|
Ви так набридли, до нудоти. Ви ніхто, ви самі не знаєте, як себе ідентифікувати. Росіяни? Ні. Ніби українці, а тягнетесь за ворогом. Ніби вороги, але ж співвітчизники. Та й до ворога є ненависть, а до вас її немає. Є відраза і роздратування. Ви як німий Ґерасім - вас б'ють, в ви тупенько посміхаєтесь і топите свою Муму - рештки власної гідності. Що це? Стокгольмський синдром? Відбите почуття гідності? Залежність? Не відповідайте, позбавте мене від подробиць вашого збочення. Я не хочу читати, чути і знати культуру, яка виховує століттями , покоління за поколінням, націю убивць і маніяків. І так, митці відповідальні за формування духовності суспільства. Мені не треба така духовність. Тому ідіть до біса з вашою вєлікай макулатурою. |
Ви так набридли, до нудоти. Ви ніхто, ви самі не знаєте, як себе ідентифікувати. Росіяни? Ні. Ніби українці, а тягнетесь за ворогом. Ніби вороги, але ж співвітчизники. Та й до ворога є ненависть, а до вас її немає. Є відраза і роздратування. Ви як німий Ґерасім - вас б'ють, в ви тупенько посміхаєтесь і топите свою Муму - рештки власної гідності. Що це? Стокгольмський синдром? Відбите почуття гідності? Залежність? Не відповідайте, позбавте мене від подробиць вашого збочення. Я не хочу читати, чути і знати культуру, яка виховує століттями , покоління за поколінням, націю убивць і маніяків. І так, митці відповідальні за формування духовності суспільства. Мені не треба така духовність. Тому ідіть до біса з вашою вєлікай макулатурою. |
ЦЕ, СТАЛОСЯ!!! Те, про що українські богослови та віряни говорили роками, нарешті отримало чітку оцінку на найвищому європейському рівні. Близько 90 церковних лідерів, що представляють православні, протестантські та англіканські громади Європи, зробили безпрецедентний крок, відмовившись від мови напівтонів. У Гельсінкі, під час конференції, що тривала з 1 по 3 грудня 2025 року, було оприлюднено знакову заяву. Як зазначає Конференція європейських церков (КЄЦ), ідеологія «русского мира» — це не просто політична позиція, а єресь, що спотворює саму суть християнства. Це перший випадок, коли настільки впливова інституція не просто висловила «глибоке занепокоєння», а вдарила по фундаменту, на якому Москва будує своє виправдання війни. Чому це історичний злам...⚡ Досі реакція світового християнства на агресію Росії часто нагадувала спробу всидіти на двох стільцях. Глобальні структури, такі як Всесвітня рада церков (ВРЦ), робили обережні заяви, намагаючись зберегти діалог з Московським патріархатом. Вони говорили про мир, але уникали прямих звинувачень у бік тих, хто «освячує» ракети. Гельсінська заява кардинально змінює правила гри. Європейські церкви відкинули дипломатичне лавірування. У документі прямо сказано: твердження, ніби смерть окупанта на війні автоматично змиває гріхи, є єретичним. Так само єретичною названа спроба представити вторгнення в Україну як «священну війну», а Росію — як «катехона» (силу, що нібито стримує світове зло). Як влучно зауважив архімандрит Кирило Говорун, який був одним із спікерів конференції, ця позиція нарешті узгоджується з євангельським принципом: «Нехай ваше слово буде: так-так, ні-ні». Час «теплохолодних» заяв минув. Читайте також: РПЦ відкрито підтримала вбивства православних українців - Патріарх Варфоломій Анатомія «русского міра» - діагноз від церков Учасники конференції провели глибокий аналіз того, чим насправді є ідеологія, яку просуває патріарх Кирил та російські еліти. Як йдеться у підсумковому документі «Протистояння імперії, сприяння миру», «русский мир» — це дуалістична пастка. Вона штучно ділить світ на «святу Росію» та «злий Захід», демонізуючи права людини, демократію та індивідуальну свободу. Проголошення РПЦ «священної війни» Росії проти України та Заходу схоже на звичайний фашизм: (нижче представлений детальний розбір тез) Церкви Європи наголошують на кількох критичних моментах: 1) Заперечення ідентичності. Ідеологія Москви відмовляє українцям у праві бути собою, заперечуючи їхню національну ідентичність та державність. 2) Сакралізація насильства. Змішування політичних амбіцій з богослов’ям призвело до того, що війна подається як «метафізична битва», а воєнні злочини виправдовують вищою метою. 3) Маніпуляція екуменізмом. Російська церква використовує міжнародні майданчики не для діалогу, а для просування своїх наративів про «традиційні цінності», намагаючись заблокувати засудження агресії. 