 950 науково-популярних нарисів, публіцистичних статей, заміток, книг поповнив фонд НІБУ такими виданнями:
Життєві істини Валерія Бурія: збірник статей і матеріалів (До 55-річчя від дня народження). Черкаси: «Вертикаль», ПП Кандич С.Г., 2012. — 52 с.
У збірнику статей розкриваються основні віхи життя та діяльності члена Національної спілки журналістів України, Національної спілки краєзнавців України В.М, Бурія.
Валерій Михайлович Бурій. Бібліографічний покажчик. — Черкаси: «Вертикаль», видавець Кандич С.Г., 2013. — 224 с.
Пропоноване видання є спробою систематизувати творчий доробок члена Національної спілки журналістів та Національної спілки краєзнавців України В. М. Бурія.
Бурій В.М. Твоє Ватутіне від А до Я: короткий словник-довідник. — Ватутіне-Черкаси: Витоки, 2003. — 20 с.
У короткому довіднику краєзнавця, читач знайде інформацію з географії, топоніміки, дізнається про історію заснування м. Ватутіне. З книги можна довідатися також про відомих людей, які уславили місто, про історичні події, що в ньому відбувалися або з ним пов’язані.
Бурій В.М. Вибрані розвідки, статті та замітки. — Черкаси: Вертикаль, видавець Кандич С.Г., 2008. — Вип. 1. —72 с. 
У даному виданні читач довідається про відомих літераторів, краєзнавців, інших цікавих людей, життя яких пов’язане з м. Ватутіне, що на Черкащині.
Бурій В.М. Лисича Балка: відома та невідома: історико-краєзнавчий нарис. — Черкаси: Вертикаль, видавець С.Г. Кандич, 2009. — 72 с.
У нарисі йде узагальнення і висвітлення окремих документів, а це дозволяє дати чітку картину історії села Лисича Балка Катеринопільського району Черкаської області – від його витоків до сьогодення.
Видання адресуються насамперед, краєзнавцям, учням та учителям, широкому колу читачів.

24 декабря 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
29 серпня 2013, 15:10
На Катеринопільщині запрацювала нова установка по брикетуванню бурого вугілля

Енергетична інвестиційна компанія запустила установку по брикетуванню бурого вугілля. В результаті брикетування вдалося отримати продукт з нижчою калорійністю 4200 ккал / кг (вища калорійність при цьому становить 7472 ккал / кг), повідомляють у прес-службі ЕІК.

Брикет має циліндричну форму, з довгою 50-100 мм і діаметром 50 мм. Вдалося зменшити показники вологості з 56,2% до 18,5%.

За словами фахівців, експериментальна установка дозволяє виробляти до 1000 тон буровугільного брикету на місяць. Обсяги виробленого брикету будуть поставлятися на ринок за ціною 720 грн / т на умовах FCA. Брикет упакований в мішки по 30 кг. Відвантаження здійснюється в с. Киселівка.

Довідка:

Енергетична інвестиційна компанія – український інвестор в енергетичний сектор економіки України. Компанія власними силами розробляє і упроваджує проекти від стадії залучення засобів до стадії створення нових енергетично ефективних підприємств і технологій.

Сьогодні ЕІК є інвестором в сферу енергетики і провідним українським виробником бурого вугілля. Частка ринку компанії в Україні складає 90%. Видобуток ведеться з двох найбільших родовищ, Александрійського і Мокрокалигорського (Кіровоградська і Черкаська область).

Запланована виробнича потужність кар'єру Мокрокалигірського родовища складає 100 тис.т. бурого вугілля упродовж першого року роботи з поступовим збільшенням видобутку до 300 тис.т. у рік.

23 декабря 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
http://provce.ck.ua/... alt='Фото з сайту "Енергетична інвестиційна компанія"'>

23 декабря 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

Шановний Валерію Михайловичу!

Ми, колектив Лисичобалківського НВК, щиро дякуємо Вам, що були з нами у цей святковий день. 

Зичимо Вам повсякденного людського щастя, здоров’я, сил, творчого натхнення і небесної наснаги в усіх починаннях та справах.

