|
У Берліні сталося те, чого в москві боялися найбільше, а в Києві обережно сподівалися. Європейські лідери, зібравшись у відомстві канцлера Мерца, підписали документ, який де-факто змінює архітектуру безпеки континенту. Підписи під документом поставили важковаговики: канцлер Німеччини Фрідріх Мерц, президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр Британії Кір Стармер, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, а також лідери Італії, Польщі, Нідерландів, Норвегії, Швеції, Фінляндії та Данії. Документ має суху назву: «Спільна заява європейських лідерів за підсумками зустрічі в Берліні». Але його зміст — це вирок імперським амбіціям рф. Ось детальний аналіз 6 ключових пунктів угоди. 1. Армія мирного часу: 800 000. Цитата: «Забезпечити стійку підтримку Україні для створення збройних сил, чисельність яких має залишатися на рівні 800 000 осіб». Це означає кінець будь-яким розмовам про «демілітаризацію». Захід офіційно підписується під тим, що в України буде найбільша армія в Європі. Для порівняння: Бундесвер планує досягти 203 тисяч до 2031 року. Україна триматиме зі зброєю майже мільйон людей. Це не просто оборона, це найпотужніший фактор стримування. Така армада, оснащена західною зброєю, робить будь-яку спробу нового бліцкригу з боку рф самогубством. 2. Європейський легіон: «Коаліція рішучих». Вперше офіційно заявлено про введення іноземних військ. Формулювання «сприяння у відновленні», «захист неба» та «безпека на морі» розв'язує руки. Це «НАТО-лайт». Війська Альянсу заходять в Україну не під прапором НАТО (щоб не лякати Вашингтон), а як «Коаліція охочих». Вони візьмуть на себе тил, логістику, ППО та охорону кордонів з Білоруссю і Придністров'ям, вивільняючи бойові частини ЗСУ для східного фронту. 3. Американський нагляд. Трамп не хоче посилати солдатів, але він готовий бути «шерифом». Американці очолять моніторингову місію. Це гарантія того, що будь-яке порушення «тиші» з боку рф буде зафіксовано не беззубим ОБСЄ, а представниками Вашингтона. А стріляти в бік американського прапора — погана прикмета навіть для кремля. 4. Юридичні гарантії (замість Будапештського меморандуму): Це та сама «5-а стаття», але прописана у двосторонніх договорах. Якщо рф сіпнеться знову, Європа зобов'язується не «висловлювати занепокоєння», а вступати в конфлікт: давати зброю, розвіддані та вводити війська. 5. «Російські активи в ЄС залишаються замороженими». Що це означає: путін сподівався виторгувати розморожування активів в обмін на мир. Не вийшло. Гроші залишаються в заручниках і, судячи з усього, підуть на той самий «план Маршалла» для України. Економіка відновлення будуватиметься на конфіскованих мільярдах рф. 6. Шлях до ЄС: це політична точка неповернення. Україна остаточно йде з орбіти «русского міра» в економічний і політичний простір Європи. Цей документ – результат жорсткого компромісу між «хотєлками» Трампа (швидко закінчити війну) і страхами Європи (залишитися сам на сам з путіним). Трамп отримує: лаври миротворця, зупинку гарячої фази та перекладання фінансових витрат на Європу. Європа отримує: буферну зону, захищену 800-тисячною армією. Україна отримує: виживання, гарантії безпеки, гроші на відновлення і перспективу ЄС, нехай і ціною болючих територіальних компромісів (де-факто, але не де-юре). москва отримує: стратегічний глухий кут. Замість слабкої нейтральної країни біля кордонів — військовий монстр, інтегрований у Захід. Берлін 15 грудня 2025 року увійде в підручники історії як день, коли Європа перестала боятися і почала діяти . Іван Вознюк |
Конгрес США фактично заблокував Трампу можливість одноосібно здати Україну Путіну. Це не просто «ще один закон», а прямий інституційний заколот проти Білого дому: ✓ NDAA-2026 (ухвалений Палатою 10–11 грудня 2025 року) забороняє Трампу виводити американські війська з Європи без схвалення Конгресу та НАТО. Гарантує базову військову допомогу Україні (понад $400 млн) навіть у разі, якщо Трамп повністю перекриє екстрене фінансування. Посилює східний фланг НАТО (Польща, Балтія, Румунія) саме проти Росії, а не проти Китаю, як цього хоче Трамп. Це означає: Трамп не може реалізувати «мирний план» у тому вигляді, в якому він його задумав. Він хотів швидко «закрити питання» за рахунок України, але Конгрес (зокрема й багато республіканців!) сказав: «Ні, ми не дозволимо зруйнувати НАТО і віддати Європу Путіну». Другий за важливістю момент, що випливає з першого: Європа вперше за 80 років реально відривається від США і починає діяти самостійно. Вона зрозуміла: якщо Трамп домовиться з Путіним, наступним буде Пекін із Тайванем, а потім — сама Європа. Тому ЄС нині готує €200 млрд кредитів Україні з російських активів і вперше відкрито заявляє: «Ми — головна опора Києва, а не Вашингтон». Підсумок одним реченням: Україна отримала несподіване вікно на 6–12 місяців, коли ні Трамп, ні Путін не можуть нав’язати капітуляцію силою — бо американські інститути та Європа вперше грають проти них одночасно. Це і є той самий «стратегічний шанс». РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО РАШИСТІВ! |