4) «Жодна ідеологія не може підпорядкувати собі гідність людини, яка стоїть перед Богом», — наголошується в документі. Для християн не існує поняття «священної війни», адже будь-яка війна несумісна з вченням Христа. Загалом, в зовнішній політиці на своїх найближчих територіальних сусідів, Росія зухвало використовує релігію для впливу на країни колишнього СРСР! Від слів до конкретних дій Найважливіше в цій заяві — це перехід від богословських рефлексій до заклику діяти. КЄЦ пропонує церквам Європи конкретну дорожню карту, що базується на трьох служіннях Христа: пророчому, священничому та царському. Пророчий голос — це правда. Церкви зобов’язалися «називати гріх гріхом». Це означає пряме засудження воєнних злочинів Росії. Більше того, європейські лідери закликають посилювати український опір цій ідеології та підтримувати дисидентські голоси всередині самої Росії, які не побоялися виступити проти релігійного націоналізму. Священниче служіння — це молитва і зцілення.Окрім молитви, документ закликає до психологічної та гуманітарної підтримки жертв. Особливий акцент зроблено на заступництві за українських дітей, яких було незаконно депортовано до Росії. Це прямий докір іншим міжнародним організаціям, які часто ігнорують цю трагедію. Царське служіння — це служіння бідним і захист правди. Це означає боротьбу з дезінформацією. Церкви Європи планують інвестувати в демократичну освіту, щоб люди могли відрізняти правду від пропаганди. Також наголошується на важливості збору свідчень тих, хто вижив, і збереженні пам'яті про загиблих. Всеукраїнська Рада Церков категорично проти спеціального статусу російської мови та легітимізації РПЦ !!! Погляд у майбутнє Ця конференція стала не лише майданчиком для засудження, а й актом солідарності. Символічно, що наступна Генеральна асамблея Міжпарламентської асамблеї православ’я також запланована у Гельсінкі на червень 2026 року. Це чіткий сигнал підтримки Фінляндії та всієї Північної Європи перед лицем російських погроз. Для України рішення КЄЦ є великою дипломатичною та духовною перемогою. Тези, які раніше звучали лише у деклараціях окремих богословів (як, наприклад, у Волоській декларації 2022 року), тепер стали офіційною позицією 114 церков Європи. Світ нарешті починає розуміти: боротьба України — це не лише захист територій, це захист правди від єресі, яка намагається знищити саму суть людяності. |
1. Припиніть триматися за людей, які не хочуть бути у вашому житті. 2. Не просіть уваги, вона має приходити сама. 3. Говоріть коротко і чітко, щоб вас слухали. 4. На зневагу реагуйте спокоєм і твердістю. 5. Не користуйтеся чужою добротою, якщо не готові відповідати взаємністю. 6. Уникайте місць, де вас сприймають як фон. 7. Вкладайте час і гроші у себе. Це швидше за все окупиться. 8. Тримайтеся подалі від токсичних розмов. 9. Контролюйте слова, вони формують ваш образ. 10. Доглядайте себе, щоб відчувати повагу зсередини. 11. Будьте дисципліновані у рухові до власних цілей. 12. Захищайте свій час. Не дозволяйте його відбирати. 13. Припиняйте стосунки, де вас принижують чи ігнорують. 14. Дозволяйте собі якість. Це вчить інших бачити вашу цінність. 15. Не будьте завжди доступними. Пауза створює повагу. 16. Давати добре, але не ціною власного спокою. 17. Не нав’язуйтесь. І навіть коли вас чекають, знайте межу. 18. Оцінюйте людей за вчинками, не за словами. 19. Два неприйняті дзвінки достатньо. Байдужість видно одразу. 20. Робіть будь-яку справу так, щоб самим собою пишатися. |
Євангелист Матей розпочинає розповідь про народження Ісуса Христа від довгого родоводу, бо історія має значення. Має і завжди мала. Богочоловік не з'явився з нізвідки. Господь обирає простором для об'явлення себе світові родину. Перелік всіх прародичів Ісуса Христа розпочинається від Авраама, якого можна назвати прабатьком всього єврейського народу і батьком всіх тих, хто увірував. Апостол сьогодні також розпочинається із згадки про нього. Для Матея ключовим є згадати цифру 14 - що є сумою трьох чисел: 4+6+4. Ці цифри відповідали єврейським приголосним, з яких складалося ім'я "Давид". Родовід мав переконати кожного, що Ісус є сином Давида, тобто провіщеним пророками Месією. Родовід Спасителя не складався з "ідеальних" людей. Там були і жінки блудниці, і царі відступники, і представники поганських народів і часом "випадкові" люди. Але Христос стає частиною того родоводу і робить нас його частиною також. Хтось сказав мудру фразу: «Ідеальних людей не буває, але є люди, здатні полюбити ваші недоліки». Найкраще це вдалося Ісусові Христові. Кожен, хто приступає до Євхаристії, яка є правдивим Тілом і Кров'ю Ісуса Христа - стаємося тим "неідеальним" людям родичами "по крові", як ми кажемо "однокровними". Щоб ходити до церкви і приступати до Євхаристії, не обов'язково бути ідеальними, вистачить почуватися дітьми Божими, виконуючи Його волю. “Бо хто волю Мого Отця, що на небі, чинитиме, той Мені брат, і сестра, і мати!” Мт.12,50. |