21 декабря 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
ЮВІЛЕЙ ЛИСИЧОБАЛКІВСЬКОЇ ШКОЛИ

День народження – це свято, коли збираються рідні, друзі, знайомі, щоб привітати ювіляра. 20 грудня 2013 року зібралася шкільна родина у Лисичобалківському навчально-виховному комплексі «Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа I-II ступенів» для святкування 75-річного ювілею школи. Звісно ж, це не просто свято будівлі. Школа це цілий великий всесвіт. І є два центри цього всесвіту – Учитель і Учень. Саме вчителі і учні перетворюють звичайну будівлю в особливий, бурхливий, гамірний, але добрий дім, де з кожним роком одні стають розумнішими, інші – мудрішими, а всі разом – ближчими, ріднішими один одному.
Ось і цього дня зібралися випускники різних поколінь, щоб зустрітися з своїми учителями, із своїм дитинством.
Спочатку нинішній директор школи Наталія Петрівна Дашівець розповіла історію школи… Прозвучав шкільний гімн на слова і музику вчителя Івана Павловича Шиятого.
На свято завітали і гості. Серед них найпочеснішими були вчителі-ветерани Любов Федорівна Кулаківська та Любов Миколаївна Домніцька. Коли вони виступали на очах багатьох присутніх з’явилися сльози. Це сльози радості. Радості за те, що ми навчалися в цій школі, де були такі мудрі і талановиті педагоги, які добре і чуйно ставилися до нас, були другими батьками, цікаво пояснювали новий матеріал і були дуже терплячими.
Від імені випускників різних поколінь висловлюю подяку всім причетним до цього чудового заходу, всім, кому не байдужа доля рідної школи.
Низько вклоняюся педагогам, які щоденно віддають дітям свою увагу, турботу, знання, навчають любити і поважати рідну землю. Нехай же цей ювілей стане ще однією незабутньою сторінкою у календарі вашого життя!
Успіхів у праці та навчанні!

Валерій БУРІЙ, вчитель, випускник 1972 року.
м. Ватутіне
http://freemail.ukr....>http://freemail.ukr....>http://freemail.ukr....>

21 декабря 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

11 декабря 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

11 декабря 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
ЗНАЙ НАШИХ! Пожежники врятували від вогню житловий будинок


30 листопада о 02:40 у с. Суха Калигірка у господарстві 40–річного місцевого жителя сталася пожежа сінника.
Вогонь швидко поширився по споруді, охопивши і будівлю і 5 тонн сіна, яке в ньому зберігалося. На ліквідацію пожежі із районного центру прибули співробітники пожежно–рятувальної частини та місцева пожежна команда із сусіднього села Лисяча Балка.
Спільними зусиллями, вогнеборцям вдалося швидко ліквідувати пожежу та захистити від вогню поруч розташований житловий будинок. Збиток від вогню склав 10000 гривень. Як стало відомо, причиною пожежі стала необережність під час куріння господаря

2 декабря 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
ХТО  Є  ХТО  В  УКРАЇНСЬКІЙ ЖУРНАЛІСТИЦІ

 Хто є хто в українській журналістиці / Черкаська обл. / м. Ватутіне Звениг. р-ну

Внести дані до цього розділу

 Бурій Валерій Михайлович  Новий

 E-mail: bvm1957@ukr.net Вебсайт: http://1ua.com.ua/i7...
 
ПІБ Бурій Валерій Михайлович
Контактні тел. () (096) 749-42-46
Адреса м. Ватутіне Звенигородський Черкаська область
Посада і місце основної роботи пенсіонер
Дата народження 15.02.1957
Місце народження с. Лисича Балка Катеринопільський район Черкаська область Україна
Освіта вища 1984 факультет Природничий Черкаський Педінститут
Трудова діяльність 1984-2009 рр. - учитель Ватутінської загальноосвітньої школи № 6 Черкаської області; 

2006-2009 рр. - кореспондент Ватутінської міської газети 'Місто робітниче' (за сумісництвом); громадський кореспондент ЗМІ з 1975 р.
Громадська діяльність Член товариства 'Знання' (1976-1989 рр.)
Членство в НСЖУ так, рік вступу 2000
Членство в інших громадських об'єднаннях Член Національної спілки краєзнавців України з 2009 р.; член спілки 'Земляцтво Катеринопільщини'
Депутатом яких рад і у який час були -
Основна тематика журналістських робіт Краєзнавство, релігієзнавство
Улюблені теми Православні свята і обряди; конфесійна карта Шевченкового краю (Черкащини), флора Черкащини, заповідні об'єкти; осади Черкащини, їх історія
Творчі здобутки Книги:

Життєві істини Валерія Бурія: збірка статей і матеріалів. — Черкаси: Вертикаль, 2012. — 51 с.: іл. — (Подвижники краєзнавства Черкащини). 

Бурій В. М. Вибрані розвідки, статті та замітки. Вип. 1 / Валерій Бурій. — Черкаси: Вертикаль, 2008. — 71 с.: фотогр. 

Бурій В. М. Лисича Балка: відома та невідома: іст. — краєзн. нарис / Валерій Бурій. — Черкаси: Вертикаль, 2009. — 72 с.: фотогр. 

Бурій В.М. Народно-православний календар / Валерій Бурій. — Черкаси: Вертикаль, 2009. — 95 с.: ілюстр. 

Бурій В. М. Твоє Ватутіне від А до Я: корот. словник — довід. / Валерій Бурій. — Ватутіне — Черкаси: Витоки, 2003. — 20 с. 