путін не проводить справжніх виборів. Зеленський не має жодної причини робити це під час повномасштабної війни. Інші цитати Блюменталя: Трамп кидає Україну. Він штовхає її до територіальних поступок, які я називаю несправедливими й неприйнятними. Трамп відрізає військову допомогу, яка дає Україні можливість стримувати різанину, яку чинить путін. Я хочу, щоб Конгрес визнав росію державою-спонсором тероризму за масове викрадення українських дітей і запустив нові економічні санкції проти кремля. Переговори поки виглядають односторонніми. Посланці Трампа заходять у процес з упередженням проти України — Віткофф і Кушнер виглядають як команда росії, а не як нейтральні посередники. Трамп має замінити їх, а весь «мирний план» треба викинути й почати заново. |
Плюс обстріли, відсутність світла, тепла, грошей .. і любові .. Чесно? Я, доросла тітка, вперше в своєму житті, не знала, як жити далі… Крім роботи в бухгалтерії, я вивчала духовні закони, психологію, карму і тп І все в житті здавалося логічним. Любу ситуацію я могла розкласти по поличкам. Тут всі ці закони неначе перестали працювати. Події не піддавалися розумінню. Тоді я просто здалась. Я сказала: Господи, роби зі мною що ти хочеш, бо я не знаю що робити. Вранці позвонила давня знайома: Треба твоя професійна допомога. Наша компанія розвалюється. Прибутків немає, податки величезні, колектив робить що хоче. Допоможи знайти проблему. Я не мала сил, але мені дуже були потрібні гроші. Я подумала: Погоджусь, але не менше ніж за пʼять тисяч! - Я знаю, що ця робота коштує набагато більше, промовила знайома, та ми можемо зараз заплатити тільки двадцять тисяч. О Боже, дякую! За мною приїхав водій, мене поселили в готелі пʼять зірок. І це була область де взагалі не чути шахедів) Я наче потрапила в іншу реальність. За три дні аналізу підприємства ми знайшли проблему! І навіть деякі задачі вирішили прямо на місці. А деякі спланували на певний період. В результаті, без фінансових вкладень, а тільки за рахунок оптимізації податків, ми знайшли декілька мільйонів прибутку. Я провела бесіди з робітниками. Їх треба було просто вислухати і змінити умови праці, що було на користь підприємства. Часто власники так зайняті, що не бачать елементарних, простих речей ..і можуть втрачати прибутки і хороших працівників. Я їхала додому задоволена результатом і з цілою сумкою консервованих огірків. Бо за обідом я сказала, що мені сподобалися огірки) На слідуючий день, в офісі не було такого співробітника, який би не приніс мені баночку-дві з собою )) Пишу і плачу. Які ж у нас люди неймовірні. Людина - це найбільший скарб у світі. Виходячи з готелю додому, я почула десь за спиною: Дякую вам. Я повернулася. У дверях стояла маленька жіночка, адміністраторка цього готелю. - Вже їдете? Мені так приємно було бачити людину, яка посміхається, сказала вона. Я? Посміхаюся!? Так, я вперше за рік справді посміхалася. Ми ( чомусь) обнялися. - Зайдіть до мене в кабінет, будь ласка. - Ось, дивіться, це мої роботи. Вона показувала мені вʼязані речі, які сама зробила. - Що вам подобається? Ось, ці рукавички. Хочу вам подарувати. Мій улюблений зелений колір . Я їх зразу відмітила поглядом. Які красиві. Дякую незнайома - знайома людино. Наче й робота була складною: аналіз фінансових показників та купи різних звітів, документів, внесення змін в управлінську програму, бесіди зі співробітниками, коли тебе сприймають на початку вороже .. Але я їхала додому з теплим серцем, з купою подарунків, з класно виконаними задачами і хорошим результатом. Бог завжди дає нам потрібних людей поряд. Далі моє життя неначе почало набувати нового сенсу. Завдяки людям , які зʼявлялися біля мене … Я зрозуміла, навіть коли ти відчуваєш що ти один на один зі своїми проблемами, ти ніколи не один! Згодом, я створила групу для підтримки підприємців. Раз на місяць я проводжу безкоштовні навчання ФОП. Даю професійні поради та відповідаю на живі питання ФОПів. Моя консультація зараз коштує не пʼять тисяч )) Та якщо вам потрібна підтримка або ви хочете підтримати українських підприємців , долучайтеся абсолютно безкоштовно. Цінність в тому, що в групі ти не один на один, знайдеш підтримку! https://t.me/+IwqATgcExgE4MmIy |
|
| Закрити |