- Джекі скажи, ти задоволений своїм життям? А він відповів їм: - Знаєте, я колись почув дуже мудрі слова: Ваша важка праця - мрія кожного безробітного; Твоя неслухняна дитина - мрія кожної бездітної; Ваш маленький будиночок - мрія кожного безхатька; Ваш маленький капітал - мрія кожного позичальника; Ваше погане здоров'я - мрія кожного пацієнта з невиліковною хворобою. Ваш душевний спокій, ваш спокійний сон, ваша доступна їжа - мрія кожної країни, яка бореться. Тому треба цінувати все, що маєш. Ніхто не знає, що буде з нами завтра. |
Нікколо Паганіні (1782–1840) — італійський композитор і один із найвидатніших скрипалів усіх часів. Його життя було таким же віртуозним і скандальним, як і його музика. 1. Дитинство в полоні батьківської тиранії Паганіні народився в Генуї. Його музичний талант був помічений батьком, Антоніо, який вирішив зробити з сина зірку будь-якою ціною. * Жорстоке навчання: Батько змушував юного Нікколо годинами грати на скрипці, замикаючи його в темному сараї й моривши голодом. Ця муштра ледь не коштувала хлопчикові життя, спричинивши напад, який помилково прийняли за смерть. * Наслідки: Жорстоке поводження не минуло безслідно. Нікколо на все життя залишився хворобливим, замкнутим і, на жаль, украй неосвіченим (він навіть писав із граматичними помилками). 2. ✨ Народження Легенди Зі сцени Паганіні був неперевершеним. Він не просто грав — він шокував, зачаровував і перетворював концерт на справжнє шоу. * Незрівнянна техніка: Він винайшов нові прийоми гри, які до нього ніхто не міг повторити: подвійні флажолети, гра лише на одній струні, неймовірні розтяжки пальців. Його техніка була настільки революційною, що викликала підозри в магії. * Скрипка і Диявол: Хвороблива зовнішність (дуже худий, високий, з блідим обличчям), ексцентричні манери на сцені та нелюдська майстерність породили легенду, ніби Паганіні продав душу Дияволу за свій талант. Під час виступів глядачі присягалися, що бачили, як він викривляє своє тіло, а його рука відділяється від плеча (імовірно, це було викликано хворобою Марфана, що збільшує гнучкість суглобів). * Виклик недоброзичливцям: На одному з концертів недоброзичливці перерізали йому всі струни, крім однієї (соль). Паганіні не розгубився і завершив виступ, граючи лише на одній струні, зробивши цей випадок легендарним. 3. Складнощі особистого життя Незважаючи на містичну зовнішність і плітки, Паганіні мав колосальний успіх у жінок. * Коханки та син: Його найвідоміший зв'язок був зі співачкою Антонією Б'янкі. У них народився син Ахілл. Хоча багато хто сумнівався у його батьківстві, Нікколо обожнював хлопчика, домігся повної опіки після розставання і присвятив решту життя забезпеченню його майбутнього. * Загадка "Скупого": Його часто звинувачували у жадібності через високі ціни на квитки. Однак, щоб уникнути зайвих витрат на себе, він одягався у старий одяг який купував у лахмітників. При цьому він регулярно: * Безкоштовно роздавав квитки музикантам-студентам. * Анонімно займався великою благодійністю. * Надавав значну фінансову допомогу своїм родичам. 4. 56 років до спокою: Смерть і Поховання Паганіні помер у Ніцці від туберкульозу у віці 57 років. Але його посмертна історія була не менш драматичною, ніж життя. Через стійкі чутки про його зв'язок із нечистою силою, місцеві єпископи відмовляли йому у християнському похованні. Жодне місто Європи не хотіло приймати його прах. Син Ахілл вів довгу судову боротьбу, щоб поховати батька по-людськи. Його тіло довелося закопувати і викопувати кілька разів через протести місцевих жителів. Лише через 56 років після смерті, у 1896 році, прах великого скрипаля було остаточно поховано в Пармі. Заповіт віртуоза Навіть у своєму заповіті Паганіні продемонстрував свій незвичайний характер. Він подарував свої дорогі скрипки, включно з "Вдовою Паганіні" (яку передав рідній Генуї), не лише учням, а й своїм запеклим недругам — тим, чию майстерність він, попри всі сварки, поважав. О. М. |
|
| Закрити |