Ватутіне: вчора і сьогодні (історія міста в нарисах і спогадах). — К.: Колорит, 2007. — С. 2; 41-43; 94-99; 121; 123; 147; 173–176. 

Бурій В. Мій край: система роботи з хімії краєзнавчо-екологічного змісту / Валерій Бурій // Хімія. — К.: Шкільний світ. — 2006. — № 5. — С. 21 — 24. 

Бурій В. М. Еколого-краєзнавчі знання на уроках хімії та в позаурочний час / Валерій Михайлович Бурій // Хімія: науково-методичний журнал. — Х.: ВГ Основа, 2005. — № 5 (89). — С.13 — 15.
Державні, громадські нагороди, звання 2007 року нагороджений Почесною грамотою Національної спілки журналістів України та Почесною грамотою Черкаської обласної ради.
18.07.2007
С целью установления обратной связи с читателями и более быстрого и эффективного реагирования на запросы читателей и подписчиков сетевой региональный медиа-проект «Статус. Экономические Известия» сообщает об открытии собственной «горячей» телефонной линии 
далі

Всі новини сайту
 bigmir)net TOP 100  hit.ua: сейчас на сайте, посетителей и просмотров за сегодня © Центра-Інвест, 2006-2013

1 декабря 2013

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
КНИГИ В ФОНДАХ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ ІМ. В. ВЕРНАДСЬКОГО
В353214/1

БурійВалерій Михайлович
Вибрані розвідки,  та замітки [Текст] / Валерій Бурій. - Черкаси : Вертикаль, 2008 .
Вип. 1. - 2008. - 72 с. : іл., фотогр. - 100 экз. - ISBN 966-8438-76-9
Рубрикатор НБУВ:

Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:
  

Дод. точки доступу: 
БурійВалерій Михайлович

Видання зберігається у : 
Основний фонд
4. http://irbis-nbuv.go... style='border: 0px;'>
ВА743586

БурійВалерій Михайлович
Лисича Балка: відома та невідома [Текст] : іст.-краєзн. нарис / Валерій Бурій. - Черкаси : Вертикаль, 2009. - 72 с. : іл., фотогр. - Бібліогр.: с. 71. - 100 экз. - ISBN 978-966-8438-94-3
На обкл. авт. не зазнач.
Рубрикатор НБУВ:

Географічні рубрики:

Видання зберігається у : 
Основний фонд
5. http://irbis-nbuv.go... style='border: 0px;'>
ВА743587

БурійВалерій Михайлович
Народно-православний календар [Текст] / Валерій Бурій. - Черкаси : Вертикаль, 2009. - 95 с. : іл., фотогр. - Бібліогр.: с. 95. - 100 экз. - ISBN 978-966-8438-96-7
На обкл. авт. не зазнач.
Рубрикатор НБУВ:

Тематичні рубрики:

Видання зберігається у : 
Основний фонд
6. http://irbis-nbuv.go... style='border: 0px;'>
ВА771868


Валерій Михайлович Бурій [Текст] : біобібліогр. покажч. : тексти. - Черкаси : Вертикаль, 2013. - 223 с. - 100 экз. - ISBN 978-966-2783-16-2
З дарчим написом НБУВ.
Рубрикатор НБУВ:

Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:

Дод. точки доступу: 
БурійВалерій Михайлович (1957-) ( про нього)

Видання зберігається у : 
http://nbuv.gov.ua/n... style='cursor: pointer; color: rgb(139, 69, 19); font-size: 10pt;'>Чит. зал довідково-бібліографічного обслуговування
7. http://irbis-nbuv.go... style='border: 0px;'>
ВА557427

Вознюк, Леонюд Федорович
Технічне обслуговування і діагностування сільськогосподарських машин [Текст] : навч. посібник / Л. Ф. Вознюк [и др.]. - К. : Урожай, 1994. - 216 с.:іл. - ISBN 5-337-01345-9
Рубрикатор НБУВ:

Тематичні рубрики:

Дод. точки доступу: 
Іщенко, Валерій Васильович; Михайлович, Ярослав Миколайович

Видання зберігається у : 
8. http://irbis-nbuv.go... style='border: 0px;'>
ВА747748


Життєві істини Валерія Бурія [Текст] : зб. ст. і матеріалів. - Черкаси : Вертикаль, 2012. - 52 с. : фотогр. - (Подвижники краєзнавства Черкащини). - 50 экз. - ISBN 978-966-2256-64-2
До 55-річчя від народж.
Рубрикатор НБУВ:

Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:

Дод. точки доступу: 
БурійВалерій Михайлович ( про нього)

Видання зберігається у : 
Основний фонд

22 ноября 2013


... 8 ...


  Закрыть  
  Закрыть